Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε ποια είναι η σωστή απάντηση; 

Κανονική κατανομή είναι
• Η γραφική παράσταση των παρατηρησεων στο χρόνο
• Η καμπύλη των απαντήσεων
• Το ιστόγραμμα συχνοτήτων των βαθμολογιών
• Το διάγραμμα σημείων απάντησης σε διαφορετικές ερωτήσεις
• Η τάξη μεγέθους των κωδωνοειδών αποκλίσεων της βαθμολογίας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι επιλογές είναι ασαφείς ή κακοδιατυπωμένες, επομένως δεν μπορείς να αποφανθείς με σιγουριά.

Πιθανολογώ ότι σωστή είναι η 3 (ιστόγραμμα συχνοτήτων των βαθμολογιών) με το εξής σκεπτικό.
Είναι γνωστό ότι σε test όπως SAT και GRE η πλειονότητα των ερωτηθέντων λαμβάνει μέσο όρο (C), 
ενώ λιγότεροι λαμβάνουν B ή D, και ακόμη λιγότεροι F ή A. 
Αυτό παράγει μια κατανομή που θυμίζει καμπάνα, δηλ. την κανονική.

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Επισκέπτης
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Οι επιλογές είναι ασαφείς ή κακοδιατυπωμένες, επομένως δεν μπορείς να αποφανθείς με σιγουριά.

Πιθανολογώ ότι σωστή είναι η 3 (ιστόγραμμα συχνοτήτων των βαθμολογιών) με το εξής σκεπτικό.
Είναι γνωστό ότι σε test όπως SAT και GRE η πλειονότητα των ερωτηθέντων λαμβάνει μέσο όρο (C), 
ενώ λιγότεροι λαμβάνουν B ή D, και ακόμη λιγότεροι F ή A. 
Αυτό παράγει μια κατανομή που θυμίζει καμπάνα, δηλ. την κανονική.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !  Και εγώ σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η 3 σωστή αλλά στην θεωρία έγραφε πως το ιστόγραμμα απεικονίζει την κανονική κατανομή, όποτε δεν ξέρω αν είναι οντως σωστό. Σκεφτόμουν μήπως είναι και η τελευταία απάντηση σωστή γιατί έχει μέσα την λέξη κωδονοειδης, αλλά δεν ξέρω. Και πάλι ευχαριστώ πολύ !! 

Δημοσ.
Στις 5/6/2021 στις 9:14 ΜΜ, MAriak96 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !  Και εγώ σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η 3 σωστή αλλά στην θεωρία έγραφε πως το ιστόγραμμα απεικονίζει την κανονική κατανομή, όποτε δεν ξέρω αν είναι οντως σωστό. Σκεφτόμουν μήπως είναι και η τελευταία απάντηση σωστή γιατί έχει μέσα την λέξη κωδονοειδης, αλλά δεν ξέρω. Και πάλι ευχαριστώ πολύ !! 

Από τα παραπάνω, το 3ο είναι κατανομή, το 5ο υποθέτω είναι η κανονική κατανομή αλλά όπως το έχουν διατυπώσει δεν είμαι σιγουρη

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Από τα παραπάνω, το 3ο είναι κατανομή, το 5ο υποθέτω είναι η κανονική κατανομή αλλά όπως το έχουν διατυπώσει δεν είμαι σιγουρη

Ευχαριστώ πολύ! Ναι είναι κάπως μπερδεμένα διατυπωμένο και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...