Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πειτε καπιο απο προσωπικη εμειρια να μην δειχνει ...στο γαμο του Καραγκιοζη !!

Μεχρι 20 ευρω τελικη τιμη .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Όλα αυτά αντικειμενικά δείχνουν τη θερμοκρασία του μετώπου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν είναι χειμώνας και φυσάει κρύος αέρας θα σε δείχνει υποθερμικο. Αν είναι καλοκαίρι και σε βαράει ο ήλιος θα σε δείχνει με πυρετό. Ίσως έχει νόημα αν είσαι σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με κλιματισμό και κάθεσαι μέσα εκεί κάνα δίωρο πρώτα. 

• Like 3
Δημοσ.

https://www.gearbest.com/thermometers/pp_009867146161.html

Βεβαια δεν εχει κοντα στα 20 αλλα ανα καιρους βγαινει σε προσφορα εγω το ειχα παρει εκει γυρω στα 20 κατι. Μια χαρα δειχνει θερμοκρασια , αντε να εχει διαφορα 0.1, 0.2 με το κανονικο... Τωρα τα σε βαραει ο ηλιος κλπ ε προφανως θα εχει μεγαλη αποκλιση , εκτος αν οταν βγαινεται για καφε κουβαλατε και ενα θερμομετρο μαζι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Amaretos είπε

https://www.gearbest.com/thermometers/pp_009867146161.html

Βεβαια δεν εχει κοντα στα 20 αλλα ανα καιρους βγαινει σε προσφορα εγω το ειχα παρει εκει γυρω στα 20 κατι. Μια χαρα δειχνει θερμοκρασια , αντε να εχει διαφορα 0.1, 0.2 με το κανονικο... Τωρα τα σε βαραει ο ηλιος κλπ ε προφανως θα εχει μεγαλη αποκλιση , εκτος αν οταν βγαινεται για καφε κουβαλατε και ενα θερμομετρο μαζι

θα πρεπει

1)να το έχεις για αρκετή ώρα στο ιδιο δωματιο με σενα( Όχι σε ντουλάπι).

2) Να μην ερχεσαι απο εξω και είναι παγωμένο το μέτωπο σου και

3) οταν περνεις μέτρηση να περνει και ένας "υγιης" για να βλέπεις την αποκλιση που έχει τη δεδομένη στιγμή.δηλαδη αν ο υγιης δειχνει 36.2 και εχει και ο "υποπτος" το ιδιο είστε και οι 2 καλα. αν ο υγιης εχει 36.2 και ο αρρωστος 37 τοτε η πραγματικη θερμοκρασια του αρρωστου είναι 37 + την απόκλιση του θερμομετρου δηλαδη 36.6-36.2=0.4 συνεπως 37.4

4) Για τα παραπανω παιρνεις απο τον καθενα 2-3 μετρήσεις. Αλλωστε διαρκουν 1 δευτερολεπτο.

Τα παραπάνω αν τα κάνεις έχεις πολύ αξιόπιστη μετρηση.  

Μονη εναλλακτική είναι τα καταργημενα υδραργυρικα. Διαφορετικα το ΧΑΟΣ. 

Τα πιο πολλα ηλεκτρονικά αλλα και συμβατικα με άλλα υγρά(εκτος υδραργυρου) δειχνουν υποθερμια. Δηλαδη έχεις 36.6 και δειχνουν 35-35.5. Για να μην πουν οτι είναι για πεταμα έχουν αλλάξει τις προδιαγραφες της θερμοκρασιας του ανθρωπινου σώματος στις οδηγιες και σου λενε οτι αν δειχνουν 35-37 εχεις φυσιολογικη θερμοκρασια ....

( πιστεψε με έχω δοκιμάσει ΠΟΛΛΑ θερμομετρα φθηνα . ακριβά.μαρκες ή china. ηλεκτρονικα μασχάλης. αυτιου. με οινοπνευμα . γαλλιο κλπ κλπ)

Επεξ/σία από pdionisis
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.aliexpress.com/item/32967221349.html?spm=a2g0o.store_pc_home.hotSpots_6000054730138.0

Αυτό είχα πάρει και είναι πολύ καλό. Οι ενδείξεις φαίνονται αξιόπιστες καθώς και η ποιότητα κατασκευής. Δεν μου έχει βγάλει ποτέ περίεργα αποτελέσματα, αν και καλό είναι να το δοκιμάζεις 2η φορά για επιβεβαίωση.  Αλλωστε είναι πολύ γρήγορο.

Δεν ξέρω τι παίζει τώρα με δέματα από την Κίνα, οπότε μάλλον καλύτερα από ευρωπαική αποθήκη.

Είναι ταυτόχρονα και μετώπου και αυτιού, έχει και ρύθμιση για να μετράει θερμοκρασία σε παιδιά/ενήλικες και τρόφιμα.

Πολύ καλύτερο από τα συμβατικά. Είχα και υδραργύρου αλλά ήταν πολύ εκνευριστικό. Αν δεν ακουμπούσε καλά στην μασχάλη έβγαζε άκυρες ενδείξεις.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

αμα δειτε τα reviews λενε οτι οι οδηγιες του συγκεκριμενου λενε ακριβεια +- 0.5C . Δηλαδη αν σου λεει 37 ειναι απο 36.5 έως 37.5C...

":

Αναφορά σε κείμενο

Δημοσ.
Στις 5/6/2021 στις 4:31 ΜΜ, george1807 είπε

Όλα αυτά αντικειμενικά δείχνουν τη θερμοκρασία του μετώπου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν είναι χειμώνας και φυσάει κρύος αέρας θα σε δείχνει υποθερμικο. Αν είναι καλοκαίρι και σε βαράει ο ήλιος θα σε δείχνει με πυρετό. Ίσως έχει νόημα αν είσαι σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με κλιματισμό και κάθεσαι μέσα εκεί κάνα δίωρο πρώτα. 

Οτι λέει ο φίλος παραπάνω ισχύει...

TS   δεν μας είπες  για ποια χρήση το θες ...

Σε Κ.Υ. όπου κανω θερμομετρησεις βαράω κρόταφο για μεγαλύτερη ακρίβεια. (Αν φυσαει δειχνει παρακάτω η αν έρχονται από μακριά και τους έχει χτυπήσει η ζέστη δείχνει παραπάνω από το κανονικό) 

Επίσης παίζει ρόλο και πόσα χρήματα εχεις δώσει για το θερμόμετρο,  μην περιμένεις να κάνεις δουλειά με 5Ε. ( έχουμε 2 το ενα πιο ακριβό και κάνει μέτρηση με μεγαλύτερη ακρίβεια)

Πάντως σε παιδάκια με πυρετό μια χαρά δουλειά έχουν κάνει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Eddy_Gordo είπε

Οτι λέει ο φίλος παραπάνω ισχύει...

TS   δεν μας είπες  για ποια χρήση το θες ...

Σε Κ.Υ. όπου κανω θερμομετρησεις βαράω κρόταφο για μεγαλύτερη ακρίβεια. (Αν φυσαει δειχνει παρακάτω η αν έρχονται από μακριά και τους έχει χτυπήσει η ζέστη δείχνει παραπάνω από το κανονικό) 

Επίσης παίζει ρόλο και πόσα χρήματα εχεις δώσει για το θερμόμετρο,  μην περιμένεις να κάνεις δουλειά με 5Ε. ( έχουμε 2 το ενα πιο ακριβό και κάνει μέτρηση με μεγαλύτερη ακρίβεια)

Πάντως σε παιδάκια με πυρετό μια χαρά δουλειά έχουν κάνει 

Για γενικη χρηση το θελω . Τα ψηφιακα δεν ξερω κατα ποσο λενε αληθεια .

Εχω 2 το ενα microlife  και δεν συμφωνουν.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Καμιά εμπιστοσύνη σ αυτά. Το παιδί ψηνόταν και αυτά έδειχναν 37. Αυτό που κάνω εγώ είναι να σημαδευω στη μασχάλη και αν δω πυρετό τότε βάζω ηλεκτρονικό στη μασχάλη ή για καλύτερο αποτέλεσμα υδραργύρου (γιατί και τα ηλεκτρονικά ότι να ναι δείχνουν). Γενικά όλα εκτός του υδραργύρου για να δουλέψουν θέλουν ιδανικές συνθήκες και να τα πατάς στη μασχάλη μέχρι να πονέσει. 

Δημοσ.

αυτο που προτεινα πιο πάνω είναι δοκιμασμένο.

τόσο σε ένδειξεις πυρετού όσο και στην θερμοκρασία περιβάλλοντος που είναι ιδια με άλλους αισθητήρες που έχω.

Προφανώς και δεν μιλάμε για συνθήκες Κ.Υ αλλά για οικιακή χρήση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...