Προς το περιεχόμενο

Καθαριότητα (εσωτερικό / εξωτερικό / tips / συμβουλές)

nullindex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/7/2023 στις 7:44 ΜΜ, Grim Ripper είπε

@NTC Labs

Αξίζει να πάρω κάποιο από παρακάτω κεριά σαν φθηνή λύση για αρχή και αργότερα να πάω σε κάτι καλύτερο;

Τώρα στις διακοπές θα διορθώσω κάποιες μικρογρατζουνιές με πινελάκι χρώματος και έλεγα μήπως πέρναγα και κερί για έξτρα προστασία.

Για το turtle wax είδα ότι δεν φεύγει με ισοπροπυλική αλκοόλη σε περίπτωση που πέσει παραπάνω ποσότητα και δεν μπορώ να το σκουπίσω, ξέρουμε κατά πόσο ισχύει;

Σημείωση: Στο αμάξι δεν έχει γίνει decontamination με πηλό/γάντι, να το περάσω κερί ή όχι;

https://www.skroutz.gr/s/31183634/Meguiar-s-Ultimate-Quik-Wax-473ml.html

https://www.skroutz.gr/s/22494805/Turtle-Wax-Sprei-Gyalismatos-gia-Amaxoma-Hybrid-Sealant-500ml.html

Αργότερα θα ήθελα να πάω σε κάτι τέτοιο είναι η αλήθεια μιας και έχω δει αρκετά καλά αποτελέσματα.

https://www.skroutz.gr/s/29803512/Gyeon-Q2-Wax-175gr.html

Ευχαριστώ.

To φυσικο κερι θα σου φύγει σε 2-3 εβδομάδες τώρα το καλοκαίρι μην σου πω και σχεδον αμεσως μολις αφησεις το αμαξι στον ηλιο με αυτες τις θερμοκρασιες. 

Οτιδηποτε εχει φυσικο κερι θελει σκουπισμα σχετικα γρηγορα ( μολις αρχισει να στεγνωνει)  απο εκει και περα αν σου πεσει σε πλαστικο σκουπιζεις-πλενεις αμεσως γτ μετα θα χρειαστείς ίσως και την κλασική γομολάστιχα για να το βγάλεις. 

Κανένα απο τα 2 δεν αποτελει "φτηνη λυση" , Χίλιες φορές να πάρεις ενα ποιοτικο sealant ( όσο και να λενε οι πολλοί για Meguiars οχι δεν αποτελεί ορόσημο σε επαγγελματικά προϊόντα αλλά hype και πληρωνεις 3-4 φορες πάνω για το τίποτα ).

Κανένα κερί η sealant ΔΕΝ προστατεύει απο τις UV. Μύθος. η δουλεία τους είναι να προστατεύουν απο την τριβή + ενα επιπλέον λεπτο στρωμα για να αργήσει π.χ. το σκατοπουλι να χεσει το βερνικι , αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να αφαιρέσεις τις κουραδίτσες οσο πιο γρήγορα μπορείς.

Πάρε ένα powerlock ( βγάζεις άνετα 3-4 χρόνια σε 1 αμάξι ανα εξαμηνο)  και πέρνα τα σημεία που θα κάνεις touch up. Αργότερα όταν θα περάσεις πηλό , πάλι με Powerlock θα περάσεις όλο το όχημα.

Εαν θες να περασεις ολο το αμαξι χωρις πηλό με το sealant καντο , απλά καλο πλυσιμο πριν μην αρχίσεις και σερνεις μαζι σκουπιδάκια με το pad. Το αποτέλεσμα θα είναι καλό δεν θα είναι όμως το καλλίτερο που θα μπορούσε σε αγνη καθαρη επιφάνεια.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 434
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NTC Labs είπε

To φυσικο κερι θα σου φύγει σε 2-3 εβδομάδες τώρα το καλοκαίρι μην σου πω και σχεδον αμεσως μολις αφησεις το αμαξι στον ηλιο με αυτες τις θερμοκρασιες. 

Οτιδηποτε εχει φυσικο κερι θελει σκουπισμα σχετικα γρηγορα ( μολις αρχισει να στεγνωνει)  απο εκει και περα αν σου πεσει σε πλαστικο σκουπιζεις-πλενεις αμεσως γτ μετα θα χρειαστείς ίσως και την κλασική γομολάστιχα για να το βγάλεις. 

