michael150583 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Παιδιά τη βοήθεια σας και τα φώτα σας θέλω. Είχα υπογράψει τριετές συμβόλαιο να νοικιάσω ενα σπίτι στο όνομα της κοπέλας μου αλλά στο διάστημα αυτό περασαμε covid, η δουλειά μου έπεσε οπότε στην ολοκλήρωση της δεύτερης χρονιάς· ενημερωσαμε τον ιδιοκτήτη ότι φεύγουμε. Ενώ αρχικά μας είπε ότι θα μας δώσει την εγγύηση πίσω (δυο ενοικια), μετά τα άλλαξε όλα και μας είπε οτι μπορεί να μας κυνηγήσει για τα υπολοιπα ενοίκια που απομένουν. Τη γνώμη σας και τη συμβουλή σας θα ήθελα. Τι ισχύει με τη νομοθεσία και επειδή εγώ δεν φαίνομαι (δεν είμαστε παντρεμενο ζευγάρι, επηρεάστηκε μόνο η δική μου δουλειά, η κοπέλα μου συνεχισε κανονικά δουλειά) μπορεί όντως να μας κυνηγήσει;
greengr21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Θεωρητικά ναι μπορεί αλλά προφανώς στο λέει για να κρατήσει την εγγύηση, πρέπει ο άλλος να είναι τέρμα παράξενος να μπλέξει δικηγόρο για αυτό τον λόγο. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από greengr21 3 1
Haldol Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι, μπορεί. Η πρότασή μου είναι να τον βοηθήσετε κι εσείς όπως μπορείτε (π.χ. ρωτήστε και κάναν γνωστό εάν ψάχνει σπίτι, ώστε να μη μείνει κενό) ώστε να βγείτε όλοι όσο γίνεται λιγότερο ζημιωμένοι. Μη ξεχνάς ότι όλοι περάσαμε πανδημία, με τις όποιες συνέπειές της, μια χαρά τον έχει "ακουμπήσει" και αυτόν (δεν έχουν... λεφτόδεντρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων! ). Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από Haldol 1 1
efo355 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Έχει κάθε δικαίωμα να κρατήσει την εγγύηση, όπως και να διεκδικήσει τα υπόλοιπα ενοίκια. Αυτό δεν θα το κάνει αλλά την εγγύηση πολύ σωστά σας την κρατάει. 1 2
GREGORYMO Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 6 λεπτά πριν, efo355 είπε Έχει κάθε δικαίωμα να κρατήσει την εγγύηση, όπως και να διεκδικήσει τα υπόλοιπα ενοίκια. Αυτό δεν θα το κάνει αλλά την εγγύηση πολύ σωστά σας την κρατάει. 2 ενοίκια εγγύηση. Μπορεί να διεκδικήσει τους μήνες που θα μείνει ξενοικιαστω, όχι την υπόλοιπη 3 τία. 2 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 40 λεπτά πριν, michael150583 είπε Παιδιά τη βοήθεια σας και τα φώτα σας θέλω. Είχα υπογράψει τριετές συμβόλαιο να νοικιάσω ενα σπίτι στο όνομα της κοπέλας μου αλλά στο διάστημα αυτό περασαμε covid, η δουλειά μου έπεσε οπότε στην ολοκλήρωση της δεύτερης χρονιάς· ενημερωσαμε τον ιδιοκτήτη ότι φεύγουμε. Ενώ αρχικά μας είπε ότι θα μας δώσει την εγγύηση πίσω (δυο ενοικια), μετά τα άλλαξε όλα και μας είπε οτι μπορεί να μας κυνηγήσει για τα υπολοιπα ενοίκια που απομένουν. Τη γνώμη σας και τη συμβουλή σας θα ήθελα. Τι ισχύει με τη νομοθεσία και επειδή εγώ δεν φαίνομαι (δεν είμαστε παντρεμενο ζευγάρι, επηρεάστηκε μόνο η δική μου δουλειά, η κοπέλα μου συνεχισε κανονικά δουλειά) μπορεί όντως να μας κυνηγήσει; Η εγγύηση δίδεται για την εκπλήρωση των όρων της μίσθωσης, άρα αφού δεν εκπλήρωσες έναν από τους όρους (τριετής παραμονή) δεν τη δικαιούσαι πίσω. Και ναι, έχει δικαίωμα να απαιτήσει και τα υπόλοιπα μισθώματα μέχρι το τέλος της μίσθωσης, το αν θα το κάνει (σπανίως γίνεται αυτό) είναι άλλο θέμα. 3 1
AristidisZ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και ναι, έχει δικαίωμα να απαιτήσει και τα υπόλοιπα μισθώματα μέχρι το τέλος της μίσθωσης, το αν θα το κάνει (σπανίως γίνεται αυτό) είναι άλλο θέμα. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα το έχει ξενοίκιαστο μέχρι τότε ε ; 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα το έχει ξενοίκιαστο μέχρι τότε ε ; Ε ναι, αλλιώς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ζημιώθηκε. 2 1
efo355 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 22 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα το έχει ξενοίκιαστο μέχρι τότε ε ; Και υπάρχει και δεδικασμένο. Βέβαια κανείς δεν το κάνει, αλλά η εγγύηση εννοείται ότι πρέπει να την κρατήσει. 2 1
AristidisZ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, efo355 είπε Και υπάρχει και δεδικασμένο. Βέβαια κανείς δεν το κάνει, αλλά η εγγύηση εννοείται ότι πρέπει να την κρατήσει. Aν μπει καπάκι κάποιος άλλος γιατί να πρέπει να την κρατήσει ; 1 1
efo355 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Γιατί ο ενοικιαστής αθέτησε τους όρους του συμβολαίου. Απλό είναι. 2 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Aν μπει καπάκι κάποιος άλλος γιατί να πρέπει να την κρατήσει ; Το έχω ήδη απαντήσει αυτό, επειδή ο ενοικιαστής δεν εκπλήρωσε τους όρους της μίσθωσης που είχαν συμφωνηθεί. Στο παρακάτω link η άποψη μιας δικηγόρου για το θέμα: https://singleparent.gr/oikonomika/eggyisi-enoikioy 1
kage Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Spoiler Εφόσον όπως είπες δεν υπάρχει αληθινή και στα χαρτιά μείωση μισθού ή μετάθεση του ενοικιαστή (που έχει κάνει το συμβόλαιο ) σε άλλο νομό είστε σε μειονεκτική θέση για δικαστηριο(έξοδα δικηγόρου/παραβολών παράστασης κτλ...) Θεωρητικα θα μπορούσε να ζητήσει να το δείχνετε ήδη το σπίτι αφού συνενοηθειτε με ιδιοκτήτη/ μεσίτη/ αγγελίες ώστε να μην προκύπτει ζημιά από σπάσιμο συμβολαίου... Η εγγύηση υποτίθεται καλύπτει ζημιές π έγιναν ή έξοδα (βάψιμο?έξοδα μεσίτη)π θα χρειαστούν ή για την ζημιά π υπέστει ο ιδιοκτήτης από μήνες π θα χάσει μέχρι να το νοικιασει
LabrakisG1992 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν μας λες και που ειναι το σπίτι μιας και ψάχνει ο κουνιάδος μου? ποτέ δεν ξέρεις :Ρ Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από LabrakisG1992
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα