Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι καταδρομικές επιθέσεις στο τμήμα για να πετάξουν μολότωφ κτλ

Ναι αυτό ακριβώς λέω, αν έμενες εκεί κοντά θα τα άκουγες σίγουρα, εγώ μένω σε κεντρικό γωνιακό σημείο σε φαρδη δρόμο και ακουω τα πάντα από σημαντική απόσταση γύρω μου, φωνές, πορείες, τρακαρισματα, επεισόδια, κροτου λάμψης. 

Δημοσ.

τωρα τα Εξάρχεια είναι μια χαρα απο αποψη φασαριων. Απλα δεν πιστεύω οτι σαν περιοχή βολεύουν οι συγκοινωνίες. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Leokatana είπε

τωρα τα Εξάρχεια είναι μια χαρα απο αποψη φασαριων. Απλα δεν πιστεύω οτι σαν περιοχή βολεύουν οι συγκοινωνίες. 

Ωπα κατσε! Σαν κατοικος νοτιων προαστιων προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις. Δεν το γραφω για να ειρωνευτω, η για αντιπαραθεση αλλα ακομα και πανω απο την Πλατεια προς Στρεφη να μενεις εισαι 5 λεπτα απο Βικτωρια & 5' απο Ομονοια με τα ποδια. Εισαι ακριβως στο κεντρο της Αθηνας.

Τι εννοεις δεν βολευουν οι συγκοινωνιες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vste είπε

Ωπα κατσε! Σαν κατοικος νοτιων προαστιων προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις. Δεν το γραφω για να ειρωνευτω, η για αντιπαραθεση αλλα ακομα και πανω απο την Πλατεια προς Στρεφη να μενεις εισαι 5 λεπτα απο Βικτωρια & 5' απο Ομονοια με τα ποδια. Εισαι ακριβως στο κεντρο της Αθηνας.

για να παω σε σταθμο του μετρο η επιλογη ηταν Ομόνοια ή απο Αλεξανδρας αστικο για το σταθμό Αμπελόκηπους. Αν μπορείς να βρεις περιοχή με το μετρό στα 10λεπτα με τα ποδια το θεωρώ ποιο ιδανικό. Προσωπική αποψη

Επεξ/σία από Leokatana
Δημοσ.
5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι καταδρομικές επιθέσεις στο τμήμα για να πετάξουν μολότωφ κτλ

- Όχι, ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα μόνο του Α.Τ. και σε αυτό σε συγκεκριμένες εποχές, δεν ήταν μόνιμο και καθημερινό.

- Υπήρχαν άλλα μεγαλύτερα προβλήματα το ένα μάλιστα εμφανές σε όλους, το μαζικό εμπόριο ναρκωτικών, ήταν ιδιαίτερα έντονο για πολλά χρόνια και κάποιες εποχές η κατάσταση είχε φτάσει στο "δεν πάει άλλο"...

- Ενώ τα αφανή προβλήματα ήταν, όπως πάντα, ορατά μόνο στους "υποψιασμένους" πολίτες.

Δημοσ.

ωραία τα γράφετε αλλά υπόψιν σε ορισμένα σημεία των εξαρχείων ούτε εγώ δεν πάω το βράδυ κι ας τα έχω φάει στο κεφάλι περίπου 20χρόνια τώρα.

σε άλλα, κομμάτια γιατί μαζεύεται το "εμπόριο" σε άλλα κομμάτια, γιατί απλά είναι παρατημένο κτίριο, του έχουν κάνει κατάληψη και ζέχνει βόθρος..

δεν έχω κάτι με την περιοχή γενικά, δουλεύω πολλά χρόνια αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα έμενα κέντρο.

Στις 27/7/2021 στις 12:21 ΜΜ, vste είπε

σώπα βρε...σε 10 χρόνια, θα έχει και το μετρό στην πλατεία... 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/7/2021 στις 12:16 ΜΜ, Leokatana είπε

Μια χαρά βολεύουν οι συγκοινωνίες σε ένα σημαντικό κομμάτι από τα Εξάρχεια ειδικά πλησίον σε πλατεία, κεντρικούς δρόμους και λεωφόρους. Αν θες ακόμα κάτι πιο κοντά σε συγκοινωνίες τότε πρέπει να βρεις σπίτι απέναντι από μετρό.

4 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε

ωραία τα γράφετε αλλά υπόψιν σε ορισμένα σημεία των εξαρχείων ούτε εγώ δεν πάω το βράδυ κι ας τα έχω φάει στο κεφάλι περίπου 20χρόνια τώρα.

σε άλλα, κομμάτια γιατί μαζεύεται το "εμπόριο" σε άλλα κομμάτια, γιατί απλά είναι παρατημένο κτίριο, του έχουν κάνει κατάληψη και ζέχνει βόθρος..

δεν έχω κάτι με την περιοχή γενικά, δουλεύω πολλά χρόνια αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα έμενα κέντρο.

σώπα βρε...σε 10 χρόνια, θα έχει και το μετρό στην πλατεία... 😛

Τα κτίρια με καταλήψεις έχουν κλείσει σχεδόν όλα. Πιθανόν να μαζεύονται το βράδυ κάπου για συναλλαγές οι τοξικομανείς, το μόνο σίγουρο μέρος που δεν πρέπει να περάσεις καθόλου είναι ανάμεσα σε πολυτεχνείο και μουσείο μεταξύ Μπουμπουλήνας και Πατησίων εκεί μέσα δεν ξέρω τι γίνεται ακόμα τις βραδυνές ώρες, το πρωί είναι μια χαρά, ωραίο και ήσυχο μέρος.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τα κτίρια με καταλήψεις έχουν κλείσει σχεδόν όλα. Πιθανόν να μαζεύονται το βράδυ κάπου για συναλλαγές οι τοξικομανείς, το μόνο σίγουρο μέρος που δεν πρέπει να περάσεις καθόλου είναι ανάμεσα σε πολυτεχνείο και μουσείο μεταξύ Μπουμπουλήνας και Πατησίων εκεί μέσα δεν ξέρω τι γίνεται ακόμα τις βραδυνές ώρες, το πρωί είναι μια χαρά, ωραίο και ήσυχο μέρος.

παραδόξως, εκεί έχει σχετική ησυχία.... επίσης, για να μην έχουμε μπλεξίματα, κατάληψη εννοούμε άστεγους ή πρεζάκια ή τρελάρες δεν ξέρω γω τι κλπ. 

κατάληψη, δεν θεωρώ μια οικογένεια που βρήκε καταφύγιο σε κτίριο.  μπορεί να χρησιμοποιούμε τον ίδιο όρο αλλά δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε

παραδόξως, εκεί έχει σχετική ησυχία.... επίσης, για να μην έχουμε μπλεξίματα, κατάληψη εννοούμε άστεγους ή πρεζάκια ή τρελάρες δεν ξέρω γω τι κλπ. 

κατάληψη, δεν θεωρώ μια οικογένεια που βρήκε καταφύγιο σε κτίριο.  μπορεί να χρησιμοποιούμε τον ίδιο όρο αλλά δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Και οι οικογένειες για μένα κατακριτέο είναι, γιατί είχαμε τέτοιο σπίτι δίπλα μας και έβαζαν φωτιές μέσα ή πήγαιναν να μας κλέψουν νερό από τον ακάλυπτο.... δημιουργούν προβλήματα στις όμορες ιδιοκτησίες. Μένουν για ένα διάστημα όσο αντέξουνε, μόλις φύγουν βάζουν φωτιά, αυτό το πράγμα ποτέ μου δεν μπόρεσα να το καταλάβω, μπαίνεις να μείνεις κάπου, αντί να συντηρήσεις τον χώρο και να τον βελτιώσεις (θα μου πεις με τι μέσα και χρήματα) του βάζεις φωτιά και εξαφανίζεσαι. Έχουμε περάσει απίστευτες ιστορίες εδώ, η τελευταία με μια οικογένεια Αλβανών που επιχείρησε μάλιστα να κάψει το κτίριο δύο φορές.

Δημοσ.

προσωπικά δεν.... στην μια που ξέρω κιόλας, τα παιδιά, μαζεύτηκαν και το καθάρισαν το κτίριο κιόλας. 

από ένα σημείο και μετά, όσοι ήταν ακριβώς όπως αναφέρεις τους πέταξαν και έξω. καταστροφές, συνήθως όταν πήγαινε η αστυνομία με τον ιδιοκτήτη να τους βγάλει, ή για να σβύσουν τίποτα ίχνη από παρανομίες; άγνωστο...

από την άλλη έχω δει και πρεζάκια να μένουν σε κιόσκι - περίπτερο στην πατησίων πάνω και να ζέχνει ο τόπος όλος. πραγματικά απορούσα το γιατί θα έμενε κάποιος σε ένα κλειστό κονσερβοκούτι χωρίς εξαερισμό τουλάχιστον, μεταλλικό και με 36 βαθμούς. 

ενα ωραίο πρωινό μου λύθηκε η απορία. η τύπισα, άνοιξε την πόρτα κατέβασε το παντελόνι πάνω από τον υπόνομο και εχ#$#$ε τον κόσμο όλο. πέραν της μάσκας λόγω covid όποτε περνάω από εκεί πραγματικά κρατάω την ανάσα μου.

αυτό, ειλικρινά, αν μου δινόταν η ευκαιρία, παίζει να το έκαιγα και μόνος μου.

Δημοσ.

για αυτους που δεν εχουν ζησει δουλεψει εξαρχεια τα θεματα ειναι

1)τα επεισοδια/μολοτοφ

2)ναρκωντικα

3)δεν εχει μετρο τρενο πολυ κοντα

Για οσους εχουν την εμπειρια

+ δεν εχει υψηλα ενοικια ενω γενικα δεν εχει πολυ φασαρια (για κεντρο)

+απειρες επιλογες για καφε φαι εξω, σινεμα, θεατρα

+με τα ποδια σε πολλες γειτονιες (παγκρατι/κολωνακι/αμπελοκηποι κτλ)

+ιδανικη επιλογη αν σπουδαζεις (ειτε κεντρο ειτε ζωγραφου)

-βρωμια (ποντικια/οσμες/κατσαριδες παντου σε πολυκατοικιες πεζοδρομια μονοκατοικιες)

-δεν εχει μεγαλο σουπερ μαρκετ ουτε πολλες φιρμες

-παρκιν αν εχεις ακριβο ιχ/μηχανη μονο επι πληρωμη αλλιως το ξεχνας

-για χωρους αθλησης/γυμναστηρια (ελαχιστες επιλογες π.χ πεδιον αρεως)

Δημοσ.
Στις 28/7/2021 στις 6:21 ΜΜ, Trigger Happy είπε

ενα ωραίο πρωινό μου λύθηκε η απορία. η τύπισα, άνοιξε την πόρτα κατέβασε το παντελόνι πάνω από τον υπόνομο και εχ#$#$ε τον κόσμο όλο. πέραν της μάσκας λόγω covid όποτε περνάω από εκεί πραγματικά κρατάω την ανάσα μου.

Έκλαψα λίγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...