Προς το περιεχόμενο

Αγορά αυτοκινήτου και τεκμήριο

JacKHaloweeN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας, είμαι 24 ετών άνεργος αυτήν την στιγμή αλλά έχω κλείσει δουλειά από τον Αύγουστο σε μαγαζί, σκεφτόμουν να αγοράσω ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο 2.500 με 3000 ευρώ 1200 με 1300 κυβικά, το ερώτημα μου είναι το εξής θα έχω τεκμήριο όταν αγοράσω αυτοκίνητο?? ή επειδή είμαι άνεργος εδώ και ένα χρόνο δεν έχω κανένα εισόδημα μόνο ένα ενοίκιο (300 ευρώ το μήνα) από ένα σπίτι που το έχουμε ο καθένας στην οικογένεια ξεχωριστά, 25% είναι το μερίδιο που μου ανάλογη από σπίτι. Μόνο αυτό αναγράφεται στην φορολογική μου δήλωση ως εισόδημα. 

Το αυτοκίνητο θα είναι πάνω από 10ετιας μοντέλο οπότε ξέρω ότι στα κυβικά αυτά το τεκμήριο είναι περίπου 2000 ευρώ επίσης το αυτοκίνητο αν αγοραστεί θα είναι στο όνομα μου

Σας ευχαριστώ 

Επεξ/σία από JacKHaloweeN
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, JacKHaloweeN είπε

το ερώτημα μου είναι το εξής θα έχω τεκμήριο όταν αγοράσω αυτοκίνητο??

Φυσικά και θα έχεις, και μάλιστα τον πρώτο χρόνο εκτός από το τεκμήριο χρήσης θα σε επιβαρύνει και το τεκμήριο αγοράς (οι 2500-3000€ που θα ξοδέψεις για να το αγοράσεις).

• Like 1

20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Φυσικά και θα έχεις, και μάλιστα τον πρώτο χρόνο εκτός από το τεκμήριο χρήσης θα σε επιβαρύνει και το τεκμήριο αγοράς (οι 2500-3000€ που θα ξοδέψεις για να το αγοράσεις).

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση,  δηλαδή πόσο θα μου βγει συνολικά το κόστος;

δεν υπάρχει κάποιο κόστος που θα σου βγει.

Απλά αν πάρεις αυτοκίνητο με 2500€, έχεις τα 2500€ + τα 2000€ του τεκμηρίου (10ετίας 1300cc). Άρα 4500€.

Σε αυτά πρόσθεσε και 3000€ τεκμήριο διαβίωσης και πάμε στα 7500€. οπότε θα φορολογηθείς για 7500€ ασχέτως αν δηλώνεις πχ 3000€. Δε σημαίνει όμως ότι θα πληρώσεις φόρο.

Δεν ξέρω αν έχεις κι άλλα τεκμήρια. Αν ναι τα προσθέτεις

16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ποιο κόστος?

8 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δεν υπάρχει κάποιο κόστος που θα σου βγει.

Απλά αν πάρεις αυτοκίνητο με 2500€, έχεις τα 2500€ + τα 2000€ του τεκμηρίου (10ετίας 1300cc). Άρα 4500€.

Σε αυτά πρόσθεσε και 3000€ τεκμήριο διαβίωσης και πάμε στα 7500€. οπότε θα φορολογηθείς για 7500€ ασχέτως αν δηλώνεις πχ 3000€. Δε σημαίνει όμως ότι θα πληρώσεις φόρο.

Δεν ξέρω αν έχεις κι άλλα τεκμήρια. Αν ναι τα προσθέτεις

Επειδή είμαι τελείως άσχετος με αυτά και συγνώμη αν κάνω κάποιο λάθος, εγώ ας πούμε ότι αγοράζω το αυτοκίνητο 3000 ευρώ το πλήρωσα τελείωσα, απο εκεί και πέρα δεν θα πληρώσω κάτι στην εφορία κτλ.; αλήθεια αυτό με το τεκμήριο δεν το έχω καταλάβει 

Όχι αλλά τεκμηρια από όσο ξέρω δεν έχω 

• Like 1

5 λεπτά πριν, JacKHaloweeN είπε

Επειδή είμαι τελείως άσχετος με αυτά και συγνώμη αν κάνω κάποιο λάθος, εγώ ας πούμε ότι αγοράζω το αυτοκίνητο 3000 ευρώ το πλήρωσα τελείωσα, απο εκεί και πέρα δεν θα πληρώσω κάτι στην εφορία κτλ.; αλήθεια αυτό με το τεκμήριο δεν το έχω καταλάβει 

Αν δεν ξέρεις καν τι σημαίνει τεκμήριο, ξεκίνα το διάβασμα από εδώ:

https://coolweb.gr/ti-einai-tekmirio-tekmarto-eisodima/

7 λεπτά πριν, JacKHaloweeN είπε

Όχι αλλά τεκμηρια από όσο ξέρω δεν έχω 

Σίγουρα έχεις και το ατομικό το οποίο είναι 3.000€

Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις τίποτα από όλα αυτά και θέλεις να ξέρεις μόνο "τι θα πληρώσεις", μπορείς να απευθυνθείς σε έναν λογιστή ο οποίος - αφού του παρέχεις κάθε στοιχείο που θα σου ζητήσει - θα στο βγάλει με μεγάλη ακρίβεια.

4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν δεν ξέρεις καν τι σημαίνει τεκμήριο, ξεκίνα το διάβασμα από εδώ:

https://coolweb.gr/ti-einai-tekmirio-tekmarto-eisodima/

Σίγουρα έχεις και το ατομικό το οποίο είναι 3.000€

Άρα από τι διάβασα εγώ δηλώνω εισόδημα μόνο αυτά που παίρνω από το ενοίκιο δηλαδή από τα 300 μου αντιστοιχεί το 25% δηλαδή 75 ευρώ, τον χρόνο ειναι 900 ευρώ.

Άμα αγοράσω το αυτοκίνητο το κράτος μου λέει στην ουσία ότι με 900 ευρώ τον χρόνο δεν το συντηρώ οπότε μου βγάζει ένα φορολογικό εισόδημα κοντά στα 7500 ευρώ μαζί με τα υπόλοιπα τεκμήρια που έχω σωστά μέχρι εδώ;

Το αν θα πληρώσεις δε μπορεί να στο πει κάποιος διότι αυτά λειτουργούν αθροιστικά. Κάποιος μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο και να μη πληρώσει μια, κάποιος άλλος να πληρώσει φόρο.

Το τεκμήριο είναι μια ΑΠΑΤΗ όπου το κράτος σου λέει, δε με νοιάζει τι εισοδήματα έχεις και τι δηλώνεις. Εγώ θεωρώ ότι βγάζεις τόσα.....

Αν έχεις αυτοκίνητο, το κράτος θεωρεί ότι βγάζεις πχ 4000

Αν έχεις σπίτι θεωρεί ότι βγάζεις πχ 5000

Αφού αναπνέεις θεωρεί ότι βγάζεις 3000.

Και πάει λέγοντας...

Σύνολο 11,000€ άρα κόψε το λαιμό σου και πλήρωσε φόρο για 11,000€

Αυτά χοντρικά

• Like 2

Μόλις τώρα, JacKHaloweeN είπε

Άρα από τι διάβασα εγώ δηλώνω εισόδημα μόνο αυτά που παίρνω από το ενοίκιο δηλαδή από τα 300 μου αντιστοιχεί το 25% δηλαδή 75 ευρώ, τον χρόνο ειναι 900 ευρώ.

Άμα αγοράσω το αυτοκίνητο το κράτος μου λέει στην ουσία ότι με 900 ευρώ τον χρόνο δεν το συντηρώ οπότε μου βγάζει ένα φορολογικό εισόδημα κοντά στα 7500 ευρώ μαζί με τα υπόλοιπα τεκμήρια που έχω σωστά μέχρι εδώ;

Αν αγοράσεις το αυτοκίνητο τότε το κράτος σου λέει πως επειδή το τεκμαρτό εισόδημα (7.500€) είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν (900€) θα φορολογηθείς βάση του τεκμαρτού.

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Αν αγοράσεις το αυτοκίνητο τότε το κράτος σου λέει πως επειδή το τεκμαρτό εισόδημα (7.500€) είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν (900€) θα φορολογηθείς βάση του τεκμαρτού.

Ωραία τώρα το κατάλαβα, άρα στην επόμενη φορολογική δήλωση που θα βγει θα πληρώσω κάτι παραπάνω βάση του εισοδήματος του τεκμαρτο (7500);

Μόλις τώρα, JacKHaloweeN είπε

Ωραία τώρα το κατάλαβα, άρα στην επόμενη φορολογική δήλωση που θα βγει θα πληρώσω κάτι παραπάνω βάση του εισοδήματος του τεκμαρτο (7500);

Όταν λες κάτι παραπάνω, φαντάζομαι ότι εννοείς πως ήδη πληρώνεις φόρο? Αν ναι, κάτι δεν μας έχεις πει σωστά.

Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν θα πληρώσεις κάτι (ή κάτι παραπάνω), το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι εάν το τεκμαρτό είναι υψηλότερο από το δηλωθέν τότε θα φορολογηθείς βάση τεκμαρτού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όταν λες κάτι παραπάνω, φαντάζομαι ότι εννοείς πως ήδη πληρώνεις φόρο? Αν ναι, κάτι δεν μας έχεις πει σωστά.

Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν θα πληρώσεις κάτι (ή κάτι παραπάνω), το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι εάν το τεκμαρτό είναι υψηλότερο από το δηλωθέν τότε θα φορολογηθείς βάση τεκμαρτού.

Κατάλαβα, σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια θα μιλήσω με τον λογιστή μου να μου πει αν θα χρεωθω κάτι παραπάνω.

Στην τελευταία φορολογική δήλωση είχα χρέος 128 ευρώ αλλά το ξεχρεωσα αυτό. Ήταν οφειλές του ενφια από το σπίτι που έχουμε ως ενοικιασμενο.

Τώρα κάτι περισσότερο δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν έχω ιδέα από αυτά 

Επεξ/σία από JacKHaloweeN

άλλο το Ενφια. μη τα μπερδεύεις. Πολύ πιθανόν να μη πληρώσεις τίποτα. Μιλάμε για φόρο εισοδήματος. Αν τα τεκμήρια είναι μέχρι το όριο 8632

1 ώρα πριν, JacKHaloweeN είπε

θα μιλήσω με τον λογιστή μου

Αφού έχεις λογιστή που σου φτιάχνει τις δηλώσεις θα στο φτιάξει αυτός. Δεν χρειαζόταν να ρωτήσεις εδώ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...