Ritsapap Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Καλημέρα σε όλους...αν υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων. Πήρα πριν 2 μήνες ένα ημίαιμο λαμπραντορ βασικά δεν έχουμε βγάλει άκρη ακόμα τι άλλη ράτσα μπορεί να έχει. Τον έφερα σπίτι μπήκε στο γκρειτ με την μια όλα καλά. Ήταν 2,5 μηνών. Τώρα είναι 4,5 τρομερά άτακτο ενεργητικός και δαγκώνει αρκετά. Λιγότερο από τις αρχές αλλά συνεχίζει. Και μιλώ για το δάγκωμα παιχνιδιού. Δεν έχει μάθει τουαλέτα κ Επίσης όταν τρώει γίνεται επιθετικός. Τέλος πάντων έψαξα για Εκπαίδευση γιατί όσο κ να πεις σε διαμέρισμα μένω 25 κιλά θα γίνει μια βασική υπακοή την θέλω. Αφού λοιπόν έψαξα μέσω γνωστών κ ιντερνέτ βρήκα 2 με υπερτελειεσ κριτικές πήρα τηλ αλλά θα ήταν δεν ήταν διαθέσιμοι για το επόμενο τρίμηνο. Οπότε απευθύνθηκα σε μια κοπέλα που απλά την ήξερε ένας γνωστός. Ήρθε λοιπόν κ έκανε μέχρι στιγμής 2 μαθήματα στον μπλάνκο. Όλα καλά δείχνει να ασχολείται ο μπλάνκο ήδη έμαθε να είναι πιο υπομονετικός στο φαΐ κ Όχι να ορμάει στο μπολ του. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Όταν βουτάει μια κάλτσα κ δω μετά κάτω από το τραπέζι κ βάζοντας το χέρι μου να την πάρω μου ψιλό επιτίθεται η εκπαιδεύτρια πέταξε μια καρέκλα κάτω ώστε να τρομάξει. Και με προέτρεψε να το κάνω στην καθημερινότητα. Επίσης δυνατή φωνή στο Μηηηη. Επίσης βούτηξα από τον σβέρκο όταν κάνει κάτι...στιγμιαίο ώστε να τρομάξει. Και τέλος έντονο τραβηγμα-ξαφνιασμα κουτιού μέσα στο σπίτι όταν δεν υπακούει. Και ρωτώ...Είναι Αυτά μέρος εκπαίδευσης? Εννοώ φωνή,τρόμαξα,χτύπημα μύτης με δάκτυλο? Όντως μπορεί να είναι...απλά δεν το γνωρίζω κ ρωτάω εσάς πριν γίνει κάποιο μη αναστρέψιμο κακο στο σκυλί κ γίνει επιθετικός στο τέλος. Ευχαριστώ 🙂 και βοήθεια!!!
TheoAlex50 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Οτιδήποτε άλλο πέρα από την φωνή δεν το έχω δει εγώ προσωπικά σε εκπαίδευση. Δεν είμαι ειδικός βέβαια. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2021 από TheoAlex50
Ritsapap Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Σ ευχαριστώ! Κι εμένα μου φαίνονται περίεργα τα υπέρμετρα τρομαγματα με καρέκλες κτλ
TheoAlex50 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Κάποια που έχω δει γιατί στο παρελθόν το είχα ψάξει πολύ. Στο φαΐ, βουτάει για το μπολ? Παίρνεις το μπολ από μπροστά του στα χέρια σου και το συνοδεύεις από την λέξη "όχιι" για παράδειγμα όπως σου είπε η κοπέλα. Το κάνεις όσες φορές χρειαστεί για να καταλάβει ότι πρέπει να περιμένει να ακούσει κάτι από εσενα για να φάει. Θα πρέπει δηλαδή να του πεις και μια λέξη αφου βάλεις φαΐ όπως "οκ" η "φάε". Με πολλές επαναλήψεις θα το συνδέσει στο μυαλό του. Αρπαζει κάλτσα και θες να την αφήσει. Του λες "άστο". Δεν το καταλαβαίνει και δεν την αφήνει. Θα πρέπει να κάνεις παραλληλα άλλη εκπαίδευση, πχ με μπάλα η κάτι άλλο. Θα παίρνει την μπάλα, θα του λες άστο, θα παίρνεις εσύ αρχικά την μπάλα από το στόμα του στα χέρια σου και θα του δίνεις μικρή λιχουδιά. Πάλι το ίδιο με μικρή παύση κάθε φορά έτσι ώστε να τον κάνεις να καταλάβει ότι πρέπει να το αφήσει από μόνο του. Μετά από πολλές επαναλήψεις αντί για λιχουδιά μπορείς και να το χαιδεψεις για επιβράβευση. Αυτά τα δύο για τους βασικούς προβληματισμούς. Ελπίζω να βοήθησα. Επαναλαμβάνω, δεν είμαι ειδικός. Επίσης έχω σκύλο αλλά λόγω χρόνου δεν μπορώ να το εκπαίδευσω. 1
Ritsapap Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Αυτό με το μπολ ακριβώς όπως το λες του το έκανε κ το έμαθε!!!! Απλά κάποιες στιγμές χρησιμοποιεί μια σχετική βία κ προβληματίστηκα. Ίσως να πρέπει να περιμένω 1-2 μαθήματα ακόμα. Προς το παρών ο μικρός είναι γκρειτ κ έξω στο σαλόνι πχ μόνο με κουτί γιατί αλλιώς τα κάνει όλα μαντάρα. Επίσης έχω ακόμα μια μαλτεζ η οποία υποφέρει στα χέρια του....
korakios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Ο δικός μου επειδή είναι λιχούδης για 1 μήνα συνεχόμενα τον έβαζα ελάχιστη τροφή σε απόσταση αρκετή (ωστε να προλάβω να την πάρω αν ορμήσει) και του έμαθα το "μείνε" . Αφού περνούσε κανα λεπτό του έδινα εντολη "φάε" και ο καημένος τότε έτρωγε . Πάντως το έμαθε σε σημείο τώρα που είναι 7-8 χρονών να είναι στη μουσούδα η τροφή και να του τρέχουν τα σάλια αλλά περιμένει Ήθελα να το προχωρήσω ,μιας και αν έφευγα την έτρωγε φυσικά (σιγά μην με περίμενε να του πω!) , θα ήταν χρήσιμο να μην τρώει απο ξένους αν του δώσουν φαγητό στην αυλή (για περίπτωση φόλας) Στη βόλτα αν τυχών έβρισκε "λιχουδιές" ,τέρμα η βόλτα , κολλητά με το λουρί και επιστροφή. Μάλιστα άφηνα επίτηδες στα κρυφά τροφή στη διαδρομή και αν την έτρωγε ,επιστροφή . Ευτυχώς το έμαθε και δεν τρώει ότι βρίσκει έξω Αν παίρνει αντικείμενα είναι πιο πολύπλοκο ,απλά θέλει χρόνο να βρεις το κουμπί του, το κάθε σκυλί έχει το χαρακτήρα του . Πάντως για δυνατό θόρυβο ίσως παλαμάκια αρκούν . Εγώ θα το συνδύαζα να μάθει πρώτα να πηγαίνει στη "θέση του" με επιβράβευση και ίσως όταν πάρει την κάλτσα μετά απο αποδοκιμασία να του λές στη "θέση σου" και να πηγαίνει ήρεμα και ωραία . Για το δάγκωμα , πολλά σκυλιά το κάνουν πάνω στο παιχνίδι , άμεσα του δείχνεις απογοήτευση και οτι πόνεσες (ο δικός μου με έγλυφε μετά!) και φυσικά άμεσα τέλος το παιχνίδι ΥΓ. Δεν είμαι εκπαιδευτής απλά έτυχε να έχω χρόνο τους κρίσιμους πρώτους μήνες 2 1
Ritsapap Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Αχ .....μήπως θες μια δεύτερη δουλειά???? Τα κανείς να φαίνονται τόσο απλά....Εμένα μου φαίνονται βουνό,
TheoAlex50 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 13 λεπτά πριν, korakios είπε Ο δικός μου επειδή είναι λιχούδης για 1 μήνα συνεχόμενα τον έβαζα ελάχιστη τροφή σε απόσταση αρκετή (ωστε να προλάβω να την πάρω αν ορμήσει) και του έμαθα το "μείνε" . Αφού περνούσε κανα λεπτό του έδινα εντολη "φάε" και ο καημένος τότε έτρωγε . Πάντως το έμαθε σε σημείο τώρα που είναι 7-8 χρονών να είναι στη μουσούδα η τροφή και να του τρέχουν τα σάλια αλλά περιμένει Ήθελα να το προχωρήσω ,μιας και αν έφευγα την έτρωγε φυσικά (σιγά μην με περίμενε να του πω!) , θα ήταν χρήσιμο να μην τρώει απο ξένους αν του δώσουν φαγητό στην αυλή (για περίπτωση φόλας) Στη βόλτα αν τυχών έβρισκε "λιχουδιές" ,τέρμα η βόλτα , κολλητά με το λουρί και επιστροφή. Μάλιστα άφηνα επίτηδες στα κρυφά τροφή στη διαδρομή και αν την έτρωγε ,επιστροφή . Ευτυχώς το έμαθε και δεν τρώει ότι βρίσκει έξω Αν παίρνει αντικείμενα είναι πιο πολύπλοκο ,απλά θέλει χρόνο να βρεις το κουμπί του, το κάθε σκυλί έχει το χαρακτήρα του . Πάντως για δυνατό θόρυβο ίσως παλαμάκια αρκούν . Εγώ θα το συνδύαζα να μάθει πρώτα να πηγαίνει στη "θέση του" με επιβράβευση και ίσως όταν πάρει την κάλτσα μετά απο αποδοκιμασία να του λές στη "θέση σου" και να πηγαίνει ήρεμα και ωραία . Για το δάγκωμα , πολλά σκυλιά το κάνουν πάνω στο παιχνίδι , άμεσα του δείχνεις απογοήτευση και οτι πόνεσες (ο δικός μου με έγλυφε μετά!) και φυσικά άμεσα τέλος το παιχνίδι ΥΓ. Δεν είμαι εκπαιδευτής απλά έτυχε να έχω χρόνο τους κρίσιμους πρώτους μήνες Άψογος σε όλα. Θα συμφωνησω επίσης και με το τελευταίο που ξέχασα να το αναφέρω. Με το δικό μου σκυλί με δάγκωνε ελαφρώς όταν ήταν μικρό, έβγαζα κάθε φορά έναν ήχο σαν σκουξιμο, από τις 10 φορές και μετά σταμάτησε να το κάνει. Η τουλάχιστον οπότε το κάνει καταλάβαινει πόση δύναμη να βάλει έτσι ώστε να θεωρηθεί παιχνίδι. Μου αρέσουν και εμένα τόσο τα σκυλιά. Μακάρι να είχα τον χρόνο να εκπαίδευσω και το δικό μου όπως θα έπρεπε. 7 λεπτά πριν, Ritsapap είπε Αχ .....μήπως θες μια δεύτερη δουλειά???? Τα κανείς να φαίνονται τόσο απλά....Εμένα μου φαίνονται βουνό, Χρόνο, διάθεση και υπομονή θέλουν. Αυτά που αναφέραμε εγώ και το παλικαρι καλό θα ήταν να βρεις αντίστοιχα βίντεο στο YouTube για να τα συνδέσεις έτσι ώστε να σου είναι πιο εύκολο στην πράξη.
korakios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, Ritsapap είπε Αχ .....μήπως θες μια δεύτερη δουλειά???? Τα κανείς να φαίνονται τόσο απλά....Εμένα μου φαίνονται βουνό, Αν τον μάθαινες το δικό μου να μη μαρκάρει τα έπιπλα όταν περάσει σκύλος κοντά ..... εκεί απέτυχα και έγινε αναγκαστικά έξωση ,στην αυλή μόνιμα σχεδόν 😁 Χρόνο θέλει , είναι ακόμα σε καλή ηλικία και σίγουρα έκανες την καλύτερη κίνηση με εκπαιδευτή Για την τουαλέτα θέλει να τον παρακολουθείς πότε είναι να τα κάνει . Ένα σημάδι είναι οτι μαζεύουν τα αυτιά όταν επείγονται ! Τον πας σε συγκεκριμένο σημείο που είναι να τα κάνει και ούτως η άλλως θα τα κάνει (σιγά μην κρατηθεί) , απλά του λες μια λέξη πχ "εκεί-εκεί!" και μετά επιβράβευση . Βέβαια ξέρω περίπτωση φίλου που η σκυλίτσα δεν τα έκανε ποτέ σε βόλτα - έξω , μόνο στο σπίτι (δεινοπάθησε για κανα χρόνο) 1
Ritsapap Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Ευχαριστώ ευχαριστώ πολύ!!! Υπομονή θα κάνω κ εγώ και η μαλτεζινα των 3,5 κιλών που έχει γίνει παιχνίδι του...την δαγκώνει παιχνιδιάρικα από την ουρά κ την σέρνει στο άλλο δωμάτιο....Άστα! Τι να πω...κάνω κατά γράμμα ότι μου λέει η εκπαιδεύτρια κ ο Θεός βοηθός!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα