Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Υπολογιστής αγορασμένος το 2009, αρκετά χρησιμοποιημένος, υπέστη κάποια βλάβη στην μητρική του το προηγούμενο καλοκαίρι. Μιας και έχει μείνει το κουτί του με όλα τα υπόλοιπα συστήματα εκτός σκληρού, σκεφτόμουν να αγόραζα κάποια παλαιά ή και νέα μητρική να την τοποθετήσω και να τον επαναλειτουργήσω πάλι. Έχω ήδη πληκτρολόγιο ποντίκια, οθόνη, κάρτες γραφικών και άλλα. Πιστεύετε αξίζει να το κάνω; Δεν γνωρίζω τι παίζει από μητρικές παλιές, αν υπάρχουν στην αγορά ή μεταχειρισμένες ή έστω αν μπορώ να του προσθέσω μια νέα μητρική. Η μητρική που είχε ήταν μια Asus P5KPL και μάλλον είχε πρόβλημα ο controller, κάρτα γραφικών nvidia geforce 9500 GT, τροφοδοτικό δεν θυμάμαι, είχε καεί το αρχικό και το αλλάξαμε μετά. Σκέφτομαι εναλλακτικά αν θα άξιζε να τον βάλω για πώληση για όποιον θέλει τα εξαρτήματα ή να τον φτιάξει αυτός.
nickol-us Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα πρέπει να δώσεις αναλυτικά τα επιμέρους parts για να καταλήξουμε στο αν αξίζει. Βάσει(βάση) μητρικής και χρονολογίας(2009) θα τολμήσω να πω οτι κατά πάσα πιθανότητα δεν αξίζει να το φτιάξεις, ίσως αν είχες καλά επιμέρους parts να αξίζει κάποια από αυτά να πωληθούν. Καλύτερη απάντηση λογικά θα πάρεις μόνο εφόσον έχουμε αναλυτική λίστα Basilhs23___ τυπογραφικό, sorry, ελπίζω να μην trolαρεις Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2021 από nickol-us 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 10 λεπτά πριν, nickol-us είπε Θα πρέπει να δώσεις αναλυτικά τα επιμέρους parts για να καταλήξουμε στο αν αξίζει. Βάση μητρικής και χρονολογίας(2009) θα τολμήσω να πω οτι κατά πάσα πιθανότητα δεν αξίζει να το φτιάξεις, ίσως αν είχες καλά επιμέρους parts να αξίζει κάποια από αυτά να πωληθούν. Καλύτερη απάντηση λογικά θα πάρεις μόνο εφόσον έχουμε αναλυτική λίστα Που να βρω την βάση της μητρικής; Αν ξεβιδωσω το κουτί και κοιτάξω το γράφει κάπου επάνω;
vagelis2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δεν εννοεί βάση στήριξης π.χ Αλλα ότι είναι παλιο το σύστημα σου και δεν αξίζει να το φτιάξεις. Πάνω στην μητρική πρέπει να γράφει το μοντέλο της.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 5 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε Δεν εννοεί βάση στήριξης π.χ Αλλα ότι είναι παλιο το σύστημα σου και δεν αξίζει να το φτιάξεις. Πάνω στην μητρική πρέπει να γράφει το μοντέλο της. Ναι το κατάλαβα ότι εννοεί για την μητρική, πέρα από το Asus P5KPL δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Θα το ανοίξω να δω. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Επεξεργαστή και μέγεθος ram χρειάζεται ακόμα. (Αν είναι δυνατόν και το μοντέλο του τροφοδοτικού) 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Για την μητρική το μόνο που βρήκα είναι ASUS P5KPL-CM. Επεξεργαστής ήταν Intel Core 2 Duo, δεν θυμάμαι συχνότητα αλλά μάλλον 1.53GHZ. Τροφοδοτικό turbo X 450W. RAM 4GB. Κάρτα γραφικών Nvidia Geforce 9500GT 1024M DDR2 128B CRT VIDEO HDMI Έχει μια μονάδα DVD ROM όχι recorder. Δεν υπάρχει σκληρός.
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Τροφοδοτικό turbo X 450W. Μην ασχολεισαι,ετσι και αλλιως δεν αξιζει. 1
Aris_ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 η πιο φτηνή λυση είναι mobo+ c4d q9400 q6600 cpu + 4gb ram απο αγγελία αν τα βάλεις μόνος σου και οσο ζησει πώληση μόνο συνβολικες τιμές
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Αν πωληθεί parts μπορεί να πιάσει ένα ~40άρι. 2 1
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Αν πωληθεί parts μπορεί να πιάσει ένα ~40άρι. Μονο σε ατομα που δε γνωριζουν.Δεν αξιζει,εμεις στο μαγαζι τα πεταμε αυτα,αν ταιριαξει και τα θελει καποιος τα χαριζουμε. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 10ε οι ram 10ε η gpu 10-15ε το psu 10ε ο cpu με τη mobo δώρο 5-10ε το κουτί με το drive 8 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Μονο σε ατομα που δε γνωριζουν. Αγοραστές, γιατί υπάρχουν και άτομα (πωλητές) που ''γνωρίζουν'' και 10ε για ένα C2D E6700 που ήθελα πέρυσι όπως μου απάντησε ένα μέλος: ''άστο, απέχεις πολύ. Για κορόιδα ψάχνεις;''. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2021 από Τέρης Α. 1
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε 10ε οι ram 10ε η gpu 10-15ε το psu 10ε ο cpu με τη mobo δώρο 5-10ε το κουτί με το drive Αγοραστές, γιατί υπάρχουν και άτομα που ''γνωρίζουν'' πωλητές και 10ε για ένα C2D E6700 που ήθελα πέρυσι όπως μου απάντησε ''άστο, απέχεις πολύ. Βρές κάτι άλλο να κάνεις''. Μονο ram cpu και GPU,τα αλλα δεν. Πραγματικα δεν αξιζει τον κοπο και το χρονο που θα ασχοληθει καποιος. Ουτε ειμαι κανενας λεφτας,ουτε και εχω σοβαρα μηχανηματα,αλλα δε θα εχανα το χρονο μου να πουλησω τετοια κομματια. Και στο μαγαζι που κραταμε καναν C2D η καμια γραφικων,τα προτεινουμε σε κανεναν πελατη για να μην πεταξει το μηχανημα του και συνηθως δεν τους συμφερει. Εαν ο φιλος εχει αναγκη και θελει να δωσει λεφτα να παρει καναν φθηνο SSD και οπωσδηποτε τροφοδοτικο,ισως αξιζει. Για τοσο παλιο μηχανημα εγω δε θα προτεινα τιποτα,μονο καμια αγγελια ολα μαζι αλλα σαν parts και οτι βγει. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Θα το βάλω για πολύ χαμηλή τιμή έτσι για εξαρτήματα όποιος θέλει να τα πάρει. Γενικώς τα μεταχειρισμένα δύσκολα πουλιόνται, αυτό βλέπω και από διάφορα άλλα πράγματα που έχω βάλει για πώληση σε μια σελίδα.
StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Γενικώς τα μεταχειρισμένα δύσκολα πουλιόνται, αυτό βλέπω και από διάφορα άλλα πράγματα που έχω βάλει για πώληση σε μια σελίδα. Αναλογως τι πουλας και ποσο το πουλας,οπως καθε τι. Εγω μια χαρα πουλαω οτι πουλαω,και εδω και στο market.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα