Προς το περιεχόμενο

Forthnet , vdsl 100 , μειωση ταχυτητας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον το ιστορικο εχει ως εξης (ειχα ανοιξει και θεμα πριν κατι εβδομαδες) :

Αναβαθμιζω απο adsl 24 (14-16) σε vdsl 100. Δυο πριζες στο σπιτι. Η μια (τοπογραφικα η κεντρικη) συγχρονιζε στα 55 και η δευτερη στα 66. Αφηνω το μοντεμ στην 2η πριζα για να ειμαι στα 66. Δηλωνω βλαβη , ερχεται τεχνικος μετραει στον κατανεμητη 100. Ερχεται ηλεκτρολογος απο την forthnet (εξωτερικο συνεργατη εχει τελοσπαντων) , ανοιγει τα δυο πριζακια , και φτιαχνει τις καλωδιωσεις. Κατα πασα πιθανοτητα μου λεει υπαρχει και 3η πριζα , του λεω δεν με ενδιαφερει η 3η αν υπαρχει , αποσυνδεσε την. 
Τσεκαρουμε που συγχρονιζει το μοντεμ (που ειναι συνδεδεμενο στην 2η πριζα) και συγχρονιζει 100.

Screenshot #1

Spoiler

spacer.png

Oλα ωραια και καλα σκεφτομαστε και φευγει. Αφου εφυγε λεω για κατσε να το βαλω και στην 1η (κεντρικη υποτιθεται) πριζα , να δω και εκει ποσο συγχρονιζει. Παλι συγχρονιζε παρακατω , περιπου στα 70. Δεν γαμιεται λεω , αστο το μοντεμ στην 2η πριζα που συγχρονιζει στα 100. Αποδοση 95. Μια χαρα.

Τσεκαρω λοιπον χτες το μοντεμ να δω τι γινεται και βλεπω το παρακατω.

Screenshot #2

Spoiler

spacer.png

Τι φαση ? Οι συσκευες που υπαρχουν ειναι το μοντεμ , μια τηλεφωνικη συσκευη (απευθειας πανω στο μοντεμ) και ενα ρουτερ το οποιο κανει bridging το 2.4ghz wifi του μοντεμ για μια ip camera , η οποια ip camera συνδεθηκε χτες. Ολα τα αλλα προυπηρχαν δηλ οσο συγχρονιζε στα 100.

Οι μονες προσθηκες ειναι η ip camera οπως προανεφερα και ενα switch-ακι που το συνεδεσα με utp καλωδιο , σε μια απο τις lan του μοντεμ. To αποσυνδεσα μπας και επηρεαζε.
Υπαρχει περιπτωση να επηρεαζει η ip camera την ταχυτητα του συγχρονισμου ?

Δεν φαινεται στο 1ο σκρινσοτ αλλα ειχε μαζεψει αρκετα crc errors. Μηπως να εριξε ταχυτητα για αυτο ? Αποσυνδεσεις δεν ειχα οσο συγχρονιζε στα 100 , ουτε μια. Προφανως και δεν μπορω να το δηλωσω βλαβη και προφανως δεν με πολυχαλαει η ταχυτητα , αλλα ειναι για το γαμωτο.. να εχεις δει 100 και τωρα να εχεις πεσει στα 80.

Οποιαδηποτε ιδεα και αποψη ευπροσδεκτη.

Επεξ/σία από mphxths
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, mphxths είπε

Λοιπον το ιστορικο εχει ως εξης (ειχα ανοιξει και θεμα πριν κατι εβδομαδες) :

Αναβαθμιζω απο adsl 24 (14-16) σε vdsl 100. Δυο πριζες στο σπιτι. Η μια (τοπογραφικα η κεντρικη) συγχρονιζε στα 55 και η δευτερη στα 66. Αφηνω το μοντεμ στην 2η πριζα για να ειμαι στα 66. Δηλωνω βλαβη , ερχεται τεχνικος μετραει στον κατανεμητη 100. Ερχεται ηλεκτρολογος απο την forthnet (εξωτερικο συνεργατη εχει τελοσπαντων) , ανοιγει τα δυο πριζακια , και φτιαχνει τις καλωδιωσεις. Κατα πασα πιθανοτητα μου λεει υπαρχει και 3η πριζα , του λεω δεν με ενδιαφερει η 3η αν υπαρχει , αποσυνδεσε την. 
Τσεκαρουμε που συγχρονιζει το μοντεμ (που ειναι συνδεδεμενο στην 2η πριζα) και συγχρονιζει 100.

Screenshot #1

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

spacer.png

Oλα ωραια και καλα σκεφτομαστε και φευγει. Αφου εφυγε λεω για κατσε να το βαλω και στην 1η (κεντρικη υποτιθεται) πριζα , να δω και εκει ποσο συγχρονιζει. Παλι συγχρονιζε παρακατω , περιπου στα 70. Δεν γαμιεται λεω , αστο το μοντεμ στην 2η πριζα που συγχρονιζει στα 100. Αποδοση 95. Μια χαρα.

Τσεκαρω λοιπον χτες το μοντεμ να δω τι γινεται και βλεπω το παρακατω.

Screenshot #2

Απόκρυψη περιεχομένων

spacer.png

Τι φαση ? Οι συσκευες που υπαρχουν ειναι το μοντεμ , μια τηλεφωνικη συσκευη (απευθειας πανω στο μοντεμ) και ενα ρουτερ το οποιο κανει bridging το 2.4ghz wifi του μοντεμ για μια ip camera , η οποια ip camera συνδεθηκε χτες. Ολα τα αλλα προυπηρχαν δηλ οσο συγχρονιζε στα 100.

Οι μονες προσθηκες ειναι η ip camera οπως προανεφερα και ενα switch-ακι που το συνεδεσα με upt καλωδιο , σε μια απο τις lan του μοντεμ. To αποσυνδεσα μπας και επηρεαζε.
Υπαρχει περιπτωση να επηρεαζει η ip camera την ταχυτητα του συγχρονισμου ?

Δεν φαινεται στο 1ο σκρινσοτ αλλα ειχε μαζεψει αρκετα crc errors. Μηπως να εριξε ταχυτητα για αυτο ? Αποσυνδεσεις δεν ειχα οσο συγχρονιζε στα 100 , ουτε μια. Προφανως και δεν μπορω να το δηλωσω βλαβη και προφανως δεν με πολυχαλαει η ταχυτητα , αλλα ειναι για το γαμωτο.. να εχεις δει 100 και τωρα να εχεις πεσει στα 80.

Οποιαδηποτε ιδεα και αποψη ευπροσδεκτη.

Στα μεγάλα πακέτα (100 & 200) η γραμμή είναι πιο ευαίσθητη (εμπειρικά το λέω) οπότε κάθε φορά που βγάζεις το μόντεμ απ την πρίζα, την επόμενη που θα συνδεθεί θα έχει διακυμανσεις στην τιμή συγχρονισμού. Κι εγώ 100αρα έχω και παίζω από 92 εώς 104

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Finn είπε

Στα μεγάλα πακέτα (100 & 200) η γραμμή είναι πιο ευαίσθητη (εμπειρικά το λέω) οπότε κάθε φορά που βγάζεις το μόντεμ απ την πρίζα, την επόμενη που θα συνδεθεί θα έχει διακυμανσεις στην τιμή συγχρονισμού. Κι εγώ 100αρα έχω και παίζω από 92 εώς 104

Γενικως αυτες οι ταχυτητες ειναι πιο ευαισθητες σε παρεμβολες , θορυβους κλπ. Αλλα το μοντεμ και τοτε που συνδεοταν στα 100 και τωρα στα 80 , οσες φορες και να το βγαλω και να το βαλω , συνδεεται (και συνδεοταν) σταθερα στις ιδιες ταχυτητες. 

Αυτο που παρατηρησα μετα απο ψαξιμο στο γοογλε και φαινεται και στα σκρινσοτς ειναι οτι εχει αλλαξει το "noise margin". Απο ο,τι διαβασα , καταλαβαινω οτι οσο περισσοτερα τα db στο noise margin τοσο πιο ψηλα συγχρονιζει.
το noise margin του upload ειναι πολυ ψηλα (31.1db) για αυτο και συγχρονιζει στην μεγιστη ταχυτητα του upload. Το noise margin του download , εχει πεσει. Απο το 10.3 που ηταν οταν συγχρονιζε στα 100 , στο 8.9 τωρα που συγχρονιζει στα 80 και αυτην την στιγμη που κοιταω εχει παει στο 7.9.
Επισης , εχει ανεβει το output power , που απο ο,τι καταλαβαινω οσο μεγαλυτερο ειναι , τοσο περισσοτερη ισχυ (watts) χρησιμοποιει η συσκευη για να κρατησει την γραμμη συγχρονισμενη ή κατι τετοιο τελοσπαντων. Αρα οσο μεγαλωνει αυτη η τιμη τοσο υποδεικνυει οτι η γραμμη δεν ειναι σταθερη ? εχει θορυβο ? και προσπαθει με περισσοτερη "κοπο" να την κρατησει σταθερη...

Τι αλλαξε ομως και αλλαξαν ολες αυτες οι τιμες και κατ'επεκταση και η ταχυτητα συγχρονισμου.. δεν μπορω να καταλαβω...

Επεξ/σία από mphxths

Ενημερωση #1
-------------------------

Η κατασταση δεν εχει αλλαξει , αλλα κατι αξιοσημειωτο συνεβη. Συνεδεσα δοκιμαστικα ενα αλλο ρουτερ που εχω (adsl/vdsl) και συγχρονισε στα 87. Δηλαδη το μοντεμ της φορθνετ (zte h288a) συγχρονιζει σταθερα στα 80 και το αλλο το μοντεμ συγχρονισε στα 87. Βεβαια μετα εφαγε ενα σκαλωμα και συγχρονιζε σε adsl ταχυτητες.
Οταν λοιπον συγχρονισε στα 87 , τα χαρακτηριστικα (line attenuation , noise margin , output power ,κλπ) της γραμμης ηταν πανω/κατω ιδια με αυτα που αναφερει και το μοντεμ της φορθνετ. Η μονη διαφορα ηταν στο προτυπο του vectoring. To μοντεμ της φορθνετ χρησιμοποιει το G.993.2 , ενω το αλλο το μοντεμ οταν συγχρονισε στα 87 χρησιμοποιουσε το G.993.5.

Βεβαια , ολα αυτα ειναι για να γινεται συζητηση ή μονολογος τελοσπαντων :) μιας και η τηλεφωνια ειναι voip πλεον , κωδικους δεν δινει η φορθνετ και αρα ειμαι αναγκασμενος να χρησιμοποιω το μοντεμ της και αρα την ταχυτητα στην οποια συγχρονιζει αυτο. Καλα περασαμε και σημερα...

• Super Moderators
8 hours ago, mphxths said:

To μοντεμ της φορθνετ χρησιμοποιει το G.993.2 , ενω το αλλο το μοντεμ οταν συγχρονισε στα 87 χρησιμοποιουσε το G.993.5.

Δλδ το H288A παίζει χωρίς Vectoring στην 100αρα? Dafuq...

@Πέτρος δες κι εσύ αν παίζει κάτι τέτοιο στο δικό σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κοιτα , χθες επαιζα με το μοντεμ ολο το βραδυ να δω τι ειναι αυτα τα προτυπα κλπ. Απο ο,τι διαβασα , το G.993.2 ειναι vectoring , το G.993.5 ειναι επιπλεον λειτουργιες (καθαρισμα crosstalk κυριως) πανω στο G.993.2. Δηλαδη το .5 δεν λειτουργει αυτονομα.
Αν δεις και στα σκρινσοτς μου στο 1ο ποστ μου εδω περα , στο "Modulation Type" αναγραφεται "VDSL2_Vectoring". Αρα το συμπερασμα μου ειναι οτι το H288A εχει vectoring , αλλα οχι το επιπλεον προτυπο G.993.5 , που εχει το αλλο μοντεμ μου.

Ακομα δεν εχω καταλαβει τι αλλαξε στην κατασταση και απο τα 100 πηγα στα 80. Ουσιαστικα τιποτα..ιδιες συσκευες , ιδιες πριζες , ιδια καλωδια στο μοντεμ. Ξεβιδωσα και την κεντρικη πριζα να δω τι γινεται. Δηλαδη τι ειχε φτιαξει ο ηλεκτρολογος της φορθνετ οταν ειχε ερθει. Απο οτι ειδα , εχει παρει την κεντρικη γραμμη και πανω σε αυτη εχει ενωσει τις 2 πριζες του σπιτιου. Οτιδηποτε αλλο καλωδιο , ειναι στον αερα , αποσυνδεδεμενο.

Θα πει καποιος , οτι οι 2 πριζες ειναι ουσιαστικα παραλληλα συνδεδεμενες και αυτο δημιουργει προβλημα. Ναι , αλλα ετσι συγχρονιζε στα 100 η μια πριζα...η κεντρικη πιο κατω. Παραξενο ειναι αυτο , περιμενα να συμβαινει το αναποδο. Δοκιμασα να βγαλω την κεντρικη πριζα εκτος (εχει κολλησει τα καλωδια ετσι που αυτο ηταν το πιο ευκολο) και να αφησω την κεντρικη γραμμη να ειναι ενωμενη απευθειας με την μια πριζα (την δευτερη). Και παλι , συγχρονιζει στα ~80.

Θα ειχε ενα ενδιαφερον , να αποσυνδεσω την κεντρικη γραμμη τελειως απο τις 2 πριζες και να καρφωσω κατευθειαν πανω της το μοντεμ , σαν να ειμαι στον κατανεμητη δηλ , να δουμε τι θα δειξει. Στον κατανεμητη ειχε μετρηθει στα 100 η γραμμη...το ερωτημα ειναι ..ακομα 100 ερχονται ή εγινε καμμια μαλακια και ερχεται λιγοτερο ?

Επεξ/σία από mphxths

• Super Moderators
3 minutes ago, mphxths said:

Στον κατανεμητη ειχε μετρηθει στα 100 η γραμμη...το ερωτημα ειναι ..ακομα 100 ερχονται ή εγινε καμμια μαλακια και ερχεται λιγοτερο ?

Είτε πρέπει να το μετρήσεις μόνος σου είτε να δηλώσεις βλάβη για να το μετρήσει τεχνικός της Forthnet. :(

4 minutes ago, mphxths said:

Κοιτα , χθες επαιζα με το μοντεμ ολο το βραδυ να δω τι ειναι αυτα τα προτυπα κλπ. Απο ο,τι διαβασα , το G.993.2 ειναι vectoring , το G.993.5 ειναι επιπλεον λειτουργιες (καθαρισμα crosstalk κυριως) πανω στο G.993.2. Δηλαδη το .5 δεν λειτουργει αυτονομα.

Γενικότερα αρκετά ελλειπής υλοποίηση του Vectoring στην Ελλάδα. Είναι δυνατόν να μην έχουν ενεργοποιημένο το .5 που κάνει την δουλειά που θέλουμε?

6 minutes ago, mphxths said:

Θα ειχε ενα ενδιαφερον , να αποσυνδεσω την κεντρικη γραμμη τελειως απο τις 2 πριζες και να καρφωσω κατευθειαν πανω της το μοντεμ , σαν να ειμαι στον κατανεμητη δηλ , να δουμε τι θα δειξει.

Σίγουρα, αν έχεις όρεξη κάντο, δεν χάνεις κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Thresh είπε

Είτε πρέπει να το μετρήσεις μόνος σου είτε να δηλώσεις βλάβη για να το μετρήσει τεχνικός της Forthnet.

Ειχε ερθει τεχνικος και το μετρησε 100 , στον κατανεμητη. Τοτε συγχρονιζα στα 66 ( κεντρικη πριζα 55) και το ειχα δηλωσει βλαβη , για αυτο και ειχε ερθει. Τοτε εφταιγε η καλωδιωση μου οπως γινεται ευκολα αντιληπτο , ηρθε μετα ηλεκτρολογος και αποσυνδεσε περιττα καλωδια , το μοντεμ συγχρονισε στα 100 (κεντρικη πριζα ~70) και ημασταν ολοι χαρουμενοι :)
Ξαφνου μια μερα τσεκαρω μοντεμ και βλεπω 80 (κεντρικη πριζα ~60) ....χωρις να εχει αποσυνδεθει εντωμεταξυ , ειχε αλλαξει η ταχυτητα συγχρονισμου. Δηλαδη ειχε uptime κατι 100αδες ωρες... και μιλαμε για μερικες μερες , μαξ βδομαδα , απο τοτε που ειχε συγχρονισει στα 100... αρα υποπτευομαι οτι δεν αποσυνδεθηκε και αλλαξε on-the-fly :) 

9 λεπτά πριν, Thresh είπε

Είναι δυνατόν να μην έχουν ενεργοποιημένο το .5 που κάνει την δουλειά που θέλουμε?

Μηπως ομως ειναι ενεργοποιημενο και απλα το H288A δεν το υποστηριζει σαν προτυπο ? Γιατι το αλλο το μοντεμ το χρησιμοποιησε και επιασε καλυτερη ταχυτητα. Μετα βεβαια εφαγε ενα σκαλωμα και συνδεοταν σταθερα στα 17 :) Ασχετο τελειως...τεσπα.

Δεν μπορεσα να βρω πουθενα ποια προτυπα vdsl υποστηριζει το Η288Α.

Επεξ/σία από mphxths

• Super Moderators
10 minutes ago, mphxths said:

Μηπως ομως ειναι ενεργοποιημενο και απλα το H288A δεν το υποστηριζει σαν προτυπο ? Γιατι το αλλο το μοντεμ το χρησιμοποιησε και επιασε καλυτερη ταχυτητα. Μετα βεβαια εφαγε ενα σκαλωμα και συνδεοταν σταθερα στα 17 :) Ασχετο τελειως...τεσπα.

Δεν μπορεσα να βρω πουθενα ποια προτυπα vdsl υποστηριζει το Η288Α.

https://www.wind.gr/files/1/Wind_v2/statheri/epipleon_ypiresies/devices/ZXHN_H288A_datasheet.pdf

• G.993.2 VDSL2 (Up to 35b profile)
• G.993.5 (G.vectoring) compliance, G.998.4 (G.INP) compliance
• Bandplan: Annex A/B
• Dual latency
• UPBO/DPBO
• Double-end line test(DELT)
• RFI Notching
• Bit Swap

3 λεπτά πριν, Thresh είπε

• G.993.5 (G.vectoring) compliance, G.998.4 (G.INP) compliance

Aρα γιατι δεν το χρησιμοποιει ενω το αλλο το χρησιμοποιησε ? Και γενικως οπου εχω δει σκρινσοτς απο Η288Α σε διαφορα σαιτς που βαζουν οι χρηστες , παντου το 993.2 βλεπω... Αρα καταληγουμε οτι δεν υλοποιειται το 993.5 σωστα απο τους παροχους ? καμπινες? Α/Κ ? whatever ? Mηπως ειναι θεμα μοντεμ και ποτε αυτα επιλεγουν να ενεργοποιησουν τα διαφορα προτυπα υπο συνθηκες ? Τι να πω...

• Super Moderators
3 minutes ago, mphxths said:

Αρα καταληγουμε οτι δεν υλοποιειται το 993.5 σωστα απο τους παροχους ? καμπινες? Α/Κ ? whatever ?

Αυτο φοβάμαι, ότι δεν γίνεται σωστή υλοποίηση στις καμπίνες (τα Α/Κ δεν υποστηρίζουν γενικότερα vectoring).

8 ώρες πριν, Thresh είπε

@Πέτρος δες κι εσύ αν παίζει κάτι τέτοιο στο δικό σου.

Αν και απαντήθηκε ήδη, shot πριν 1'

image.png.08ec30e6188e20425e175ef4e6ba6d84.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον , μεχρι να βγαλουν τον νικητη στο Masterchef , εκανα δοκιμες εδω περα :)

Ξεβιδωσα την κεντρικη πριζα , αποσυνδεσα και τις 2 πριζες απο την κεντρικη γραμμη και συνδεσα πανω στην κεντρικη γραμμη το μοντεμ . Ειχα κοψει ενα rj11 καλωδιο , ξεγυμνωσα τα καλωδια απο την μια μερια και τα ενωσα απευθειας στην κεντρικη γραμμη. Το αποτελεσμα ηταν μια απο τα ιδια. Δηλαδη συγχρονισμος ~79-80mbps.
Επεσε κατα 0.2db το attenuation στον download και λιγο το output power στο upload. Το attainable download ανεβηκε κατα 1-2mbps. 

Εντελει αποσυνδεσα την 2η πριζα και αφησα μονο την κεντρικη και συνδεσα εκει το μοντεμ και το εληξα εκει. Ο συγχρονισμος στην κεντρικη πριζα ειναι οσο ηταν οταν το συνδεσα απευθειας στην γραμμη.

Συμπερασματικα. Η καλωδιωση στο σπιτι δεν εχει αλλαξει. Η καλωδιωση απο τον κατανεμητη μεχρι την κεντρικη πριζα δεν εχει αλλαξει. Εξαιρουμενης μιας ip καμερας , οι συσκευες στο δικτυο δεν εχουν αλλαξει. Και με αυτα τα δεδομενα , εχω πεσει περιπου 20mbps . 
Γιατι κατι μεσα μου , μου λεει οτι κατι πειραξανε στην καμπινα που ειμαι συνδεδεμενος ? Ή τελοσπαντων καποια ρυθμιση απο την μερια της φορθνετ. Αν δεν ειχα συγχρονισει ποτε στα 100 θα ελεγα νταξ καποια μαλακια εχω κανει εγω. Αλλα ειχα συγχρονισει στα 100..και μου το στερουνε τωρα :) 

Επεξ/σία από mphxths

Ενημερωση #2
--------------------------

Ειπα να τσαταρω με φορθνετ σημερα χωρις να εχω ιδιαιτερα υψηλες προσδοκιες. Αναφερω στην εκπροσωπο το ιστορικο , δινω τα στοιχεια μου να επιβεβαιωσει ταυτοτητα και να ελεγξει την γραμμη και την ρωταω μηπως εχει αλλαχτει καποια ρυθμιση ή οτιδηποτε απο μερια τους μιας και απο την δικη μου μερια κατανεμητης , καλωδιο μεχρι κεντρικη πριζα (εντος τοιχου) , μοντεμ , rj11 καλωδια , πριζες , κλπ ειναι ακριβως τα ιδια με τοτε που συγχρονιζα 100.

Η απαντηση ειναι οτι οντως βλεπει οτι συγχρονιζω στα 80 , απο την μερια τους δεν εχουν πειραξει καποια ρυθμιση , η ταχυτητα ομως ειναι εντος των επιτρεπτων οριων και αν πεσει κατω απο τα 78 , τοτε θα χρειαστει να τσεκαριστει απο τεχνικο.

Εκεινη την ωρα ημουν σε διλλημα. Να γινω ειρωνας ή οχι ? Να της πω δηλ οτι το 80261 που βλεπει δεν ειναι mbps αλλα kbps και αν κανει τις πραξεις αντιστοιχουν σε 78.3 mbps ? Αρα ειμαστε στο οριο :) Δεν εγινα..ειπα απο μεσα μου..αστο...γαμησε το...

Αν αυτοι δεν πειραξαν κατι , αν εγω δεν πειραξα κατι απο καλωδιωσεις και συσκευες τοτε δεν μπορω να εντοπισω που οφειλεται η πτωση της ταχυτητας. Ή κατι γινεται στην καμπινα , ή η ip camera που εβαλα στο δικτυο (χρονικα μετα την ελευση τεχνικου/ηλεκτρολογου/συγχρονισμος στα 100) παιζει καποιον ρολο.
Επισης με το που εβαλα την ip camera , απενεργοποιησα στο μοντεμ το IPv6 , γιατι δεν "εβλεπε" ιντερνετ η ip camera . Να παιζει αυτο καποιον ρολο ? Δυσκολο το βλεπω.

Με λιγα λογια δεν γιναμε σοφοτεροι και σημερα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε κι εγώ στα ίδια είμαι με τη μόνη διαφορά ότι αυτή ήταν η ταχύτητα μου εξαρχής και στον κατανεμητή(το χω τσεκάρει ο ίδιος με κομμένο rj11 κατευθείαν πάνω στη ρεγκλετα.
Σε συμβουλεύω να το κάνεις κι εσύ(αν δεν το χεις κάνει ήδη) για να μη βασανίζεσαι. Αν σου έρθει έτσι 100 σίγουρα κάτι παίζει με την κάθετη.
Αν και έτσι είσαι στα 78 έχει όριο η γραμμή(δε νομίζω ότι είναι τυχαίο που όσοι δεν πιάνουν 100αρι κλειδώνουν εκεί γύρω στα 78).

Εγώ από μέρα σε μέρα θα τραβήξω εξωτερικό καλώδιο κι από εκεί και πέρα θα περιμένω καμιά ιναλαν μπας και φιλοτιμηθεί να έρθει και σε μένα ή να βγάλουν voucher για ftth για την περιοχή μου ωστε να πάω οτε.

Λύση η forthnet δεν έχει δώσει και ούτε πρόκειται να δώσει.

Επεξ/σία από alxnt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...