Προς το περιεχόμενο

Καθαριότητα (εσωτερικό / εξωτερικό / tips / συμβουλές)

nullindex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, filarhos είπε

Αν χαιδεύοντας τη λαμαρίνα νοιώθεις μικροανωμαλίες και δεν είναι τελείως λείο ναι κάνει διαφορά.

Συνήθως οι επιφάνειες που τρώνε τον περισσότερο αέρα είναι που έχουν περισσότερους ρύπους και σκουπίδια. Περισσότερο εμπρός (καπό, φτερά και πόρτες χαμηλά) παρά πίσω, εκτός από αυτά που έχουν ουρά όπου και εκεί γίνεται χαμός.

Ακριβως ετσι. Εχει ελάχιστο σαγρέ στο καπό .  Μου είπε θέλει χρόνο. Να το πάρει το πρωί να το φέρει το απόγευμα. Εμπιστοσύνη του έχω , με ένα τηλ ερχετε τα παίρνει και τα φέρνει . Δεν ταλαιπωρούμε. Τωρα δεν ήξερα ότι θέλει μετά πάλι πλύσιμο .θα του το πω φυσικα όταν το πάρει να δω τι θα πει. Πλύσιμο με σφουγγάρι κανονικά όταν τελειώσει ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 434
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, mp123 είπε

Ακριβως ετσι. Εχει ελάχιστο σαγρέ στο καπό .  Μου είπε θέλει χρόνο. Να το πάρει το πρωί να το φέρει το απόγευμα. Εμπιστοσύνη του έχω , με ένα τηλ ερχετε τα παίρνει και τα φέρνει . Δεν ταλαιπωρούμε. Τωρα δεν ήξερα ότι θέλει μετά πάλι πλύσιμο .θα του το πω φυσικα όταν το πάρει να δω τι θα πει. Πλύσιμο με σφουγγάρι κανονικά όταν τελειώσει ;

Θέλει ένα καλό πλύσιμο με σαπούνι τύπου ava να φύγει ότι έχει επάνω. Μετά με ψεκαστήρι που θα έχει σαπούνι με τύπου ava θέλει προσεκτικό πέρασμα με τον πηλό και συνέχεια ψέκασμα να είναι υγρό και κάθε λίγο δίπλωμα του πηλού ανάλογα πόση βρώμα βγάζει. Αν μαγκώσει από έλλειψη λίπανσης κάνει γρατζουνιά (σίγουρα αράχνες). Αφού τελειώσει όλο το αυτοκίνητο θέλει καλό πλύσιμο πάλι με σαπούνι τύπου ava και καλό ξέπλυμα.* 

Μετά κερώνεις και είσαι έτοιμος. 

Αυτή τη διαδικασία την έχω κάνει 4-5 φορές αλλά το κέρωμα πάντα βαριέμαι να το κάνω και απλώς ρίχνω ένα σαπούνι με κερί. Το επόμενο σκ, που έχω ξεχάσει πόση ώρα πέταξα το προηγούμενο, πλένω με σαπούνι τύπου ava και μετέ περνάω carnuba της turtle wax.

Υ.Γ. Για το μχ5 που είναι μισό αυτοκίνητο, με κάποια τοπικά γυαλίσματα στο σημείο * και μετά ξανά πλύσιμο με σαπούνι τύπου ava, και με το κέρωμα (μόνο μια φορά άντεξα και το έκανα) στους ~30 βαθμούς υπό σκιά με τα στεγνώματα έκανα 5 ώρες. Και την επόμενη μέρα έφερε σκόνη από Νότια και δεν βλεπόταν, με λίγο νερό όλα καλά. Στο πασσατ μια φορά πήγα να το κάνω και έμεινα στον πηλό, ούτε που ξέπλυνα την ίδια μέρα... Με καλύτερα υλικά και εργαλεία μειώνεις αρκετά τον χρόνο, ειδικά με κομπρεσέρ για φύσημα, αλλά και πάλι θέλει χρόνο...

• Like 3

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σε κάποιο thread είχα δει μια εταιρεία η οποία ανανέωνε εσωτερικά αυτοκινήτων (μόνο το website). Καθάριζε δηλαδή τιμόνια, τεμπέληδες κλπ και τα έκανε σαν καινούργια.

Κάπου προς το Βύρωνα αν δε με απατάει η μνήμη μου. Έχω αναζητήσει στο Google αλλά τίποτα.

Έχει κανείς υπόψη του;

Έχει κάποιος εμπειρία από σπρέι/κρέμες που βάζεις στα πλαστικά του αυτοκινήτου και ισχυρίζονται ότι το διατηρούν/αναζωογονούν/προστατεύουν;

Κάνουν δουλειά;

3 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Έχει κάποιος εμπειρία από σπρέι/κρέμες που βάζεις στα πλαστικά του αυτοκινήτου και ισχυρίζονται ότι το διατηρούν/αναζωογονούν/προστατεύουν;

Κάνουν δουλειά;

Να σου πω δεν το προτείνω , αρκετά απο αυτά αν δεν τα απλώσεις σωστά σου κάνουν διχρωμίες στα πλαστικά που είναι εμφανής . Ενώ το γνώριζα πήγα και πήρα ένα , το πλήρωσα και ένα 20ρικο και αφού το έβαλα μία φορά και είδα τις διαφορές δεν το ξαναέβαλα.

