SabotazNic Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Στις 16/3/2025 στις 1:05 ΜΜ, WebDevGr είπε Όποιος θέλει μηχανή σύγκρισης τιμών μπορεί να χρησιμποιήσει το BestPrice που έχει μείνει σχεδον απαράλαχτο από 2001 Οχι, μπορω να το χρησιμοποιω και το σκρουτζ αμα θελω, απλα μετα μπορω να το βρω το καταστημα με ενα απλο google search. Εχω πει τους λογους μου. Σχεδον οτιδηποτε βρισκω, απο το eshop απευθειας ειναι φθηνοτερο. 2
fmarkos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ελεύθερη αγορά έχουμε, αν η προμύθεια του σκρουτζ είναι μεγάλη βγάλτε τα μαγαζιά σας κι αφήστε τα παράπωνα, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Εγώ σαν καταναλωτής θα ψωνίσω εκτός σκρουτζ μόνο αν βρω καλύτερη τιμή και μόνο αν ξέρω το κατάστημα που θα αγοράσω. Όλα τα άλλα είναι να "χαμε να λέγαμε. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από fmarkos 2 3
empyr3an Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Στις 16/3/2025 στις 1:05 ΜΜ, WebDevGr είπε Όποιος θέλει μηχανή σύγκρισης τιμών μπορεί να χρησιμποιήσει το BestPrice που έχει μείνει σχεδον απαράλαχτο από 2001 Unpopular opinion but.. το BestPrice φυσάει σαν site (υποδομή) σε σύγκριση με το Skroutz. Επίσης παρατηρώ μικρές λεπτομέρειες που εκτιμώ δεόντως όπως πχ το γεγονός ότι εισήγαγε το δικό του σύστημα credits και έβαλε ισοτιμία ένα credit = ένα ευρώ. Στο Skroutz, πέρα που έχουν 5 διαφορετικές ισοτιμίες για τα coins, ούτε μία από αυτές δεν είναι ένα λογικό νούμερο να μπορείς εύκολα να υπολογίσεις την αξία τους. Τα σιχαίνομαι αυτού του είδους τα dark patterns. Αν είχαν καλύτερη παρουσίαση/οργάνωση προϊόντων και ήταν αυστηρότεροι με τα καταστήματα, ο Skroutz ίσως ένιωθε λίγο ανταγωνισμό... 4
teoqq Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 16/3/2025 στις 1:47 ΜΜ, fmarkos είπε Ελεύθερη αγορά έχουμε, αν η προμύθεια του σκρουτζ είναι μεγάλη βγάλτε τα μαγαζιά σας κι αφήστε τα παράπωνα, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Εγώ σαν καταναλωτής θα ψωνίσω εκτός σκρουτζ μόνο αν βρω καλύτερη τιμή και μόνο αν ξέρω το κατάστημα που θα αγοράσω. Όλα τα άλλα είναι να "χαμε να λέγαμε. Εσυ να υποθέσω παράπονο από το κράτος γενικά δεν έχεις για να συνεχίζεις και να μένεις στην Ελλάδα. Ξέρω σου είπα κάτι πολύ γενικό αλλά ωραία κουβέντα αυτή που είπες. Ίσως να την έλεγα και εγώ αν ήμουν από την πλευρά σου. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι αν δεν είχα αυτές τις προμήθειες τότε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το συγεκριμένο προϊόν δεν θα το πουλούσα 85€. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη τιμή στο προϊόν είναι η πιο οικονομική άρα στην πραγματικότητα δεν αγοράζεις πιο φθηνά από ότι θα μπορούσε και σε αυτό πίστεψε με δεν φταίω σίγουρα εγώ. ΥΓ: Αν ο πελάτης ακυρώσει τη παραγγελία, μάντεψε τι θα γίνει αυτό το 1.24€ .... Επεξ/σία 16 Μαρτίου από teoqq 5 1
fmarkos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 16/3/2025 στις 7:32 ΜΜ, teoqq είπε Εσυ να υποθέσω παράπονο από το κράτος γενικά δεν έχεις για να συνεχίζεις και να μένεις στην Ελλάδα. Ξέρω σου είπα κάτι πολύ γενικό αλλά ωραία κουβέντα αυτή που είπες. Ίσως να την έλεγα και εγώ αν ήμουν από την πλευρά σου. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι αν δεν είχα αυτές τις προμήθειες τότε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το συγεκριμένο προϊόν δεν θα το πουλούσα 85€. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη τιμή στο προϊόν είναι η πιο οικονομική άρα στην πραγματικότητα δεν αγοράζεις πιο φθηνά από ότι θα μπορούσε και σε αυτό πίστεψε με δεν φταίω σίγουρα εγώ. ΥΓ: Αν ο πελάτης ακυρώσει τη παραγγελία, μάντεψε τι θα γίνει αυτό το 1.24€ .... Επέκταση 1. Τι σχέση έχει το κράτος εδώ; Αν υπάρχει κάτι παράνομο μπορείς να το καταγγείλεις και να ακολουθήσεις νομική οδό. Από την στιγμή που έχεις υπογράφει μια σύμβαση αποδέχεσαι τους όρους που υπογράφεις. Τι θα να μου πεις ότι θες να ασκείς ελεύθερο επάγγελμα και να σου έχουμε και εγγύηση πως θα έχεις κέρδος χωρίς ρίσκο; Λύσε μου μια απορία γιατί όσες φορές εμπορας έχει κάνει λάθος καταχώρηση κι δεν έχει στοκ με έχει καλέσει να ακυρώσω και δεν έχει ακυρώσει αυτός; Αφού ο σκρουτζ σας κρατάει τόσα ποσοστά γιατί δεν πάτε αλλού; Edit. δεν θυμάμαι πολλές φορές να έχω βρει σε καλύτερη τιμή αλλου πράγμα που βρήκα μέσω skroutz. Οι μεγάλες αλυσίδες πουλάνε σε παρόμοιες και ποιο ακριβές τιμές. Ο λόγος απλός κόστος promotion, οργάνωσης και διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρίας. Αν λοιπόν ο Χ-Ψ έμπορος που θέλει να πιάσει θέση στην αγορά αποφασίσει να δουλέψει εκτός Σκρουτζ ή Best Price ή shopflix μπορεί τα μερίδιο που δίνει στην εκάστοτε πλατφόρμα να το δαπανήσει για promotion. Η επιλογή είναι δική σου, δεν σε βάζει κανένας να πας με το ζόρι, αν όμως πας μην βγαίνεις μετά και κλαίγεσαι γιατί βγάζεις λιγότερα, επιχειρηματίας είσαι βρες τον τρόπο να το κάνεις. Εγώ ως καταναλωτής έχω την πολυτέλεια να μπορώ να επιλέξω, εσύ ως έμπορας έχεις την υποχρεώση απέναντι στον εαυτό σου να με κάνεις να σε επιλέξω. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από fmarkos 1
teoqq Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 16/3/2025 στις 7:50 ΜΜ, fmarkos είπε Λύσε μου μια απορία γιατί όσες φορές εμπορας έχει κάνει λάθος καταχώρηση κι δεν έχει στοκ με έχει καλέσει να ακυρώσω και δεν έχει ακυρώσει αυτός; Σου απάντηση πιο πάνω χωρις να ρωτήσεις με την φωτογραφία. 1) Σου λέει να ακυρώσεις εσύ για να μην χρεωθεί το κόστος "διαχείρησης" του Skroutz 2) Σου λέει να ακυρώσεις εσύ για να μην χαλάσουν τα στατιστικά του (αν τα κυνηγάει) τα οποία πχ στο τέλος του μήνα μπορεί να του δίνουν το σήμα του Pro Seller. Το θέμα ειναι οτι εσυ κοιτας μονο την πλευρα σου. Εγω πχ τι μπορω να κανω εσενα που κανεις 4 παραγγελιες απο 4 διαφορετικα καταστηματα και μετα ακυρωνεις στα 3 με αποτελεσμα εγω να εχω ζημια στην επιχειρηση μου?! Για αυτα κραζω το Skroutz, οχι για τις προμηθειες που με παιρνει απο παραγγελιες που εχω απο Ρουμανία που ΔΕΝ θα είχα με τιποτα αν δεν ημουν στο Skroutz. Για το κρατος δεν σου απαντησα για κατι παρανομο κτλπ, στο ειπα για κατι που δεν σου αρεσει αλλα το ανέχεσαι για καποιο λογο, για το συνολό του δηλαδή. Αστο, πολυ γενικο εινια αυτο που ειπα οποτε διεγραψε το. Δεν ξερω πως να το πω διαφορετικα (το δικο μου παραπονο). Θα στο πω ετσι μηπως και γινω κατανοητός: Για ποιο λογο να πληρωνω το Skroutz καθε μηνα σαν να εχω 5 εργαζομενους αλλα στην πραγματικοτητα (φυσική παρουσία) να εχω μονον 1 !! Γιατι να μην εχω 3 εργαζομενους πραγματικους ανθρώπους και να πληρώνω για 2 στο Skroutz ?! Αυτο που λεμε δεν ειναι κλαμα, συζητηση κανουμε για τα υπερ και τα κατα. Προφανως και τα βαζεις κατω και βλεπεις αν σε συμφερει ή όχι το όλο συστημα του Skroutz. Όλα καλά Επεξ/σία 16 Μαρτίου από teoqq 2 1
BLiTzER Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Στις 16/3/2025 στις 7:50 ΜΜ, fmarkos είπε Αφού ο σκρουτζ σας κρατάει τόσα ποσοστά γιατί δεν πάτε αλλού; Επειδή οι πωλήσεις θα πέσουν κατά 98% περίπου. 2
SabotazNic Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Κριμα που καποιοι δεν καταλαβαινετε οτι τις προμηθειες των καταστηματων, στο τελος τις πληρωνουμε εμεις. 6 1 1
dtk-386 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Στις 16/3/2025 στις 8:28 ΜΜ, teoqq είπε Εγω πχ τι μπορω να κανω εσενα που κανεις 4 παραγγελιες απο 4 διαφορετικα καταστηματα και μετα ακυρωνεις στα 3 με αποτελεσμα εγω να εχω ζημια στην επιχειρηση μου?! Άλλοι απαράδεκτοι αυτοί....
teoqq Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Στις 16/3/2025 στις 8:46 ΜΜ, SabotazNic είπε Κριμα που καποιοι δεν καταλαβαινετε οτι τις προμηθειες των καταστηματων, στο τελος τις πληρωνουμε εμεις. Επιτέλους! Αν η αναλογία πριν 2 χρονια ηταν 80% το καταστημα και 20% ο καταναλωτης, πλεον εχει παει στο 60-40. Ενας σωστος επαγγελματιας που εχει βρει την ακρη και το balance μεσα στο Skroutz, αυτο το 60-40 μπορει να στο κανει άνετα 30-70 και θα νομιζεις οτι παλι αγοραζεις φθηνα ενω θα μπορουσες να αγοραζεις ακομια πιο φθηνοτερα. Ένα απλό παράδειγμα ειναι τα καταστηματα που βλεπεις τιμή στο Skroutz πιο ακριβή από το κατάστημά τους ΑΚΟΜΑ και αν βρίσκονται στο Skroutz 1η στη λίστα. Εκεινη τη στιγμη επειδη το βλεπεις πιο φθηνα στο Skroutz θεωρεις πως ετσι ειναι. Επίσης ένας αλλος τροπος που βλεπω οτι το κανουν ολο και περισσότερα καταστηματα, ειναι να δινουν εκπτωση αν κανεις την αγορα μεσω καρτας απο τη σελιδα τους. Καταλαβαίνετε τι λέω?! Το μαγαζι εκει που παλιοτερα εκραζε τις κρατησεις των τραπεζων, πλεον ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ αυτες τις κρατησεις παρα του Skroutz και προσπαθει να κανει καλυτερη τιμη. Τελος, επειδη αρκετοι λετε γιατι δεν φευγουν απο το Skroutz να σας πω οτι δεν ειναι και λιγοι αυτοι που "εκμεταλεύονται" απλά την παρουσία τους Skroutz. Δηλαδή έχουν χτίσει το brand τους ετσι και αλλίως που πουλάνε ακριβότερα από άλλα καταστηματα μέσω Skroutz αλλά ο καταναλωτής τους επιλέγει. Αν εγώ πουλάω στην προτεινόμενη λιανική τιμή τότε δεν με νοιαζει και η προμηθεια αφου στην τελική την πληρώνεις εσύ ο καταναλωτής. Καλή εβδομάδα να έχουμε 2
doubleh Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί αν το skroutz παίρνει τόσα πολλά, γιατί δεν το πουλάνε από το δικό τους e-shop (ή από αδερφό δικό τους e-shop) σε καλύτερη τιμή ή με δωρεάν μεταφορικά; Γενικά πάντως έχουμε γεμίσει ένα σκασμό μεσάζοντες και τελικά μόνο ένα μικρό ποσοστό πάει στην ουσία (στο προϊόν που αγοράζουμε) Όλο αυτό το ηλεκτρονικό εμπόριο νομίζω έχει κάνει κακό. Αφενός γιατί ως καταναλωτές χαλάμε παρα πολλή φαιά ουσία ακόμα κ για μικροπραγματα. Αφετέρου τα μαγαζιά νομίζουν πως έχει αυξηθεί η δυνητική πελατεία τους ενώ έχουμε αυξηθεί δραματικά κ οι ανταγωνιστές τους. Οπότε η μία ή άλλη έρχεται τελικά, απλά με λιγότερα κέρδη κ περισσότερο άγχος. 1
manolis940 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Στις 16/3/2025 στις 11:30 ΜΜ, doubleh είπε Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί αν το skroutz παίρνει τόσα πολλά, γιατί δεν το πουλάνε από το δικό τους e-shop (ή από αδερφό δικό τους e-shop) σε καλύτερη τιμή ή με δωρεάν μεταφορικά; Γενικά πάντως έχουμε γεμίσει ένα σκασμό μεσάζοντες και τελικά μόνο ένα μικρό ποσοστό πάει στην ουσία (στο προϊόν που αγοράζουμε) Όλο αυτό το ηλεκτρονικό εμπόριο νομίζω έχει κάνει κακό. Αφενός γιατί ως καταναλωτές χαλάμε παρα πολλή φαιά ουσία ακόμα κ για μικροπραγματα. Αφετέρου τα μαγαζιά νομίζουν πως έχει αυξηθεί η δυνητική πελατεία τους ενώ έχουμε αυξηθεί δραματικά κ οι ανταγωνιστές τους. Οπότε η μία ή άλλη έρχεται τελικά, απλά με λιγότερα κέρδη κ περισσότερο άγχος. Επέκταση Γιατί το Skroutz έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά και πλέον μπορεί να ορίζει εκείνο τους κανόνες. Παραπάνω μιλήσανε για ελεύθερη αγορά αλλά όταν μία εταιρεία έχει 4/5 της πίτας πρακτικά δεν μιλάμε καν για αγορά πόσο μάλλον να μιλάμε για ελεύθερη. Στις 16/3/2025 στις 10:06 ΜΜ, teoqq είπε Επίσης ένας αλλος τροπος που βλεπω οτι το κανουν ολο και περισσότερα καταστηματα, ειναι να δινουν εκπτωση αν κανεις την αγορα μεσω καρτας απο τη σελιδα τους. Καταλαβαίνετε τι λέω? Έχω γνωστό που έχει φτιάξει μέχρι και δεύτερο κατάστημα όπου πρακτικά έχει τις τιμές χωρίς την προμήθεια των marketpalce και βάζει φυλλάδια μέσα στις παραγγελίες. Αν θυμάμαι καλά σε opencart είναι αρκετά εύκολο στην υλοποίηση κάτι τέτοιο. Κάποια στιγμή, αν δεν έχει γίνει ήδη πιστεύω ότι θα αλλάξουν οι όροι του Srkroutz όσον αφορά την ύπαρξη φυλλαδίου μέσα στην παραγγελία. 1
doubleh Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου εγώ νομίζω πάντως ότι το t-support και το tech-support είναι το ίδιο μαγαζί. το ένα δουλεύει με skroutz last mile το άλλο όχι. οι τιμές ίδιες. πάω παραπέρα. σε e-shops που είναι εκτός σκρουτζ, οι τιμές ίδιες. τέσπα. μακάρι να δουλέψει κ κάτι εκτός πολλών μεσαζόντων να δούμε καμια καλύτερη τιμή.
teoqq Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 17/3/2025 στις 9:50 ΠΜ, doubleh είπε εγώ νομίζω πάντως ότι το t-support και το tech-support είναι το ίδιο μαγαζί. το ένα δουλεύει με skroutz last mile το άλλο όχι. οι τιμές ίδιες. πάω παραπέρα. σε e-shops που είναι εκτός σκρουτζ, οι τιμές ίδιες. τέσπα. μακάρι να δουλέψει κ κάτι εκτός πολλών μεσαζόντων να δούμε καμια καλύτερη τιμή. Έτσι ένα απλό tip να σου πω αν θες να επιβεβαιώνεις κάτι τέτοιο είναι να κοιτάς τις πληροφορίες και απλά να κάνεις google το ΓΕΜΗ που πλέον είναι απαραίτητο να υπάρχει σε όλα τα site. Στα 2 site που ανέφερες, ναι είναι το ίδιο καθώς έχουν το ίδιο ΓΕΜΗ Το ένα το έχει αφήσει να τρέχει με το Marketplace του Skroutz και το άλλο με redirection. Είναι η αλλαγή που έκανε ο Skroutz από τον Νοέμβριο να μην έχουν μαγαζία με ίδιο ΑΦΜ τα ίδια προϊόντα στο ίδιο μοντέλο χρέωσης. Επεξ/σία 17 Μαρτίου από teoqq 1
fmarkos Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Στις 17/3/2025 στις 10:10 ΠΜ, teoqq είπε Στα 2 site που ανέφερες, ναι είναι το ίδιο καθώς έχουν το ίδιο AMKA Μάλλον εννοείς αριθμό ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό ΜΗτρόω, ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι ένας αριθμός που αποδήδετε σε φυσικά πρόσωπα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα