Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, JacKHaloweeN είπε

Καλημέρα σας, είμαι 24 ετών άνεργος αυτήν την στιγμή αλλά έχω κλείσει δουλειά από τον Αύγουστο σε μαγαζί, σκεφτόμουν να αγοράσω ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο 2.500 με 3000 ευρώ 1200 με 1300 κυβικά, το ερώτημα μου είναι το εξής θα έχω τεκμήριο όταν αγοράσω αυτοκίνητο?? ή επειδή είμαι άνεργος εδώ και ένα χρόνο δεν έχω κανένα εισόδημα μόνο ένα ενοίκιο (300 ευρώ το μήνα) από ένα σπίτι που το έχουμε ο καθένας στην οικογένεια ξεχωριστά, 25% είναι το μερίδιο που μου ανάλογη από σπίτι. Μόνο αυτό αναγράφεται στην φορολογική μου δήλωση ως εισόδημα. 

Το αυτοκίνητο θα είναι πάνω από 10ετιας μοντέλο οπότε ξέρω ότι στα κυβικά αυτά το τεκμήριο είναι περίπου 2000 ευρώ επίσης το αυτοκίνητο αν αγοραστεί θα είναι στο όνομα μου

Σας ευχαριστώ 

Τι τεκμαρτο σου βαζει για το 25%?  Γνωριζω σιγουρα τεκμαρτο μεχρι τα 5000ευρω ειναι αφορολογητο!  Δηλαδη 3000ευρω διαβιωσης συν ενα αυτοκινητο με τεκμαρτο  2000ευρω δεν πληρωνεις τιποτα!

Δημοσ.

1. Τεκμηριο αγοράς ...(ποσο κάνει αυτό που θα αγοράσεις) έστω  Α 

2. Τεκμηριο διαβίωσης (επειδή αναπνεεις στην Ελλάδα) ως άγαμος 3000 ευρώ (αν είσαι έγγαμος 5000)

3. Τεκμηριο κατοχής αυτοκινήτου 2000 /12 επί τους μήνες που θα το έχεις στην κατοχή σου κατά το ετος της αγοράς έστω Β

Αρα το τεκμαρτό σου εισόδημα είναι Α+Β+ 3000 και βασει αυτού θα φορολογηθεις...

Ισως επιβληθει πρόσθετος φόρος επί του ποσού αγοράς εφόσον δεν μπορεις να δικαιολογήσεις την προελευσή του (ποθεν έσχες) έστω Γ

Αν το εισόδημα που θα βγάλεις από την εργασια σου συν το ενοικιο που εισπράτεις καλύπτει  το ποσό της αγοράς  κατα το έτος που θα γίνει η αγορά τότε  Γ=0  αλλιώς για να μειωθει θα πρέπει να κάνεις ανάλωση εισοδηματος παλαιοτερων χρήσεων που έχει ήδη φορολογηθει (αν υπάρχει) για το ποσό που δεν μπορεις να καλύψεις

• 3 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...