Προς το περιεχόμενο

Αξίζει το GMAT;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Καλησπέρα σε όλους..

Το τελευταίο διάστημα έχω στείλει αιτήσεις για μεταπτυχιακά έξω πάνω στον τομέα μου αλλά έχω παρατηρήσει ότι για να μπω σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο (κ ίσως να έχω περισσότερες πιθανότητες για υποτροφία) χρειάζεται να δώσω GMAT ώστε να ενισχύσω τις πιθανότητες μου.

Το σκέφτομαι γιατί τα μαθηματικά είναι το δυνατό μου σημείο και πιστεύω ότι θα τα πάω πολύ καλά αν δώσω.

Αξίζει λέτε να το καθυστερήσω λίγο το μεταπτυχιακό και να κάνω αιτήσεις για το εαρινό εξάμηνο;

Κάθε γνώμη δεκτή..

Υ.Γ Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα ΜΒΑ απλώς πιστεύω ότι ένας καλός βαθμός στο GMAT ενισχύει κατά πολύ το βιογραφικό μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 2/6/2021 στις 9:14 ΜΜ, taketrance είπε

Τα μεταπτυχιακά που ζητάνε gmat το αναφέρουν στις προϋποθέσεις εισαγωγής, και συχνά και τι βαθμό ζητάνε. Αν όχι τότε είναι αχρείαστο. 

It depends. Αν έχεις τούμπανο βιογραφικό (βαθμό, πρότζεκτς, συστατικές, δημοσίευση), όντως, τσάμπα λεφτά. Αν έχεις όμως έναν μέτριο βαθμό πτυχίου, το GMAT σε ανεβάζει πάρα πολύ. Εφόσον φυσικά γράψεις πολύ καλά, που δεν είναι πολύ εύκολο. Και εφόσον δε χτυπάς πολύ "ορθόδοξα" πανεπιστήμια όπως είναι τα περισσότερα δημόσια γερμανικά που αν δε το γράφουν στις προϋποθέσεις, τότε το παραβλέπουν κιόλας.

Για μεταπτυχιακό Finance στο UK σε πολύ καλό πανεπιστήμιο είχα conditional offer σε 3 μέρες με βαθμό 6.3 τη στιγμή της αίτησης, μονο και μόνο επειδή είχα 700+ στο GMAT το οποίο δε ζητούσε υποχρεωτικά στις αιτήσεις

• 3 χρόνια αργότερα...
Στις 12/6/2021 στις 9:30 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

It depends. Αν έχεις τούμπανο βιογραφικό (βαθμό, πρότζεκτς, συστατικές, δημοσίευση), όντως, τσάμπα λεφτά. Αν έχεις όμως έναν μέτριο βαθμό πτυχίου, το GMAT σε ανεβάζει πάρα πολύ. Εφόσον φυσικά γράψεις πολύ καλά, που δεν είναι πολύ εύκολο. Και εφόσον δε χτυπάς πολύ "ορθόδοξα" πανεπιστήμια όπως είναι τα περισσότερα δημόσια γερμανικά που αν δε το γράφουν στις προϋποθέσεις, τότε το παραβλέπουν κιόλας.

Για μεταπτυχιακό Finance στο UK σε πολύ καλό πανεπιστήμιο είχα conditional offer σε 3 μέρες με βαθμό 6.3 τη στιγμή της αίτησης, μονο και μόνο επειδή είχα 700+ στο GMAT το οποίο δε ζητούσε υποχρεωτικά στις αιτήσεις

φιλε μια ερώτηση επειδή πρόσφατα το ξεκίνησα μονος. Ξερεις μηπως πως στο καλο ειναι ο σωστος τροπος διαβασματος γιατι κυριως στα μαθηματικα και στο αλλο κομματι (data insights) ειναι εξαιρετικα περιεργες οι "ασκησεις" . Επισης υπαρχει δωρεαν υλικο στο διαδικτυο? γιατι δεν ξερω καν ποιος ειναι ο σωστος τροπος μελετης για αυτα τα περιεργα μαθηματα.Θα δωσω το focus τον δεκεμβριο λογικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πριν πολλλάαααα χρόνια που το ε΄χα κάνει είχα βγάλει 720, είχα έναν άλλο έλληνα στο πρόγραμμα που είχε βγάλει 780 !!!! .... αλλά αυτός από σπόντα βρεθηκε σε ΜΒΑ , "κατέληξε" PhD με θεωρίες σχετικότητας και τέτοια, ένας άλλος είχε 580 και θεωρουσε καλό σκόρ το >600, οπότε όλα είναι πως σου κάτσουν. Δεν είναι το 1ο κριτήριο.

ο καλύτερος τρόπος ήταν, όπως και στα reasoning tests, να διαβάσεις 5-6 κλασσικά πράγματα πάνω στα οποία στηρίζονται σχεδόν όλες οι ερωτησεις και μετά να κάνεις άπειρο practice σε ρεαλιστικές συνθήκες (με χρόνο πχ κλπ) και να παρατηρέις αν αυξάνεται το σκορ σου.

Δε θεωρώ ότι μπορείς να βελτιωθείς πολύ, δε μπορεί νομίζω ένας να είναι πχ στο 600 κατά μέσο όρο και επειδή απλά θα "διαβάσει"  θα πάει στο 700+ , 20-30 μονάδες νομίζω μπορεί να βελτιωθεί, περισσότερο θα "σιγουρέψει"  το σκόρ του, δηλαδή θα είναι ολοένα και πιο πιθανό να γράψει κοντά στο Μ.Ο του

Επεξ/σία από DrLo
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...