Προς το περιεχόμενο

Skroutz Plus

WebDevGr
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Witcher1st,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 25/5/2024 στις 1:46 ΜΜ, WebDevGr είπε

Όσοι ελ. επαγγελματίες δεν ξέρουν τα βασικά και γίνονται ελ. επαγγελματίες γιατί δεν θέλουν να είναι υπάλληλοι, ας γίνουν υπάλληλοι του Σκρουτζ.

Τα είπαμε και σε διπλανό θέμα σχετικά με το Σκρουτζ, αν δεν είσαι σε σελίδα σύγκρισης τιμών ή marketplace, τότε θα πρέπει να τρέξεις ατομικές καμπάνιες για να προσελκύσεις πελάτες οι οποίες θα κοστίσουν πολύ περισσότερο από αυτά που χρεώνουν οι πλατφόρμες.

Εκτός κι αν πιστεύουν ότι επειδή ανέβασαν ένα σάπιο woo σε ένα άθλιο server θα κάνουν ουρά οι πελάτες για να αγοράσουν τα προϊόντα τους.

εάν το ψάξεις πάντως και το χειρίζεσαι σωστά, θα πληρώνεις λιγότερα για προώθηση από το σκρουτζ. αλλά θέλει αφοσίωση και χρόνο. το skroutz είναι βδέλλα και είναι ένας από τους λόγους που δεν ανεβαίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα. αντί να το προσέξει, το αρμέγει χωρίς αύριο, πνίγοντάς του.

έχει πάρει απόφαση πως υπάρχουν Χ καταστήματα και επειδή δεν μπορεί να βρει νέα πελατεία να αναπτυχθεί, σκίζει αυτούς που έχει. το θέμα είναι για πόσο καιρό θα του κάτσουν αυτοί. οι περισσότεροι ή θα μαζέψουν χρήμα και θα βαρέσουν κανόνι ή θα κλείσουν

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 hour ago, dtk-386 said:

To θέμα δεν είναι τι συμφέρει αυτούς αλλά τι συμφέρει τον κοσμάκη. Τόσο απλά.

Επίσης η λογική του κάθε χρόνο το κάνω χειρότερο δεν δείχνει έξυπνη και λελογισμένη τακτική.

Προφανώς ο καθένας κάνει αυτό που τον συμφέρει. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται και το Σκρουτζ. Κάνει ότι το συμφέρει και ότι θέλουν οι μέτοχοι.

Κι εγώ αν δεν έκανα συγκεκριμένες αγορές κάθε μήνα/δίμηνο λογικά θα σταματούσα τη συνδρομή, αλλά ακόμη με συμφέρει και πολύ μάλιστα.

1 hour ago, Gulik said:

Την "χασούρα" που θα έχουν και που θα αντιληφθούν στην πράξη λίαν συντόμως θα την φυσάνε και δεν θα κρυώνει. 

Εκεί προς φθινόπωρο θα "σκάσουν" νέες "υπέρ-προσφορές" για ανανέωση κι επαναγορά συνδρομών. 

Ποιος είπε ότι η περσινή προσφορά της συνδρομής έγινε για να πατσίσουν τη χασούρα; 

Με αυτή τη λογική τότε έπαψαν να έχουν ανάγκη και γι' αυτό αύξησαν τη συνδρομή. Δεν είναι τα πάντα άσπρο μαύρο. 

Μια προωθητική καμπάνια μπορεί να έχει άλλη στόχευση πέρα από τη προφανή.

Το βασικότερο είναι ότι παίζει χωρίς αντίπαλο και δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα αυτό γιατί οι "ανταγωνιστές" του δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά.

Μακάρι να εμφανιστεί ένας σοβαρός ανταγωνιστής ή να ξυπνήσει το bestprice από τον λήθαργο αλλά δυστυχώς θα μείνουμε με την όρεξη.

2 minutes ago, WebDevGr said:

Προφανώς ο καθένας κάνει αυτό που τον συμφέρει. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται και το Σκρουτζ. Κάνει ότι το συμφέρει και ότι θέλουν οι μέτοχοι.

Κι εγώ αν δεν έκανα συγκεκριμένες αγορές κάθε μήνα/δίμηνο λογικά θα σταματούσα τη συνδρομή, αλλά ακόμη με συμφέρει και πολύ μάλιστα.

Ποιος είπε ότι η περσινή προσφορά της συνδρομής έγινε για να πατσίσουν τη χασούρα; 

Με αυτή τη λογική τότε έπαψαν να έχουν ανάγκη και γι' αυτό αύξησαν τη συνδρομή. Δεν είναι τα πάντα άσπρο μαύρο. 

Μια προωθητική καμπάνια μπορεί να έχει άλλη στόχευση πέρα από τη προφανή.

Το βασικότερο είναι ότι παίζει χωρίς αντίπαλο και δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα αυτό γιατί οι "ανταγωνιστές" του δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά.

Μακάρι να εμφανιστεί ένας σοβαρός ανταγωνιστής ή να ξυπνήσει το bestprice από τον λήθαργο αλλά δυστυχώς θα μείνουμε με την όρεξη.

Ακριβως αυτο. Μονο με σοβαρο ανταγωνιστη θα δουμε καλυτερα πραγματα. Αρεσει δεν αρεσει εδω και χρονια: online αγορες απο Ελλαδα = Skroutz. Τελος

Κατι bestprice και shopflix μονο ως ανεκδοτο ακουγονται.

3 λεπτά πριν, WebDevGr είπε

Με αυτή τη λογική τότε έπαψαν να έχουν ανάγκη και γι' αυτό αύξησαν τη συνδρομή. 

Ορίστε; Δεν έγραψα πουθενά εγώ κάτι τέτοιο, ξαναδιάβασε τί έγραψα. 

1 hour ago, james01gr said:

εάν το ψάξεις πάντως και το χειρίζεσαι σωστά, θα πληρώνεις λιγότερα για προώθηση από το σκρουτζ. αλλά θέλει αφοσίωση και χρόνο. το skroutz είναι βδέλλα και είναι ένας από τους λόγους που δεν ανεβαίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα. αντί να το προσέξει, το αρμέγει χωρίς αύριο, πνίγοντάς του.

έχει πάρει απόφαση πως υπάρχουν Χ καταστήματα και επειδή δεν μπορεί να βρει νέα πελατεία να αναπτυχθεί, σκίζει αυτούς που έχει. το θέμα είναι για πόσο καιρό θα του κάτσουν αυτοί. οι περισσότεροι ή θα μαζέψουν χρήμα και θα βαρέσουν κανόνι ή θα κλείσουν

Οι περισσότεροι ελ. επαγγελματίες είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι, σιγά μη μπορέσουν να τρέξουν μόνοι τους μια σοβαρή και κερδοφόρα καμπάνια. 

Το skroutz σε μεγάλο βαθμό έμαθε σε εμπόρους και καταναλωτές τι είναι ηλεκτρονικό εμπόριο ακόμη από την εποχή που ήταν απλά μια μηχανή σύγκρισης τιμών.

Δυστυχώς οι περισσότεροι (έμποροι και καταναλωτές) δεν έχουν καταλάβει ότι το skroutz δεν είναι πλέον σελίδα σύγκρισης τιμών αλλά marketplace και ισχύουν άλλοι κανόνες. Όποιος θέλει σελίδα σύγκρισης τιμών καλύτερα να πάει προς bestrice.

2 minutes ago, Gulik said:

Ορίστε; Δεν έγραψα πουθενά εγώ κάτι τέτοιο, ξαναδιάβασε τί έγραψα. 

Έγραψες ότι σύντομα θα έχουν "χασούρα" και για το λόγο αυτό θα τρέξουν πάλι "υπέρ-προσφορές" για ανανέωση κι επαναγορά συνδρομών

Τι θα έπρεπε να καταλάβω;

Πολυ γκρινια για το τιποτε.

Επιχειρηση ειναι, προσφερει μια υπηρεσια και σε οποιον αρεσει/συμφερει, οι υπολοιποι προσπερνανε και ολα καλα για ολους.

Η περσινη προσφορα ηταν για γνωριμια στο ευρυ κοινο και τα καταφερε.

Θα μεινουν οσοι μεινουν, θα φυγουν οσοι φυγουν και θα επανεκτιμησουν το πλανο τους μετα τα αποτελεσματα αυτης της ενεργειας. Τα μεγαλα λογια τυπου θα φαλιρισουν, δεν ξερουν τι τους γινεται κλπ, ειναι μονο για ψυχολογικη υποστηριξη/αναλωση των μελων εκτος επιχειρηματικης πραγματικοτητας. Μια χαρα ακολουθουν το σχεδιο τους και εκτιμουν και θα επανεκτιμησουν την επενδυση τους. Απο την αλλα πλευρα εμεις εως καταναλωτες, κραταμε τα καλα του, ειπαν και αρκετοι πως δεν υπαρχει σοβαρος ανταγωνισμος, ωραια, μπορουμε να αποδεχθουμε μια Ελληνικη αγορα με την συνεισφορα/συμμετοχη του Σκρουτζ, παρα μια Ελληνικη αγορα χωρις αυτο. Ακομη και αν δεν το χρησιμοποιουμε προσωπικα, εξυπηρετει αλλους καταναλωτες. Δεν γιγαντωθηκε τυχαια και ακομη και τα πειραματα του και οι νεες δυνατοτητες του, ειναι η θα επρεπε να ειναι καλοδεχουμενα (πχ συναλλαγες για τα μεταχειρισμενα, αγορα χωρις αντιπαλο επισης και κανεις τοσα χρονια δεν καταφερε να εδραιωθει παρα την αναγνωρισμενη αναγκη αυτης της αγορας).

• Like 4

Και εγω παντως δεν βρισκω κανενα λόγο ανανέωσης της συνδρομής μου.

Πουλαει ακριβότερα και τα μεταφορικα καλυπτονται σε ορισμένες μονο περιπτώσεις

Στην αρχη και εγω νομιζα πως παει να γινει κατι σαν ελληνικο Amazon αλλα καμια σχεση.

Αυτο θα προϋπέθετε ενέργειες after sale service αλλα στην προκειμένη περίπτωση ειναι εντελως απων.

Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω τον ρολο τους.

Το να ερθουν και να παραλάβουν καινούργιο ελαττωματικό προιον μετα απο τρεις μερες δεν μου λεει τιποτα οταν θεωρει πως ειναι θεμιτο να περιμενω  αλλες 40 για να γινει  ο ελεγχος του.

Πιο ελληνικό δεν γινεται

• Like 4

Από τα 17€ στα 25€ είναι παρανοϊκή αύξηση. Δηλαδή κάπου ώπα, ~50% επάνω για να τσιμπήσουν ότι μπορούν απ'όσους ανανέωσαν με το 0.01€... Τραγικοί, τουλάχιστον ας βελτίωναν λίγο το loyalty κομμάτι με τα σκρουτζ ποιντς. Επιστρέφουν ψίχουλα ακόμα και σε μεγάλες αγορές. 

Ούτε εγώ θα ανανεώσω, αν και γενικά με συμφέρει η συνδρομή. Έχει καταντήσει γελοία η κατάσταση, σαν καταναλωτές βαλλόμαστε ανελέητα από παντού. Ακόμα και καλά παιδιά να το παίξουμε, του χρόνου θα το πάνε στα 35€ επειδή τους βγαίνει το αφήγημα. Άσε θα πηγαίνω σε φυσικά καταστήματα ή boxnow όπου μπορώ.

• Like 4

από την στιγμή που εχουν παράδοση σε θυρίδες και όχι στα σπιτι θα έπρεπε να μειώσουν τη ελάχιστη παραγγελία. 

θέλουν και τη πίπα έτοιμη και τον σκύλο στειρωμένο.

@@ θα πάρουν από μένα. Στο mail μου έστειλα ότι του χρόνου θα γλυτώσω 44 ευρω με βαση τις παραγγελίες που εκανα τον τελευταίο χρόνο? Εγω που τα υπολόγισα γιατί τα έβγαλα 13? οεο? Άσε που έπαιρνα παραπάνω για να πιασω τα δωρεαν μεταφορικά! 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, this.is.elia said:

Από τα 17€ στα 25€ είναι παρανοϊκή αύξηση. Δηλαδή κάπου ώπα, ~50% επάνω για να τσιμπήσουν ότι μπορούν απ'όσους ανανέωσαν με το 0.01€... Τραγικοί, τουλάχιστον ας βελτίωναν λίγο το loyalty κομμάτι με τα σκρουτζ ποιντς. Επιστρέφουν ψίχουλα ακόμα και σε μεγάλες αγορές. 

Ούτε εγώ θα ανανεώσω, αν και γενικά με συμφέρει η συνδρομή. Έχει καταντήσει γελοία η κατάσταση, σαν καταναλωτές βαλλόμαστε ανελέητα από παντού. Ακόμα και καλά παιδιά να το παίξουμε, του χρόνου θα το πάνε στα 35€ επειδή τους βγαίνει το αφήγημα. Άσε θα πηγαίνω σε φυσικά καταστήματα ή boxnow όπου μπορώ.

"Στο ελαιόλαδο καταγράφηκε αύξηση τιμής τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 κατά 67,4%"

Όταν το παραπάνω συμβαίνει στο νούμερο 1 συστατικό της μεσογειακής διατροφής και δεν ανοίγει ρουθούνι, πιστεύεις ότι θα ασχοληθεί κανείς με την αύξηση ενός είδους πολυτελείας που είναι στην προκειμένη μια συνδρομή σε ένα marketplace;

*από το οποίο μάλιστα κάποιοι έχουν και πραγματικό όφελος αν κάνουν συστηματικά online αγορές

Επεξ/σία από WebDevGr

7 minutes ago, WebDevGr said:

"Στο ελαιόλαδο καταγράφηκε αύξηση τιμής τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 κατά 67,4%"

Όταν το παραπάνω συμβαίνει στο νούμερο 1 συστατικό της μεσογειακής διατροφής και δεν ανοίγει ρουθούνι, πιστεύεις ότι θα ασχοληθεί κανείς με την αύξηση ενός είδους πολυτελείας που είναι στην προκειμένη μια συνδρομή σε ένα marketplace;

*από το οποίο μάλιστα κάποιοι έχουν και πραγματικό όφελος αν κάνουν συστηματικά online αγορές

Το λες και μόνος σου, το λάδι είναι απαραίτητο αγαθό, το skroutz είναι nice to have.

Μιας και έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στην συγκεκριμένη περίπτωση, ας κάνουμε λίγο το skroutz να πονέσει. Είναι περισσότερο του χεριού μας, ας το θέσω έτσι.

• Like 6

13 ώρες πριν, georgerov είπε

Είδα τις προάλλες στο Amazon.de ξεκινανε δωρεαν μεταφορικά από 59 ευρω και πάνω σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων, όχι πολλές προς το παρόν αλλά θα επεκταθεί και ίσως βάλει μια πίεση στην τιμή των μεταφορικών τους και της συνδρομής. 

Αγόρασα μια Lowepro Freeline στα 164 ευρώ, και όντως δεν χρέωσαν μεταφορικά. Και δεν ήταν και το άμαζον ο πωλητής, ένα κατάστημα στην Ισπανία ήταν (αν θυμάμαι καλά).

Just now, this.is.elia said:

Το λες και μόνος σου, το λάδι είναι απαραίτητο αγαθό, το skroutz είναι nice to have.

Μιας και έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στην συγκεκριμένη περίπτωση, ας κάνουμε λίγο το skroutz να πονέσει. Είναι περισσότερο του χεριού μας, ας το θέσω έτσι.

Μα προφανώς όποιος πιστεύει ότι δεν το συμφέρει θα έλεγα ότι επιβάλλεται να διακόψει τη συνδρομή του και να ψάξει εναλλακτικές.

Προσωπικά κάνω πολλές αγορές online και μένω σε νησί, οπότε αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποια εναλλακτική που να με συμφέρει.

Στα 3 χρόνια μέλος του Plus έχω πληρώσει 34€ και μόνο τα 5ευρα κουπόνια που μου έχουν δώσει για λάθος παραγγελίες έχω κάνει απόσβεση.

Στα 3 χρόνια έχω λάβει 233 δέματα για τις αγορές μου. Με το αισιόδοξο σενάριο του Skroutz έχω γλυτώσει 856€ (σχεδόν 3,7€ ανά αποστολή)

Με έναν πιο ρεαλιστικό υπολογισμό πχ 2€ για κάθε αποστολή στα πλαίσια της οικονομικότερης τιμής στο box now, θα πλήρωνα 466€ σε έξοδα αποστολής. Να σημειωθεί ότι πολλές παραγγελίες μου (γατοτροφές, πέλετ γάτας κλπ) δεν χωράνε ούτε κανε στο μεσαίο κουτί των 4€ 

Δεν βλέπω λοιπόν για ποιον λόγο θα πρέπει να τα βάψω μαύρα που σε λίγες μέρες θα δώσω 25€ και το λιγότερο που θα κερδίσω τον επόμενο χρόνο θα είναι τουλάχιστον 100€. 

• Like 3

5 minutes ago, WebDevGr said:

Δεν βλέπω λοιπόν για ποιον λόγο θα πρέπει να τα βάψω μαύρα που σε λίγες μέρες θα δώσω 25€ και το λιγότερο που θα κερδίσω τον επόμενο χρόνο θα είναι τουλάχιστον 100€. 

Ανήκεις στο απόλυτο παράδειγμα αυτών που έχουν να κερδίσουν τα περισσότερα από το Skroutz Plus, μιας και βρίσκεσαι σε νησί και κάνεις συνεχώς online αγορές. Αναλογικά ανήκεις σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς, αν ήσασταν περισσότεροι θεωρώ θα σας είχαν επιβάλει και επιπλέον χρέωση σε σχέση με τον ηπειρωτικό κορμό, μιας και όντως γλιτώνετε πάρα πολλά λεφτά μέσω της συνδρομής και πραγματικά αποτελεί no-brainer απόφαση για εσάς.

Ούτε εγώ θα ανανεώσω πάντως, ούτε με τις πολιτικές της εταιρείας συμφωνώ, ούτε τις τιμές του Skroutz πλέον θεωρώ ανταγωνιστικές, 9/10 φορές που έψαξα κάτι μέσω Google το βρήκα φθηνότερα (και μιλάω για σοβαρές επιχειρήσεις, όχι κάτι περίεργες που δεν έχουν καν φυσικό κατάστημα).

• Like 3

36 minutes ago, WebDevGr said:

Μα προφανώς όποιος πιστεύει ότι δεν το συμφέρει θα έλεγα ότι επιβάλλεται να διακόψει τη συνδρομή του και να ψάξει εναλλακτικές.

Προσωπικά κάνω πολλές αγορές online και μένω σε νησί, οπότε αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποια εναλλακτική που να με συμφέρει.

Στα 3 χρόνια μέλος του Plus έχω πληρώσει 34€ και μόνο τα 5ευρα κουπόνια που μου έχουν δώσει για λάθος παραγγελίες έχω κάνει απόσβεση.

Στα 3 χρόνια έχω λάβει 233 δέματα για τις αγορές μου. Με το αισιόδοξο σενάριο του Skroutz έχω γλυτώσει 856€ (σχεδόν 3,7€ ανά αποστολή)

Με έναν πιο ρεαλιστικό υπολογισμό πχ 2€ για κάθε αποστολή στα πλαίσια της οικονομικότερης τιμής στο box now, θα πλήρωνα 466€ σε έξοδα αποστολής. Να σημειωθεί ότι πολλές παραγγελίες μου (γατοτροφές, πέλετ γάτας κλπ) δεν χωράνε ούτε κανε στο μεσαίο κουτί των 4€ 

Το θέμα δεν είναι να κάνουμε ανεξάρτητη ανάλυση για κάθε πελάτη του skroutz, σίγουρα έχουν μια μεγάλη μερίδα πελατών όπου συμφέρει η ανανέωση, λιγότερο ή περισσότερο.

Εδώ έχουμε μια ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα σε μια επιχείρηση που από εξαιρετικά χρήσιμη μετατρέπεται σε υπόδειγμα ελληναράδικης επιχειρηματικότητας, με την κάκιστη έννοια του όρου. Φέτος είσαι στα 25€, του χρόνου στα 35€, κάπου πρέπει να πιάσει το φρένο εν τέλει αλλιώς θα γκρεμοτσακιστούμε όλοι παρέα.

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...