elmario88 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Είμαι νέος οδηγός και έχω 2 ερωτήσεις. 1. Τι είναι καλύτερο στα φανάρια όταν σταματάω, να έχω πατημένο φρένο και νεκρά ή νεκρά με το χειρόφρενο πάνω; 2. Όταν πλησιάζω σε φανάρι και έχω 2α κατεβάζω 1η και σταματάω με συμπλέκτη και φρένο ή από 2α βάζω νεκρά και πατάω σιγά σιγά φρένο μέχρι να σταματήσει; Κυρίως ρωτάω αν είναι κακό να πετάω νεκρά ενώ το αμάξι είναι εν κινήσει. Ευχαριστώ, Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2021 από elmario88
elmario88 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 3 λεπτά πριν, adi32 είπε 1.φρένο 2.1η μόνο σε τρελή κατηφόρα 1. Ναι αλλά δεν φθείρονται άσκοπα τα φρένα αν τα πατάω κάθε λίγο; 2. Δηλαδή από 2α πατάω συμπλέκτη και φρένο ; Είναι λάθος να πετάω νεκρά και φρένο;
adi32 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Όχι σταματημένο όσο και να πατάς το φρένο δε φθείρεται. Κόβεις όσο κόβει η δευτέρα και μετά νεκρά και φρένο 2
elmario88 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, adi32 είπε Όχι σταματημένο όσο και να πατάς το φρένο δε φθείρεται. Κόβεις όσο κόβει η δευτέρα και μετά νεκρά και φρένο 1.Σε φανάρι με ανηφόρα / κατηφόρα τα πατημένα φρένα δεν φθείρονται; 2. Σόρρυ δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα σωστά. Ενώ έχω 2α πατάω φρένο και όταν αρχίζει και τρέμει συμπλέκτη + φρένο μέχρι να σταματήσει και όταν έχει ακινητοποιηθεί νεκρά; Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2021 από elmario88
adi32 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Όταν αρχίσει και τρέμει θα έχει φτάσει σε ταχύτητα 20 βγάζεις ταχύτητα και μόνο φρένο
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Νεκρα ποτε εν κινησει !!! Τις κατηφορες τις κατεβαινουμε με οτι ταχυτητα θα ανεβαιναμε την ανηφορα Νεκρά με πατημένο φρένο μόνο στο φανάρι Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2021 από Γιάννης Platano 1 1
elmario88 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Νεκρα ποτε εν κινησει !!! Τις κατηφορες τις κατεβαινουμε με οτι ταχυτητα θα ανεβαιναμε την ανηφορα Νεκρά με πατημένο φρένο μόνο στο φανάρι Νεκρά εν κινήσει ούτε ακόμα αν πρόκειται και για λίγα μέτρα;
velociraptoras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 1. φρενο και νεκρά, επειδη όμως είσαι νέος οδηγος σε ανηφορες για να μη σου φυγει πίσω όταν αφήνεις το φρένο για να ξεκινήσεις μεχρι να συνηθίσεις βάλε και χειρόφρενο. 2. κοβεις ταχυτητα, συμπλέκτη και φρένο για να σταματήσεις και βαζεις νεκρά 15 λεπτά πριν, elmario88 είπε Νεκρά εν κινήσει ούτε ακόμα αν πρόκειται και για λίγα μέτρα; Αν σου εχει μεινει από μπαταρία, και δεν εχεις κανεναν να σου δωσει ρευμα τοτε ναι, βρισκεις καποιον να σπρωξει και προχωράς με νεκρά μεχρι να πάρει μπρος. στα καινουρια αυτοκίνητα δεν ξέρω πόσο ασφαλές θα ήταν κατι τετοιο, στα παλιά έπιανε
phanispal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 21 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Νεκρα ποτε εν κινησει !!! Εντάξει, όταν βλέπεις μπροστά σου ότι ανάβει πορτοκαλί -> κόκκινο και ξέρεις ότι θα σταματήσεις μπορείς να αποσυμπλέξεις. Τώρα αν σε αυτά τα λίγα μέτρα σου σκάσει στον ουρανό κανάς βράχος απ' το πουθενά (μέσα στην πόλη εν τω μεταξύ) τον οποίο θα προλάβαινες όχι απλά να τον δεις αλλά και να τον αποφύγεις αν είχες ταχύτητα και επιτάχυνες, ε ας τον φας στο κεφάλι αν είσαι τόσο άτυχος.
elmario88 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, phanispal είπε Εντάξει, όταν βλέπεις μπροστά σου ότι ανάβει πορτοκαλί -> κόκκινο και ξέρεις ότι θα σταματήσεις μπορείς να αποσυμπλέξεις. Τώρα αν σε αυτά τα λίγα μέτρα σου σκάσει στον ουρανό κανάς βράχος απ' το πουθενά (μέσα στην πόλη εν τω μεταξύ) τον οποίο θα προλάβαινες όχι απλά να τον δεις αλλά και να τον αποφύγεις αν είχες ταχύτητα και επιτάχυνες, ε ας τον φας στο κεφάλι αν είσαι τόσο άτυχος. Βασικά ίσως δεν το έθεσα σωστά. Το νεκρά εν κινήσει το ρώτησα όχι από άποψη ασφάλειας δικιάς μου, αλλα αν κάνει ζημιά στο αμάξι δηλ να βάζω νεκρά εν κινήσει για λίγα μέτρα. 3 λεπτά πριν, elmario88 είπε Βασικά ίσως δεν το έθεσα σωστά. Το νεκρά εν κινήσει το ρώτησα όχι από άποψη ασφάλειας δικιάς μου, αλλα αν κάνει ζημιά στο αμάξι δηλ να βάζω νεκρά εν κινήσει για λίγα μέτρα. Από την άλλη έχω ακούσει ότι συμπλέκτη πρέπει να πατάμε μόνο όταν αλλάζουμε ταχύτητα , γιατί αλλιώς χαλάει ο δίσκος πλατώ
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, elmario88 είπε Βασικά ίσως δεν το έθεσα σωστά. Το νεκρά εν κινήσει το ρώτησα όχι από άποψη ασφάλειας δικιάς μου, αλλα αν κάνει ζημιά στο αμάξι δηλ να βάζω νεκρά εν κινήσει για λίγα μέτρα. Από την άλλη έχω ακούσει ότι συμπλέκτη πρέπει να πατάμε μόνο όταν αλλάζουμε ταχύτητα , γιατί αλλιώς χαλάει ο δίσκος πλατώ Δεν υπαρχει λογος να βαλει καποιος νεκρα εν κινησει ..Τωρα για λιγα μετρα πριν το κοκκινο φαναρι και με ελαχιστη ταχυτητα ...... ολοι το κανουμε με μηχανικα κιβωτια .Τα 17 τελευταια χρονια εχω αυτοματο κιβωτιο οποτε δεν υπαρχει νεκρα για κανενα λογο . Συμπλεκτη μονο σε αλλαγη ταχυτητας. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από Γιάννης Platano
adi32 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Και καλό είναι το πόδι όσο το δυνατόν να το βγάζουμε τελείως πάνω από το αμπραγιάζ. Έστω και λίγο αν ακουμπάει φθείρεται ο δίσκος 2 1
ΒουρΝ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Σαν νέος οδηγός να ρωτήσω και εγώ κάτι?Ώρες ώρες όταν με δευτερα το αμαξι πηγαίνει με πολύ χαμηλή ταχύτητα δεν τρέμει το αμαξι άρα συνεχίζω να κρατάω δευτερα ?Η καταστρέφω τον κινητήρα έτσι?
Haldol Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, ΒουρΝ είπε Σαν νέος οδηγός να ρωτήσω και εγώ κάτι?Ώρες ώρες όταν με δευτερα το αμαξι πηγαίνει με πολύ χαμηλή ταχύτητα δεν τρέμει το αμαξι άρα συνεχίζω να κρατάω δευτερα ?Η καταστρέφω τον κινητήρα έτσι? Εφόσον τρέμει το αμάξι ο κινητήρας αγκομαχάει να μη σβήσει (πολύ χαμηλές στροφές). Εάν είσαι σε βραδυπορεία (π.χ. μέσα σε κίνηση) βάλε 1η, εάν πρόκειται να σταματήσεις, νεκρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα