paylidis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Το σωστο γυαλισμα προυποθετει πηλο! Για τον πηλο μου το ειπε και αλλος συμφορουμιτης... Εχω μαυρα μεσανυχτα επι του θέματος...! 4 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Και που θα βρουμε χωρο, χρονο και νερο για τοσα αμαξια μανα μ? 2 ώρες πριν, paylidis είπε χωρο βρισκουμε νερο βρισκουμε ρευμα βρισκουμε ο χρονος ειναι δυστυχως αφαντος 1
Tigio13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όταν κανονιστεί βάλτε με και μένα μέσα. Εδώ και 5 μήνες θέλω να κάνω detailing στο αμάξι μου και δε βρίσκω χρόνο. Αν το κανονίσει ένας θα βρούμε και οι υπόλοιποι. Edit: Μένω παλαιο Φάληρο και στο μαγαζί μου χωράνε μέχρι 3 αμάξια. Υπάρχει πειστικό και ρεύμα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από Tigio13 3
Peugeot208 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Tigio13 είπε Όταν κανονιστεί βάλτε με και μένα μέσα. Εδώ και 5 μήνες θέλω να κάνω detailing στο αμάξι μου και δε βρίσκω χρόνο. Αν το κανονίσει ένας θα βρούμε και οι υπόλοιποι. Edit: Μένω παλαιο Φάληρο και στο μαγαζί μου χωράνε μέχρι 3 αμάξια. Υπάρχει πειστικό και ρεύμα. Είσαι φίλος!!! 3
paylidis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Tigio13 είπε Όταν κανονιστεί βάλτε με και μένα μέσα. Εδώ και 5 μήνες θέλω να κάνω detailing στο αμάξι μου και δε βρίσκω χρόνο. Αν το κανονίσει ένας θα βρούμε και οι υπόλοιποι. Edit: Μένω παλαιο Φάληρο και στο μαγαζί μου χωράνε μέχρι 3 αμάξια. Υπάρχει πειστικό και ρεύμα. Έτσι, να πιάσει και ο αλοιφαδορος τόπο 😊 Αν και μέχρι να καταφέρουμε να μαζευτούμε όλοι μαζί θα έχω φτιάξει τη γρατζουνιά όποτε θα είμαστε για περιποίηση 😊 1
Tigio13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, paylidis είπε Έτσι, να πιάσει και ο αλοιφαδορος τόπο 😊 Αν και μέχρι να καταφέρουμε να μαζευτούμε όλοι μαζί θα έχω φτιάξει τη γρατζουνιά όποτε θα είμαστε για περιποίηση 😊 Καλά αν είναι να έρθεις μην τον φέρεις καθόλου αυτόν τον Αλοιφαδόρο. Υπάρχει πολύ καλύτερος να κάνουμε δουλειά. 1
tsofras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε Είσαι φίλος!!! Και γείτονας είναι 2
Peugeot208 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, tsofras είπε Και γείτονας είναι Προβλέπω τα βράδια να μη μπορεί να κοιμηθεί από τους κερασμένους καφέδες.... 1
NTC Labs Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αγαπητα μου παιδια , επειδη βλεπω γινεται λογος για 2 και 3 και 4 και 5 αμαξια και ορματε σταρματα σταρματα παλουκαρια να παρωμε την πολην Ας μου επιτραπουν καποιες παρατηρησεις κυριως για τους πιο ενθουσιωδεις που ισως χασουν πολυτιμο χρονο που στην τελικη δεν θα αξιζει. Υπαρχουν διαφορων ειδων detailing και διαφορων βηματων. Αλλο ειναι κανω το εξωτερικο, αλλο το εσωτερικο , αλλο τον κινητηρα. Δεν υπαρχει κανενας κανονας που να οριζει οτι ολα πρεπει να γινουν την ιδια μερα. Δεν υπαρχει κανενας κανονας που να οριζει οτι το detailing προυποθετει πηλο η και γυαλισμα (ενα σωστο γυαλισμα ομως καλο θα ηταν να προηγηθει πηλος). Ο κανονας ειναι ενας και μοναδικος. Εαν σου αρεσει το αποτελεσμα εσενα προσωπικα στο αμαξι σου και αν εισαι ικανοποιημενος με τον λογο χρονοσ και κοπος/αποτελεσμα. Δεν υπαρχει ουτε καν κανονας οτι πρεπει να χρησιμοποιησει καποιος τα πιο ακριβα προιοντα ( μυθοι για να σκορπατε λεφτα οπως ο μυθος των 2 κουβαδων και του περιφημου grit guard). Παμε στην ουσια. Τα παντα ειναι θεμα αρχικου detailing και μετεπειτα συντηρησης. Δεν θα μπορειτε να πιστεψετε ποσο λιγοτερος κοπος χρειαζεται και ποσο σταθερα ομορφο αποτελεσμα θα εχετε εαν αφιερωσετε 4 ωρες τον χρονο μονο για να κανετε τα βασικα . καλο πλυσιμο, iron x, sealant. Στα επομενα πλυσιματα θα γλυτωνετε τον μισο χρονο, θα πλενετε πιο ευκολα, θα στεγνωνετε πιο ευκολα, ολα θα λαμπουν περισσοτερο. Παμε στη ρουτινα. Δεν χρειαζεται ολα μαζι οπως ειπα. Αλλη στιγμη του χρονου κανετε το εξωτερικο detailing ( με απλο πλυσιμο κατελαχιστον 1 φορα τον μηνα εαν σας το επιτρεπει ο χρονος σας , εστω σε ενα lampiko ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΡΤΣΑ), αλλη στιγμη του χρονου ( ισως 1 φορα το τριμηνο οπως εγω) το εσωτερικο με ενυδατωση δερματων/πλαστικων. Αλλη στιγμη του χρονου να επιλεξετε να κανετε κινητηρα. Γιατι? Γιατι πολυ απλα ολα θελουν τον χρονο τους. Ειναι πιο κουραστικο να πρεπει να αναλωσεις 5-6 ωρες σε μια μερα για να τα κανεις ολα. Θα κουραστεις, θα βαρεθεις , καποια στιγμη θα πεις να κανεις πιο γρηγορα με αποτελεσμα να σου ξεφυγουν λεπτομερειες που δεν θαθελες, ισως κατι να τυχει και να αναγκαστεις να το αφησεις στην μεση. Ειναι πιο ευκολο και διασκεδαστικο να αναλωσεις ομως 3 ωριτσες σημερα για detailing και μετα 1 ωριτσα το μηνα για απλο πλυσιμο, 2 ωριτσες σε 3 μηνες για το εσωτερικο και αλλες 2 για τον κινητηρα μια φορα τον χρονο. Παμε στο κοστος. Ποιοτικα προιοντα δεν σημαινει παντα το ακριβοτερο. Βλεπω πολλους που πανε και αγοραζουν κατι πετσετες με 20 ευρα την μια. Θα τρελαθουμε τελειως δηλαδη. οι πετσετουλες μικροινων ( αυτες οι κιτρινες απο την μια πλευρα και γρι απο την αλλη) που εχουν τα κινεζομαγαζα ειναι ακριβως ΟΙ ΙΔΙΕΣ με αυτες που πουλανε διαφοροι οικοι detailing. Αυτο που δεν εχουν τα κινεζομαγαζα ειναι εξειδικευμενα προιοντα. Σαμπουαν , δεν χρειαζεστε οτι ακριβοτερο υπαρχει. Εχω χρησιμοποιησει και auto finese και αρκετα ακριβοτερα απο αυτα. Δεν λεω οτι δεν κανουνε δουλεια, αλλα ισως δεν αξιζει το κοστος. Το κυριοτερο ειναι να εχει ουδετερο ph. Εαν η βρωμια δεν φευγει με αυτο και ενα περασμα με το γαντι/σφουγγαρι μικροινας τοτε και μονο τοτε χρειαζεστε κατι ισως πιο δυνατο ( και ποτε συνεχομενα περασματα με το σφουγγαρι, οταν η βρωμια δεν φευγει δεν συνεχιζουμε να τριβουμε!). Σφουγγαρια , απλα μικροινας οσο γινεται πιο φλαφι. Τα προβατισια ειναι ακομα καλλιτερα αλλα ειναι ακριβα και χαλανε και πιο γρηγορα. Sealant, οπως προειπα μετα τα πρωτα κερωματα με κανονικο κερι που μου εφευγε το χερι να σκουπισω , κατεληξα στο menzerna powerlock ( η menzerna τεχνολογικα εχει μεινει πισω σε αυτο το κομματι σε αντιθεση με την fusco ας πουμε αλλα ποιος νοιαζεται ). Τρομερο προιον , κανεις ολο το αυτοκινητο , περιμενεις 20 λεπτα και μετα με ενα απλο σκουπισματακι φευγει χωρις να πονανε τα χερια σου. Και αντεχει. 2 φορες τον χρονο το περναω. Στα μετεπειτα πλυσιματα το αμαξι λαμπει οπως την πρωτη φορα εφαρμογης του. Αυτα τα ολιγα ελπιζω να μην κουρασα. Και οπως επιμενει φιλαρακι αλφιστας και επαγγελματιας detailer " μην ακουτε εμας τους επαγγελματιες γιατι σας μπερδευουμε, εμεις μαλωνουμε για τα προιοντα, καντε τα απλα και ειστε ενα βημα πριν τον επαγγελματια" Υ.Γ. Ο μυθος του φυσητηρα. ποτε μα ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιησετε φυσητηρι για στεγνωμα. Ενα πετραδακι (οσο μικρο και αν ειναι) να εχει παει μεσα στην φτερωτη θα το παρετε χαμπαρι πολυ αργα.... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από NTC Labs 8 2
Tigio13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Ας πω και γω την ιστορία μου με το deteling. Όλα ξεκίνησαν με μία προσφορά που είχαν βάλει τα lidl με έναν Αλοιφαδόρο. Λέω θα πάω να τον πάρω και ότι κάνω. Το λέω στον κουμπάρο και μου λέει ότι χρειαστεί τα παίρνουμε μαζί να κάνουμε και τα δικά μου αμάξια. Πήραμε αλοιφές polish και compund, πηλό, υγρό ειδικό για τον πηλό και κερί για το τέλος. Πήγαμε να δοκιμάσουμε με του lidl και μετά από 2 ώρες είπαμε πως δεν πρέπει να τον ξανά ακουμπήσουμε ποτέ. Αφού αγοράσαμε νέο Αλοιφαδόρο (το πήγαμε στο άλλο άκρο) πολύ καλύτερο βάλαμε το yaris του κουμπάρου για 2η φορά σαν πειραματικό αμάξι. Το αποτέλεσμα πραγματικά ήταν πέρα από τη φαντασία μας. Για 1η φορά είδαμε την πέρλα του αμαξιού (το είχε πάρει μεταχειρισμένο και από την αρχή είχε μια θαμπάδα). Πραγματικά έλαμπε στον ήλιο και μετά το πέρασμα του κεριού το οποίο είναι υδροφοφικό, ρίχναμε νερό και απλά κυλούσε και έφευγε. Από τότε δεν ξανά βρήκαμε χρόνο να κάνουμε άλλο αμάξι αλλά το παλεύουμε. 4
NTC Labs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Την περασμενη Κυριακη ειπαμε να παμε με την γυναικα χαλκιδα βολτα και ψαρακι. Το αμαξι το αφησαμε σε parking. Αφου γυρισα σπιτι ειδα αυτο και κατι γρατζουνιες λιγο πιο περα. τολμησα λοιπον και το μπαλωσα με - ποιοτικο και οχι τα κινεζικα- touchup που ειχα απο τοτε που πηραμε το αμαξι και τριψιμο με 3000 (νερου). σημερα μου ηρθανε αυτα (το powerlock το ειχα , το χρησιμοποιω καθε εξαμηνο ) αποτελεσμα Ολη η δουλεια εγινε με το χερι ( δεν εχω αλοιφαδορο ) με κιτρινα pads κερωματος και κανα 10λεπτο συνολικα. Πονεσανε λιγο τα δαχτυλα αλλα πιστευω τα καταφερα Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από NTC Labs 9
tsofras Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 59 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Την περασμενη Κυριακη ειπαμε να παμε με την γυναικα χαλκιδα βολτα και ψαρακι. Το αμαξι το αφησαμε σε parking. Αφου γυρισα σπιτι ειδα αυτο και κατι γρατζουνιες λιγο πιο περα. τολμησα λοιπον και το μπαλωσα με - ποιοτικο και οχι τα κινεζικα- touchup που ειχα απο τοτε που πηραμε το αμαξι και τριψιμο με 3000 (νερου). σημερα μου ηρθανε αυτα (το powerlock το ειχα , το χρησιμοποιω καθε εξαμηνο ) αποτελεσμα Ολη η δουλεια εγινε με το χερι ( δεν εχω αλοιφαδορο ) με κιτρινα pads κερωματος και κανα 10λεπτο συνολικα. Πονεσανε λιγο τα δαχτυλα αλλα πιστευω τα καταφερα Πάλι στο έφαγαν ρε μαν ? Τούμπανο. Το προηγούμενο το είχες φτιάξει ?