Κανένα απο τα 2 δεν αποτελει "φτηνη λυση" , Χίλιες φορές να πάρεις ενα ποιοτικο sealant ( όσο και να λενε οι πολλοί για Meguiars οχι δεν αποτελεί ορόσημο σε επαγγελματικά προϊόντα αλλά hype και πληρωνεις 3-4 φορες πάνω για το τίποτα ).

Κανένα κερί η sealant ΔΕΝ προστατεύει απο τις UV. Μύθος. η δουλεία τους είναι να προστατεύουν απο την τριβή + ενα επιπλέον λεπτο στρωμα για να αργήσει π.χ. το σκατοπουλι να χεσει το βερνικι , αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να αφαιρέσεις τις κουραδίτσες οσο πιο γρήγορα μπορείς.

Πάρε ένα powerlock ( βγάζεις άνετα 3-4 χρόνια σε 1 αμάξι ανα εξαμηνο)  και πέρνα τα σημεία που θα κάνεις touch up. Αργότερα όταν θα περάσεις πηλό , πάλι με Powerlock θα περάσεις όλο το όχημα.

Εαν θες να περασεις ολο το αμαξι χωρις πηλό με το sealant καντο , απλά καλο πλυσιμο πριν μην αρχίσεις και σερνεις μαζι σκουπιδάκια με το pad. Το αποτέλεσμα θα είναι καλό δεν θα είναι όμως το καλλίτερο που θα μπορούσε σε αγνη καθαρη επιφάνεια.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Έχεις κάποιο λινκ για το powerlock που λες; Βλέπω ένα από Menzerna και ένα από Jescar.

Τα sealant ουσιαστικά είναι πιο δυνατή προστασία σε σχέση με τα κεριά αλλά πιο αδύναμο από μια κεραμική επίστρωση;

Για την meguiars ναι οκ, ούτε εγώ την θεωρώ κάτι ιδιαίτερο είναι η αλήθεια.

Τι μάρκες χρησιμοποιείς εσύ;

Γενικά αν θες κάποια στιγμή δείξε μας λίγα από τα προϊόντα που έχεις.

Επεξ/σία από Grim Ripper

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Έχεις κάποιο λινκ για το powerlock που λες; Βλέπω ένα από Menzerna και ένα από Jescar.

Τα sealant ουσιαστικά είναι πιο δυνατή προστασία σε σχέση με τα κεριά αλλά πιο αδύναμο από μια κεραμική επίστρωση;

Για την meguiars ναι οκ, ούτε εγώ την θεωρώ κάτι ιδιαίτερο είναι η αλήθεια.

Τι μάρκες χρησιμοποιείς εσύ;

Γενικά αν θες κάποια στιγμή δείξε μας λίγα από τα προϊόντα που έχεις.

Menzerna είναι.  H Jescar το εισάγει στην αμερική με το όνομά της. Ουσιαστικά τα ίδια προϊόντα είναι.

Ναι τα sealant είναι ακριβώς στη μέση , πιο δυνατά απο κερί , πολύ απλούστερη και ξεκούραστη εφαρμογή. 

https://www.skroutz.gr/s/12528486/Menzerna-Power-Lock-Ultimate-Protection-250ml.html

Χρησιμοποιώ Bead Maker και από πάνω το powerlock κάθε 6 μήνες αφού περάσω iron-x και  fine πηλό.

Στα πλυσίματα χρησιμοποιώ μετά το στέγνωμα Dream Maker. 

Όπου χρειαστεί να κάνω touch up περναω γυαλοχαρτο νερου 1500-2500-3000-4000-5000 και menzerna 400-> 3500 .  Δυστυχώς σε μεταλλικές  βαφές τα touch up "φωτίζουν περισσότερο" γτ τα flakes ανεβαίνουν στην επιφάνεια αλλά και πάλι για να το δείς πρέπει να πας στο 1 μέτρο και να ξέρεις απο πρίν που είναι.. 

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 1

6 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Menzerna είναι.  H Jescar το εισάγει στην αμερική με το όνομά της. Ουσιαστικά τα ίδια προϊόντα είναι.

Ναι τα sealant είναι ακριβώς στη μέση , πιο δυνατά απο κερί , πολύ απλούστερη και ξεκούραστη εφαρμογή. 

https://www.skroutz.gr/s/12528486/Menzerna-Power-Lock-Ultimate-Protection-250ml.html

Χρησιμοποιώ Bead Maker και από πάνω το powerlock κάθε 6 μήνες αφού περάσω iron-x και  fine πηλό.

Στα πλυσίματα χρησιμοποιώ μετά το στέγνωμα Dream Maker. 

Τα πανάκια που χρησιμοποιείς για το συγκεκριμένο sealant τα καθαρίζεις με τον ίδιο τρόπο όπως και τα υπόλοιπα;

Απλά είδα ένα σχόλιο στο σκρουτζ όπου τα καθάρισε ένας με δυσκολία.

Γιατί τα περισσότερα μαγαζιά στο σκρουτζ που έχουν τέτοια προϊόντα βρίσκονται εκτός Αττική; 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Τα πανάκια που χρησιμοποιείς για το συγκεκριμένο sealant τα καθαρίζεις με τον ίδιο τρόπο όπως και τα υπόλοιπα;

Απλά είδα ένα σχόλιο στο σκρουτζ όπου τα καθάρισε ένας με δυσκολία.

Γιατί τα περισσότερα μαγαζιά στο σκρουτζ που έχουν τέτοια προϊόντα βρίσκονται εκτός Αττική; 😛

Γιατι στην Αττικη τα μαγαζιά "πουλάνε" τα φρου φρου φούμαρα της meguiars και της κάθε meguiars.

Οι πετσέτες πλένονται όλες μαζί με τον ίδιο τρόπο ( εκτός απο αυτές που είναι για τις ζάντες), στους 30 , 800 στροφές και 3 φορές ξέπλυμα. Μετά τίναγμα την κάθε πετσέτα να "αφρατέψει" -  οσο είναι βρεγμένη όπως τινάζουμε χαλιά . ΧΩΡΙΣ μαλακτικό. μ αυτό https://www.skroutz.gr/s/22459978/myPlanet-Natural-Power-Υγρό-Απορρυπαντικό-Ρούχων-42-Μεζούρες.html δεν χρειάζεται πολύ.

Καλό είναι να αρχίσετε να παρακολουθείτε τον κύριο https://www.youtube.com/@Mdetailing 

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/7/2023 στις 11:06 ΠΜ, NTC Labs είπε

Ενας ενας παιδια, απο ενα κοκορετσακι ο καθενας να βαλετε κατι θα γινει και για εσας :) 

Εξαρτάται από το βαλάντιό σου :) 

Κοίτα, χωρίς να κατακρίνω τι προθέσεις σου και την καλή σου θέληση να βοηθήσεις, αλλά έτσι όπως το έθεσες νομίζω αφήνει ασάφειες ή τουλάχιστον το μεταφράζει όπως κρίνει ο καθένας.

Εμένα με ενδιαφέρει κάποιος που να κάνει πραγματικά δουλειά κι όχι κοροϊδία και κυρίως να ξεκαθαρίσει ότι αυτό που μπορεί να κάνει ποιο είναι ακριβώς κι όχι λόγια αέρα, επειδή από εμπειρία πηγαίνοντας τα αυτοκίνητα της οικογένειας σε κάποιους αυτό έχω δει από διάφορους δήθεν επαγγελματίες του χώρου, πεταμένα λεφτά κυριολεκτικά!

Επεξ/σία από gousias

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, gousias είπε

Κοίτα, χωρίς να κατακρίνω τι προθέσεις σου και την καλή σου θέληση να βοηθήσεις, αλλά έτσι όπως το έθεσες νομίζω αφήνει ασάφειες ή τουλάχιστον το μεταφράζει όπως κρίνει ο καθένας.

Εμένα με ενδιαφέρει κάποιος που να κάνει πραγματικά δουλειά κι όχι κοροϊδία και κυρίως να ξεκαθαρίσει ότι αυτό που μπορεί να κάνει ποιο είναι ακριβώς κι όχι λόγια αέρα, επειδή από εμπειρία πηγαίνοντας τα αυτοκίνητα της οικογένειας σε κάποιους αυτό έχω δει από διάφορους δήθεν επαγγελματίες του χώρου, πεταμένα λεφτά κυριολεκτικά!

1) Δεν είμαι επαγγελματίας, οτι λεμε το λεμε για τον χαβαλέ.

Το δικο μου αμαξι αγγίζει την τελειότητα? ΟΧΙ. δεν έχω την όρεξη αλλά ούτε και τον χρόνο. Μου αρκεί να το έχω σε ένα επίπεδο που μου κάνει κλικ στο ματι. Εσύ πιστέυεις οτι άλλη όρεξη δεν έχω να κάθομαι να πλένω αμάξια και όχι να περνάω τον χρόνο μου στον κήπο μου η με την γυναίκα μου? Απο εκεί και πέρα ναι μια στο τόσο μπορώ να βοηθήσω και κάποιον από κοντά και δεν ζήτησα ποτέ τίποτα, η χαρά του αποτελέσματος βλέπεις.

2) Το εξαρτάται απο το βαλάντιο σου παει προς τους επαγγελματίες. Αλλη διαδικασία , κόπο και χρόνο απαιτεί ένα καινουριο αυτοκινητο μολις βγηκε απο αντιπροσωπειά, άλλο ένα καλο συντηρημένο , άλλο ένα που έχει να πλυθει σωστα 10 χρόνια και καθε εβδομάδα είναι σε βόυρτσες.

3) πεταμένα λεφτά είναι και όταν ζητάς με 50 ευρώ να σου γυαλίσει κάποιος το αμαξι - οχι εσυ γενικα μιλαω -  και περιμενεις παπαδες , ή όταν σου λέει μπορούμε να κανουμε το και το και δεν καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που μπορεί να γίνει. πεταμένα λεφτά είναι και τα φόυμαρα που πετάνε πλεόν οι περισσότεροι περι 9H προστασίας και "αντιχαρακτικης" κεραμικής , κάποιοι τους πιστέυουν τι να κάνω εγω δηλαδη? Από τη ν άλλη κάποιος σωστός θα δαπανήσει χρονο, κόπο, υποδομή, αναλώσιμα, αυτά πρέπει να πληρωθούν .

Σαν όλες τις δουλείες είναι, πολλά τα Hype και οι επιτήδειοι, τα μάτια σας ανοικτά και πονηρεμένοι.

1 ώρα πριν, gousias είπε

Εχω καει και εγω απο "επαγγελματιες" μην νομιζεις

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 3
  • Thanks 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Ορίστε μιας και δεν έχω ανεβάσει κάποια φωτογραφία με το πλύσιμο αλλά και επειδή μου έκανε παράπονα ο @tsofras  😛

Σημερινό πλύσιμο με το Absolute Rinseless Wash της P&S (πρώτη φορά). 

Ναι έχει κάτι water spots μεταξύ άλλων... Θα διορθωθούν κάποια στιγμή.

Spoiler

mbQ8NGV.jpeg

akPwpfj.jpeg

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρηκα ενα θαυμασιο θεαμα απο καποιο κωλοπαιδο  που εχει βαψει με spray στο suzuki

Πως μπορει να φυγει? το αυτοκινητο ειναι του 95 οποτε δεν ξερω ποσο βερνικι εχει μεινει, να δοκιμασω με νεφτι/ασετον η θα φυγει και το χρωμα του?

Επεξ/σία από imr
  • Sad 1

• 1 μήνα μετά...

Έχουμε κανένα dressing για πλαστικά (εσωτερικά) που να είναι matte, όχι λιπαρό στην υφή και τουλάχιστον να μυρίζει ουδέτερα/ευχάριστα;

Δυστυχώς το Natural shine που έχω πάρει έχει δυσάρεστη οσμή (θυμίζει λίγο φάρμακα/φαρμακείο) οπότε μάλλον θα το χρησιμοποιώ στο εξωτερικό κομμάτι (π.χ λάστιχα).

Μου πρότειναν από το reddit το Xpress της P&S επειδή υποτίθεται είναι all-in-one, δηλαδή και καθαρίζει και προστατεύει αν και δεν βλέπω να λέει κάτι για προστασία από UV κτλ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Έχουμε κανένα dressing για πλαστικά (εσωτερικά) που να είναι matte, όχι λιπαρό στην υφή και τουλάχιστον να μυρίζει ουδέτερα/ευχάριστα;

Δυστυχώς το Natural shine που έχω πάρει έχει δυσάρεστη οσμή (θυμίζει λίγο φάρμακα/φαρμακείο) οπότε μάλλον θα το χρησιμοποιώ στο εξωτερικό κομμάτι (π.χ λάστιχα).

Μου πρότειναν από το reddit το Xpress της P&S επειδή υποτίθεται είναι all-in-one, δηλαδή και καθαρίζει και προστατεύει αν και δεν βλέπω να λέει κάτι για προστασία από UV κτλ.

Ευχαριστώ.

νερακι του θεου βαζω να σου πω την αληθεια γιατι τα χημικα φοβαμαι οτι πιο πολυ ζημια κανουν παρα προστατευουν... γιατι θεωρεις οτι το χρειαζεσαι; σε καινουργια αμαξια ειδικα, μου εχουν πει και απο την αντιπροσωπεία και φιλος με πλυντηριο να μη βαζω τιποτα στα πλαστικα στο εσωτερικο...

Επεξ/σία από paylidis

1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Ευχαριστώ.

Car Pro Perl diluted 1:5

1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Ευχαριστώ.

οσα λενε οτι εχουν προστασια UV απλα ειναι ψέμα. 1) θα σου λεγανε τους βαθμους, 2) καθε 2-3 ωρες θα εξαφανιζοταν η προστασια οπως και με τα αντιηλιακα,3) τη ζημια μπροστα τουλαχιστον δεν την κανει ο Ηλιος αλλα η ζέστη το μπροστινο παρμπριζ κραταει πανω απο 90% UV

• Like 1

@NTC Labs

Ίσως χρειαστώ τις γνώσεις σου / τη γνώμη σου αύριο.

Με ρώτησε ένας φίλος εάν υπάρχει κάποιο Detailing kit για να το κάνει δώρο, μάλλον θα φτιάξω κάτι custom με διάφορες μάρκες αρκεί να μου πει το ακριβές budget και τι θέλει πάνω κάτω να περιέχει το kit.

@NTC Labs

Λοιπόν, budget γύρω στο 50ρικο για ένα μικρό kit το οποίο θα γίνει δώρο σε άτομο που πήρε πρόσφατα ένα fiesta (δεν θυμάμαι χρονολογία).

Υπάρχει χώρος και λάστιχο για νερό.

Εγώ πρότεινα το κιτ να έχει έστω γάντι πλυσίματος, πετσέτα στεγνώματος και μου είπαν σίγουρα να βάλω κάποιο dressing για τα πλαστικά (εσωτερικά/εξωτερικά).

Τον ξεπέταξα λίγο είναι η αλήθεια αλλά δυστυχώς τις πετσέτες που θα ήθελα δεν τις βρίσκω εδώ (gauntlet και liquidr από rag company).

Αυτά πρότεινα, δε ξέρω βέβαια εάν η πετσέτα Dhydrate από την carpro αξίζει περισσότερο (μάλλον ναι)

https://www.skroutz.gr/s/28611375/Meguiar-s-Supreme-Drying-Towel-XL-Pani-Mikroinon-Stegnomatos-gia-Amaxoma-85x55cm-X1905.html

https://www.skroutz.gr/s/22644521/Meguiar-s-X3002-Ganti-Plysimatos-gia-Amaxoma.html

https://www.skroutz.gr/s/27945299/CarPro-Perl-Coat-Protectant-500ml.html

Καλού κακού μου είπαν να στείλω και το Absolute Rinseless wash μιας και είναι αρκετά ευέλικτο ως προς την χρήση (πλύσιμο, quick detailer, καθαρισμός εσωτερικού όπως και τζαμιών).

https://www.skroutz.gr/s/42982524/P-S-Ygro-Katharismou-gia-Amaxoma-Absolute-Rinseless-Wash-950ml.html

Carpro Dhydrate

https://www.skroutz.gr/s/35414223/CarPro-Dhydrate-Pani-Mikroinon-Katharismou-Aytokinitou-100-70cm.html

Να προτείνω και αυτό το σαμπουάν σε περίπτωση που μπορέσουν να το χώσουν και αυτό στο κιτ;

https://www.skroutz.gr/s/26299036/Koch-Chemie-Autoshampoo-Sampouan-Aytokiniton-pH9-0-1000ml.html

• Δημιουργία νέου...