Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

12 μήνες από όταν ξεκινάει το πρόγραμμα διαρκεί όχι από όταν κάναμε την αίτηση.. το πρόγραμμα μας δεσμεύει μέχρι Δεκέμβριο του 2023

• Απαντ. 954
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, s98i είπε

12 μήνες από όταν ξεκινάει το πρόγραμμα διαρκεί όχι από όταν κάναμε την αίτηση.. το πρόγραμμα μας δεσμεύει μέχρι Δεκέμβριο του 2023

Αφού φθινόπωρο του 2021 ξεκίνησε πως γίνεται να μας δεσμεύει μέχρι Δεκέμβριο του 2023;

Σε άλλα ευχάριστα νέα, σήμερα έμαθα ότι ο φάκελος μου είναι κομπλέ για φεύγει για την περιφερειακή για να πληρωθεί προσεχώς. Εντός των επομένων ημερών μου είπαν ότι θα δω και την ανάρτηση στη διαύγεια... Άντε να δούμε να πληρωθώ μέχρι μέσα Ιούλη καλά θα είναι.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, alexiko είπε

Αφού φθινόπωρο του 2021 ξεκίνησε πως γίνεται να μας δεσμεύει μέχρι Δεκέμβριο του 2023;

Σε άλλα ευχάριστα νέα, σήμερα έμαθα ότι ο φάκελος μου είναι κομπλέ για φεύγει για την περιφερειακή για να πληρωθεί προσεχώς. Εντός των επομένων ημερών μου είπαν ότι θα δω και την ανάρτηση στη διαύγεια... Άντε να δούμε να πληρωθώ μέχρι μέσα Ιούλη καλά θα είναι.

Αν δεν υπάρχει μαγαζί δεν μπορεί να γίνει έλεγχος για να πιστωθούν κατά συνέπεια τα χρήματα. Αν βγεις από το πρόγραμμα χωρίς να το ολοκληρώσεις και έχεις πάρει είτε μια είτε δύο δόσεις έχω την εντύπωση ότι πρέπει να επιστρέψεις τα χρήματα πίσω 

Δημοσ.

Αυτό με την επιστροφή χρημάτων ισχύει. Θεωρητικά πάντως δεν πρέπει να μας τραβήξουν δύο χρόνια πες αντί για 12 μήνες να έρθει ο έλεγχος της 3ης δόσης στους 14-15 μήνες.

Προσωπικά δε σκοπεύω να κλείσω οπότε δε με καίει αλλά πρώτον δε το βρίσκω σωστό και δεύτερον μπορεί να θέλω για διάφορους λόγους να αλλάξω νομική μορφή κλπ κλπ και να μην μπορώ ή να πρέπει να βασανιστώ χωρίς λόγο.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, alexiko είπε

Αυτό με την επιστροφή χρημάτων ισχύει. Θεωρητικά πάντως δεν πρέπει να μας τραβήξουν δύο χρόνια πες αντί για 12 μήνες να έρθει ο έλεγχος της 3ης δόσης στους 14-15 μήνες.

Προσωπικά δε σκοπεύω να κλείσω οπότε δε με καίει αλλά πρώτον δε το βρίσκω σωστό και δεύτερον μπορεί να θέλω για διάφορους λόγους να αλλάξω νομική μορφή κλπ κλπ και να μην μπορώ ή να πρέπει να βασανιστώ χωρίς λόγο.

Όντως για πιο λόγο μας γράφει μέχρι το 2023; είναι μεγάλη η διαφορά από τους 12 μήνες που έγραφε ο οδηγός του προγράμματος.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, s98i είπε

στην ανάρτηση του οαεδ (https://www.oaed.gr/storage/apaskholisi/nee-18-29/apofasi-entaksis-nee-1829-ada-9ks224691o2-tf3.pdf) μας βγάζει μέχρι 31/12/2023..

Κάνω quote από το λινκ που παρέθεσες:

Ως είσοδος στην πράξη (έναρξη συμμετοχής) ορίζεται η ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας στη ΔΟΥ.
Ως έξοδος από την πράξη (ολοκλήρωση/λήξη της συμμετοχής) ορίζεται η ημερομηνία λήξης της διάρκειας του προγράμματος, όπως ορίζεται στην Υ.Α., δηλαδή 12 μήνες.

• Like 1
Δημοσ.

καλημερα! μπορουμε απο καποιον να μας ξεκαθαρισεο το θεμα ληξης του προγραμματος που αναγραφεται μεχρι το 2023; εγω ρωτησα τον συμβουλο μου κ μου ειπε πως θελουν η επιχεορηση να ειναι ανοιχτη σιγουρα 15 μηνες κ οτι το 2023 αναγραφεται σε περιπτωση που χρειαστουν κατι γραφειοκρατικο απο εμας μετα τη ληξη του προγραμματος. αλλα δεν με επεισε. του ειχα πει οτι θα μου ζητησουν ασφαλιστικη ενημεροτητα (περαν της φορολογικης) κ τλκ ειχα δικιο, ενω αυτος μου ανεφερε πως μπορει κ να την γλυτωσω. ετσι φεσωθηκα 350€ απ το πουθενα για λαθος ενημερωση. δεν ξερω ποιος μπορει να μας δωσει εντελως ξεκαθαρη απαντηση για το 2023. δεν μπορουμε να κανουμε ενσταση μαζικα; 

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Λοιπόν.. πέρασε χθες η κυρία από τον ΟΑΕΔ για τον 2ο έλεγχο, όλα κομπλέ. Της έδωσα μόνο μια υπεύθυνη δήλωση όπου λέω ότι θα φτιάξω eshop αντί για ράμπα όπως μου είχε πει στο τηλέφωνο. Ενημερότητες κλπ θα ζητηθούν αργότερα μου είπε. 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι μας έχουν μέχρι τέλος του 23 Γιατί στην ουσία το πρόγραμμα ξεκίνησαν να το τρέχουν από Γενάρη του 22..  ενώ κανονικά έπρεπε να ξεκινήσει Σεπτέμβρη που βγήκανε τα αποτελέσματα που περάσαμε ώστε να πιάσει μέχρι Δεκέμβριο 22 αυτοί το έπιασαν Γενάρη του 22 οπότε θα μας πάει Δεκέμβριο του 23.. αυτή είναι απλά η θεωρία μου έτσι... Δεν το επιβεβαίωσα από κάπου.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, s98i είπε

Ama diavaseis ligo kalitera tha deis oti einai 12 mhnes apo thn enar3h mhn lete aerologies edw mesa diavaste prwta eleos

Δημοσ.

Στις υποχρεωσεις για των δικαιουχων αναγραφεται αυτο στο δεύτερο μέρος:

"Να συμπληρώσουν Απογραφικό Δελτίο Εισόδου, κατά την έναρξης συμμετοχής τους (είσοδο) στην πράξη και Απογραφικό Δελτίο Εξόδου κατά την έξοδό τους από αυτήν. Ως είσοδος στην πράξη (έναρξη συμμετοχής) ορίζεται η ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας στη ΔΟΥ. Ως έξοδος από την πράξη (ολοκλήρωση/λήξη της συμμετοχής) ορίζεται η ημερομηνία λήξης της διάρκειας του προγράμματος, όπως ορίζεται στην Υ.Α., δηλαδή 12 μήνες."

Είναι ξεκάθαρο, όπως είχε αναφερθεί από τον φορέα και όταν κάναμε την αίτησή μας για το πρόγραμμα: 
Ημερομηνία έναρξης: Ημερομηνία εγγραφής στη ΔΟΥ
Ημερομηνία λήξης: 12 μήνες μετά την εγγραφή στη ΔΟΥ

Κάπου υπάρχει ασάφεια όσον αφορά το 2023 που αναγράφεται στις καταστάσεις των υποψηφίων.
Τί μπορούμε να κάνουμε γι αυτό; Έχει κανείς κάποια ιδέα; 
Εγώ έχω ρωτήσει επανειλημμένα, και με έχουν επιβεβαιώσει λογιστές και σύμβουλοι, για το παραπάνω που έγγραψα.  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, iamN είπε

Στις υποχρεωσεις για των δικαιουχων αναγραφεται αυτο στο δεύτερο μέρος:

"Να συμπληρώσουν Απογραφικό Δελτίο Εισόδου, κατά την έναρξης συμμετοχής τους (είσοδο) στην πράξη και Απογραφικό Δελτίο Εξόδου κατά την έξοδό τους από αυτήν. Ως είσοδος στην πράξη (έναρξη συμμετοχής) ορίζεται η ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας στη ΔΟΥ. Ως έξοδος από την πράξη (ολοκλήρωση/λήξη της συμμετοχής) ορίζεται η ημερομηνία λήξης της διάρκειας του προγράμματος, όπως ορίζεται στην Υ.Α., δηλαδή 12 μήνες."

Είναι ξεκάθαρο, όπως είχε αναφερθεί από τον φορέα και όταν κάναμε την αίτησή μας για το πρόγραμμα: 
Ημερομηνία έναρξης: Ημερομηνία εγγραφής στη ΔΟΥ
Ημερομηνία λήξης: 12 μήνες μετά την εγγραφή στη ΔΟΥ

Κάπου υπάρχει ασάφεια όσον αφορά το 2023 που αναγράφεται στις καταστάσεις των υποψηφίων.
Τί μπορούμε να κάνουμε γι αυτό; Έχει κανείς κάποια ιδέα; 
Εγώ έχω ρωτήσει επανειλημμένα, και με έχουν επιβεβαιώσει λογιστές και σύμβουλοι, για το παραπάνω που έγγραψα.  

Ακριβώς. Στο μεταξύ αυτό σήμερα ανέβηκε, σήμερα βγήκε απόφαση. Εγώ από ότι καταλαβαίνω είναι πως στους 12 μήνες ακριβώς από την έγκριση και είσοδο στο πρόγραμμα, θα γίνει η λήξη του. Άρα θεωρώ πως οι δόσεις ανεξάρτητα την καταβολή της 1ης, θα καταβληθούν μέσα στο χρονοπλαισιο. Στην ουσία αυτό λέει. 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Sunlight-knight είπε

Ακριβώς. Στο μεταξύ αυτό σήμερα ανέβηκε, σήμερα βγήκε απόφαση. Εγώ από ότι καταλαβαίνω είναι πως στους 12 μήνες ακριβώς από την έγκριση και είσοδο στο πρόγραμμα, θα γίνει η λήξη του. Άρα θεωρώ πως οι δόσεις ανεξάρτητα την καταβολή της 1ης, θα καταβληθούν μέσα στο χρονοπλαισιο. Στην ουσία αυτό λέει. 

Nai emena distixws den paei kala to magazaki kai se 20 meres kleinw xrono kai den exw parei eurw..apla perasa tn elegxo gia thn prwth dosi edw kai kana mhna.an kleisw den mou leei kapoios an tha xasw to programma.enw kanonika kalipto tous xronous tou programmatos.kai exw timologia poli parapanw apo ta 14.800.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...