Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο του 1960 που βρίσκεται σε ακινησία από το 2008.

Από ότι γνωρίζω από παλαιότερες μεταβιβάσεις, χρειάζεται να πάει ο ιδιοκτήτης στη ΔΟΥ να κάνει άρση ακινησίας, να πάρει βεβαίωση για την καταστροφή των πινακίδων (δε κρατάνε πινακίδες από το 2008), να περάσει το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ και να γίνει μεταβίβαση.

Ωστόσο εδώ υπεισέρχεται το πρόβλημα, το αυτοκίνητο είναι αδύνατο να μετακινηθεί προς το ΚΤΕΟ πόσο μάλλον να περάσει.

Πώς γίνεται η μεταβίβαση σε αυτή τη περίπτωση; Πώς περνάει ΚΤΕΟ το μεταβιβάζουμε και καταθέτω πινακίδες εκ νέου;

Εχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Με γερανό,βγαίνει ότι εχει πρόβλημα και σου δινουν ένα μηνα να το φτιάξεις.Με αυτό το δελτίο κάνεις μεταβίβαση.

Ρωτα σε ΚΤΕΟ ,ξερουν.

Δημοσ.

Δεν μπορεί να φτιαχτεί σε ένα μήνα, επίσης μετά πως θα κάνω κατάθεση πινακίδων χωρίς την άδεια κυκλοφορίας κανονικά;

Από διεκπεραιωτή έμαθα ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Θα ρωτήσω κι αλλού, αλλά αν έχει ακούσει κάποιος ή έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο δλδ ακινησία->μεταβίβαση->ακινησία χωρίς ΚΤΕΟ ας μας πει ακριβώς τη διαδικασία.

Αν του το έχει κάνει κάποιος Θεσσαλονίκη ας μου στείλει και μνμ κατευθείαν.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fylatos είπε

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο του 1960 που βρίσκεται σε ακινησία από το 2008.

Από ότι γνωρίζω από παλαιότερες μεταβιβάσεις, χρειάζεται να πάει ο ιδιοκτήτης στη ΔΟΥ να κάνει άρση ακινησίας, να πάρει βεβαίωση για την καταστροφή των πινακίδων (δε κρατάνε πινακίδες από το 2008), να περάσει το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ και να γίνει μεταβίβαση.

Ωστόσο εδώ υπεισέρχεται το πρόβλημα, το αυτοκίνητο είναι αδύνατο να μετακινηθεί προς το ΚΤΕΟ πόσο μάλλον να περάσει.

Πώς γίνεται η μεταβίβαση σε αυτή τη περίπτωση; Πώς περνάει ΚΤΕΟ το μεταβιβάζουμε και καταθέτω πινακίδες εκ νέου;

Εχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο;

Ευχαριστώ!

"Παρέχεται η δυνατότητα στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας να εκδίδουν άδειες "ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ” στα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες, λόγω μεταβίβασης, εφόσον παράλληλα με τα λοιπά δικαιολογητικά, δεν κατατίθεται ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ. Σε κάθε περίπτωση μεταβίβασης χωρίς την προσκόμιση του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ, οι πινακίδες κυκλοφορίας θα κατατίθενται στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και θα επαναχορηγούνται μαζί με το έντυπο άδειας κυκλοφορίας με την προσκόμιση του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ και αφού αφαιρεθεί η παρατήρηση "ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ"."

https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/ya-oik-a-36348-3425-2013.html

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fylatos είπε

Δεν μπορεί να φτιαχτεί σε ένα μήνα, επίσης μετά πως θα κάνω κατάθεση πινακίδων χωρίς την άδεια κυκλοφορίας κανονικά;

Από διεκπεραιωτή έμαθα ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Θα ρωτήσω κι αλλού, αλλά αν έχει ακούσει κάποιος ή έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο δλδ ακινησία->μεταβίβαση->ακινησία χωρίς ΚΤΕΟ ας μας πει ακριβώς τη διαδικασία.

Αν του το έχει κάνει κάποιος Θεσσαλονίκη ας μου στείλει και μνμ κατευθείαν.

Δεν χρειάζεται να φτιαχτεί στον μηνα.Η διάρκεια του δελτίο του ΚΤΕΟ θα είναι για ένα μηνα για να κανεις την μεταβίβαση.

Δεν ξερω αν σε αυτά που θες λειπει και η ασφάλεια αφου θα βγάλεις πινακίδες.

Δημοσ.

Ναι αυτό είναι κατανοητό, το δεύτερο σκέλος της κατάθεσης εκ νέου των πινακίδων είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Όπου για να καταθέσεις τις πινακίδες σου λένε φέρε τις πινακίδες που δεν έχεις.

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Δεν χρειάζεται να φτιαχτεί στον μηνα.Η διάρκεια του δελτίο του ΚΤΕΟ θα είναι για ένα μηνα για να κανεις την μεταβίβαση.

Δεν ξερω αν σε αυτά που θες λειπει και η ασφάλεια αφου θα βγάλεις πινακίδες.

Ολα λείπουν, βγαίνει άδεια ΟΧΙ για κυκλοφορία όπως έγραψαν παραπάνω. Μετά πας στη ΔΟΥ για κατάθεση και σου λένε φέρε τις πινακίδες. (Στο mycar δεν ήξερε να μου πει τι γίνεται και πως).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fylatos είπε

Ολα λείπουν, βγαίνει άδεια ΟΧΙ για κυκλοφορία όπως έγραψαν παραπάνω. Μετά πας στη ΔΟΥ για κατάθεση και σου λένε φέρε τις πινακίδες. (Στο mycar δεν ήξερε να μου πει τι γίνεται και πως).

Αν ξαναδείς αυτό που έγραψα παραπάνω θα διαπιστώσεις ότι στην περίπτωση που γίνει μεταβίβαση χωρίς ΚΤΕΟ τις πινακίδες τις κρατάει το υπουργείο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν ξαναδείς αυτό που έγραψα παραπάνω θα διαπιστώσεις ότι στην περίπτωση που γίνει μεταβίβαση χωρίς ΚΤΕΟ τις πινακίδες τις κρατάει το υπουργείο.

Η φορολογική κατάθεση πινακίδων με την παρακράτηση πινακίδων από το υπουργείο δεν είναι ένα και το αυτό.

Παρακάτω κι ένα ακόμα λήμμα σε άλλο φόρουμ για το ίδιο θέμα πιο επεξηγηματικό όπου φαίνεται το θέμα που αντιμετωπίζω:

https://forum.4troxoi.gr/node/89983

Για να τα συνοψίσω σε 3 γραμμές:

1) Μεταβίβαση σε ακινησία δε προβλέπεται γίνεται άρση και εκδίδεται προσωρινή άδεια με σήμανση Όχι για κυκλοφορία, για να γίνει αυτό απαιτείται ασφαλιστηρίο και πληρωμή τελών για το 2020.

2) δήλωση ακινησίας χωρίς πινακίδες δε προβλέπεται,

3) πινακίδες χωρίς ΚΤΕΟ δε προβλέπονται. 

φαύλος κύκλος unlimited.

Επεξ/σία από fylatos
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fylatos είπε

Η φορολογική κατάθεση πινακίδων με την παρακράτηση πινακίδων από το υπουργείο δεν είναι ένα και το αυτό.

Παρακάτω κι ένα ακόμα λήμμα σε άλλο φόρουμ για το ίδιο θέμα πιο επεξηγηματικό όπου φαίνεται το θέμα που αντιμετωπίζω:

https://forum.4troxoi.gr/node/89983

Τώρα κατάλαβα τον προβληματισμό σου, δεν τον είχες εξηγήσει καλά στο 1ο post.

Η μόνη λύση είναι αυτή που ειπώθηκε και παραπάνω, περνάει ΚΤΕΟ πριν μεταβιβαστεί, κόβεται φυσικά (στην ουσία του δίνουν κάποιο περιθώριο 20-30 ημερών να φτιαχτούν οι ελλείψεις), παρόλα αυτά θα μπορέσει να γίνει μεταβίβαση με το δελτίο ελέγχου που θα πάρει. Ξέρω δεν είναι αυτό που περίμενες, απαιτεί μια μετακίνηση από εκεί που είναι έως το ΚΤΕΟ και μετά στο χώρο σου, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα χρειαζόταν μια μετακίνηση από εκεί που είναι στο χώρο σου? Δεν βλέπω πως αλλιώς μπορεί να γίνει.

Με μια επιφύλαξη η παραπάνω λύση, το έχω διαβάσει σε φόρα αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ ο ίδιος. Επιβεβαίωσε το πρώτα και στο ΚΤΕΟ ότι θα σου δώσουν ΔΤΕ, αλλά και στο υπουργείο ότι κάνει μεταβίβαση με δελτίο που γράφει σοβαρές ελλείψεις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τώρα κατάλαβα τον προβληματισμό σου, δεν τον είχες εξηγήσει καλά στο 1ο post.

Η μόνη λύση είναι αυτή που ειπώθηκε και παραπάνω, περνάει ΚΤΕΟ πριν μεταβιβαστεί, κόβεται φυσικά (στην ουσία του δίνουν κάποιο περιθώριο 20-30 ημερών να φτιαχτούν οι ελλείψεις), παρόλα αυτά θα μπορέσει να γίνει μεταβίβαση με το δελτίο ελέγχου που θα πάρει. Ξέρω δεν είναι αυτό που περίμενες, απαιτεί μια μετακίνηση από εκεί που είναι έως το ΚΤΕΟ και μετά στο χώρο σου, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα χρειαζόταν μια μετακίνηση από εκεί που είναι στο χώρο σου? Δεν βλέπω πως αλλιώς μπορεί να γίνει.

Με μια επιφύλαξη η παραπάνω λύση, το έχω διαβάσει σε φόρα αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ ο ίδιος. Επιβεβαίωσε το πρώτα και στο ΚΤΕΟ ότι θα σου δώσουν ΔΤΕ, αλλά και στο υπουργείο ότι κάνει μεταβίβαση με δελτίο που γράφει σοβαρές ελλείψεις.

Ο διεκπεραιωτής μου είπε ότι τις  πινακίδες το υπουργείο σε αυτοκίνητο με σοβαρές ελλείψεις δε θα τις δώσει. Σε φόρουμ διάβασα κι εγώ το αντίθετο ότι τις δίνει. 

Η λύση στην Ελλάδα φαίνεται να είναι το τουρμποκτεο με φακελάκι ακόμα κι αν θες να το πας με το γράμμα του νόμου. Αστεία κατάσταση. Χωρίς να θέλω να γίνω γκρινιάρης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fylatos είπε

Ο διεκπεραιωτής μου είπε ότι τις  πινακίδες το υπουργείο σε αυτοκίνητο με σοβαρές ελλείψεις δε θα τις δώσει. Σε φόρουμ διάβασα κι εγώ το αντίθετο ότι τις δίνει. 

Για αυτό σου είπα πρώτα να το επιβεβαιώσεις ρωτώντας στο υπουργείο.

9 λεπτά πριν, fylatos είπε

Η λύση στην Ελλάδα φαίνεται να είναι το τουρμποκτεο με φακελάκι ακόμα κι αν θες να το πας με το γράμμα του νόμου. Αστεία κατάσταση. Χωρίς να θέλω να γίνω γκρινιάρης.

Ρώτα πρώτα, και μετά βγάλε συμπεράσματα/γέλα/γκρίνιαξε/whateva.

Το "τουρμποκτεο" πάντως δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Για αυτό σου είπα πρώτα να το επιβεβαιώσεις ρωτώντας στο υπουργείο.

Ρώτα πρώτα, και μετά βγάλε συμπεράσματα/γέλα/γκρίνιαξε/whateva.

Το "τουρμποκτεο" πάντως δεν το γνωρίζω.

Σόρρυ, είναι για γέλια και ως έχει. Καθώς απαιτείται ασφάλιση οχήματος πχ που δε θα κινηθεί ποτέ και πουθενά, μετάβαση σε ΚΤΕΟ, κλπ κλπ κλπ.

Τουρμποκτεο χαϊδευτικά λένε τα ΚΤΕΟ που περνάνε τα τούρμπο και τις μετατροπές με το γνωστό fuck a lucky.

Κι όλα αυτά για ένα αυτοκίνητο που έχει πραγματική ιστορική αξία. Αλλά και γενικά, μιλάμε για διαδικασία που έπρεπε να γίνεται ηλεκτρονικά χωρίς την συμμετοχή του οποιαδήποτε υπαλλήλου.

Update: ο διεκπεραιωτής μιλήσε και με άλλους δύο εδώ στη Θεσσαλονίκη, όλοι δάσκαλοι σε σχολές, μου είπε ότι Θεσσαλονίκη δε δίνουν τις πινακίδες (και δεν αλλάζουν την άδεια σε κανονική) αν δεν έχει ΚΤΕΟ περασμένο.

Μένει να το επιβεβαιώσει από εβδομάδα. 

Δημοσ.

Κανε   συμφωνια  με  τον  ιδιοκτητη   οτι   θα  γινει  μεταβιβαση   μετα   την  επισκευη  και  το  κτεο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Κανε   συμφωνια  με  τον  ιδιοκτητη   οτι   θα  γινει  μεταβιβαση   μετα   την  επισκευη  και  το  κτεο.

Αυτό για διάφορους λόγους δεν είναι εφικτό. Η ανακατασκευή θα πάρει 3-4 χρονια, επίσης ο ιδιοκτήτης είναι μεγάλης ηλικίας.

Και δε με εξασφαλίζει καμία συμφωνία ότι μετά θα μου κάνουν μεταβίβαση. Δεν είναι γνωστός μου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fylatos είπε

Αυτό για διάφορους λόγους δεν είναι εφικτό. Η ανακατασκευή θα πάρει 3-4 χρονια, επίσης ο ιδιοκτήτης είναι μεγάλης ηλικίας.

Και δε με εξασφαλίζει καμία συμφωνία ότι μετά θα μου κάνουν μεταβίβαση. Δεν είναι γνωστός μου.

Κανε   συμβολαιογραφικο  συμφωνητικο  η  συμβολαιο   αγορας   και   συμβουλευσου   ποσο  εισαι   κατοχυρωμενος  απο

αυτο  σε   περιπτωση   θανατου  του  ιδιοκτητη.

ΥΓ.3-4  χρονια  ουτε  το  γιοφυρι  της   αρτας   νατανε.....τι  αυτοκινητο   ειναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...