Προς το περιεχόμενο

Mikrotik και remote management

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζητώ την βοήθειά σας γιατί παιδεύομαι εδώ και 2 ημέρες και άκρη δεν βγάζω.

Δουλεύω ένα mikrotik rb750 με ένα speedport 2i (pppoe passthrough,κλειστά firewall, dhcp και wireless)στο εξοχικό για ίντερνετ, κάμερες κτλ. με μια adsl cosmote κατ' εξοχήν (δηλαδή έχω ίντερνετ κάθε καλοκαίρι, Χριστούγεννα και πάσχα).

Έχω στημένο ένα L2TP/ipsec και μέχρι πέρσυ που το δούλευα πήγαιναν όλα καλά. Φέτος με το που ήρθε το ίντερνετ και το άνοιξα και πάλι είχα την έξυπνη ιδέα να αναβαθμίσω το Ros (6.48.3) χωρίς να δοκιμάσω αν δουλεύει το vpn. Τώρα με τίποτα δεν μπορώ να συνδεθώ απομακρυσμένα. Έκανα downgrade σε 6.47.1 θεωρώντας πως έχει αλλάξει η υλοποίηση του L2TP χωρίς καμία επιτυχία. . Όρισα το speedport σε bridge mode για να μην παίρνει και 2η ip από τον πάροχο. Πάλι δεν συνδέεται. Δοκίμασα να φτιάξω μια pptp για δοκιμή τζίφος.

Στην ip->cloud επιλογή εμφανίζεται η ένδειξη router behind nat. Remote connection might not work. Κάνοντας port scan από το κινητό στο mplampla.mynetname.net ( το cloud του μικροτικ μου) μου εμφανίζει ορισμένες πόρτες ανοιχτές οπότε εικάζω πως ο Οτε με έχει βάλει πίσω από nat. Υπάρχει περίπτωση με κάποιον τρόπο να μπορέσω να συνδεθώ στο mikrotik. Περισσότερο με ενδιαφέρει το απομακρυσμένο management παρά οι άλλες λειτουργίες

Δημοσ.

αν εισαι πισω απο νατ λόγω οτε πρεπει να σε βγάλει αλλιώς δν θα το δεις ποτέ. Να τους ζητήσεις να σου κανουν και restart το ρούτερ για να πάρεις κανονική public IP

Δημοσ.

Οπότε πρέπει να καλέσω τεχνική υποστήριξη;; Οι πόρτες που φαίνονται ανοιχτές και εικάζω πως είναι του ΝΑΤ του ΟΤΕ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κάποιο τρόπο; 

Screenshot_2021-06-06-18-57-21-081_com.eakteam.networkmanager.pro.jpg

Δημοσ.

για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω την εικόνα ακριβώς. Αλλα αν όντως κάποιες πόρτες φαίνονται ανοιχτές απο τον έξω κοσμο δεν εισαι σε Νατ απο τον οτε γιατί αν ήσουν ολες οι πόρτες θα ηταν closed.

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...