Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ababa641 είπε

Σε ερώτηση μου σε τεχνικό μεγάλης εταιρείας για να αποφύγουμε τυχόν τρύπημα του φούρνου μου απάντησε οτι θα πρέπει πάντα να ανοίγουμε την πόρτα μετά από κάθε ψήσιμο ώστε να μην υπάρχουν υδρατμοί και αφού κρυώσει λίγο να ελέγχουμε αν υπάρχει νερό για να το σκουπίσουμε.

Επίσης μου είπε να προτιμούμε τους φούρνους με πυρόλυση γιατι αντέχουν πολύ περισσότερο.

Σωστα στα ειπε αρκει να μην βαζεις σε λειτουργια συχνα την πυρολυση εως και καθολου, γιατι αποδεδειγμενα κανει κακο στον φουρνο.

  • Like 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Σωστα στα ειπε αρκει να μην βαζεις σε λειτουργια συχνα την πυρολυση εως και καθολου, γιατι αποδεδειγμενα κανει κακο στον φουρνο.

Δεν το ήξερα οτι η πυρόλυση κάνει κακό στο φούρνο.
Μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις που ακριβώς γίνεται η ζημιά?

Δυστυχώς μερικές φορές δεν καθαρίζει με τίποτα και η πυρόλυση τα κάνει στάχτη.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ababa641 είπε

Δεν το ήξερα οτι η πυρόλυση κάνει κακό στο φούρνο.
Μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις που ακριβώς γίνεται η ζημιά?

Δυστυχώς μερικές φορές δεν καθαρίζει με τίποτα και η πυρόλυση τα κάνει στάχτη.

Στην δικη μου περιπτωση καποια απο τα πιαστρακια ψηλα που κρατανε την αντισταση απο τις συνεχεις πυρολησεις εσπασαν με αποτελεσμα να κρεμασει, ειχα φερει τεχνικο και μου ειχει πει οτι εχει παρατηρηθει σε αρκετους φουρνους αυτο το προβλημα με βασικη αιτια την πυρολυση μιας και ανεβαζει θερμοκρασια που μπορει να φτασει και τους 500 βαθμους.

Οποτε αναγκαστηκα την σταματησα και απλα χρησιμοποιω καθαριστικα ωστε να τον διατηρω σε οσο το δυνατον καλυτερη κατασταση. 

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε

Σωστα στα ειπε αρκει να μην βαζεις σε λειτουργια συχνα την πυρολυση εως και καθολου, γιατι αποδεδειγμενα κανει κακο στον φουρνο.

Από ότι ξέρω δεν έχει πυρόλυση 

Δημοσ.

Αναφέρθηκε 1-2 φόρες, αλλά δεν είναι καλή ιδέα να ανοίγεις την πόρτα για να φεύγει η ζέστη/υγρασία γιατί έτσι ζορίζονται οι οθόνες και τα ηλεκτρονικά που είναι ακριβώς πάνω από την πόρτα. Οι πιο σύγχρονοι φούρνοι έχουν πρόγραμμα που δουλεύει τον ανεμιστήρα αφού σταματήσει το ψήσιμό, ακριβώς για να μη χρειάζεται να ανοίγεις την πόρτα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν ο φούρνος αρχίζει να παρουσιάζει φθορές στην εμαγέ προστασία του θαλάμου σημαίνει ότι για κάποιο λόγο έχει διαχωριστεί η επίστρωση από την λαμαρίνα, που συνήθως προκείται είτε από κατασκευαστικό λάθος είτε από εγκλωβισμένη υγρασία. Κατασκευαστικά λάθη έχουν εμφανιστεί στην Ελληνική αγορά πχ από κατασκευασμένα στην Τουρκία προιόντα (ακόμα και BOSCH). Η εγκλωβισμένη υγρασία προέρχεται από τον μη αερισμό του φούρνου στο τέλος του μαγειρέματος. Πρώτο δείγμα φθοράς από υγρασία είναι η φτερωτή του αέρα η οποία δεν έχει κάποια επίστρωση ή γαβανική προστασία και παρουσιάζει δείγματα σκουριάς. Μια τέτοια φτερωτή πρέπει να αλλάζεται αμέσως. Επόμενη ζημιά είναι η φθορά της εμαγιέ επίστρωσης που όταν διαπιστωθεί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε βαφή, στόκο κλπ. Τώρα έστω και σε μια τέτοια κατάσταση, μη σκευθείτε ότι αρκεί να βάζετε πλέον το ταψί στον φούρνο με ένα καπάκι ή ένα αλουμινόχαρτο από επάνω και όλα Ok !!! Οι βαφή και ο στόκος όταν ανεβάσουν θερμοκρασία παράγουν τοξικές αναθυμιάσεις οι οποίες βγαίνουν στον χώρο της κουζίνας από τον δυνατό εξαερισμό του φούρνου από τις εμπρός περσίδες (με την φτερωτή του ανεμιστήρα που λέγαμε παραάνω).  Το αποτέλεσμα είναι ότι γίνονται αμέσως εισπνεόμενες και μάλιστα για όλη την διάρκεια ψησίματος στον φούρνο, δηλαδή 1-2 ώρες !!! Το ίδιο συμβαίνει και με τους κόκκους σκουριάς. Για αυτό λοιπόν σας λέω ότι δεν αξίζει το ρίσκο έναντι της υγείας μας, οπότε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τον φούρνο με έναν καινούριο.

Επεξ/σία από costas_
  • Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, majunior said:

Αναφέρθηκε 1-2 φόρες, αλλά δεν είναι καλή ιδέα να ανοίγεις την πόρτα για να φεύγει η ζέστη/υγρασία γιατί έτσι ζορίζονται οι οθόνες και τα ηλεκτρονικά που είναι ακριβώς πάνω από την πόρτα. Οι πιο σύγχρονοι φούρνοι έχουν πρόγραμμα που δουλεύει τον ανεμιστήρα αφού σταματήσει το ψήσιμό, ακριβώς για να μη χρειάζεται να ανοίγεις την πόρτα.

Την πόρτα να την ανοιγετε όλη τέρμα κάτω, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις να μην πλησιάσει κανείς. Ο φούρνος έτσι στεγνώνει μια χαρά μέχρι να επανέλθει στην κανονική θερμοκρασία του δωματίου. Και δεν τρώνε υδρατμούς τα κουμπιά και οι πλακέτες από πάνω.

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 hours ago, ababa641 said:

Σε ερώτηση μου σε τεχνικό μεγάλης εταιρείας για να αποφύγουμε τυχόν τρύπημα του φούρνου μου απάντησε οτι θα πρέπει πάντα να ανοίγουμε την πόρτα μετά από κάθε ψήσιμο ώστε να μην υπάρχουν υδρατμοί και αφού κρυώσει λίγο να ελέγχουμε αν υπάρχει νερό για να το σκουπίσουμε.

Επίσης μου είπε να προτιμούμε τους φούρνους με πυρόλυση γιατι αντέχουν πολύ περισσότερο.

Αυτοί που είναι με υδρόλυση?

Quote

• Σύστημα Υδρόλυσης:
Ο ζεστός ατμός που δημιουργείται στο εσωτερικό του φούρνου μαλακώνει τις βρωμιές και επιτρέπει να καθαρίσετε εύκολα τα υπολείμματα με ένα πανί. Το πλεονέκτημα αυτής της λειτουργίας είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για τον καθαρισμό που συνεπάγεται πολύ χαμηλό κόστος όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αυτοί που είναι με υδρόλυση?

 

Απ' οτι είδα το δικό μου μοντέλο έχει και για υδρόλυση αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, μόνο με πυρόλυση έχω καθαρίσει.

Σημασία έχει οτι αυτοί οι φούρνοι έχουν περισσότερη αντοχή από τους κοινούς χωρίς πυρόλυση/υδρόλυση.

Spoiler

ΥΔΡΟΛΥΣΗ

Προϋπόθεση: Ο χώρος μαγειρέματος έχει κρυώσει
εντελώς.
1. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα από τον χώρο μαγειρέμα-
τος.
2. Αναμείξτε 0,4 λίτρα νερό με μια σταγόνα υγρού κα-
θαρισμού πιάτων και χύστε το στη μέση του πάτου
του χώρου μαγειρέματος.
Μη χρησιμοποιείτε καθόλου απεσταγμένο νερό.
3. Με τον διακόπτη επιλογής λειτουργίας, ρυθμίστε τον
τρόπο ψησίματος Κάτω θέρμανση .
4. Με τον διακόπτη επιλογής θερμοκρασίας, ρυθμίστε
80 °C.
5. Πατήστε το πλήκτρο τόσες φορές, μέχρι να μαρ-
καριστεί στην οθόνη ενδείξεων .

6. Ρυθμίστε με το πλήκτρο ή τη διάρκεια στα 4 λε-
πτά.
a Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ξεκινά η συσκευή
να θερμαίνει και η διάρκεια αρχίζει να τρέχει.
a Όταν λήξει η διάρκεια, ηχεί ένα σήμα και στην
οθόνη ενδείξεων βρίσκεται η διάρκεια στο μηδέν.
7. Απενεργοποιήστε τη συσκευή και αφήστε τον χώρο
μαγειρέματος να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

 

Επεξ/σία από ababa641
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...