Horn Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ποσό που διαθέτουμε : περίπου 1000 αλλά ίσως και λίγο παραπάνω Χρήση υπολογιστή : gaming κυριως,και παλια παιχνιδια που ειναι CPU depended. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. υπαρχει μια ηδη 60 hz 1080p αλλα θα παμε για 144hz κατι σε AOC C24G1 144 hz PS. GPU υπάρχει ήδη μια 1050ti όπως επίσης και ssd υπάρχει. Οπότε θέλουμε MB-CPU-RAM-Οθόνη PSU και case.RAM και case να είναι RBG αν γίνεται. Επειδή έχω μείνει λίγο πίσω σε hardware στο μυαλό μου έχω κάτι σε Β550?RYZEN 7 5800x? thx in advance Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2021 από Horn
nickol-us Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Τροφοδοτικό; Σκληρό, δεν θα βάλεις nvme; Μάλλον δεν θα σου βγει το budget για τον 5800. Ο 5600 νομίζω είναι υπεραρκετός για gaming, εναλλακτικά μπορείς να δεις σε 11700f, ώστε να μαζευτεί το budget και εφόσον σε "καεί" το 8core. Edit Αν κρατάει το τωρινό σύστημα, ίσως να περίμενες τις νέες γενιές με ddr5, ή να αναβαθμιστεί κουτί κλπ για την όψη και τα υπόλοιπα σε δεύτερο χρόνο. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2021 από nickol-us
Horn Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τροφοδοτικό; Σκληρό, δεν θα βάλεις nvme; Μάλλον δεν θα σου βγει το budget για τον 5800. Ο 5600 νομίζω είναι υπεραρκετός για gaming, εναλλακτικά μπορείς να δεις σε 11700f, ώστε να μαζευτεί το budget και εφόσον σε "καεί" το 8core. Εκανα επεξεργασια και εβαλα και PSU στο 1ο post.Υπαρχει ηδη ενας ssd προς το παρων οπως γραφω.Και οχι δεν μας καινε οι 8 πυρηνες,αυτο που μας καιει ειναι IPC και higher clocks.
nickol-us Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Αν και έχεις ssd όπως λες, θα σύστηνα να δώσεις 40-50 ευρώ και να βάλεις έναν δίσκο nvme 250gb για να βάλεις os και εφαρμογές. Οθόνη δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά αυτή που κοιτάς φαίνεται μια χαρά. Κουτί : δεν θα κάνω πρόταση, υπολογίζω στο budget σου μείον 60-100 ευρώ για ένα καλό κουτί(έχει παραπάνω απο αρκετά σε αυτό το price range). Προσωπικά βάζω no1 το καλό airflow και μετά το rgb... Psu : gold/ 80+/ 650w νομίζω αρκετό και για μια καλή κάρτα, αν έχεις σκοπό να φορτώσεις τέρας ίσως σκεφτείς και για 750w Μητρική : B550 η πιο λογική επιλογή Cpu : 5600x, 6core είναι αρκετά για games και ελπίζω πως θα αργήσει να αλλάξει Air cooler : κρίμα σε τέτοιο μηχανάκι να μείνεις με την στοκ, μια vfm πρόταση Ram : οι ποιό οικονομικές, vfm rgb, 3600mhz/cl16. Μπορείς να δεις και άλλες εταιρίες στην ίδια χρηματική κατηγορία αλλά θα "χάσεις" είτε σε cl είτε σε mhz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα