GameShopper.gr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Κλασσικά εικονογραφημένα. Στη γειτονιά που διαμένω τα αυτοκίνητα έχουν πολλαπλασιαστεί ραγδαία, με αποτέλεσμα όποιος είναι κανονικός άνθρωπος, δηλαδή που δουλεύει, κινείται και γυρίζει μετά τις 19.00 να παρκάρει 2 τετράγωνα μακρυά. Στη πλειοψηφία είμαστε διώροφα αλλά υπάρχει μία πολυκατοικία που έχει κάνει άνω κάτω όλη τη γειτονιά. Δεν θέλει να μιλήσει κανείς γιατί έτσι είναι, μη κάνουμε φασαρία και λοιπά αλλά εγώ αρχίσει και εκνευρίζομαι σε μεγάλο βαθμό. Η συγκεκριμένη πολυκατοικία έχει μόνο μία πρόσοψη. Διαθέτει δύο εισόδους / εξόδους πάρκινγκ (ισόγειο και υπόγειο) και μέχρι εδώ όλα καλά. Πέρα όμως από τις δύο εισόδους έχει και ακόμη δύο πυλωτές πάρκινγκ (δεν είναι κλειστές είναι ανοιχτού χώρου) στις οποίες φυσικά δεν μας επιτρέπουν να παρκάρουμε. Και στις δύο οι κάτοχοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους απέξω (πότε μέσα). Ειλικρινά δεν θα ασχολούμουν αλλά πέρα από αυτό συμβαίνει και το εξής φαινόμενο, οι γονείς ή σύζυγοι από τη πολυκατοικία στήνουν καραούλι και μόλις αδειάζει θέση απέξω πηγαίνουν και την πιάνουν για να αφήσουν τη θέση μέσα στην πολυκατοικία για τα άλλα μέλη της οικογενείας. Τη θέση που καπαράνουν μπορεί να κάνουν και 2 εβδομάδες να την αφήσουν. Τα αυτοκίνητα μένουν ακίνητα όλο αυτό το διάστημα. Επιπρόσθετα επειδή φοβούνται τα αυτοκίνητά τους πάρκαρουν με τέτοιο τρόπο που συχνά πιάνουν δύο θέσεις. Έχω κουραστεί να στριφογυρίζω να παρκάρω γιατί οι τύποι έχουν κάνει το πεζοδρόμιο απέναντι από την πολυκατοικία ιδιωτικό τους πάρκιγνκ. Μία φορά που μίλησα σε έναν να παρκάρει σωστά (και αυτός εναλλάσσει τη θέση με τη γυναίκα του στη πράξη παρκάρει στο ίδιο σημείο για μήνες γιατί μόλις είναι να φύγει ο ένας φωνάζει τον άλλο να μπει στη θέση του) ώστε να χωράει και άλλος και να μην πιάνει δύο θέσεις, πήγε να βγει και από πάνω. Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής 1. Είναι νόμιμη η πολυκατοικία που έχει κάνει όλη την πρόσοψη πάρκιγνκ (ισχύει αυτό το περιβόητο μαξ του 50%); Υπάρχει κάποιο παράθυρο που θα μπορούσε να είναι νόμιμο όλη η πρόσοψη να είναι αποκλειστικότητά τους; 2. Μπορώ να κάνω κάτι για έναν τύπο που έχει παρατήσει το αμάξι του ακριβώς έξω από το σπίτι μου για έναν μήνα; Και πιθανότατα θα μείνει εκεί γιατί κινείται μόνο με μηχανή; 3. Γενικότερα υπάρχει κάποιο όριο που μπορεί να μένει ένα αμάξι παρκαρισμένο σε δημόσιο πεζοδρόμιο; Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από GameShopper.gr 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ήρθε η Παρασκευή. Το θέμα πάρκινγκ πουλάει εδώ. Οι απαντήσεις, καταγγελία, μήνυση, σκιστους τους αλήτες. Καλή συνέχεια. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από jmmys
fragsp Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 1.Αμα εχεις απορία για το ποσοστο κάλυψης ρώτα έναν μηχανικό οχι το forum ,για το αν επιτρεπεται να παρκαρουν στην εισοδο εξω απο το παρκινγκ τους ρωτα την δημοτικη αστυνομια για να τους κοψει κληση. Και εσεις σε διοροφα μενετε με 2-3 αυτοκινητα καθε οικογενεια. 2-3 Ρωτα την δημοτικη αστυνομια για να σου πουνε τα χρονικα περιθωρια παραμονης ενος αυτοκινητου σε ενα σημειο ετσι ωστε να το παρει ο γερανος σαν παρατημενο. Το πεζοδρομιο εξω απο το σπιτι σου ειναι δημοσιος χωρος οχι ιδιωτικος και ο οποιοσδηποτε μπορει να παρκαρει οτι θελει για οσο χρονο θελει. 1
NikosKallithea Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 58 λεπτά πριν, GameShopper.gr είπε 3. Γενικότερα υπάρχει κάποιο όριο που μπορεί να μένει ένα αμάξι παρκαρισμένο σε δημόσιο πεζοδρόμιο; Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια. Το πάρκιν στα πεζοδρόμια απογοητεύεται 🤪 1
Nabuko Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, GameShopper.gr είπε 2. Μπορώ να κάνω κάτι για έναν τύπο που έχει παρατήσει το αμάξι του ακριβώς έξω από το σπίτι μου για έναν μήνα; Και πιθανότατα θα μείνει εκεί γιατί κινείται μόνο με μηχανή; Όσο έχει πληρωμένα τέλη μπορεί να παρκάρει σε δημόσιο δρόμο. 3
GameShopper.gr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, fragsp είπε "Και εσεις σε διοροφα μενετε με 2-3 αυτοκινητα καθε οικογενεια." Αγαπητέ φίλε αυτό ακριβώς είναι το θέμα ότι εμείς όλοι δουλεύουμε, τα αμάξια τα κινούμε και τα βράδια που γυρνάμε, γυρίζουμε γύρω γύρω και τα βάζουμε όπου βρούμε. Δεν βάζουμε τους δικούς μας να μας φυλάνε τις θέσεις, ούτε έχουμε κάνει μόνιμη κατάληψη στο πεζοδρόμιο με αμάξια που μένουν ακίνητα για εβδομάδες. Ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα να παρκάρει ο οποιοσδήποτε όπου θέλει αλλά το πρόβλημα είναι η κουτοπονηριά και ότι μερικοί με τον τρόπο αυτό αφού πρώτα μας απαγορεύουν να παρκάρουμε στη δική τους μεριά του πεζοδρομίου μιας και το καλύπτουν όλο με χώρους (υποτιθέμενου;) πάρκινγκ, έχουν κάνει και όλο το απέναντι πεζοδρόμιο προσωπικό τους πάρκινγκ. Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. 2 ώρες πριν, jmmys είπε Ήρθε η Παρασκευή. Το θέμα πάρκινγκ πουλάει εδώ. Οι απαντήσεις, καταγγελία, μήνυση, σκιστους τους αλήτες. Καλή συνέχεια. Δεν είναι θέμα να σκίσω κανέναν ρε φίλε απλά όπως γνωρίζω το πεζοδρόμιο ανήκει σε όλους και αυτοί με τα τεχνάσματα αυτά το έχουν κάνει δική τους ιδιοκτησία. Και όταν του λες του άλλου ρε φίλε βάλτο τουλάχιστον λίγο πιο πίσω για να μπαίνει ένα αμάξι ακόμα και το αφήνει μέσα στη μέση με τρία μέτρα πάνω και τρία μέτρα κάτω απόσταση σε πιάνει λίγο το γαμώτο... Δηλαδή φαντάσου τώρα να είσαι σε μονοκατοικία και για χρόνια τη θέση μπροστά από το σπίτι σου να την έχουν πιάσει δύο αμάξια που εναλλάσσονται με ραντεβού, καθώς όταν είναι να φύγει το ένα βγαίνει το άλλο από το πάρκινγκ και πάει και πιάνει τη θέση και τανάπαλιν. Μην μου πεις ότι δεν θα σε ενοχλούσε λίγο.
Jos3ph Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ παρκάρω άλλοτε κοντά άλλοτε στα 600 μέτρα. Δύο λύσεις , ή νοικιάζεις πάρκινγκ , ή παρκάρεις σε σημείο που δεν θα χάσεις το χρόνο σου γυρνώντας γύρω γύρω. Η όλη υπόθεση με τους γείτονες σου μπορεί να έχει περιθώρια για βελτίωση στη στάθμευση όλων , αλλά αν ο δήμος αποφανθεί ότι είναι νόμιμο , θα έχεις χάσει τον χρόνο σου , είτε καλώντας τον δήμο , είτε το γράφεις εδώ , είτε βλέπεις εφιάλτες με αυτό. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2021 από Jos3ph
agnostos13 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 12 ώρες πριν, GameShopper.gr είπε Κλασσικά εικονογραφημένα. Στη γειτονιά που διαμένω τα αυτοκίνητα έχουν πολλαπλασιαστεί ραγδαία, με αποτέλεσμα όποιος είναι κανονικός άνθρωπος, δηλαδή που δουλεύει, κινείται και γυρίζει μετά τις 19.00 να παρκάρει 2 τετράγωνα μακρυά. Στη πλειοψηφία είμαστε διώροφα αλλά υπάρχει μία πολυκατοικία που έχει κάνει άνω κάτω όλη τη γειτονιά. Δεν θέλει να μιλήσει κανείς γιατί έτσι είναι, μη κάνουμε φασαρία και λοιπά αλλά εγώ αρχίσει και εκνευρίζομαι σε μεγάλο βαθμό. Η συγκεκριμένη πολυκατοικία έχει μόνο μία πρόσοψη. Διαθέτει δύο εισόδους / εξόδους πάρκινγκ (ισόγειο και υπόγειο) και μέχρι εδώ όλα καλά. Πέρα όμως από τις δύο εισόδους έχει και ακόμη δύο πυλωτές πάρκινγκ (δεν είναι κλειστές είναι ανοιχτού χώρου) στις οποίες φυσικά δεν μας επιτρέπουν να παρκάρουμε. Και στις δύο οι κάτοχοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους απέξω (πότε μέσα). Ειλικρινά δεν θα ασχολούμουν αλλά πέρα από αυτό συμβαίνει και το εξής φαινόμενο, οι γονείς ή σύζυγοι από τη πολυκατοικία στήνουν καραούλι και μόλις αδειάζει θέση απέξω πηγαίνουν και την πιάνουν για να αφήσουν τη θέση μέσα στην πολυκατοικία για τα άλλα μέλη της οικογενείας. Τη θέση που καπαράνουν μπορεί να κάνουν και 2 εβδομάδες να την αφήσουν. Τα αυτοκίνητα μένουν ακίνητα όλο αυτό το διάστημα. Επιπρόσθετα επειδή φοβούνται τα αυτοκίνητά τους πάρκαρουν με τέτοιο τρόπο που συχνά πιάνουν δύο θέσεις. Έχω κουραστεί να στριφογυρίζω να παρκάρω γιατί οι τύποι έχουν κάνει το πεζοδρόμιο απέναντι από την πολυκατοικία ιδιωτικό τους πάρκιγνκ. Μία φορά που μίλησα σε έναν να παρκάρει σωστά (και αυτός εναλλάσσει τη θέση με τη γυναίκα του στη πράξη παρκάρει στο ίδιο σημείο για μήνες γιατί μόλις είναι να φύγει ο ένας φωνάζει τον άλλο να μπει στη θέση του) ώστε να χωράει και άλλος και να μην πιάνει δύο θέσεις, πήγε να βγει και από πάνω. Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής 1. Είναι νόμιμη η πολυκατοικία που έχει κάνει όλη την πρόσοψη πάρκιγνκ (ισχύει αυτό το περιβόητο μαξ του 50%); Υπάρχει κάποιο παράθυρο που θα μπορούσε να είναι νόμιμο όλη η πρόσοψη να είναι αποκλειστικότητά τους; 2. Μπορώ να κάνω κάτι για έναν τύπο που έχει παρατήσει το αμάξι του ακριβώς έξω από το σπίτι μου για έναν μήνα; Και πιθανότατα θα μείνει εκεί γιατί κινείται μόνο με μηχανή; 3. Γενικότερα υπάρχει κάποιο όριο που μπορεί να μένει ένα αμάξι παρκαρισμένο σε δημόσιο πεζοδρόμιο; Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια. Κλασική περίπτωση τράμπας αυτοκινήτων για διατήρηση θέσεις δίπλα στο σπίτι. Έχω 2-3 πονηρίδηδες στη γύρω γειτονιά που κάνουν το ίδιο σε καθημερινή βάση. Αν και ανήθικο, νομικά δεν απαγορεύεται κάποιος να έχει πχ και 5 θέσεις στάθευσης αλλά να παρκάρει όλα τα αμάξια έξω όπως οι υπόλοιποι. Τώρα η νέα μόδα είναι να το κάνουν και με σαπιομηχανάκια που τα βάζουν μέσα στη μέση (και απορρώ πως δεν τα έχουν βρει σε κανένα κάδο ανακύκλωσης) για να κρατάνε θέση για το αμάξι. Εν πάση περιπτώση για το θέμα των θέσεων της πρόσοψης θα πρέπει να το δεις στην πολεοδομία. Για το θέμα της εγκατάλειψης οχήματος αν έχει πινακίδες και δεν χρωστάει τέλη θεωρητικά ενημερώνουν στον ένα μήνα τον κάτοχο να το μετακινήσει, αλλά πρακτικά δεν ξέρω αν ασχολούνται (γιατί αν είναι πχ ναυτικός είναι πολύ πιθανό να κάθεται κανά 6-μηνο το αμάξι). Αν δεν έχει πινακίδα είναι πιο εύκολα-γρήγορα τα πράγματα. 1
kariverson Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Kαλησπέρα/μέρα Συγγνωμη για το bump παλιού thread, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο αν βρήκε άκρη. Έχω το ίδιο πρόβλημα. Πολυκατοικία με όλη την πρόσοψη πάρκινγκ, παρκάρουν όλοι απέξω πάντα και η μόνο μία οικογένεια έχει 4 αυτοκίνητα που τα εναλάσσουν και παρκάρουν και χάλια για να μην χωράει άλλος σε ολόκληρο τον δρόμο.
sphinxgr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, kariverson είπε Kαλησπέρα/μέρα Συγγνωμη για το bump παλιού thread, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο αν βρήκε άκρη. Έχω το ίδιο πρόβλημα. Πολυκατοικία με όλη την πρόσοψη πάρκινγκ, παρκάρουν όλοι απέξω πάντα και η μόνο μία οικογένεια έχει 4 αυτοκίνητα που τα εναλάσσουν και παρκάρουν και χάλια για να μην χωράει άλλος σε ολόκληρο τον δρόμο. Απολύτως νόμιμο ειναι αν δεν παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο. Ακομα και αν δεν πάρκαραν, πάλι απαγορεύεται να παρκάρεις στην είσοδο παρκινγκ. Οπότε είτε παρκάρουν είτε όχι στην είσοδο του παρκινγκ τους, τότε δεν πρέπει να σε απασχολεί. Χώρια του ότι αν πάρκαραν αλλού εκτός εισόδου πάρκινγκ, θα έτρωγαν επιπλέον θέσεις.
kokos23 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 αυτό με την πρόσοψη της πολυκατοικίας που είναι ανοιχτό είτε για πυλωτή είτε για κλειστό πάρκινγκ είναι μεγάλο θέμα... ο νόμος λέει μία είσοδος μία έξοδος, όλα τα άλλα είναι παρανομία...αλλά μόνο με δικηγόρο και έξοδα μπορείς να βρεις και αν βρεις λύση... τώρα το άλλο που παρκάρουν έξω, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε είναι νόμιμο να παρκάρουν σε δημόσιο χώρο, το ίδιο κάνουν και στη γειτονιά μου, έχουν 1 θέση μέσα και δύο ή τρία αμάξια, τα οποία όταν φεύγουν από το δημόσιο πάρκινγκ βγάζουν έξω το άλλο αμάξι για να κρατάνε τη θέση και η μέσα είναι άδεια... σκέφτομαι να πάω να πάρω ένα χρέπι και να κραστάω και γω θέση έτσι, αλλά τα έξοδα τέλη ασφάλεια κλπ είναι σαν να πλερώ πάρκιγκ, οπότε βρες ένα πάρκινγκ να βάλεις το αμάξι σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... παιδάκια έχεις; δώστους μια μπάλα και άστα έξω να παίζουν...😁 1 1
sphinxgr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 8 λεπτά πριν, kokos23 είπε αυτό με την πρόσοψη της πολυκατοικίας που είναι ανοιχτό είτε για πυλωτή είτε για κλειστό πάρκινγκ είναι μεγάλο θέμα... ο νόμος λέει μία είσοδος μία έξοδος, όλα τα άλλα είναι παρανομία...αλλά μόνο με δικηγόρο και έξοδα μπορείς να βρεις και αν βρεις λύση... Μόνο με αντίγραφο της οικοδομικής άδειας, μπορεί να φανεί αν όντως προβλέπεται μια είσοδος μόνο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αν για παράδειγμα ο κατασκευαστής πει ότι 2 επιπλέον εισόδους, μπορώ να εξασφαλίσω 15 θέσεις επιπλέον, μπορεί να τις πάρει τις εισόδους στην άδεια. Οπότε συνοπτικά: Το πόσες εισόδους έχει νόμιμα ένα κτίσμα, θα φανεί μόνο απο την οικοδομική άδεια του. Να παρκάρεις μπροστά στην είσοδο του parking σου, εφόσον δεν ανεβαίνεις στο πεζοδρόμιο, είναι απολύτως νόμιμο κ δεν είναι κ ανήθικο. Το να έχεις ακίνητο το αμάξι σου σε μια θέση για μηνες και νόμιμο και ηθικό είναι, εφόσον πληρώνεις τέλη και ασφάλειες.
Dakonblackblade Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Εν τω μεταξύ το πρόβλημα είναι οι πολυκατοικίες με πάρκινγκ που μπορεί να στεγάζουν πολλάπλάσια αυτοκίνητα από τις απλές διόρωφες χωρίς πάρκινγκ και όχι το τελευταίο. Μου αρέσει πως τα βλέπει καθένας από την παρτάρα του Ή η δόμηση θα πρέπει να είναι μικρότερη (αύξηση αξίας ακινήτου-γης) ή θα πρέπει να μπουν πάρκινγκ (υπόγεια-ισόγεια-εναέρια) Και χάρη σας κάνουν που έχουν πάρκινγκ και τα νοικιάζουν και πυλωτές και τα βάζουν και δεν τα αμολάνε στο δρόμο. Αρκετοί από αυτούς την έχουν πληρώσει 10000+ την θέση για παρκάρισμα . Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από Dakonblackblade 1
Dantε Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Να παρκάρεις μπροστά στην είσοδο του parking σου, εφόσον δεν ανεβαίνεις στο πεζοδρόμιο, είναι απολύτως νόμιμο κ δεν είναι κ ανήθικο. Αυτο δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι ειναι νομιμο. Και ουτε ηθικο ειναι. Γιατι αλλο χωρο δεσμευει απο το δρομο για να μπει μεσα το αυτοκινητο και αλλο για να το παρκαρει. 6 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Εν τω μεταξύ το πρόβλημα είναι οι πολυκατοικίες με πάρκινγκ που μπορεί να στεγάζουν πολλάπλάσια αυτοκίνητα από τις απλές διόρωφες χωρίς πάρκινγκ και όχι το τελευταίο. Μου αρέσει πως τα βλέπει καθένας από την παρτάρα του Ή η δόμηση θα πρέπει να είναι μικρότερη (αύξηση αξίας ακινήτου-γης) ή θα πρέπει να μπουν πάρκινγκ (υπόγεια-ισόγεια-εναέρια) Και χάρη σας κάνουν που έχουν πάρκινγκ και τα νοικιάζουν και πυλωτές και τα βάζουν και δεν τα αμολάνε στο δρόμο. Αρκετοί από αυτούς την έχουν πληρώσει 10000+ την θέση για παρκάρισμα . Το θεμα ειναι οτι μια θεση παρκινγκ για ενα αυτοκινητο, οταν το αυτοκινητο λειπει μενει αναξιοποιητη. Στο δρομο γινεται rotation των αυτοκινητων που παρκαρουν αρα αθροιστικα ειναι πιο πολλες οι δυνατοτητες παρκαρισματος. Το θεμα ειναι οτι γεμιζοντας παρκινγκ τις προσοψεις, αν καποιος δεν εχει θεση τον ηπιε. Για αυτο υπαρχει ο νομος που λεει μια εξοδος και μια εισοδος και τελος. Το οτι τις εχουν πληρωσει (και ποσο), μου ειναι παντελως αδιαφορο.
sphinxgr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, Dantε είπε Αυτο δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι ειναι νομιμο. Και ουτε ηθικο ειναι. Γιατι αλλο χωρο δεσμευει απο το δρομο για να μπει μεσα το αυτοκινητο και αλλο για να το παρκαρει. Έστω ότι έχω 2 αμάξια και μια θέση Parking. Τι είναι προς το συμφέρον όλων μας? Να παρκάρω στο parking + μια θέση στο δρόμο? ή Να παρκάρω στο parking + μπροστά στο Parking μου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα