Προς το περιεχόμενο

Skroutz Plus

WebDevGr
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Witcher1st,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, nek4d είπε

Απλα να επιβεβαιωσω τα γραφομενα του sdikr, μου εχει τυχει πολλες φορες να μην κοβουν τιμολογιο, σημερα κιολας παρελαβα μια τετοια παραγγελια που ειχα βαλει τιμολογιο και εστειλαν αποδειξη χωρις ενημερωση και προσφατως στα plus deals σε αλλη μεγαλη παραγγελια μου εβγαλε μηνυμα κατα την παραγγελια οτι το μαγαζι δεν κοβει και αν θελω να τα παρω απο το αλλο μαγαζι με ακριβοτερη τιμη.

Η πρώτη περίπτωση που αναφέρεις μπορεί να είναι λάθος του καταστήματος. Έχει συμβεί και έπειτα από επικοινωνία με το skroutz έγινε η έκδοση του κανονικού παραστατικού.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν καταλαβαίνω κάτι; 
με δουλεύουν;

Είμαι συνδρομητης του plus από την αρχή. Φέτος με την εγγραφή για 1 cent άνοιξα και εγώ σε άλλο mail.
Προσπαθώ να κάνω την πιό κάτω παραγγελία ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ !!!
Μιλάμε για ΙΔΙΑ παραγγελία από το ΙΔΙΟ μαγαζι , με skroutz plus και τα δύο.
Στο παλιό λογαριασμό δεν έχει μεταφορικά. Στον νέο έχει !
Πλάκα μου κάνουν ή κάτι μου διαφεύγει;

Screenshot 2023-10-02 at 00-00-38 Το καλάθι σου Skroutz.gr.png

Screenshot 2023-10-01 at 23-58-54 Το καλάθι σου Skroutz.gr.png

2 hours ago, -netman- said:

δεν καταλαβαίνω κάτι; 
με δουλεύουν;

Είμαι συνδρομητης του plus από την αρχή. Φέτος με την εγγραφή για 1 cent άνοιξα και εγώ σε άλλο mail.
Προσπαθώ να κάνω την πιό κάτω παραγγελία ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ !!!
Μιλάμε για ΙΔΙΑ παραγγελία από το ΙΔΙΟ μαγαζι , με skroutz plus και τα δύο.
Στο παλιό λογαριασμό δεν έχει μεταφορικά. Στον νέο έχει !
Πλάκα μου κάνουν ή κάτι μου διαφεύγει;

Και αυτο μου εχει τυχει με 2 ιδιες διευθυνσεις στον ιδιο λογαριασμο και σκαλιζοντας ειδα οτι ειχε "τικαριστει" αλλο γεωγραφικο σημειο στην καθε διευθυνση με αποτελεσμα τα διαφορετικα μεταφορικα. Ειτε απο εμενα κατα λαθος, ειτε συστημικα χωρις χαρτη.
Δεν ξερω ποσο μεγαλη εκταση η Λαμια η τι δυσκολια εχουν τα διαφορετικα σημεια εκει, αλλα πιθανοτατα αυτο συμβαινει και σε σενα, δες στο map ποιο σημειο εχει η καθε διευθυνση.

@-netman- Εχεις 2 διαφορετικές διευθύνσεις. Αλλαξε να είναι ίδιες να δούμε.

Γενικώς ο ΤΚ 35100 βλέπω εμφανίζεται σε λίστες δυσπρόσιτων περιοχών, ενώ ο 35132 όχι.

έκανα  την αλλαγή αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι εκει το πρόβλημα μιας και οι δυο ΤΚ είναι από περιοχες διπλανές, εντός πόλης.

Μια διαφορά πάντως στα 2 skroutz plus είναι ότι το παλιό είχε δωρεάν μέχρι 14 κιλά ενώ το νέο μέχρι 8 κιλά.
Αλλά δεν παίζει αυτή η παραγγελία να είναι 8 κιλά. Βασικά ούτε 2 δεν είναι, πραγματικο ή ογκομετρικό βάρος.

Χωρ τίτλο.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ότι να'ναι λέμε.  Καλά που σκέφτηκα  και έψαξα για αναλυση μεταφορικών . Οι άχρηστοι χρεώνουν σαν 11κιλα αυτή την παραγγελία!

Αν δεν είναι άχρηστοι , είναι απλά κλέφτες.  

Η συσκευασία της παραγγελίας είναι ΤΟ ΠΟΛΥ 40x20x15 και το 40 που λέω είναι υπερβολικό.

Εννοείται ότι δεν θα ανανεώσω την παλιά συνδρομή. Και η νέα θα μείνει μόνο για τίποτα ψιλολόγια.
Οι κύριοι του σκρουτζ θέλουν τα πάντα δικά τους. Τους τα χαρίζω λοιπόν.

Νέα εικόνα bitmap.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, -netman- said:

Αλλά δεν παίζει αυτή η παραγγελία να είναι 8 κιλά. Βασικά ούτε 2 δεν είναι, πραγματικο ή ογκομετρικό βάρος.

Το παραπάνω το λέει η θεωρία. Στην πράξη όμως φαίνεται ότι τα μαγαζιά πάνε και δηλώνουν ό,τι να 'ναι. Τις προάλλες πέτυχα μια βάση για πάγκο κουζίνας που το ίδιο πράγμα είχε δωρεάν μεταφορικά στο μαύρο μοντέλο και 9 ευρώ μεταφορικά στο λευκό μοντέλο. Μιλάμε για ακριβώς το ίδιο πράγμα. Είναι να σε πιάνει τρέλα. Αν κάποιος δεν έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει το μαύρο μοντέλο, φαντάζομαι θα πλήρωνε τυφλά τα μεταφορικά επειδή... έτσι.

Θα έπρεπε το Skroutz να είχε μηχανισμό reporting για τέτοιες περιπτώσεις με γρήγορη ανταπόκριση (όχι το κλασικό που τους στέλνεις ότι πχ. οι διαστάσεις στα χαρακτηριστικά είναι λάθος και το διορθώνουν μετά από Χ μήνες).

ps: το συγκεκριμένο το έκανα report, μπήκε στα αγαπημένα και περιμένω να δω αν και πότε θα αλλάξει κάτι.

Επεξ/σία από nzeppos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/10/2023 στις 8:03 ΜΜ, sdikr είπε

Ναι μπορεί να επιλέξει να μην κόψει τιμολόγιο, δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις εσύ να σου κόψει.

Βρες μου το άρθρο του νόμου που να το λέει αυτό. Το αρνηθεί την έκδοση τιμολογίου είναι να να σου λέει δεν κόβω απόδειξη αγοράς. Αναφέρομαι στο λιανικό εμπόριο, όχι στις χονδρικές. Σήμερα πήγα να κάνω αγορά από ένα κατάστημα τζαμάκια για το iphone και δεν σου επέτρεπαν να αγοράσεις οτιδήποτε πάνω από 2 τεμάχια. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου ανέφεραν πως απευθύνονται στη λιανική κι όταν τους εξήγησα πως με 3-4-5 τζαμάκια εμπόριο δεν κάνεις, μου κάνανε τροποποίηση και προσθέσανε παραπάνω. Κόπηκε τιμολόγιο.

Τώρα επειδή μιλάμε για το Skroutz και είναι υπεύθυνο για τις ΙΚΕ που βαρούσαν πιστόλι, προφανώς και όλα επιτρέπονται.

Στις 1/10/2023 στις 8:02 ΜΜ, manolis940 είπε

Φυσικά και μπορείς, απλώς δεν πρέπει να προχωρήσεις και στην πώληση.

Σε προκαλώ να απευθυνθείς σε επιχείρηση που θα σου αρνηθεί την έκδοση τιμολογίου ή την απόδειξη λιανικής με σφραγίδα της επιχείρησης και θα δεις αν θα υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Δοκίμασε αν θέλεις και την άρνηση του POS.

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα...