NTC Labs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, tsofras είπε Πάλι στο έφαγαν ρε μαν ? Τούμπανο. Το προηγούμενο το είχες φτιάξει ? Ναι ειχε φτιαχτει. Και εγω απορω ποσο γκαντεμης ειμαι που καταφεραν και το φαγαν σε αυτο το σημειο. Καναν δουλιτσα παντως οι αλοιφες και ας ηταν χερατο. @paylidis αναλαμβανω την γρατζουνια σου Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από NTC Labs 2
tasoskont Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Για να πω και εγω τον πόνο μου, μέσα σε 3 εβδομάδες εκτός από 30 πόντους χαρακιά με κλειδί στο καπό με κέρασε κάποιο ή κάποια καλόπαιδα και 2 βαθουλώματα όπου δεν ξέρω με τι το χτύπησαν έσκασε και το χρώμα.Αν ξέρει κάποιος κανά καλό φαναρτζη να μπορεί να τις επαναφέρει ας μου στείλει 5
paylidis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, tasoskont είπε Για να πω και εγω τον πόνο μου, μέσα σε 3 εβδομάδες εκτός από 30 πόντους χαρακιά με κλειδί στο καπό με κέρασε κάποιο ή κάποια καλόπαιδα και 2 βαθουλώματα όπου δεν ξέρω με τι το χτύπησαν έσκασε και το χρώμα.Αν ξέρει κάποιος κανά καλό φαναρτζη να μπορεί να τις επαναφέρει ας μου στείλει Δοκίμασε κανένα paintbull μήπως το φέρουν χωρίς βαφή 4 ώρες πριν, NTC Labs είπε Ναι ειχε φτιαχτει. Και εγω απορω ποσο γκαντεμης ειμαι που καταφεραν και το φαγαν σε αυτο το σημειο. Καναν δουλιτσα παντως οι αλοιφες και ας ηταν χερατο. @paylidis αναλαμβανω την γρατζουνια σου Κατάλαβες ότι ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα Ε; 😂 3 εβδομάδες δεν οδηγούσα κιόλας λόγω μικρού ατυχήματος που είχα, βάλε νωρίτερα και τα χιόνια κλπ όποτε είναι κανένα μήνα κλεισμένο στο γκαραζ (πρέπει να το πλύνω κιόλας γιατί είχε φάει αλάτι-την ώρα που ξεκίνησε το χιόνι ήμουν πίσω από αλατιέρα) άντε ανέλαβε το κερνάω μπυρες
NTC Labs Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, paylidis είπε Δοκίμασε κανένα paintbull μήπως το φέρουν χωρίς βαφή Κατάλαβες ότι ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα Ε; 😂 3 εβδομάδες δεν οδηγούσα κιόλας λόγω μικρού ατυχήματος που είχα, βάλε νωρίτερα και τα χιόνια κλπ όποτε είναι κανένα μήνα κλεισμένο στο γκαραζ (πρέπει να το πλύνω κιόλας γιατί είχε φάει αλάτι-την ώρα που ξεκίνησε το χιόνι ήμουν πίσω από αλατιέρα) άντε ανέλαβε το κερνάω μπυρες Κακως δεν επλυνες τουλαχιστον ενα γρηγορο απο κατω και το αφησες τοσο καιρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις