Προς το περιεχόμενο

Καθαριότητα (εσωτερικό / εξωτερικό / tips / συμβουλές)

nullindex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, paylidis είπε

Το πας για γυάλισμα. Υπάρχει ένας πολύ καλός κάπου προς Λυκόβρυση εάν σε εξυπηρετεί, ένα αρχαίο όνομα έχει που ποτε δε θυμαμαι. Λογικά θα φύγουν…

Και εγώ θέλω να κάνω ένα γυάλισμα κερωμα κάποια στιγμή αλλά να δω ποτε…

Μάλλον λες το autostar και τον Πλάτωνα η κάπως έτσι τέλος πάντων. Έχω περάσει παλιά από εκεί αλλά σε γδύσει κανονικά.

9 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Κουβάς, Absolute Rinseless Wash, σφουγγάρι / γάντι μικροϊνών / πετσέτες μικροϊνών (αρκετές για το πλύσιμο), πετσέτα για το στέγνωμα και άντε κανένα quick detailer για ευκολότερο στέγνωμα-λάμψη (το Absolute μπορείς το φτιάξεις και για quick detailer).

Edit: Και ένα ψεκαστήρα / ψεκαστήρα προπίεσης.

Με πιεστικά σπίτι μήπως είναι πιο εύκολο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 434
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Sta είπε

Μάλλον λες το autostar και τον Πλάτωνα η κάπως έτσι τέλος πάντων. Έχω περάσει παλιά από εκεί αλλά σε γδύσει κανονικά.

Ναι σωστός. Εκτός πραγματικότητας τα νούμερα, δε ξέρω εάν τα αξίζει αλλά για τα οικονομικα μου δεν ήταν δυστυχως 

πιεστικο θα βοηθήσει (εγώ έχω) αλλά σίγουρα θέλει και σφουγγάρι κ μικροινες για να καθαρίσει κ δέρμα για το στέγνωμα όπως λέει ο φίλος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sta είπε

Οπότε για εμένα που μένω ΒΠ (ή υπερ-ΒΠ) πού να πηγαίνω; Επίσης, μιας και έγινε, έχετε κάνα καλό detailer να με κατευθύνει;

Σε ΒΠ, πολύ καλή δουλεια με πλυσιμο στο χέρι κανουν αυτοί  

https://www.google.com/search?q=wave+car+wash&oq=wave+car+wash&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDQ1MzdqMGo5qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Πολύ καλά πακέτα με ενυδάτωση πλαστικών + προστασία. Δεν εχω εμπειρια σχετικά με τις υπολοιπες υπηρεσίες που παρέχουν

Tιμές λιγο τσιμπημένες αλλά νομιζω οτι το αξιζουν

Kαλά λόγια εχω ακούσει και για αυτούς αλλά δεν εχω προσωπική εμπειρία

https://www.google.com/search?q=garage+25&oq=garage+25&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDYyMjZqMGo5qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Εννοείται οτι οποιος έχει χώρο , χρόνο και κέφι  ασχολείται ο ίδιος

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 2

5 λεπτά πριν, prometheas είπε

https://www.google.com/search?q=wave+car+wash&oq=wave+car+wash&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDQ1MzdqMGo5qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Πολύ καλά πακέτα με ενυδάτωση πλαστικών + προστασία. Δεν εχω εμπειρια σχετικά με τις υπολοιπες υπηρεσίες που παρέχουν

https://www.google.com/search?q=garage+25&oq=garage+25&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDYyMjZqMGo5qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Δε μου άρεσε η δουλειά των δεύτερων. Το πήγα για βιολογικό. Είχα κρύψει μέσα επίτηδες 9 σπόρους καλαμποκιού, τους 5 τους βρηκα αφότου το πήρα. Οι άλλοι 4 ήταν αρκετά εμφανείς. Τον πρώτο θέλω να τον δοκιμάσω κάποια στιγμή, πέρασα τις προάλλες που είχα κάτι άλλες δουλειές Μαρουσι κ με βόλευε να το αφήσω για πλύσιμο αλλά είχαν πολλά αμαξια κ δε θα το προλάβαιναν 

• Like 1

15 λεπτά πριν, Sta είπε

Δεν θα το έλεγα, με το Rinseless wash απλά δεν χρειάζεται ξέπλυμα στο τέλος.

Ούτως ή άλλως και με το πιεστικό πάλι θα χρειαστείς κουβά και γάντι/σφουγγάρι εκτός αν πας για τελείως touchless wash όπου δεν θα το ακουμπήσεις καθόλου το αμάξι.

18 λεπτά πριν, paylidis είπε

Και χώρο 😂

α κ να φτάνεις το αμάξι γιατί εγώ τα δικό μου δε φτάνω για τα πλύνω ολοκληρα θα χρειαστώ σκαμνί ή σκάλα 😂

Εγώ στο πεζοδρόμιο πάντως το κάνω, απλά κυρίως το ΣΚ και αρκετά νωρίς το πρωί ώστε να μην έχει πολύ κίνηση (είτε από αμάξια είτε από περαστικούς).

Για το άλλο δεν μπορώ να κάνω κάτι, εμένα δεν είναι SUV. 😛

• Like 2

@Sta το έκανα μεταφορά εδώ αφού αφορά πλύσιμο

1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Ούτως ή άλλως και με το πιεστικό πάλι θα χρειαστείς κουβά και γάντι/σφουγγάρι εκτός αν πας για τελείως touchless wash όπου δεν θα το ακουμπήσεις καθόλου το αμάξι.

Εγώ στο πεζοδρόμιο πάντως το κάνω, απλά κυρίως το ΣΚ και αρκετά νωρίς το πρωί ώστε να μην έχει πολύ κίνηση (είτε από αμάξια είτε από περαστικούς).

Να ξέρεις μαν ότι μπορεί να σου φέρει αστυνομία κάποιος και να σου κόψουν κλήση , επίσης αν κάποιος γλιστρήσει σε νερά θα βρεις τον μπελά σου

• Like 1

Θυμάμαι κάποιον προς Πατησίων που έλεγαν ότι πλένει στο χέρι σε τιμές κανονικές αλλά δε βρίσκω με τίποτα ποιος είναι. 

Πάντως είχε πολύ καλές κριτικές.

Τις οποίες τις αντιμετωπίζω πάντα με επιφύλαξη.

Γενικά δε θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει ισορροπία τιμής και αποτελέσματος.

Ένα σοβαρό αποτέλεσμα απαιτεί πάρα πολύ χρόνο το οποίο είναι απίστευτα κοστοβορο για κάθε επαγγελματία.

Δηλαδή αν θέλει δύο οκταωρα για να το φέρει στην κατάσταση που φανταζόμαστε, σκεφτείτε πόσους πελάτες μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε μαγαζί.

Πλάτωνα είχα πάει και εγώ πριν αλλάξει διεύθυνση, και δεν είχα ξετρελαθει. Μετά πήγε Κηφισιά, πήγα μια φορά, άξιζε ακόμα λιγότερο και δεν ξαναασχοληθηκα

• Like 1

1 ώρα πριν, tsofras είπε

@Sta το έκανα μεταφορά εδώ αφού αφορά πλύσιμο

Να ξέρεις μαν ότι μπορεί να σου φέρει αστυνομία κάποιος και να σου κόψουν κλήση , επίσης αν κάποιος γλιστρήσει σε νερά θα βρεις τον μπελά σου

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για την κλήση; Επίσης υπάρχει μηδαμινό νερό στο δρόμο, δεν παίζει να γλιστρήσει κανείς έτσι.

2 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για την κλήση; Επίσης υπάρχει μηδαμινό νερό στο δρόμο, δεν παίζει να γλιστρήσει κανείς έτσι.

Ναι για τα νερά είναι ο λόγος

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Ok θα ψάξω για αυτή την τεχνική, δλδ το rinseless.

Πρέπει να γυρίσω τα detailing centers να δω τι μπορεί να γίνει. Το ξαναείδα στον ήλιο σήμερα και στο καπό ειλικρινά έχει κανονικούς κύκλους σαν ελαφρώς σκαμμένους. Και στο προηγούμενο που το είχα 5 χρόνια είχε κάποιες αράχνες στο τέλος αλλά καμία σχέση με αυτό.

Έχετε δει αράχνες στα δικά σας; 

Επεξ/σία από Sta

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sta είπε

Πρέπει να γυρίσω τα detailing centers να δω τι μπορεί να γίνει. Το ξαναείδα στον ήλιο σήμερα και στο καπό ειλικρινά έχει κανονικούς κύκλους σαν ελαφρώς σκαμμένους. Και στο προηγούμενο που το είχα 5 χρόνια είχε κάποιες αράχνες στο τέλος αλλά καμία σχέση με αυτό.

Όλο αράχνες είναι εμένα (δεν το έπλενε στο χέρι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) αλλά για την ώρα δεν ψήνομαι να ασχοληθώ με αυτό, κυρίως επειδή έχει κάποιες γρατζουνιές και σε κάποια σημεία μάλλον φεύγει το χρώμα σιγά σιγά. Καααποια στιγμή ίσως το πάω για βάψιμο.

Ψάξε το DIY Detail στο youtube, μάρκα είναι και θα μάθεις αρκετά πράγματα. Δυστυχώς δεν έρχονται τα προϊόντα τους εδώ (ακόμα) και από Ευρώπη λίγοι τα έχουν και δεν στέλνουν εδώ.

Άλλες επιλογές είναι το ONR (Optimum No Rinse) και Absolute Rinseless Wash, εγώ έχω το 2ο.

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Sta είπε

Δεν υπαρχει αμαξι χωρις αραχνες, οπως εχω ξαναπει το ζητημα ειναι να τις περιορίσεις σε βεθος χρονου. Ακομα και αυτα που θα δεις σε επαγγελματιες ξαναδεστα μετα απο μερικους μηνες. Οκ δεν υα δρις τιν ενδεχομενο χάλι που ητανε πριν αλλα καπου θα υπαρξει αραχνη

14 ώρες πριν, Sta είπε

Εαν εχεις χωρο ουτε πιεστικο θες, παρε εναν κουβα, ενα γαντακι, 1-2 πετσετουλες, ενα απλο σαμπουαν και δεν θες τπτ αλλο

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 2

Στο δικό μου έβαλα PPF(διάφανη) και ηρέμησα πλέον.

Είτε ρετσίνι,είτε κουτσουλιές κλπ, απλα λιγο νεράκι και ξεμπερδεύεις.

Πιστεύω όλα τα αμάξια πρέπει να χουν και ιδίως τα καινούρια.

Ακριβή λύση αλλά είναι η καλύτερη.

Σε Φιέστα για καπώ και ουρανό πήγε 800 σε μαγαζί στα β.π.

10 χρόνια εγγύηση πραγματική αν βγάλει κάτι.

Προφυλάσει απο μικρο-γρατζουνίσματα και σκίζεται πάρα πολύ δύσκολα.

Ειχα δοκιμάσει και κεραμεικές κλπ στο παρελθόν.

17 hours ago, prometheas said:

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον έναν απ τους ιδιοκτήτες κάνουν όντως εξαιρετική δουλειά  με πλύσιμο στο χέρι

p.s. Δεν κάνω καμία διαφήμιση απλά το αξίζουν.

• Like 2

• Δημιουργία νέου...