Σίγουρα αν το απλώσεις καλά δεν θα έχεις το θέμα που αναφέρω , μπορεί και εγώ να μην το έβαλα καλά , αλλά και πάλι αν δεν έχεις το αμάξι να το τρώει όλη μέρα ο ήλιος δεν ξέρω αν αξίζει

Μια υπηρεσία που από ότι κατάλαβα απευθύνεται πολύ και σε μαντραδες και είναι σα λίφτινγκ εσωτερικού.

Δηλαδή επανερχόταν το εσωτερικό σαν να έχει το 1/4 των χιλιομέτρων

9 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Κάνουν δουλειά;

https://www.swell.gr/webshop/el/interior/750-303-aerospace-protectant-473ml-.html

Κορυφή και αρκετά αντιστατικό αλλά είναι τσιμπημένο και θέλει επανάληψη κάθε 1μιση-2μήνες μαξ ανάλογα πόσο ήλιο/σκόνη/χρήση τρώει το αυτοκίνητο.

Το χρησιμοποιώ και σε αβαφα πλαστικά εξωτερικά και κάνει πολύ καλή δουλειά αν και δεν είναι ιδιαίτερα υδροφοβικό οπότε με τη βροχή φεύγει πιο γρήγορα

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Στις 18/3/2022 στις 1:31 ΜΜ, paylidis είπε

σε εμενα κατα βαση θαμπαδες και ψιλοαραχνες εχει (και δεν εχω χειροτερο απο τις αραχνες ειλικρινα)

Παυλιδη αργεις...χαραχτηρηστικα....ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙ! ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

σημερον επεσε η εξαμηνη φροντιδα...

mini-IMG_20220422_111009.jpg

mini-IMG_20220422_111011.jpg

mini-IMG_20220422_115749.jpg

right-IMG_20220422_104413.jpg

right-IMG_20220422_104539.jpg

right-IMG_20220422_112401.jpg

right-IMG_20220422_113939.jpg

right-IMG_20220422_134857.jpg

IMG_20220422_110559.jpg

• Like 3

Σωστός!!

Ξεχασα να ποστάρω και γω που δοκιμασα Bissell SpotClean Pro φίλου σε μοκέτες/πατάκια 2 σκ πριν και έκανε εξαιρετική δουλειά μαζί με drill brushes και χρηση apc.

Δυστυχώς οτι φωτό ειχα τις έσβησα κατα λάθος εκτός απο αυτη με τη μπίχλα που ειχε ο κάδος οταν τελείωσα  οπότε στο επόμενο αυτοκίνητο θα επανέλθω πιο σωστά ελπίζω...

20220410_144106.jpg.2c03c0eb70df07f2bbd85b30855e7f79.jpg

• Like 2

8 λεπτά πριν, and_64 είπε

Σωστός!!

Ξεχασα να ποστάρω και γω που δοκιμασα Bissell SpotClean Pro φίλου σε μοκέτες/πατάκια 2 σκ πριν και έκανε εξαιρετική δουλειά μαζί με drill brushes και χρηση apc.

Δυστυχώς οτι φωτό ειχα τις έσβησα κατα λάθος εκτός απο αυτη με τη μπίχλα που ειχε ο κάδος οταν τελείωσα  οπότε στο επόμενο αυτοκίνητο θα επανέλθω πιο σωστά ελπίζω...

20220410_144106.jpg.2c03c0eb70df07f2bbd85b30855e7f79.jpg

νταξ σιγα την μπιχλα, εχω δει να αδειαζει λασπη απο τον καδο στην αποχετευση φιλος detailer :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

νταξ σιγα την μπιχλα, εχω δει να αδειαζει λασπη απο τον καδο στην αποχετευση φιλος detailer :)

Ναι δεν αναμενόταν κάτι φοβερό, πλύθηκε όχημα 18 χρόνων μεν,  με 50κ χλμ δε και οχι κακοποιημένο αλλά οπτικά η διαφορά λόγω καφέ μοκέτας ήταν αρκετή ειδικά σε σημεια που ειχε λεκέδες!

Επεξ/σία από and_64

4 ώρες πριν, NTC Labs είπε

Παυλιδη αργεις...χαραχτηρηστικα....ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙ! ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

σημερον επεσε η εξαμηνη φροντιδα...

mini-IMG_20220422_111009.jpg

mini-IMG_20220422_111011.jpg

mini-IMG_20220422_115749.jpg

right-IMG_20220422_104413.jpg

right-IMG_20220422_104539.jpg

right-IMG_20220422_112401.jpg

right-IMG_20220422_113939.jpg

right-IMG_20220422_134857.jpg

IMG_20220422_110559.jpg

Θα έρθεις να κάνεις και τη δική μου; :D