Προς το περιεχόμενο

Forthnet , vdsl 100 , μειωση ταχυτητας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@alxnt
 Οταν ενεργοποιηθηκε η 100αρα γραμμη , συγχρονιζα στα 66. Τοτε μιλησα με την φορθνετ το δηλωσα βλαβη και ηρθε τεχνικος. Μετρησε στον κατανεμητη 100.
Αρα ηταν φανερο οτι ειχε προβλημα η εσωτερικη μου καλωδιωση ή/και το καλωδιο απο κατανεμητη εως την κεντρικη πριζα. Ερχεται ο ηλεκτρολογος της φορθνετ (εξωτερικος συνεργατης βασικα) , αποσυνδεει περιττα καλωδια απο την κεντρικη πριζα , αφηνει ομως την δευτερη πριζα παραλληλα συνδεδεμενη με την κεντρικη. Μετραμε την ταχυτητα στην δευτερη πριζα (αυτη που ειναι παραλληλα συνδεδεμενη με την κεντρικη) μιας και εκει ειχα το μοντεμ , και συγχρονιζε στα 100 ! Χαρα και πανηγυρια , βιδωνει τις πριζες και φευγει. Αρα το καλωδιο απο τον κατανεμητη εως την κεντρικη πριζα δεν ειχε προβλημα.

Συγχρονισμος λοιπον στα 100 και αποδοση περιπου 95. Μετα απο μερικες μερες που μπηκα στο web interface του modem βλεπω συγχρονισμο στα 80 !! Xωρις να εχω αλλαξει τιποτα. Ουτε μοντεμ , ουτε πριζα , ουτε καλωδια , ουτε τιποτα.
Αν διαβασεις και ενα ποστ μου λιγο παραπανω , χτες βραδυ , ξηλωσα ολες τις πριζες ακομα και την κεντρικη και συνδεσα το μοντεμ απευθειας πανω στην γραμμη , οπως ερχεται δηλ απο τον κατανεμητη στην κεντρικη πριζα.. ταχυτητα 80. Αρα απο τον κατανεμητη , μεσω αυτου του καλωδιου , ερχεται 80. Ενω στον κατανεμητη ειχε μετρηθει 100. Δηλαδη αυτο το καλωδιο , που ειναι εντος τοιχου , που δεν παιζει να αλλαξει ευκολα , αμεσα ή και ποτε :) χαλασε με καποιον μαγικο τροπο και ενω εδινε συγχρονισμο στα 100 , ουτε καν στην κεντρικη πριζα αλλα στην δευτερη , που ηταν και παραλληλα συνδεδεμενη στην κεντρικη και σιγουρα καποιες παρεμβολες θα ειχε.. τωρα δινει 80 ? Εντελει αποσυνδεσα τα παντα και αφησα μονο την κεντρικη πριζα συνδεδεμενη στην κεντρικη γραμμη για να μην υπαρχουν υποψιες για οποιοδηποτε προβλημα απο αλλες πριζες. Τελικο αποτελεσμα , συγχρονισμος ~79-80mbps , αποδοση ~73-74mbps. Δεν χαλιεμαι ιδιαιτερα, απο adsl 24 (~14) που κατεβαζα με 1.7mb/s στην καλυτερη , τωρα κατεβαζω με ~9-9.5mb/s μαξιμουμ. Μην ειμαστε και αχαριστοι δηλ. Αλλα ειναι το γαμωτο..αφου συγχρονισε καποια στιγμη στα 100..τι συμβαινει τωρα?

Αρα καταληγουμε σε ενα απο τα παρακατω ή και συνδυασμο αυτων :

1. Στον κατανεμητη δεν ερχονται πλεον 100 , αλλα 80 ... κατι που δεν μπορω να ελεγξω ευκολα..πρεπει να τραβηξω πολυπριζο/μπαλαντεζα και να συνδεσω κατευθειαν πανω στην γραμμη του κατανεμητη το μοντεμ... 
2. Χαλασε ξαφνικα το καλωδιο που ειναι μεσα στον τοιχο , απο τον κατανεμητη εως την κεντρικη πριζα , που το κοβω λιγο χλωμο..δεν ειναι εκτεθειμενο ωστε να φθαρθει με καποιον τροπο.
3. Η ip camera που συνδεσα στο δικτυο επηρεαζει καπου.
4. Μειωσανε απο την φορθνετ την ταχυτητα γιατι μπορει να ειδαν αρκετα errors για παραδειγμα , αν και δεν ειχα ποτε αποσυνδεσεις. Το απεκλεισε αυτο η εκπροσωπος της φορθνετ που μιλησα σημερα.

ΥΓ : Καποια στιγμη συνδεσα ενα αλλο μοντεμ που ειχα και συγχρονισε στα 87! Στην ιδια πριζα με το ιδιο καλωδιο με το μοντεμ της φορθνετ. Βεβαια απο την στιγμη που η τηλεφωνια εγινε voip και δεν δινει η φορθνετ τους κωδικους , οπου και να συγχρονιζει το οποιοδηποτε αλλο μοντεμ , ειμαι αναγκασμενος να χρησιμοποιω την μαλακια της φορθνετ...που συγχρονιζει στα 80 :) 

Επεξ/σία από mphxths
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mphxths είπε

@alxnt
 Οταν ενεργοποιηθηκε η 100αρα γραμμη , συγχρονιζα στα 66. Τοτε μιλησα με την φορθνετ το δηλωσα βλαβη και ηρθε τεχνικος. Μετρησε στον κατανεμητη 100.
Αρα ηταν φανερο οτι ειχε προβλημα η εσωτερικη μου καλωδιωση ή/και το καλωδιο απο κατανεμητη εως την κεντρικη πριζα. Ερχεται ο ηλεκτρολογος της φορθνετ (εξωτερικος συνεργατης βασικα) , αποσυνδεει περιττα καλωδια απο την κεντρικη πριζα , αφηνει ομως την δευτερη πριζα παραλληλα συνδεδεμενη με την κεντρικη. Μετραμε την ταχυτητα στην δευτερη πριζα (αυτη που ειναι παραλληλα συνδεδεμενη με την κεντρικη) μιας και εκει ειχα το μοντεμ , και συγχρονιζε στα 100 ! Χαρα και πανηγυρια , βιδωνει τις πριζες και φευγει. Αρα το καλωδιο απο τον κατανεμητη εως την κεντρικη πριζα δεν ειχε προβλημα.

Συγχρονισμος λοιπον στα 100 και αποδοση περιπου 95. Μετα απο μερικες μερες που μπηκα στο web interface του modem βλεπω συγχρονισμο στα 80 !! Xωρις να εχω αλλαξει τιποτα. Ουτε μοντεμ , ουτε πριζα , ουτε καλωδια , ουτε τιποτα.
Αν διαβασεις και ενα ποστ μου λιγο παραπανω , χτες βραδυ , ξηλωσα ολες τις πριζες ακομα και την κεντρικη και συνδεσα το μοντεμ απευθειας πανω στην γραμμη , οπως ερχεται δηλ απο τον κατανεμητη στην κεντρικη πριζα.. ταχυτητα 80. Αρα απο τον κατανεμητη , μεσω αυτου του καλωδιου , ερχεται 80. Ενω στον κατανεμητη ειχε μετρηθει 100. Δηλαδη αυτο το καλωδιο , που ειναι εντος τοιχου , που δεν παιζει να αλλαξει ευκολα , αμεσα ή και ποτε :) χαλασε με καποιον μαγικο τροπο και ενω εδινε συγχρονισμο στα 100 , ουτε καν στην κεντρικη πριζα αλλα στην δευτερη , που ηταν και παραλληλα συνδεδεμενη στην κεντρικη και σιγουρα καποιες παρεμβολες θα ειχε.. τωρα δινει 80 ? Εντελει αποσυνδεσα τα παντα και αφησα μονο την κεντρικη πριζα συνδεδεμενη στην κεντρικη γραμμη για να μην υπαρχουν υποψιες για οποιοδηποτε προβλημα απο αλλες πριζες. Τελικο αποτελεσμα , συγχρονισμος ~79-80mbps , αποδοση ~73-74mbps. Δεν χαλιεμαι ιδιαιτερα, απο adsl 24 (~14) που κατεβαζα με 1.7mb/s στην καλυτερη , τωρα κατεβαζω με ~9-9.5mb/s μαξιμουμ. Μην ειμαστε και αχαριστοι δηλ. Αλλα ειναι το γαμωτο..αφου συγχρονισε καποια στιγμη στα 100..τι συμβαινει τωρα?

Αρα καταληγουμε σε ενα απο τα παρακατω ή και συνδυασμο αυτων :

1. Στον κατανεμητη δεν ερχονται πλεον 100 , αλλα 80 ... κατι που δεν μπορω να ελεγξω ευκολα..πρεπει να τραβηξω πολυπριζο/μπαλαντεζα και να συνδεσω κατευθειαν πανω στην γραμμη του κατανεμητη το μοντεμ... 
2. Χαλασε ξαφνικα το καλωδιο που ειναι μεσα στον τοιχο , απο τον κατανεμητη εως την κεντρικη πριζα , που το κοβω λιγο χλωμο..δεν ειναι εκτεθειμενο ωστε να φθαρθει με καποιον τροπο.
3. Η ip camera που συνδεσα στο δικτυο επηρεαζει καπου.
4. Μειωσανε απο την φορθνετ την ταχυτητα γιατι μπορει να ειδαν αρκετα errors για παραδειγμα , αν και δεν ειχα ποτε αποσυνδεσεις. Το απεκλεισε αυτο η εκπροσωπος της φορθνετ που μιλησα σημερα.

ΥΓ : Καποια στιγμη συνδεσα ενα αλλο μοντεμ που ειχα και συγχρονισε στα 87! Στην ιδια πριζα με το ιδιο καλωδιο με το μοντεμ της φορθνετ. Βεβαια απο την στιγμη που η τηλεφωνια εγινε voip και δεν δινει η φορθνετ τους κωδικους , οπου και να συγχρονιζει το οποιοδηποτε αλλο μοντεμ , ειμαι αναγκασμενος να χρησιμοποιω την μαλακια της φορθνετ...που συγχρονιζει στα 80 :) 

Είχα κοιτάξει όλα τα ποστ σου κάποια στιγμή απλά δεν θυμόμουν όλες τις λεπτομέρειες όταν σου απάντησα.

Νομίζω οτι το βασικότερο που πρέπει να δεις είναι τι έρχεται στον κατανεμητή πλέον. Κι εγώ έτσι είχα πάει με σκάλες, φακούς, εργαλεία, μόντεμ, λαπτοπ. Πέρναγε κανένας άλλος ένοικος και σκαλωνανε. :)

Τουλάχιστον όμως τώρα ξέρω και τι έρχεται από τη νοβα και τι θέματα έχει η κάθετη αλλιως θα βριζόμουνα ακόμα με τη νοβα γιατί εγώ είχα και τις αποσυνδέσεις.

Το καλώδιο μπορεί να την έπαθε από τίποτα υγρασίες ή να πέρασε κοντά κάποιος άλλος αγωγός υψηλότερης τάσης(;) όπως μπορεί και να μην έχει τίποτα και να είναι προφιλ με όριο όπως σου είπα. Μπορεί ο οτε να έχει δώσει υποδεέστερες πόρτες για χρήση από τη νοβα. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω.
Γι αυτό σου λέω να κάνεις τη δοκιμή.

Επεξ/σία από alxnt

@alxnt
Βασικα η υποθεση για μενα ειναι λιγο αδιεξοδο. Διοτι :
1. Αν δεν ερχεται πλεον 100 στον κατανεμητη , οριακα δεν μπορει να δηλωθει βλαβη. Πρεπει να συγχρονιζει 78 και κατω. Αρα ακυρο. Βεβαια το θεωρω λιγο απιθανο να εχει αλλαξει η ταχυτητα που ερχεται στον κατανεμητη...δηλ αν υπηρχε καποιο προβλημα στην καμπινα , θα εβλεπα θεωρω τραγικα χαμηλοτερη ταχυτητα..Τι να πω , δεν ξερω , δεν ειμαι και ειδικος.

2. Αν ειναι θεμα καλωδιου απο κατανεμητη εως κεντρικη πριζα , τρωω ακυρο και παλι. Δεν αλλαζεται , τουλαχιστον χωρις να γκρεμιστει το μισο σπιτι :) Περναει εσωτερικα στον τοιχο , και βγαινει κατευθειαν στον κατανεμητη... Το σπιτι ειναι των δικων μου. Τι θα πω δηλ στον πατερα μου ? Πρεπει να γκρεμισουμε τους μισους τοιχους επειδη πιανω 20mbps λιγοτερα στο ιντερνετ ? Στα μισα της προτασης θα με εχει αποκληρωσει και θα του χει σκασει και κανα εγκεφαλικο :) 

Προς το παρον δεν ασχολουμαι αλλο... η συνδεση ειναι σταθερη... τα errors σε λογικα επιπεδα , η ταχυτητα ~74-75mbps (~9.5mb/s) . Δεν ειμαι αχαριστος ..καλα ειμαι :) 

17 λεπτά πριν, mphxths είπε

@alxnt
Βασικα η υποθεση για μενα ειναι λιγο αδιεξοδο. Διοτι :
1. Αν δεν ερχεται πλεον 100 στον κατανεμητη , οριακα δεν μπορει να δηλωθει βλαβη. Πρεπει να συγχρονιζει 78 και κατω. Αρα ακυρο. Βεβαια το θεωρω λιγο απιθανο να εχει αλλαξει η ταχυτητα που ερχεται στον κατανεμητη...δηλ αν υπηρχε καποιο προβλημα στην καμπινα , θα εβλεπα θεωρω τραγικα χαμηλοτερη ταχυτητα..Τι να πω , δεν ξερω , δεν ειμαι και ειδικος.

2. Αν ειναι θεμα καλωδιου απο κατανεμητη εως κεντρικη πριζα , τρωω ακυρο και παλι. Δεν αλλαζεται , τουλαχιστον χωρις να γκρεμιστει το μισο σπιτι :) Περναει εσωτερικα στον τοιχο , και βγαινει κατευθειαν στον κατανεμητη... Το σπιτι ειναι των δικων μου. Τι θα πω δηλ στον πατερα μου ? Πρεπει να γκρεμισουμε τους μισους τοιχους επειδη πιανω 20mbps λιγοτερα στο ιντερνετ ? Στα μισα της προτασης θα με εχει αποκληρωσει και θα του χει σκασει και κανα εγκεφαλικο :) 

Προς το παρον δεν ασχολουμαι αλλο... η συνδεση ειναι σταθερη... τα errors σε λογικα επιπεδα , η ταχυτητα ~74-75mbps (~9.5mb/s) . Δεν ειμαι αχαριστος ..καλα ειμαι :) 

Είναι ακόμα χειρότερο το σενάριο αφού το up + το down το λαμβάνουν υπόψιν τους αθροιστικά(π.χ 78down + 10up=88mbps), το γνωρίζω ως παθόν.
Με 88 λοιπόν δεν έχεις το 20% απώλεια που δικαιολογεί να δηλωθεί βλάβη.

Το υπάρχον εσωτερικό καλώδιο μένει ως έχει. Απλά βάζεις ένα άλλο είτε εξωτερικά είτε από κλιμακοστάσιο, όπως δηλαδή θα έκανες αν πέρναγες ftth.

Εφόσον, όμως, δε σου κάνει αλλά, μπορείς και να το αφήσεις.

Κατεβάζεις με 9,5mb/s με 78 συγχρονισμό;

2 λεπτά πριν, alxnt είπε

Το υπάρχον εσωτερικό καλώδιο μένει ως έχει. Απλά βάζεις ένα άλλο είτε εξωτερικά

Κοιτα , το διαμερισμα μου απο τον κατανεμητη το χωριζει ενας τοιχος. Τωρα , να περαστει εξωτερικο καλωδιο , να τρυπηθει ο τοιχος σε ενα σημειο , να μπει το καλωδιο μεσα , να μπει καναλακι , να παει τοιχο τοιχο , μεχρι την πριζα , οπου πρεπει να μπει εξωτερικη αυτοκολλητη πριζα και οχι εντοιχισμενη οπως ειναι τωρα...ειναι λιγο "ugly" λυση. 
To αφηνω στο πισω μερος του μυαλου μου για το μελλον , γιατι γενικως ειναι ευκολα εφικτο μιας και ειμαι πολυ κοντα στον κατανεμητη. Ειδωμεν.

6 λεπτά πριν, alxnt είπε

Κατεβάζεις με 9,5mb/s με 78 συγχρονισμό;

Αυτη την στιγμη εχει συγχρονισει στα 80842 kbps ( 78.9 mbps ) με attainable 87203 kbps ( 85,15 mpbs) . Το attainable παιζει μεταξυ 87k kbps εως 89k kbps.
Μολις τραβηξα και ενα speedtest και εβγαλε 74 mbps , δηλ 9.25mb/s. Τωρα σε πραγματικες συνθηκες προφανως παιζουν διαφορα ρολο , σερβερ που κατεβαζεις , τορρεντς/seeds , κλπ κλπ. Αλλα ναι , αποδιδει περιπου στα 74mbps. Mε λιγα λογια βλεπω μια διαφορα γενικως ~5mbps , της ταχυτητας συγχρονισμου με την ταχυτητα που αποδιδεται πρακτικα. Αν συγχρονιζε κοντα στα 85-90 και απεδιδε 80-85 , κλαιν , δεν θα ασχολιομουν καν. Τωρα βλεπω τα 70αρια..και μου καθεται καπως...

Ενημερωση #1000
--------------------------------
Σημερα ειπα να παιξω με το δευτερο μοντεμ που εχω. Ενα του κωλου τελειως. Το εβαλα στην πριζα , εβγαλα το τηλεφωνικο καλωδιο απο το μοντεμ της forthnet και το καρφωσα στο μοντεμ αυτο. Για να γινει η δοκιμη με ακριβως το ιδιο καλωδιο.
Τα αποτελεσματα φαινονται στα παρακατω σκρινσοτς.

Spoiler

spacer.png

spacer.png

Δηλαδη καπου λες , καποιος με τρολαρει εδω περα. Με το μοντεμ της φορθνετ υπενθυμιζω οτι συγχρονιζω στα 80k kbps (~78-79mbps) , και αποδοση περιπου 73-74mbps , και attainable να παιζει στα 87-89k kbps. Και με την δευτερατζα (κυριολεκτικα και μεταφορικα) μοντεμ συγχρονιζω στην ιδια πριζα με το ιδιο καλωδιο , στα 86275 kbps ( ~84mbps) με αποδοση περιπου 80mbps.
Θα μου πει καποιος , ρε φιλε μιλαμε για διαφορα 6 mbps , δηλ 0.75mb/s ... σιγα τα ωα. Δεν ειναι το μισο mb/s παραπανω , ειναι το γαμωτο. Γιατι να μην πιανω το μαξιμουμ της γραμμης , εστω και εκει στο 84-85 ( το ονειρο του 100 το ξεχναω ) ...

Παλεψα να κανω bridge τα δυο ρουτερς , δηλαδη να συγχρονιζει το 2ο μοντεμ που πιανει την καλη ταχυτητα και να συνδεσω πανω του το ΖΤΕ της φορθνετ για να εχω την τηλεφωνια , γαμω τα voip μου μεσα... Δεν δουλεψε , δεν βγηκε ακρη , δεν εγινε δουλεια. Αν ειχα ή αν δινανε τους voip κωδικους , θα πηγαινα να αγοραζα κανα σοβαρο fritz!box voip modem , και οσο πιασει.. Τωρα με την μαλακια τα voip και την αρνηση τους να δινουν τους κωδικους...θα φαω στην μαπα το μοντεμ τους...

Να σημειωσω εδω , οτι το 2ο το μοντεμ που επιασε τα 84mbps , αναφερει παρομοια χαρακτηριστικα γραμμης (noise margin , line attenuation , output power) με το ΖΤΕ. Παρολα αυτα πιανει καλυτερη ταχυτητα. Δεν αναφερει το attainable.. θα ειχε ενδιαφερον το τι θα ελεγε για αυτο...

@TS

Τώρα έκατσα και είδα το θέμα σου από την αρχή, ένα έχω να σου πω.

Καλώς ήλθες κι εσύ στην παρέα μας.

Το link σε πετάει σε εμένα, με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα 6 μήνες τώρα. Αν δεν βαρεθείς να διαβάζεις, θα δεις ότι ακριβώς το ίδιο θέμα αναφέρουν αρκετοί άλλοι συνδρομητές 4νετ (αλλά και άλλων παρόχων) σε καμπίνες ΟΤΕ.

Έχω φτάσει τις 3 καταγγελίες στην ΕΕΤΤ, ακόμα παίζουμε όλοι μαζί τις κουμπάρες, με επική τρελίτσα.

49 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

@TS

Τώρα έκατσα και είδα το θέμα σου από την αρχή, ένα έχω να σου πω.

Καλώς ήλθες κι εσύ στην παρέα μας.

Το link σε πετάει σε εμένα, με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα 6 μήνες τώρα. Αν δεν βαρεθείς να διαβάζεις, θα δεις ότι ακριβώς το ίδιο θέμα αναφέρουν αρκετοί άλλοι συνδρομητές 4νετ (αλλά και άλλων παρόχων) σε καμπίνες ΟΤΕ.

Έχω φτάσει τις 3 καταγγελίες στην ΕΕΤΤ, ακόμα παίζουμε όλοι μαζί τις κουμπάρες, με επική τρελίτσα.

Να προσθεσω μερικα ακομα στοιχεια ...

1. Η αλλαγη (προς τα κατω) της ταχυτητας συγχρονισμου εγινε on-the-fly. Δηλαδη δεν αποσυνδεθηκε. Αρα υποθετω οτι την εκανε το SRA.  Γιατι ?
2. Η μονη σημαντικη -κατα καποιον τροπο- αλλαγη στα χαρακτηριστικα της γραμμης ειναι στο noise margin του download. Οταν συγχρονιζε στα 100 ηταν περιπου 10-10.1 . Τωρα εχει πεσει σταθερα στα 8.8-9.0 . Τι προκαλεσε την αλλαγη αυτη ?

Σε δυο συμπερασματα καταληγω :
1. Ειτε κατι γαμιεται στην καμπινα .
2. Ειτε κατι γαμιεται στον κατανεμητη μου. Το λεω αυτο γιατι ειναι ενα ματσο καλωδια ... τιποτα οργανωμενο. Καλωδια που ερχονται απεξω , ενωνονται με καλωδια που πανε στα διαμερισματα. Και ολα αυτα τα καλωδια απλα χυμα σε μια εσοχη τοιχου. Προσπαθω να κουνησω περα δωθε τα διαφορα καλωδια μπας και μεταξυ τους δημιουργουν "θορυβο" το ενα στο αλλο , αλλα δεν βλεπω καποια προκοπη.

Παρολα αυτα παραμενει το ερωτημα γιατι 2 διαφορετικα μοντεμς στην ιδια γραμμη , υπο τις ιδιες συνθηκες , αναφεροντας τα ιδια χαρακτηριστικα γραμμης , συγχρονιζουν σε διαφορετικη ταχυτητα . Να παιζει ρολο το chipset τους ? Πολυ πιθανο...

Η πλακα ειναι οτι οι γονεις μου , στον πανω οροφο , αρα και πολυ πιο μακρυα απο τον κατανεμητη απο εμενα , με οτε και adsl 24 παιζουν με αυτο το σκηνικο. Πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα γραμμης απο εμενα. Τι διαολο...

Παω να διαβασω τον πονο σας στο αλλο φορουμ :) 

33 λεπτά πριν, mphxths είπε

Να προσθεσω μερικα ακομα στοιχεια ...

1. Η αλλαγη (προς τα κατω) της ταχυτητας συγχρονισμου εγινε on-the-fly. Δηλαδη δεν αποσυνδεθηκε. Αρα υποθετω οτι την εκανε το SRA.  Γιατι ?
2. Η μονη σημαντικη -κατα καποιον τροπο- αλλαγη στα χαρακτηριστικα της γραμμης ειναι στο noise margin του download. Οταν συγχρονιζε στα 100 ηταν περιπου 10-10.1 . Τωρα εχει πεσει σταθερα στα 8.8-9.0 . Τι προκαλεσε την αλλαγη αυτη ?

Σε δυο συμπερασματα καταληγω :
1. Ειτε κατι γαμιεται στην καμπινα .
2. Ειτε κατι γαμιεται στον κατανεμητη μου. Το λεω αυτο γιατι ειναι ενα ματσο καλωδια ... τιποτα οργανωμενο. Καλωδια που ερχονται απεξω , ενωνονται με καλωδια που πανε στα διαμερισματα. Και ολα αυτα τα καλωδια απλα χυμα σε μια εσοχη τοιχου. Προσπαθω να κουνησω περα δωθε τα διαφορα καλωδια μπας και μεταξυ τους δημιουργουν "θορυβο" το ενα στο αλλο , αλλα δεν βλεπω καποια προκοπη.

Παρολα αυτα παραμενει το ερωτημα γιατι 2 διαφορετικα μοντεμς στην ιδια γραμμη , υπο τις ιδιες συνθηκες , αναφεροντας τα ιδια χαρακτηριστικα γραμμης , συγχρονιζουν σε διαφορετικη ταχυτητα . Να παιζει ρολο το chipset τους ? Πολυ πιθανο...

Η πλακα ειναι οτι οι γονεις μου , στον πανω οροφο , αρα και πολυ πιο μακρυα απο τον κατανεμητη απο εμενα , με οτε και adsl 24 παιζουν με αυτο το σκηνικο. Πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα γραμμης απο εμενα. Τι διαολο...

Παω να διαβασω τον πονο σας στο αλλο φορουμ :) 

Έπεσε το ΝΜ?

Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε ακριβώς το αντίθετο θέμα, αναίτια υψηλό ΝΜ...εκεί που ήταν 9-11, πλέον βλέπουμε 12+ (έχω φτάσει 17+).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε ακριβώς το αντίθετο θέμα, αναίτια υψηλό ΝΜ...εκεί που ήταν 9-11, πλέον βλέπουμε 12+ (έχω φτάσει 17+).

Που εξαιτιας αυτου , το πραμα μυριζει υποπτα στην περιπτωση σας. 

13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Έπεσε το ΝΜ?

Απο αυτο :

Spoiler

spacer.png

πηγα σε αυτο (σε γενικες γραμμες , μικρες διακυμανσεις) :

Spoiler

spacer.png

Δυστυχως με το δευτερο μοντεμ που συγχρονιζω περιπου στα 85mbps , δεν μπορω να δω το attainable (ποσο σαπιο μοντεμ δηλ). Θα ειχε ενα ενδιαφερον να το εβλεπα.

Το noise margin (του download) γιατι να επεσε? Δεν αλλαξε τιποτα. Ουτε καλωδιωσεις , ουτε μοντεμ , ουτε τιποτα. Αντε μονο πες οτι κουνηθηκαν τα καλωδια στον κατανεμητη. Σε καποια φαση αποσυνδεσα και την δευτερη πριζα , αρα θα επρεπε να βελτιωθει η κατασταση ακομα περισσοτερο. Δηλαδη με 2 πριζες παραλληλα επαιξε στα 100 και μετα εν μια νυκτι γυρισε στα 80 , και η αποσυνδεση της 2ης πριζας δεν βελτιωσε την κατασταση καθολου. Αρα καπου αλλου ειναι το προβλημα και οχι στην εσωτερικη καλωδιωση. Ειτε κατανεμητης (γιατι ? δεν αλλαξε κατι ουτε εκει) , ειτε καμπινα.
Και με το ιδιο noise margin το δευτερο μοντεμ συγχρονιζει 6-7mbps παραπανω απο το ΖΤΕ της φορθνετ... ο,τι ναναι...

EDIT : Κοιταω το χαρτι που ειχε αφησει ο τεχνικος οταν ηρθε να φτιαξει την εσωτ. καλωδιωση και ειχε συγχρονισει στα 100. Το noise margin που ειχε σημειωσει τοτε ηταν 9.1 . Δηλαδη με 9.1 margin επαιξε στα 100 και με 2 πριζες παραλληλα συνδεδεμενες. Και τωρα με 8.8-9.1 παιζω με το μοντεμ της φορθνετ στα 77-78mbps. 

Επεξ/σία από mphxths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...