AristidisZ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε Οχι σε πιστευω, αλλα μου φαινεται ακραιο. Δηλαδη δεν χτιζουν τις εξτρα 2 θεσεις, και πληρωνουν καποιου ειδους προστιμο ? Ακριβώς, πληρώνουν κάποιο πρόστιμο για αυτές τις θέσεις Και εγώ διαφωνώ, αλλά that's the way it is, αυτό λέμε... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, kariverson είπε Συμφωνώ με τον Sphinx. Μακάρι να τα βάζανε 1 μέσα και 1 απέξω στην είσοδο. Δυστυχώς είναι όλα απέξω και όχι στην είσοδο αλλά στον υπόλοιπο δρόμο. Δεν το βρίσκω ούτε ηθικό αλλά και όλη η γειτονιά είναι κουρασμένη και εξοργισμένη έχει ρίξει την ποιότητα ζωής. Θα ήθελα να τούς κυνηγήσω τουλάχιστον γιατί είναι όλη η πρόσοψη πάρκινγκ της πολυκατοικίας και ο νόμος λέει μέχρις το ήμισυ της πρόσοψης. Ανεξάρτητου πλήθους εισόδων εξόδων. Αλλά ήθελα να δω αν βρήκε άκρη ο OP με μηχανικό κτλ. Αυτό με το ήμισυ της πρόσοψης ισχύει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ακριβώς, πληρώνουν κάποιο πρόστιμο για αυτές τις θέσεις Και εγώ διαφωνώ, αλλά that's the way it is, αυτό λέμε... Οκ, τωρα βγαζει νοημα. Ειχα μια γνωστη που αγορασε καινουριο σπιτι στο παγκρατι, χωρις παρκινγκ, γιατι το τσιγκουνευοταν, με τη λογικη "καπου θα βρω να το βαλω" (aka παμε κι οπου βγει) και εγω την κοροιδευα. τελικα οταν πηρε αμαξι και γυρναγε καθε μερα απο τη δουλεια, εκανε κυκλους για 40 λεπτα, και τελικα το παραταγε οπου βρει karma is a bitch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hattori_gr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 5 hours ago, dbrillis said: Αν θελουμε γινουμε "Ευρωπαιοι", να μπει parking permit επι πληρωμή, για τους κατοίκους της γειτονιάς. Και οι υπόλοιποι εκτος γειτονιάς να σκανε 3€ την ωρα parking στο δρομο. Ίσως να χρειαζόμαστε αυτό και να γίνεται και οριοθέτηση των θέσεων (αν πιάνεις 2 να τρως πρόστιμο όπως στην Γερμανία) Εκτός από αυτό στην είσοδο τις κάθε οικίας να έχει μπάρες πάνω στον δρόμο διότι κάποιοι δεν τις σέβονται καν(στο πεζοδρόμιο) και παρκάρουν από μπροστά. 5 hours ago, MikeJ said: Συγνώμη αλλά έχεις γράψει τουλάχιστον 2 ανακρίβειες. Πρώτον, το να παρκάρεις στην είσοδο ενός πάρκινγκ ακόμα και αν είναι δικό σου δεν είναι νόμιμο και έχουν υπάρξει άτομα και εδώ στο ινσομνια που έχουν φάει πρόστιμο για αυτό καθώς αν πέσει τηλέφωνο στην τροχαία, ο αστυνόμος που θα έρθει απλά θα βεβαιώσει την παράβαση. Δε μπορεί να ελέγξει αν ο ιδιοκτήτης οχήματος και κατοικίας είναι ο ίδιος. Δεύτερον, ένα όχημα ακόμα και αν έχει πινακίδες και πληρωμένα τέλη και ασφάλεια δε μπορεί να παραμένει στο ίδιο σημείο (σε δημόσιο δρόμο) για πάνω από 30 συνεχόμενες μέρες καθώς μπορεί να χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένο. (Στη πράξη η διαδικασία παίρνει πολύ περισσότερο καιρό μέχρι να έρθει ο δήμος να κάνει τη πρώτη καταγραφή, να περιμένει να έρθει ξανά να κολλήσει αυτοκόλλητο κοκ, και αν στο ενδιάμεσο το όχημα μετακινηθεί λίγο πιο κάτω ξαναμηδενιζει το χρονόμετρο αλλά ο νόμος περί εγκαταλελειμμένων οχημάτων εφαρμόζεται σε όλα τα οχήματα ανεξάρτητα από πληρωμή τελών). Στην περίπτωση που κάποιος είναι στο νοσοκομείο, ή κάτι έχει πάθει και δεν έχει κάποιον να το μετακινήσει, ενώ πληρώνει τ τέλη του και λοιπά τι κάνει? Παίρνει τον π....? Είμαι με σπασμένο πόδι 3 μήνες και δεν έχω μετακινήσει το αμάξι μου... Επίσης αν βγάλεις το αυτοκόλλητο χωρίς να το μετακινήσεις και φαίνεται γενικότερα "καθαρό" το αμάξι δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να το πειράξουν ξανά. Τέλος υπάρχει και το άλλο πρόβλημα. Τα ηλεκτρικά, αν δεν μπει μπροστά από το σπίτι, πως θα φορτιστει? Τι πρόβλεψη έχει γίνει γι αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 6 minutes ago, hattori_gr said: ΊΣτην περίπτωση που κάποιος είναι στο νοσοκομείο, ή κάτι έχει πάθει και δεν έχει κάποιον να το μετακινήσει, ενώ πληρώνει τ τέλη του και λοιπά τι κάνει? Παίρνει τον π....? Είμαι με σπασμένο πόδι 3 μήνες και δεν έχω μετακινήσει το αμάξι μου... Επίσης αν βγάλεις το αυτοκόλλητο χωρίς να το μετακινήσεις και φαίνεται γενικότερα "καθαρό" το αμάξι δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να το πειράξουν ξανά. Τέλος υπάρχει και το άλλο πρόβλημα. Τα ηλεκτρικά, αν δεν μπει μπροστά από το σπίτι, πως θα φορτιστει? Τι πρόβλεψη έχει γίνει γι αυτό? Εγώ ανέφερα απλά την ανακρίβεια που πιστεύουν αρκετοί ότι εφόσον πληρώνουν τέλη μπορούν να αφήνουν ένα όχημα στο ίδιο σημείο δημόσιου δρόμου εσαεί. Όπως είπα όμως στη πράξη θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα πριν φτάσουμε σε σημείο να κολληθεί αυτοκόλλητο, πόσο μάλλον να σηκωθεί απο γερανό. Επίσης εφόσον έχει πληρωμένα τέλη και πινακίδα θα γίνει και προσπάθεια επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη πριν μετακινηθεί. Γενικότερα, μόνο αν ο ιδιοκτήτης έχει πεθάνει ή πραγματικά εγκαταλείψει το όχημα θα το χάσει. Αλλιώς θα κάνει το κόπο ο ίδιος ή κάποιος γνωστός να το μετακινήσει λίγο πιο πέρα. Τα ηλεκτρικά δε κατάλαβα που κολλάνε. Γενικότερα πάντως φαίνεται πότε ένα αμάξι είναι παρατημένο. Ένα ηλεκτρικό σε χρήση που απλά θα φορτίζει το βράδυ στο ίδιο σημείο, αλλά την ημέρα θα μετακινείται, δεν μπαίνει στη κατηγορία εγκαταλελλειμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Perfect Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Έχει παραγίνει το φαινόμενο με τα αυθαίρετα πάρκινγκ κάθε είδους τουλάχιστον στην Αττική. Η βλακώδης μόδα στις πολυκατοικίες είναι να βάζουν ράμπα αντί για πεζοδρόμιο και να γίνεται όλη η πρόσοψη υποτιθέμενο πάρκινγκ. Μόνη λύση η καταγγελία στην πολεοδομία. Μπορεί να αργήσει η απόφαση αλλά το θέμα θα λυθεί οριστικά. https://news.b2green.gr/12744/η-αίτηση-καταγγελία-στην-πολεοδομία-τ 'ΠΔ/3-8-87 Δόμηση και διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ΦΕΚ-749/Δ/10-8-87 ΑΡΘΡΟΝ-4. παρ.3. Σε κάθε κτίριο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων η πρόσβαση σ' αυτόν πρέπει να επιτυγχάνεται με είσοδο - έξοδο πλάτους τουλάχιστον 2,25 μ. Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν. Κατ' εξαίρεση και ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), το ανωτέρω άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, όταν τούτο επιβάλλεται για λόγους κτιριοδομικής διαμόρφωσης του κτιρίου ή κυκλοφοριακούς λόγους.' Το πιο πρόστυχο είναι ότι οι εξυπνάκηδες με τις παράνομες προσόψεις/παρκιγνκ όταν πάνε κάπου παρκάρουν μια χαρά μπροστά σε νόμιμα κτήριο και δυσανασχετούν αν δεν βρίσκουν θέση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Το κλειστο μου πάρκινγκ το κανω αμα θελω αποθηκευτικο χωρο, παρκαρω στο δρόμο και δε δινω λογαριασμο σε κανεναν. Και τα 3 μου οχήματα. Νόμιμα. Όχι, είναι παράνομη αλλαγή χρήσης η μετατροπή κλειστού πάρκινγκ σε απόθεμα. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από Maurikycli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hattori_gr είπε Τα ηλεκτρικά, αν δεν μπει μπροστά από το σπίτι, πως θα φορτιστει? Τι πρόβλεψη έχει γίνει γι αυτό? Για τα ηλεκτρικά χρειάζεσαι ιδιόκτητη θέση στάθμευσης (στο σπίτι ή την εργασία) αυτή τη στιγμή (αν μιλάμε για ελληνική πόλη), ή να πηγαίνεις συχνά supermarket (και να είσαι και λίγο τυχερός). 16 λεπτά πριν, Perfect είπε 'ΠΔ/3-8-87 Δόμηση και διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ΦΕΚ-749/Δ/10-8-87 ΑΡΘΡΟΝ-4. παρ.3. Σε κάθε κτίριο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων η πρόσβαση σ' αυτόν πρέπει να επιτυγχάνεται με είσοδο - έξοδο πλάτους τουλάχιστον 2,25 μ. Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν. Κατ' εξαίρεση και ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), το ανωτέρω άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, όταν τούτο επιβάλλεται για λόγους κτιριοδομικής διαμόρφωσης του κτιρίου ή κυκλοφοριακούς λόγους.' Ήξεις...αφήξεις μου φαίνεται λίγο ο κανονισμός. Δηλαδή ισχύει το ήμισυ, αλλά μπορεί να είναι και 6 μέτρα αν χρειαστεί, αλλά μπορεί και παραπάνω αν έχει ειδική άδεια. Κοντολογίς, καθόλου παράξενο που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει την πράξη! Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από agnostos13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Παίζουν απειρα τετοια. Μετατροπή πάρκινγκ σε αποθήκη-γραφειο με σήμανση πάρκινγκ (μάλιστα με ξηλωμα της γκαραζοπορτας) και παρκάρισμα στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά (το είδα στο Ναύπλιο αυτό). Μπουλινγκ σε όποιον πάει να παρκάρει στο δρόμο μπροστα, γιατί προφανώς δε μπορεί να καλέσει αστυνομία ο καλλιτεχνης. Μετατροπή αυλής σε "πάρκινγκ" με συρόμενη αυλοπορτα, το οποίο δε χωράει πλήρως αμάξι μεσα, με προφανή στόχο τη δέσμευση του δρόμου απέξω όπου και παρκάρει ο καλλιτέχνης. κοκ Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2023 από gpapadakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα