Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

με το που ξεκίνησαν οι ζέστες και φέτος, ξεκίνησαν κι οι σκέψεις για κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό σχετικά με το water loop μου.Σκεφτόμουν κάτι σαν κι αυτό: https://www.caseking.de/hailea-durchlaufkuehler-ultra-titan-300-hc250265watt-kaelteleistung-wase-424.html?__shop=2

Υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβω υπόψη μου όπως π.χ. το μέγεθος των σωληνώσεων που δέχεται (18-20mm) ή τα 600-2200 λίτρα/ώρα που έχει σαν recommended coolant flow ή κάτι άλλο?Η αντλία μου είναι αυτή εδώ  https://www.ekwb.com/shop/ek-d5-pwm-g2-motor-12v-dc-pump-motor-sleeved και όπως λέει έχει παροχή 1500 λίτρα/ώρα.

Στην περίπτωση που ταιριάζουν όλα (λέμε τώρα...) σε ποιό σημείο του loop μπαίννει το chiller?Πρίν το ψυγείο,μετά απ'αυτό ή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια επί του θέματος!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, HEL_Fly4ever είπε

Γειά σας παιδιά,

με το που ξεκίνησαν οι ζέστες και φέτος, ξεκίνησαν κι οι σκέψεις για κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό σχετικά με το water loop μου.Σκεφτόμουν κάτι σαν κι αυτό: https://www.caseking.de/hailea-durchlaufkuehler-ultra-titan-300-hc250265watt-kaelteleistung-wase-424.html?__shop=2

Υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβω υπόψη μου όπως π.χ. το μέγεθος των σωληνώσεων που δέχεται (18-20mm) ή τα 600-2200 λίτρα/ώρα που έχει σαν recommended coolant flow ή κάτι άλλο?Η αντλία μου είναι αυτή εδώ  https://www.ekwb.com/shop/ek-d5-pwm-g2-motor-12v-dc-pump-motor-sleeved και όπως λέει έχει παροχή 1500 λίτρα/ώρα.

Στην περίπτωση που ταιριάζουν όλα (λέμε τώρα...) σε ποιό σημείο του loop μπαίννει το chiller?Πρίν το ψυγείο,μετά απ'αυτό ή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια επί του θέματος!

Καλησπέρα, λογικά δεν θα έχεις ψυγείο, γιατί θα ζεσταίνεται αν το υγρό είναι sub ambient.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, λογικά δεν θα έχεις ψυγείο, γιατί θα ζεσταίνεται αν το υγρό είναι sub ambient.

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

Κάτι τέτοιο υποπτεύθηκα κι εγώ να πω την αλήθεια αλλά όταν διάβασα αυτό που λένε εδώ https://www.aquatuning.de/water-cooling/radiators/chiller/2691/waterchiller-hailea-ultra-titan-300-hc250-265watt-cooling-capacity δηλαδή

Αναφορά σε κείμενο

We recommend integration of the chiller into the cooling loop in combination with a radiator. This allows use of the chiller when required (overclocking, Benchmarks, summer etc..) and use of the radiator during normal operation.

μπερδεύτηκα.Αν υποθέσουμε πως ψύχεται το νερό αρχικά απ'το ψυγείο κανονικά και στη συνέχεια περνάει από το chiller προτού πάει στα προς ψύξη components δε θα είναι πιο efficient απ'το να μην υπάρχει καθόλου ψυγείο?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, HEL_Fly4ever είπε

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

Κάτι τέτοιο υποπτεύθηκα κι εγώ να πω την αλήθεια αλλά όταν διάβασα αυτό που λένε εδώ https://www.aquatuning.de/water-cooling/radiators/chiller/2691/waterchiller-hailea-ultra-titan-300-hc250-265watt-cooling-capacity δηλαδή

μπερδεύτηκα.Αν υποθέσουμε πως ψύχεται το νερό αρχικά απ'το ψυγείο κανονικά και στη συνέχεια περνάει από το chiller προτού πάει στα προς ψύξη components δε θα είναι πιο efficient απ'το να μην υπάρχει καθόλου ψυγείο?

Ναι, θα μπορούσε, αν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας υγρού στην λούπα.

Αν πχ είσαι sun ambient μετά το τσιλερ αλλά above ambient μετά το component. Τότε θες ψυγείο πριν το τσιλερ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Ναι, θα μπορούσε, αν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας υγρού στην λούπα.

Αν πχ είσαι sun ambient μετά το τσιλερ αλλά above ambient μετά το component. Τότε θες ψυγείο πριν το τσιλερ.

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να ξέρουμε μέχρι πόσο sub ambient μπορεί να πάει η θερμοκρασία προτού αρχίζει να σχηματίζεται φαινόμενο υγροποίησης στα components π.χ. στο waterblock ή στα άλλα μεταλλικά μέρη της λούπας?Παίζει ρόλο και η σχετική υγρασία του περιβάλλοντος και η βαρομετρική πίεση ακόμα αλλά γενικά υπάρχει ένα ασφαλές σημείο που προτού να το φτάσουμε να μην έχουμε τέτοια θέματα?Αν ας πούμε έξω έχουμε 25 βαθμούς και το υγρό πάει στους 10 μετά το chiller το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε φαινόμενα υγροποίησης αλλά μπορεί να συμβεί και στους 10 π.χ. βαθμούς διαφορά?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, HEL_Fly4ever είπε

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να ξέρουμε μέχρι πόσο sub ambient μπορεί να πάει η θερμοκρασία προτού αρχίζει να σχηματίζεται φαινόμενο υγροποίησης στα components π.χ. στο waterblock ή στα άλλα μεταλλικά μέρη της λούπας?Παίζει ρόλο και η σχετική υγρασία του περιβάλλοντος και η βαρομετρική πίεση ακόμα αλλά γενικά υπάρχει ένα ασφαλές σημείο που προτού να το φτάσουμε να μην έχουμε τέτοια θέματα?Αν ας πούμε έξω έχουμε 25 βαθμούς και το υγρό πάει στους 10 μετά το chiller το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε φαινόμενα υγροποίησης αλλά μπορεί να συμβεί και στους 10 π.χ. βαθμούς διαφορά?

Ναι, θεωρητικά άμεσα έχεις υγροπόιηση αλλά έχει σημασία και η θερμοκρασία και υγρασία περιβάλλοντος. Κάτω απο 0 βαθμούς είναι απότομα περισσότερο γιατί παγώνει η υγρασία, αλλά μέχρι 8-10 βαθμούς διαφορά είσαι σχετικά ασφαλής.

Αμα δεν το θες για competitive OC, τσάμπα λεφτά ο chiller,  εξάλλου είναι μικρός, μόνο CPU και αν, στα 5Ghz.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ναι, θεωρητικά άμεσα έχεις υγροπόιηση αλλά έχει σημασία και η θερμοκρασία και υγρασία περιβάλλοντος. Κάτω απο 0 βαθμούς είναι απότομα περισσότερο γιατί παγώνει η υγρασία, αλλά μέχρι 8-10 βαθμούς διαφορά είσαι σχετικά ασφαλής.

Αμα δεν το θες για competitive OC, τσάμπα λεφτά ο chiller,  εξάλλου είναι μικρός, μόνο CPU και αν, στα 5Ghz.

...Ναι,το πού αρχίζει να παρουσιάζεται ορατή υγροποίηση έχει να κάνει με τη θερμοκρασία υγροποίησης της ατμόσφαιρας που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και το ποσό κορεσμένη σε υγρασία είναι (relative humidity) η ατμόσφαιρα.

Δεν το θέλω για competitive OC,απλά σκεφτόμουν αν μπορώ να κρατήσω τις θερμοκρασίες μέχρι το πολύ 10-15 άντε 20 βαθμούς over ambient σε πολύωρο gaming θα ήμουν ικανοποιημένος. Τωρα σε αυτές τις συνθήκες ο 8700K μου μόνιμα χρονισμένος στα 5Ghz σε όλους τους πυρήνες φτάνει τους 35-37 over ambient με τη λούπα να τρέχει στο 55-60% του maximum της (αντλία & rad fans).

Ίσως δοκιμάσω αρχικά με κάποιο κομμάτι μεταχειρισμένο,έχουν πολύ καλύτερη τιμή στην aquatuning.de γύρω στο 100αρικο και βλέπουμε στη συνέχεια.

Και πάλι ευχαριστώ και καλό βράδυ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Τι fans εχεις στα ψυγεια? Επενδυσε σε noctua a12x25 και θα εισαι οκ

Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM https://noctua.at/en/nf-f12-industrialppc-3000-pwm

Εχω επενδύσει από την πρώτη στιγμή...Και το ψυγείο 50άρι πάχος,νά΄χει μπόλικο πράμα...!!

Noctua κορυφή...Τα πληρώνεις βέβαια αλλά έτσι πάν'αυτά τα πράγματα...!!

Επεξ/σία από HEL_Fly4ever

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...