Προς το περιεχόμενο

Πρόσοψη πολυκατοικίας που είναι όλη πάρκινγκ και κατάληψη απέναντι πεζοδρομίου.

GameShopper.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Σε ενα τετραγωνο ομως με 4-5 τετοιες πολυκατοικιες σε καθε πλευρα, μαζευονται 10+ θεσεις παρκαρισματος. Αμελητεα ποσοτητα;

Σε μια περιοχη που ολες οι πολυκατοικιες εχουν θεσεις παρκαρισματος σε ισογειο και υπογειο, δε τιθεται θεμα καθως προφανως ικανοποιουν τις αναγκες του καθε ενοικου της εκαστοτε πολυκατοικιας.

Οταν ομως σε παλια περιοχη με προβλημα παρκαρισματος κανεις αυτο

https://goo.gl/maps/N8TmexrSXD5M4St27

Ε δημιουργεις προβλημα. Σκεψου τωρα δρομο να ειναι με πολυκατοικιες σαν αυτη και την απεναντι της. Αν εισαι ο ατυχος που μενει καπου εκει και ψαχνεις παρκαρισμα, τι θα το κανεις το ρημαδι;

Προσωπικά βλέπω 5 πολυκατοικίες/κτίρια τα οποία δεν έχουν χώρους στάθμευσης γιατί κάποιος γ^%^$#$ς δεν έκανε την δουλειά του, κάποιος άλλος γ^%^$#$ς ήθελε να βγάλει και άλλα €€€ (τότε δραχμές) και κάποια άλλα αχάμπαρα πρόβατα κοιτούσαν την πάρτη του και την βόλεψή τους και έφτιαξαν ένα σύστημα και μια κοινωνία που ανέχεται την ασχήμια και την παρανομία. Μπουρλότο σε όλα τα παρκαρισμένα στον δρόμο!

Random σημείο από Λευκωσία

Random σημείο από Cordoba

Είναι από μέρη έζησα και είδα την διαφορά. Btw, ξέρετε τι χρειάζεται για να κάνω μια καταγγελία στην πολυκατοικία μου για παράνομη είσοδο πάρκινγκ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Δείχνω πολύ σίγουρος, γιατι είμαι. Την διαδικασία σου την είπα παραπάνω. 

Επίσης μπορεις να μιλήσεις και με την πολεοδομία. Μπορεί να όντως να είναι πολεοδομική παράβαση η κατάληψη τόσου χώρου στην πρόσοψη. Αυτό δεν σημαίνει οτι η πολεοδομία αποκλείεται να έδωσε άδεια για κάτι τέτοιο. Αλλά και πάλι, τις ευθύνες τις ζητάς απο τον κατασκευαστή, την πολεοδομία και αυτόν που έδωσε την άδεια για αυτό. Όχι απο τον ιδιοκτήτη. 

Δεν ξέρεις τι σου γίνετε. Τρως κλήση διότι ο νομος δεν κανει εξαιρέσεις εαν ειναι το δικο σου γκαραζ η όχι.. προφανος ούτε αδεια εχεις απο τον δήμο διότι θα πρεπει να αναγραψεις τον αριθμο αδειας στην πινακιδα!!!!!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν ξέρεις τι σου γίνετε. Τρως κλήση διότι ο νομος δεν κανει εξαιρέσεις εαν ειναι το δικο σου γκαραζ η όχι.. προφανος ούτε αδεια εχεις απο τον δήμο διότι θα πρεπει να αναγραψεις τον αριθμο αδειας στην πινακιδα!!!!!

Oh dear.. 

Υ.Γ. εχω ηδη κανει edit πριν μιλήσεις, για τον αριθμο αδειας, οχι οτι παιζει πολυ ρόλο, αλλα anyway. 

Την κλήση την τρως γιατι ο αστυνομικός που θα έρθει δε μπορει να ξέρει αν η θέση σταθμευσης ειναι δική σου ή οχι. 

Το θέμα είναι οτι εγώ ξερώ πολύ καλά τι μου γίνεται, έσυ μιλάς χωρίς να έχεις την παραμικρή γνώση πάνω στο ζήτημα, απλα και μονο επειδή διάβασες μια πρόταση σε μια νομοθεσία και νομίζεις πως την ερμήνευσες σωστά. 

Η απλούστερη ερμηνεία που μπορώ να σου δώσω μήπως και σε βοηθήσω λίγο να καταλάβεις, βρίσκεται μέσα στον ίδιο τον νόμο. "Να εμποδίζει την είσοδο - έξοδο οχημάτων παρόδιου ιδιοκτησίας". 

Δική μου είναι η παρόδιος ιδιοκτησία. Δεν με εμποδίζει. Κοινώς δεν υφίσταται παράβαση. Για αυτό και το διοικητικό πρόστιμο αίρεται νόμιμα. 

Ο νόμος μιλάει επίσης και για τον χώρο απέναντι απο την παρόδιο ιδιοκτησία μου.

Αν έχω smart και χωράω να βγω, δε με εμποδίζεις.

Αν έχω ενα Χ6 και δε χωράω να βγώ, με εμποδίζεις και θα φωνάξω να σε γράψουν. Τόσο απλά. 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1

1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Αν θελουμε γινουμε "Ευρωπαιοι", να μπει parking permit επι πληρωμή, για τους κατοίκους της γειτονιάς. Και οι υπόλοιποι εκτος γειτονιάς να σκανε 3€ την ωρα parking στο δρομο. 

Πολύ σωστά, και με χρέωση βάσης + ποσό ανάλογο των ρύπων, και με επιπλέον επιβάρυνση για κάθε αμάξι πέραν του πρώτου σε κάθε οικία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Oh dear.. 

Υ.Γ. εχω ηδη κανει edit πριν μιλήσεις, για τον αριθμο αδειας, οχι οτι παιζει πολυ ρόλο, αλλα anyway. 

Την κλήση την τρως γιατι ο αστυνομικός που θα έρθει δε μπορει να ξέρει αν η θέση σταθμευσης ειναι δική σου ή οχι. 

Το θέμα είναι οτι εγώ ξερώ πολύ καλά τι μου γίνεται, έσυ μιλάς χωρίς να έχεις την παραμικρή γνώση πάνω στο ζήτημα, απλα και μονο επειδή διάβασες μια πρόταση σε μια νομοθεσία και νομίζεις πως την ερμήνευσες σωστά. 

Η απλούστερη ερμηνεία που μπορώ να σου δώσω μήπως και σε βοηθήσω λίγο να καταλάβεις, βρίσκεται μέσα στον ίδιο τον νόμο. "Να εμποδίζει την είσοδο - έξοδο οχημάτων παρόδιου ιδιοκτησίας". 

Δική μου είναι η παρόδιος ιδιοκτησία. Δεν με εμποδίζει. Κοινώς δεν υφίσταται παράβαση. Για αυτό και το διοικητικό πρόστιμο αίρεται νόμιμα. 

Αν έχω ενα Χ6 και δε χωράω να βγώ, με εμποδίζεις και θα φωνάξω να σε γράψουν. Τόσο απλά. 

Δεν εχεις θέση σταθμευσης μπροστα απο την εισοδο-εξοδο γκαραζ! δεν ειναι ιδικτησια σου ο δρόμος!!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
  • Thanks 1

58 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Δείχνω πολύ σίγουρος, γιατι είμαι. Την διαδικασία σου την είπα παραπάνω. 

Επίσης μπορεις να μιλήσεις και με την πολεοδομία. Μπορεί να όντως να είναι πολεοδομική παράβαση η κατάληψη τόσου χώρου στην πρόσοψη. Αυτό δεν σημαίνει οτι η πολεοδομία αποκλείεται να έδωσε άδεια για κάτι τέτοιο. Αλλά και πάλι, τις ευθύνες τις ζητάς απο τον κατασκευαστή, την πολεοδομία και αυτόν που έδωσε την άδεια για αυτό. Όχι απο τον ιδιοκτήτη. 

Παιδια καντε σε ολους μας μια χαρη και σκεφτειτε το πολυ πολυ απλο. Ολες οι πινακιδες που έχουν παραχωρηθει απο τον δημο για σταθμευση, εχουν παραχωρηθει σε κάποιον. Το γνωρίζετε αυτό, right; 

Δε γράφουν πανω αριθμό κυκλοφοριας, γραφουν απλά NO PARKING (αντε και αριθμό άδειας). Kάποιος επιτρέπεται να παρκαρει εκει ομως. Σε κάποιον έχει παραχωρηθεί. Ο ΚΟΚ παρολα αυτα και η νομοθεσια αναφέρει ξεκάθαρα πως απαγορευεται η σταθμευση σε χωρο που έχει ειδική σήμανση. Δεν απαγορευεται σε όλους ομως, το καταλαβαινεται αυτο, not? Αυτος στον οποιο έχει παραχωρηθει ο χώρος απο τον Δήμο, παρκαρει ξερετε..

Τι άλλο θα ακούσουμε..

Για ποιες πινακιδες?

Ο δημος και η τροχαια βαζουν πινακιδες πανω στο πεζοδρομιο, που εχουν ισχυ.

Ο ιδιωτης που βαζει πινακιδες πανω στη γκαραζοπορτα, δεν ειναι ο δημος, αρα δεν εχουν καμια νομικη ισχυ.

Η τροχαια δεν θα σε γραψει βασει αυτων των πινακιδων, αλλα αν εχεις κλεισει αλλο οχημα μεσα, τοτε τρως 20 ευρω προστιμο.

Αν ερθω και σου κλεισω το μουφα γκαραζ σου και δεν εχεις αυτοκινητο μεσα, δεν μου κανει τιποτα η τροχαια οσες πινακιδες και να εχεις.

Αν εχεις πινακιδα με αριθμο αποφασης πανω, τοτε ναι, εχει ισχυ, γιατι πρακτικα την εχει βαλει ο δημος και ειναι απαγορευση σταθμευσης γιατι ειναι διοδος οχηματων, οχι για να παρκαρει ο καθε τζαμπατζης.

34 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Oh dear.. 

Φυσικα και ξερουν σε ποιον ανηκει το καθε οχημα και σε ποια διευθυνση ειναι δηλωμενο.

Οταν μου ειχαν κλεισει προπερσι την πυλωτη, ηρθε η τροχαια (2 φορες κιολας) και τον εγραψε.

Τον διπλα που ειχε παρκαρει μπροστα στο γκαραζ του, δεν τον εγραψε (κακως), γιατι τσεκαρε στο συστημα που εχει οτι ο ιδιοκτητης του οχηματος ηταν και ο ιδιοκτητης του σπιτιου.  Αν εγω ειχα καλεσει τροχαια για τον διπλα, δεν θα τον γραφανε, γιατι το παρκινγκ του ειναι παρανομο. ( εχει γκρεμισει μια μαντρα και εβαλε μια πορτα, και ο τυπος παρκαρει απ εξω μονιμα)

Αν ηταν νομιμο, θα τον γραφανε κανονικα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Ακόμα και να το ξέρει, είτε είναι δικιά σου είτε όχι τρως κλήση. (μιλάμε για παρκάρισμα μπροστά από είσοδο πάρκινγκ και όχι για θέση στάθμευσης)

11 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Φυσικα και ξερουν σε ποιον ανηκει το καθε οχημα και σε ποια διευθυνση ειναι δηλωμενο.

Αυτό που ξέρουν είναι ποια διεύθυνση και ποιο όνομα γράφει η άδεια του αυτοκινήτου.

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1

Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιεις οτι σπαταλάς το χρόνο σου άδικα. 

Έχετε δίκιο παιδια.

Εκ πείρας πάντως και ένεκα επαγγελματικής ιδιότητας, σας λέω δεν έχετε ιδέα. 

52 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Αν βγεις με smart και γυρίσεις με X6;

23 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιεις οτι σπαταλάς το χρόνο σου άδικα. 

Έχετε δίκιο παιδια.

Εκ πείρας πάντως και ένεκα επαγγελματικής ιδιότητας, σας λέω δεν έχετε ιδέα. 

Και ποια ειναι η επαγγελματικη ιδιωτητα?

3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Αυτή είναι πολυκατοικία με 15 διαμερίσματα minimum, για σκέψου πόσες θέσεις στάθμευσης έχει αυτή η πολυκατοικία... 

Επίσης τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των εισόδων, πολύ πιθανόν τύποις να θεωρούνται ελεύθεροί χώροι στην Οικοδομική άδεια, άρα τελικά δε ξέρεις πόσα μέτρα θεωρητικά καλύπτουν οι είσοδοι / έξοδοι του κτηρίου 

Αυτή η πολυκατοικία είναι παράνομη. Γιατί εάν έχει 15 διαμερίσματα, οφείλει να έχει 15 θέσεις πάρκινγκ. Που από την φωτο δεν τις έχει. Και όχι, δεν μπορεί να κάνει όλη την πρόσοψη πάρκινγκ. 

Για το θέμα, έχει φάει γείτονας πρόστιμο σε 3 αυτοκίνητα παρότι έχει από την άδεια θέσεις πάρκινγκ επί πεζοδρομιου στην πρασιά του. Δηλωμένο στην οικοδομική άδεια. Άφηνε τα αυτοκίνητα στον χώρο που προβλεπόταν από την άδεια όμως κάποιος του την έκανε καρφωτή γιατί δεν είχε αναγράψει αριθμό άδειας και ούτε και είχε διαγραμμισει στην πρασιά τις θέσεις στάθμευσης. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

. προφανος ούτε αδεια εχεις απο τον δήμο διότι θα πρεπει να αναγραψεις τον αριθμο αδειας στην πινακιδα!!!!!

Αυτήν την ανοησία πότε θα σταματήσετε επιτέλους να την κοπανάτε συνέχεια;Δεν ισχύει,τραβα ρώτησε στην πολεοδομία.

Όταν η θέση στάθμευσης αναγράφεται στην οικοδομική άδεια,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ.Αρκεί το κλασικό αυτοκόλλητο.Δεν είναι υποχρεωτικό.

Πινακίδα με αριθμό άδειας είναι υποχρεωτικό  μόνο όταν γίνει αλλαγή χρήσης του χώρου,ήτανε π.χ. αποθήκη,μαγαζί,οτιδήποτε και θέλεις να το κανεις πάρκινγκ.

Και για άλλη μια φορά,ο καθυστερημένος που θα κλεισει μια έξοδο αυτοκινήτου,γκαράζ κλπ,επειδή αν τον έκοβε  λίγο,δεν θα έκλεινε ποτέ ένα όχημα,

δεν τον ενδιαφέρει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο ή όχι.Θα το κλείσει έτσι και αλλιώς,δεν πάει να έχει 15 πινακίδες με αριθμούς άδειας.

Τέλος,ναι βάση νόμου απαγορεύεται να παρκάρει ο ιδιοκτήτης έξω από το γκαράζ του,παντελώς παράλογο για μένα,θα «φάει» την κλήση,αλλα την επόμενη μέρα θα την σβήσει.

Επεξ/σία από jmmys

1 λεπτό πριν, james01gr είπε

Αυτή η πολυκατοικία είναι παράνομη. Γιατί εάν έχει 15 διαμερίσματα, οφείλει να έχει 15 θέσεις πάρκινγκ. Που από την φωτο δεν τις έχει. Και όχι, δεν μπορεί να κάνει όλη την πρόσοψη πάρκινγκ. 

'Εχεις διαβάσει ποτέ στέλεχος οικοδομικής άδειας ;

Έτσι από περιέργεια ρωτάω... 

• Like 1

5 λεπτά πριν, james01gr είπε

Αυτό δεν ισχύει σε όλες τις οικοδομικές άδειες. Αν ίσχυε το 99% των οικοδομών της Ελλάδος θα ήταν παράνομες. 

• Like 2

2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Αυτό δεν ισχύει σε όλες τις οικοδομικές άδειες. Αν ίσχυε το 99% των οικοδομών της Ελλάδος θα ήταν παράνομες. 

Αυτο ξεκινησε να ισχυει μετα απο καποια χρονια, οχι απο παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...