Προς το περιεχόμενο

Skroutz Plus

WebDevGr
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Witcher1st,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Παλιότερα ναι πετυχαινες την πιο χαμηλή τιμή στο skroutz. Τώρα πλέον με τόσες προμήθειες που έχει βάλει, δεν ισχύει αυτό. Γρήγορη αναζήτηση στο google και θα τα πετύχετε πιο φθηνά

Έτσι όπως το λες. Πλέον το επιχειρηματικό μοντέλο του Skroutz δεν συμφωνεί με τον αρχικό σκοπό του, να βοηθάει στην εύρεση καλών τιμών και στη γενικότερη εξοικονόμηση χρημάτων δλδ. Τώρα το Skroutz για να αυξήσει τα κέρδη του, πρέπει να σε ωθήσει με το στανιό να ξοδέψεις περισσότερο.

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Ομως, ο μονος λογος που ουσιαστικα εμπαινα στο skroutz, δεν ηταν παντα οτι 'θα το βρω φτηνοτερα', αλλα να μην ψωνισω απο 'τυχαιο μαγαζι του internet που δεν γνωριζω'. Αρα, εγω εμπαινα κυριως για τα reviews. Οσο φτιασιδωμα και να παιρνουν οι αρνητικες κριτικες, τουλαχιστον ξερω οτι στο skroutz, δεν λισταρει απατεωνες.

Νομίζω ότι αυτό είναι κυρίως προκατάληψη. Λογικό να έχεις ένα μικρό φόβο αν ψωνίζεις από ένα άγνωστο μαγαζί αλλά εφόσον πληρώσεις με κάρτα ή αντικαταβολή, τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;! Προσωπικά δε μου κάνει διαφορά αν το μαγαζί είναι στο Skroutz.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, empyr3an είπε

Έτσι όπως το λες. Πλέον το επιχειρηματικό μοντέλο του Skroutz δεν συμφωνεί με τον αρχικό σκοπό του, να βοηθάει στην εύρεση καλών τιμών και στη γενικότερη εξοικονόμηση χρημάτων δλδ. Τώρα το Skroutz για να αυξήσει τα κέρδη του, πρέπει να σε ωθήσει με το στανιό να ξοδέψεις περισσότερο.

Εδώ και εβδομάδες, μην πω μήνες, δεν λειτουργεί σωστά ούτε καν η απλή ειδοποίηση για πτώση τιμής σε "αγαπημένα" αντικείμενα που έχουμε αποθηκεύσει στα προφίλ μας, το έχουν παρατηρήσει πολλοί γνωστοί μου (κι εντός κι εκτός insomnia αφού έχει αναφερθεί ξανά κι εδώ μέσα). 

Μόλις τώρα, Gulik είπε

Εδώ και εβδομάδες, μην πω μήνες, δεν λειτουργεί σωστά ούτε καν η απλή ειδοποίηση για πτώση τιμής σε "αγαπημένα" αντικείμενα που έχουμε αποθηκεύσει στα προφίλ μας, το έχουν παρατηρήσει πολλοί γνωστοί μου (κι εντός κι εκτός insomnia αφού έχει αναφερθεί ξανά κι εδώ μέσα). 

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι bug ή κάποιο πείραμα. Αλλιώς θα μπορούσαν απλά να αφαιρέσουν τη δυνατότητα οριστικά και να μην μας δουλεύουν κατάμουτρα.

2 λεπτά πριν, empyr3an είπε

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι bug ή κάποιο πείραμα. Αλλιώς θα μπορούσαν απλά να αφαιρέσουν τη δυνατότητα οριστικά και να μην μας δουλεύουν κατάμουτρα.

Εάν τυχόν έχουν μειωθεί τα συνεργαζόμενα καταστήματα, λόγω αυξημένων προμηθειών κλπ, μην σου κάνει εντύπωση να ΜΗΝ προκύπτει για αρκετό καιρό πτώση τιμής. 

Έχουν δίκιο αρκετοί φίλοι και φίλες που λένε ότι μέσω Google search τυχαίνει συχνά - πυκνά να βρίσκουν χαμηλότερες τιμές εκτός της πλατφόρμας. 

9 λεπτά πριν, Gulik είπε

Εάν τυχόν έχουν μειωθεί τα συνεργαζόμενα καταστήματα, λόγω αυξημένων προμηθειών κλπ, μην σου κάνει εντύπωση να ΜΗΝ προκύπτει για αρκετό καιρό πτώση τιμής. 

Έχουν δίκιο αρκετοί φίλοι και φίλες που λένε ότι μέσω Google search τυχαίνει συχνά - πυκνά να βρίσκουν χαμηλότερες τιμές εκτός της πλατφόρμας. 

Θυμάμαι που το Skroutz διαφήμιζε στο footer του τον αριθμό των καταστημάτων. Νομίζω είχε φτάσει κάπου στα 16.000. Και μετά πήγε κι έβαλε 500€ συνδρομή με το έτσι θέλω και φύγαν χιλιάδες καταστήματα. Τι να απέγιναν αυτά (τα eshops τους δλδ); Τώρα πλέον μόνο ~8.000 υπάρχουν στο Skroutz (btw το BestPrice που ακόμα διαφημίζει το νούμερο του, έχει ~3500). Σίγουρα οι επιλογές είναι πολύ λιγότερες.

Google search δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά για αγορές. Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παράδειγμα. Ήθελα αυτή την εβδομάδα να πάρω αυτά τα βατραχοπεδιλα. 85€. Πριν λίγες μέρες οκ είχαν 75€. 5 λεπτά ασχολήθηκα και τα πήρα εκτός skroutz με 55€.

https://www.skroutz.gr/s/18403417/Mares-Vatrachopedila-Katadysis-Volo-Race.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Επίσης ήθελα να πάρω αυτές τις ημέρες αυτό. 19€ με ιστορικό χαμηλό 18€. Το πήρα με 17.4€ εκτός skroutz 

https://www.skroutz.gr/s/29155110/Koch-Chemie-Afros-Katharismou-gia-Amaxoma-Gentle-Snow-Foam-1lt.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Και άλλα πολλά παραδείγματα 

Οπότε το skroutz χρησιμεύει για κριτικές προϊόντων και γράφημα τιμής 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3

29 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Παράδειγμα. Ήθελα αυτή την εβδομάδα να πάρω αυτά τα βατραχοπεδιλα. 85€. Πριν λίγες μέρες οκ είχαν 75€. 5 λεπτά ασχολήθηκα και τα πήρα εκτός skroutz με 55€.

https://www.skroutz.gr/s/18403417/Mares-Vatrachopedila-Katadysis-Volo-Race.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Επίσης ήθελα να πάρω αυτές τις ημέρες αυτό. 19€ με ιστορικό χαμηλό 18€. Το πήρα με 17.4€ εκτός skroutz 

https://www.skroutz.gr/s/29155110/Koch-Chemie-Afros-Katharismou-gia-Amaxoma-Gentle-Snow-Foam-1lt.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Και άλλα πολλά παραδείγματα 

Οπότε το skroutz χρησιμεύει για κριτικές προϊόντων και γράφημα τιμής 

OK, πειραματίστηκα λίγο με τα βατραχοπέδιλα που αναφέρεις. Το βάζω στο Google ως "Mares Βατραχοπέδιλα Κατάδυσης Volo Race", πατάω στην καρτέλα "Προϊόντα" και μου βγάζει τα παρακάτω αποτελέσματα. Όπως το υποψιάστηκα η εμπειρία χρήσης δεν είναι καλή. Δες πόσα άλλα προϊόντα προτείνει, τα οποία πρέπει να ξεσκαρτάρω. Και ούτε βρήκα επιλογή για sort με βάση την τιμή. Δεν ξέρω αν φταίνε τα Google skills μου.

image.png.c0d423cd7bbd947cfdc627010cdb190d.png

Με κάνει να ελπίζω να υπήρχε μια άλλη μηχανή αναζήτησης στο στυλ του Skroutz, όπου να περιείχε όλα τα eshops (δεν ξέρω αν αυτά τα βατραχοπέδιλα είναι σπάνια, ο αριθμός των αποτελεσμάτων του Google με απογοήτευσε). Αυτό βέβαια προϋποθέτει πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και την ανάγκη για άλλο επιχειρηματικό μοντέλο.

Στο Skroutz το μόνο πράγμα που πραγματικά μου αρέσει (να πω και κάτι θετικό) είναι ότι μπορώ να ανακαλύψω προϊόντα και να μη περιορίζομαι στις επιλογές ενός καταστήματος.

6 hours ago, sphinxgr said:

Βάζεις το όνομα του φυσικού καταστήματος στο google και βλέπεις τις κριτικές που έχει ...

Ξεχνα το αυτο και μην το ξανασυστησεις, το πρωτο πραγμα που κανουν ολα τα μαγαζια, ειναι μαιμου κριτικες στο google.
Γιατι ειναι ευκολο και μπορουν.
Και οχι μονο τα μαγαζια και οι γιατροι κλπ επαγγελματιες.
(Και αν στην πορεια παρουν αρνητικες κριτικες, φτιαχνουν 2ο προφιλ και φτου και απο την αρχη, με μικροαλλαγες στα στοιχεια για την ιδια ουσιαστικα επιχειριση/δραστηριοτητα).
Τις προαλλες εδω, ανοιξε ενα κομμωτηριο τοπικο, εγκαινια δεν ειχε κανει ακομη, αλλα ειχε 60 κριτικες στο google απο γνωστους και νωματαιους, αλλοι με τα πραγματικα τους ονοματα, φιλαρακια και αλλοι με τυχαρπαστους λογαριασμους, απο τα φιλαρακια και αυτοι.
Το ειδα και γελαγα, ρε τους μπαγασηδες λεω, ουτε καν ανοιξανε και ειχανε τοσες κριτικες, 5/5 φυσικα και αρκετες μαιμου για τουριστες στα αγγλικα, τσιμπανε και ασχετους περαστικους τουριστες με τις μαιμου κριτικες.

• Like 2

1 ώρα πριν, empyr3an είπε

OK, πειραματίστηκα λίγο με τα βατραχοπέδιλα που αναφέρεις. Το βάζω στο Google ως "Mares Βατραχοπέδιλα Κατάδυσης Volo Race", πατάω στην καρτέλα "Προϊόντα" και μου βγάζει τα παρακάτω αποτελέσματα. Όπως το υποψιάστηκα η εμπειρία χρήσης δεν είναι καλή. Δες πόσα άλλα προϊόντα προτείνει, τα οποία πρέπει να ξεσκαρτάρω. Και ούτε βρήκα επιλογή για sort με βάση την τιμή. Δεν ξέρω αν φταίνε τα Google skills μου.

Με κάνει να ελπίζω να υπήρχε μια άλλη μηχανή αναζήτησης στο στυλ του Skroutz, όπου να περιείχε όλα τα eshops (δεν ξέρω αν αυτά τα βατραχοπέδιλα είναι σπάνια, ο αριθμός των αποτελεσμάτων του Google με απογοήτευσε). Αυτό βέβαια προϋποθέτει πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και την ανάγκη για άλλο επιχειρηματικό μοντέλο.

Στο Skroutz το μόνο πράγμα που πραγματικά μου αρέσει (να πω και κάτι θετικό) είναι ότι μπορώ να ανακαλύψω προϊόντα και να μη περιορίζομαι στις επιλογές ενός καταστήματος.

Εκτός από αυτό που κάνεις απλά μια γενική αναζήτηση του προϊόντος, δοκίμασε μελλοντικά να κάνεις search το κατάστημα που θα βρεις στο Σκρουτζ με την πιο οικονομική τιμή. Κατά 99% θα το βρεις στο σύνολο πιο οικονομικό γιατί τα μεταφορικά θα είναι φθηνότερα !!

Επίσης ο φίλος που αναφέρει για τα 16000 καταστήματα που έγιναν 8000 μετά την συνδρομή, σκέψου απλά πόσα καταστηματα είχαν 2 και 3 eshop μέσα στο Σκρουτζ που απλά μετά τη συνδρομή τα ακύρωσαν. Στο λέω από προσωπική εμπειρία.

Πχ κάτι που κάνω συχνά, είναι να κοιτάω στις πληροφορίες του Σκρουτζ στο κατάστημα το ΑΜΚΑ, το οποίο το κάνω copy/paste στο google και μου βγάζει μετά ότι έχει 2 μαγαζιά στο Σκρουτζ κτλπ. Τώρα γιατί γίνεται αυτό, υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

• Like 1

8 ώρες πριν, empyr3an είπε

Ψάξιμο θέλει. Ψάχνεις 2-3 σελίδες με παρεμφερείς όρους αναζήτησης και να το αποτέλεσμα -> https://www.decathlon.com.gr/el/p/998360559-100210-volo-race-diving-fins-black-and-light-grey.html

5 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Ψάξιμο θέλει. Ψάχνεις 2-3 σελίδες με παρεμφερείς όρους αναζήτησης και να το αποτέλεσμα -> https://www.decathlon.com.gr/el/p/998360559-100210-volo-race-diving-fins-black-and-light-grey.html

Τρελή διαφορά στην τιμή, αν σκεφτείς ότι εγώ δεν βρήκα ούτε ένα κατάστημα με τιμή χαμηλότερη του Skroutz. Και δεν δικαιολογείται κι από τη προμήθεια που γλυτώνει το μαγαζί τόσο μεγάλη διαφορά(!). Αν δεν έλεγες ότι τα αγόρασες από εκεί, θα νόμιζα ότι είναι λάθος καταχώρησης.

Νομίζω απλά δεν έχω την υπομονή να ψάχνω τόσο πολύ, αλλά ίσως θα πρέπει να επιμείνω αν είναι να βρίσκω κι εγώ τέτοια διαμαντάκια.

Στις 16/8/2024 στις 2:52 ΠΜ, nek4d είπε

Ξεχνα το αυτο και μην το ξανασυστησεις, το πρωτο πραγμα που κανουν ολα τα μαγαζια, ειναι μαιμου κριτικες στο google.
Γιατι ειναι ευκολο και μπορουν.
Και οχι μονο τα μαγαζια και οι γιατροι κλπ επαγγελματιες

Για αυτό βλέπεις τις αρνητικές, που αυτές στο google maps θα ανέβουν τουλάχιστον. 

• Like 1

• Super Moderators
1 hour ago, satsok2 said:

Παιδιά, θα αγοράζατε λαπτοπ μέσω σκρουτζ από Βουλγαρία;;;;!!!

Σίγουρα δεν θα αγόραζα 11th gen με σχεδόν 1200 ευρώ το 2024...

1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Παιδιά, θα αγοράζατε λαπτοπ μέσω σκρουτζ από Βουλγαρία;;;;!!!

SmartSelect_20240817_190859_Samsung Internet.jpg

πριν χρονια ειχα αγορασει παπουτσια και ηρθαν απο πολωνια. το σοκ ηταν μεγαλο. αλλα η δουλεια μου εγινε σωστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...