Επεξ/σία από d4mage

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, d4mage said:

Βρες μου το άρθρο του νόμου που να το λέει αυτό. Το αρνηθεί την έκδοση τιμολογίου είναι να να σου λέει δεν κόβω απόδειξη αγοράς. Αναφέρομαι στο λιανικό εμπόριο, όχι στις χονδρικές. Σήμερα πήγα να κάνω αγορά από ένα κατάστημα τζαμάκια για το iphone και δεν σου επέτρεπαν να αγοράσεις οτιδήποτε πάνω από 2 τεμάχια. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου ανέφεραν πως απευθύνονται στη λιανική κι όταν τους εξήγησα πως με 3-4-5 τζαμάκια εμπόριο δεν κάνεις, μου κάνανε τροποποίηση και προσθέσανε παραπάνω. Κόπηκε τιμολόγιο.

Τώρα επειδή μιλάμε για το Skroutz και είναι υπεύθυνο για τις ΙΚΕ που βαρούσαν πιστόλι, προφανώς και όλα επιτρέπονται.

Σε προκαλώ να απευθυνθείς σε επιχείρηση που θα σου αρνηθεί την έκδοση τιμολογίου ή την απόδειξη λιανικής με σφραγίδα της επιχείρησης και θα δεις αν θα υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Απόδειξη σου κόβει,  όποτε δεν ισχύει αυτό που λες οτι δεν σου κόβει απόδειξη,  μην τα μπερδέυεις

Βρες μου εσύ κάπου που να υποχρεώνει κάποιον σε πώληση με τιμολόγιο

Άρνηση pos  Μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχανε κάποιοι που δεν είχανε υποχρέωση,  τώρα άλλαξε

Επεξ/σία από sdikr

17 ώρες πριν, d4mage είπε

Έχεις μπερδέψει την λιανική με την χονδρική με την αγορά τεμαχίου και ποσοτικής παραγγελίας.

Όταν κάτι το αγοράζει ο απλός καταναλωτής μιλάμε για λιανική. Όταν κάτι αγοράζει μία επιχείρηση είναι χονδρική, είναι b2b και δεν συμαζεύεται ασχέτων αν το αγοράζει στην τιμή λιανικής γιατί αγοράζει αμελητέα ποσότητα κτλ. κτλ.

Όταν το κατάστημα δεν θέλει λοιπόν να πουλάει σε επαγγελματίες, που μέσα σε αυτούς είναι ένας λογιστής είναι και ένας χονδρέμπορας κ.ο.κ. τότε ναι μπορεί να μην κόβει τιμολόγια, καθώς δεν υπάρχει καμία b2b συναλλαγή.

Ένα κατάστημα υποχρεούται να κόβει το ανάλογο παραστατικό με την συναλλαγή που έκανε. Δεν υπάρχει υποχρέωση ως προς την ομάδα συναλλασσομένων που θα απευθύνεται.

Αναφορά σε κείμενο

Δεν μπορώ να κατανοήσω στο ελάχιστο τι θες να πει εδώ.

Αναφορά σε κείμενο

Άλλο πράγμα οι τρόποι πληρωμής και άλλο το παραστατικό συναλλαγής. Διαφορετικοί εντελώς νόμοι και για τα 2. Να πούμε και εδώ ότι αν θυμάμαι καλά ο 4446/2016 γράφει για ιδιώτες - καταναλωτές και όχι επαγγελματίες. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι σε ένα επαγγελματία(b2b) μπορείς να αρνηθείς την πληρωμή με POS. Όχι πως έχει σημασία, εκτός θέματος είναι απλώς το αναφέρουμε πληροφοριακά.

22 ώρες πριν, -netman- είπε

έκανα  την αλλαγή αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι εκει το πρόβλημα μιας και οι δυο ΤΚ είναι από περιοχες διπλανές, εντός πόλης.

Μια διαφορά πάντως στα 2 skroutz plus είναι ότι το παλιό είχε δωρεάν μέχρι 14 κιλά ενώ το νέο μέχρι 8 κιλά.

Χωρ τίτλο.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ότι να'ναι λέμε.  Καλά που σκέφτηκα  και έψαξα για αναλυση μεταφορικών . Οι άχρηστοι χρεώνουν σαν 11κιλα αυτή την παραγγελία!

Αν δεν είναι άχρηστοι , είναι απλά κλέφτες.  

Η συσκευασία της παραγγελίας είναι ΤΟ ΠΟΛΥ 40x20x15 και το 40 που λέω είναι υπερβολικό.

Εννοείται ότι δεν θα ανανεώσω την παλιά συνδρομή. Και η νέα θα μείνει μόνο για τίποτα ψιλολόγια.
Οι κύριοι του σκρουτζ θέλουν τα πάντα δικά τους. Τους τα χαρίζω λοιπόν.

Νέα εικόνα bitmap.jpg

Θα πρότεινα να κάνεις μια ερωτησούλα στο [email protected]

Μια περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχει αγοραστεί σε διαφορετική περίοδο το Skroutz plus και να ισχύουν διαφορετικοί όροι. Υπήρχε περίοδος για παράδειγμα όπου το skroutz θεωρούσε βαρύ δέμα κάτι από 14Kg και πάνω και έπειτα το άλλαξε σε 8Kg και πάνω.

16 ώρες πριν, sdikr είπε

Βρες μου εσύ κάπου που να υποχρεώνει κάποιον σε πώληση με τιμολόγιο

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όλα τα μαγαζιά που πας και ψωνίζεις καθημερινά είναι λιανικής. Πάω στον Μασούτη και αγοράζω ορισμένα πράγματα όπου κάποια από αυτά μπορώ να το δικαιολογήσω στην επιχείρηση μου, τα ξεχωρίζω και ζητάω τιμολόγιο. Δεν μου λέει πήγαινε στην Χονδρική. Η χονδρική πουλάει αποκλειστικά χονδρική, η λιανική όχι.

Δέχομαι να το αρνηθεί κάποιος επειδή βαριέται να το κάνει, δεν δέχομαι το να το θεωρείς νόμιμο. Δεν ισχύει αυτό που λες γι αυτό ζήτησα το άρθρο του νόμου.

Έφερα παράδειγμα το spaceboy με τα 2 τεμάχια όριο ανά παραγγελία όπου σε τηλεφωνική επικοινωνία γίνανε 3. Μου εξήγησε πως απευθύνονται στο λιανικό εμπόριο ( και καλά μην αγοράζουν μαζικά φθηνότερα και πουλάνε ακριβότερα ) άλλα μου έκοψε τιμολόγιο κανονικά.

Αναφέρομαι στο τιμολόγιο εξόδων, όχι σε αυτό της μεταπώλησεις που εκεί αγοράζεις και σε άλλες τιμές ώστε να βάλεις και το δικό σου κέρδος.

Στο σκρουζ επειδή δεν ξέρω, από τι καταστήματα αγοράζουμε και δεν κόβουν τιμολόγια; Γιατί να απευθύνονται στη χονδρική καταλαβαίνεις πως δεν παίζει.  Δεν αναφέρουν τίποτα που να έχει ουσία για την υπηρεσία που χρεώνουν. Ακόμα κι εσείς με συνδρομές λέτε για πολλά που αλλάζουν με κιλά, με χρεώσεις, με αποστολές, με αποδείξεις κ.λ.π

1 hour ago, d4mage said:

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όλα τα μαγαζιά που πας και ψωνίζεις καθημερινά είναι λιανικής. Πάω στον Μασούτη και αγοράζω ορισμένα πράγματα όπου κάποια από αυτά μπορώ να το δικαιολογήσω στην επιχείρηση μου, τα ξεχωρίζω και ζητάω τιμολόγιο. Δεν μου λέει πήγαινε στην Χονδρική. Η χονδρική πουλάει αποκλειστικά χονδρική, η λιανική όχι.

Δέχομαι να το αρνηθεί κάποιος επειδή βαριέται να το κάνει, δεν δέχομαι το να το θεωρείς νόμιμο. Δεν ισχύει αυτό που λες γι αυτό ζήτησα το άρθρο του νόμου.

Έφερα παράδειγμα το spaceboy με τα 2 τεμάχια όριο ανά παραγγελία όπου σε τηλεφωνική επικοινωνία γίνανε 3. Μου εξήγησε πως απευθύνονται στο λιανικό εμπόριο ( και καλά μην αγοράζουν μαζικά φθηνότερα και πουλάνε ακριβότερα ) άλλα μου έκοψε τιμολόγιο κανονικά.

Αναφέρομαι στο τιμολόγιο εξόδων, όχι σε αυτό της μεταπώλησεις που εκεί αγοράζεις και σε άλλες τιμές ώστε να βάλεις και το δικό σου κέρδος.

Στο σκρουζ επειδή δεν ξέρω, από τι καταστήματα αγοράζουμε και δεν κόβουν τιμολόγια; Γιατί να απευθύνονται στη χονδρική καταλαβαίνεις πως δεν παίζει.  Δεν αναφέρουν τίποτα που να έχει ουσία για την υπηρεσία που χρεώνουν. Ακόμα κι εσείς με συνδρομές λέτε για πολλά που αλλάζουν με κιλά, με χρεώσεις, με αποστολές, με αποδείξεις κ.λ.π

Μπορείς να δικαιολογήσεις έξοδα εως 100 ευρώ με απόδειξη

https://www.taxheaven.gr/circulars/20132/pol-1003-31-12-2014

10.2.2 Επέχουν θέση απλοποιημένου τιμολογίου και στοιχεία λιανικής πώλησης αγαθών ή υπηρεσιών, που καλύπτουν επαγγελματικές συναλλαγές και μέχρι του ορίου των εκατό (100) ευρώ, εφόσον εκδίδονται για την αγορά μη εμπορεύσιμων (για τον αγοραστή) αγαθών (αναλώσιμων) ή για τη λήψη, ομοίως, υπηρεσιών.

1 ώρα πριν, d4mage είπε

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Θα μπορούσε ο Μασούτης να του πεις ότι θέλω τιμολόγιο και να μην σου πουλήσει.

1 ώρα πριν, d4mage είπε

δεν δέχομαι το να το θεωρείς νόμιμο.

Να παίξω και εγώ το ίδιο παιχνίδι; Δεν δέχομαι να το θεωρείς παράνομο.

1 ώρα πριν, d4mage είπε

Μην τα κάνεις όλα ένα τυρί. Η πολιτική ορίου ποσότητας δεν έχει να κάνει καμία σχέση με το παραστατικό. Το ένα πολύ σωστά σου εξήγησε γιατί το κάνει, τιμολόγιο κόβει γιατί δύναται να πουλήσει και σε επαγγελματίες. Για παράδειγμα να πάρω μία μεμβράνη για το επαγγελματικό μου κινητό.

1 ώρα πριν, d4mage είπε

Στο σκρουζ επειδή δεν ξέρω, από τι καταστήματα αγοράζουμε και δεν κόβουν τιμολόγια; Γιατί να απευθύνονται στη χονδρική καταλαβαίνεις πως δεν παίζει. 

Μα δεν απευθύνονται και γι αυτό δεν κόβουν.

21 ώρες πριν, manolis940 είπε

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Θα μπορούσε ο Μασούτης να του πεις ότι θέλω τιμολόγιο και να μην σου πουλήσει

Δυστυχώς δεν παίζει αυτό που λες.

22 ώρες πριν, sdikr είπε

Μπορείς να δικαιολογήσεις έξοδα εως 100 ευρώ με απόδειξη

Το γνωρίζω καθημερινά με σφραγίδες και τιμολόγια είμαι.

1 ώρα πριν, d4mage είπε

Δυστυχώς δεν παίζει αυτό που λες.

Το γνωρίζω καθημερινά με σφραγίδες και τιμολόγια είμαι.

Source : Trust me I am accountant δηλαδή;

παιδες καλησπερα, περαν τις αλλαγης που εκανε το σκρουτζ περισυ οπου με συνολικες αγορες ανω των 20 ευρω δεν πληρωναμε μεταφορικα και ας ηταν απο διαφορετικα μαγαζια (καλο αλλα παραλογο για να παραμεινει), εχει αλλαξει κατι αλλο φετος?

Μου ηρθε mail για ανανεωση το οποιο μιλαει για αλλαγες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορα ειχε απο το περσινο οπου ειχαμε δωρεαν μεταφορικα για αγορες ανω των 20 απο ιδιο μαγαζι (περισυ που ανανεωσα ηταν χτυπητη η διαφορα οκ).

Τωρα λοιπον, τον τελευταιο χρονο τι αλλο εχει αλλαξει? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...