Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, papp0us είπε Το Ali χρεώνει ΦΠΑ σε όλους τους πωλητές που δεν έχουν Ευρωπαικό ΦΠΑ. Το ζήτημα είναι οι πωλήσεις που γινονται στην Ευρώπη να έχουν κέρδος το ΦΠΑ στις Ευρωπαϊκές χώρες. Αν δεν έχουν έδρα σε Ευρωπαική χώρα, και απλά χρησιμοποιούν "ευρωπαϊκές αποθήκες" τότε χρεώνει κανονικά το ΦΠΑ ολόκληρο. 0-150€ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, αρκεί να έχει προχρεωθεί το ΦΠΑ, Έχετε κολλήσει χωρίς λογο στο τελωνείο. Πάει αυτό μέχρι τα 150€. Η προχρεωση του ΦΠΑ πως θα γίνει εδώ είναι το θέμα. Παραγγελνω κστι από μια Α χώρα με χαμηλότερο ΦΠΑ από εμάς, ο πωλητής θα πρέπει να ξέρει από πριν τι ΦΠΑ έχει η χώρα του αγοραστή η αυτό θα γίνεται αυτόματα από κάποια εφαρμογή που θα εισάγουν στις πλατφόρμες;
DrLo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 18 λεπτά πριν, ppkstat είπε Πάντως αν σε ενδιαφέρει, καλύτερα να το ξαναδείς λίγο γιατί, πραγματικά, απ' αυτά που γράφεις δεν σχηματίζεται καθόλου η εικόνα ενός ανθρώπου που σιχαίνεται τους φόρους. 'Ισως , λέω, ίσως δεν είσαι καλός στο να σχηματίζεις εικόνα από 1 post. Fair, δεν είναι ευκολο. Αλλά εσύ δεν έκανες καν τον όπο να σκεφτείς αυτά που διαβάζεις. Όπως έγραψα και παραπάνω είναι "μεγάλη κουβέντα" το αν μπορεί να είναι καλό για την οικονομία ένας παραπάνω φόρος αλλά αυτό μάλλον είτε δε το κατάλαβες είτε δε το διάβασες. Τώρα αν αυτό το εκλαμβάνεις ως σημάδι ότι μου αρέσουν οι φόροι, οκ μάλλον δε το έχεις και πρέπει να στα λέμε όλα νιανια. 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Η προχρεωση του ΦΠΑ πως θα γίνει εδώ είναι το θέμα. Παραγγελνω κστι από μια Α χώρα με χαμηλότερο ΦΠΑ από εμάς, ο πωλητής θα πρέπει να ξέρει από πριν τι ΦΠΑ έχει η χώρα του αγοραστή η αυτό θα γίνεται αυτόματα από κάποια εφαρμογή που θα εισάγουν στις πλατφόρμες; ΝΑΙ , φυσικά. Αυτό είναι η δουλειά του πωλητή. Γιατί σε παραξευει αυτό; Θα ρώταγες ένα πολιτικό μηχανικό που σχεδιάζει ένα σπίτι σε άλλο κράτος "θα πρέπει να ξέρει τους συντελεστές δομησης κάθε κράτους που θέλει να χτίσει σπίτι;" Αν δε το ξέρει θα το αγοράσει ως υπηρεσία από μια πλατφορμα που θα διαειρίζεται τις πωλήσεις του.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, DrLo είπε 'Ισως , λέω, ίσως δεν είσαι καλός στο να σχηματίζεις εικόνα από 1 post. Fair, δεν είναι ευκολο. Αλλά εσύ δεν έκανες καν τον όπο να σκεφτείς αυτά που διαβάζεις. Όπως έγραψα και παραπάνω είναι "μεγάλη κουβέντα" το αν μπορεί να είναι καλό για την οικονομία ένας παραπάνω φόρος αλλά αυτό μάλλον είτε δε το κατάλαβες είτε δε το διάβασες. Τώρα αν αυτό το εκλαμβάνεις ως σημάδι ότι μου αρέσουν οι φόροι, οκ μάλλον δε το έχεις και πρέπει να στα λέμε όλα νιανια. ΝΑΙ , φυσικά. Αυτό είναι η δουλειά του πωλητή. Γιατί σε παραξευει αυτό; Θα ρώταγες ένα πολιτικό μηχανικό που σχεδιάζει ένα σπίτι σε άλλο κράτος "θα πρέπει να ξέρει τους συντελεστές δομησης κάθε κράτους που θέλει να χτίσει σπίτι;" Αν δε το ξέρει θα το αγοράσει ως υπηρεσία από μια πλατφορμα που θα διαειρίζεται τις πωλήσεις του. Δεν το βρίσκω λογικό αυτό. Βάζω εγώ να πουλήσω μερικά πράγματα από το ebay, τα παραγγέλνουν 5 στόμα από 5 διαφορετικές χώρες εντός ΕΕ, θα πρέπει εγώ τώρα να αναζητώ τι ΦΠΑ έχουν σε κάθε μία από τις χώρες και να το συγκρίνω με με το δικό μας για να δω τι θα γίνει στην προχρεωση; Αν είναι έτσι λογιστές θα πρέπει να γίνουμε όλοι επειδη σκεφτήκαμε να βάλουμε αγγελία για να πουλήσουμε κάτι στο εξωτερικό από το Internet. Ο μηχανικός γνωριζει την νομοθεσία στην χώρα που μένει και ασκεί το επάγγελμα του με άδεια. Για το εξωτερικό αν θες να χτίσεις, θα αποτανθεις σε μηχανικό της χώρας που θες να χτίσεις. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από Basilhs23___
papp0us Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Δεν το βρίσκω λογικό αυτό. Βάζω εγώ να πουλήσω μερικά πράγματα από το ebay, τα παραγγέλνουν 5 στόμα από 5 διαφορετικές χώρες εντός ΕΕ, θα πρέπει εγώ τώρα να αναζητώ τι ΦΠΑ έχουν σε κάθε μία από τις χώρες και να το συγκρίνω με με το δικό μας για να δω τι θα γίνει στην προχρεωση; Αν είναι έτσι λογιστές θα πρέπει να γίνουμε όλοι επειδη σκεφτήκαμε να βάλουμε αγγελία για να πουλήσουμε κάτι στο εξωτερικό από το Internet. Στην περίπτωση σου θα το κάνει το Ebay. Μέχρι τώρα το Ebay σε απασχολούσε ποτέ αν ο αγοραστής ήταν π.χ απο το μπαγκλαντες, αν εσύ δεν ειχες πρόβλημα να το στείλεις εκεί; Και οι πλατφόρμες και τα καταστήματα σε πολύ μεγάλο βαθμό κάνουν πανεύκολα τον υπολογισμό της χρέωσης με βάση της χώρα που επιλέγεις στο Checkout, δεν ειναι καθόλου δύσκολο.
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Thresh είπε Μεταχειρισμένο? Εκτός ΕΕ ο πωλητής? Καινούργιο, Κίνα. eBay item number: 402721734680 Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από Joshua21 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, papp0us είπε Στην περίπτωση σου θα το κάνει το Ebay. Μέχρι τώρα το Ebay σε απασχολούσε ποτέ αν ο αγοραστής ήταν π.χ απο το μπαγκλαντες, αν εσύ δεν ειχες πρόβλημα να το στείλεις εκεί; Και οι πλατφόρμες και τα καταστήματα σε πολύ μεγάλο βαθμό κάνουν πανεύκολα τον υπολογισμό της χρέωσης με βάση της χώρα που επιλέγεις στο Checkout, δεν ειναι καθόλου δύσκολο. Ok. Στο ebay έχω δραστηριοποιηθει μονο ως αγοραστής. Τρεις αγορές όλες κι όλες, μια από ΗΠΑ άνω των 22 που πλήρωσα από πριν τέλη κτλ, μια από Ιταλία που αγόρασα κάτι και μια από Ελλάδα. Τώρα σκοπεύω να πάρω κάτι μελάνια από Γερμανία, θα δούμε τι θα γράφει στον προϋπολογισμό των φόρων κατά το check out.
ppkstat Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 19 λεπτά πριν, DrLo είπε Όπως έγραψα και παραπάνω είναι "μεγάλη κουβέντα" το αν μπορεί να είναι καλό για την οικονομία ένας παραπάνω φόρος αλλά αυτό μάλλον είτε δε το κατάλαβες είτε δε το διάβασες. Τώρα αν αυτό το εκλαμβάνεις ως σημάδι ότι μου αρέσουν οι φόροι, οκ μάλλον δε το έχεις και πρέπει να στα λέμε όλα νιανια. Φυσικά και το διάβασα. Όταν σαν άνθρωπος σιχαίνεσαι τους φόρους δεν λες ποτέ 'ή πρέπει να μπει και στους 2 φόρος ή σε κανέναν'. Ούτε και πιστεύεις φυσικά ότι η φοροδιαφυγή στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου. Το έκανα νιανιά γιατί έτσι λειτουργώ καλύτερα. Ότι μπορεί ο καθένας. Είπαμε η φύση είναι άδικη.
DrLo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν το βρίσκω λογικό αυτό. Βάζω εγώ να πουλήσω μερικά πράγματα από το ebay, τα παραγγέλνουν 5 στόμα από 5 διαφορετικές χώρες εντός ΕΕ, θα πρέπει εγώ τώρα να αναζητώ τι ΦΠΑ έχουν σε κάθε μία από τις χώρες και να το συγκρίνω με με το δικό μας για να δω τι θα γίνει στην προχρεωση; Αν είναι έτσι λογιστές θα πρέπει να γίνουμε όλοι επειδη σκεφτήκαμε να βάλουμε αγγελία για να πουλήσουμε κάτι στο εξωτερικό από το Internet. Ο μηχανικός γνωριζει την νομοθεσία στην χώρα που μένει και ασκεί το επάγγελμα του με άδεια. Για το εξωτερικό αν θες να χτίσεις, θα αποτανθεις σε μηχανικό της χώρας που θες να χτίσεις. Το αν το βρίσκεις ή όχι λογικό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. ΝΑΙ αυτό είναι η δουλειά του εμπόρου. και ΝΑΙ όλοι οι εμποροι εννοειται πρέπει να έχουν και από ένα λογιστή παραδίπλα, είτε υπάλληλο είτε εξωτερικό συνεργάτη. Που είναι το περίεργο; Δε υποχρεώνει κανείς να γίνεις έμπορος. μάλιστα όχι μόνο αυτό , πρέπει να ξέρει και όλες τις νομικές του υποχρεώσεις που πιθανόν να προκύπτουν όταν συναλλάσεται με πρόσωπα/εταιρείες από άλλο κράτος. Αν σου φαίνεται βουνό, σημαίνει ότι μπορεί απλά να μη κάνεις για αυτή τη δουλειά ή αν θες να γίνεις έμπορος να φροντίσεις να έχεις κάποιο συνεργάτη ή να αγοράσεις κάποια υπηρεσία που θα σε καλύψει σε αυτό. Όπως πρέπει να ξέρεςι όλους τους νόμους περί εμπορίου, και αν όχι χρειάζεσαι δικηγόρο, έτσι και αυτό. Σε κάποιες χώρες μπορεί να αποαγορευεται πχ να πουλάς κάτι. έτσι θα πρέπει να ξέρεις τι επιτρέπεται και τι όχι σε κάθε χώρα. Αν βαριέσαι να το μάθεις ή έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις με το χρόνο σου, θα το αγοράσεις σε υπηρεσία (ή απλά δε θα πουλάς σε χώρεςς που δε ξέρεις). Αλλά αυτό είναι τι να κάνουμε. "it comes with the job" που λένε στο χωριό μου. Αν σε κάποιον έμπορο δεν αρέσει να ψηφίσει να μπει το κράτος στου σε καθεστός εναιαίας αγοράς με όλο το κόσμο (που προσωπικά καθόλου δε θα με χάλαγε). Μέχρι τότε έτσι είναι. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από DrLo
papoys1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, Al_pacino είπε πρεπει να βγει ενα συγκεντρωτικό πινακακι απλα και αναλυτικά τι γινεται σε καθε περίπτωση αλλα στα σιγουρα ομως μην φαμε καμια πικρα...... εγω τελικα δεν καταλαβα αν παρουμε κατι απο alli-ebay απο 22 εως 150 πληρώνουμε και τελωνιο η μονο φπα; Οι περισσότεροι έχουμε την ίδια απορία. Αν π.χ. παραγγείλουμε από ali προπληρώσουμε 24% φπα που μέσω πλατφόρμας πάει στο Ελληνικό κράτος είναι μόνο αυτό ή κινδυνεύουμε να πληρώσουμε και το 15άρι τελωνείο;;; Από μία πλευρά αν είναι μόνο +24% ναι είναι κάποια επιβάρυνση τουλάχιστον δεν κλείνει τελείως ο δρόμος από Κίνα , αλλά αν μπει και τελωνείο πέθαναν οι αγορές μέχρι 20 ευρώ τουλάχιστον.
nvel Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ο μηχανικός γνωριζει την νομοθεσία στην χώρα που μένει και ασκεί το επάγγελμα του με άδεια. Για το εξωτερικό αν θες να χτίσεις, θα αποτανθεις σε μηχανικό της χώρας που θες να χτίσεις. υπάρχουν μηχανικοί στην ελλάδα που δραστηριοποιούνται και σε έργα εξωτερικού οπότε γνωρίζουν τους κανονισμούς και άλλων χωρών εκτός από τους ελληνικούς. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από nvel
papp0us Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 22 λεπτά πριν, papoys1 είπε Οι περισσότεροι έχουμε την ίδια απορία. Αν π.χ. παραγγείλουμε από ali προπληρώσουμε 24% φπα που μέσω πλατφόρμας πάει στο Ελληνικό κράτος είναι μόνο αυτό ή κινδυνεύουμε να πληρώσουμε και το 15άρι τελωνείο;;; Από μία πλευρά αν είναι μόνο +24% ναι είναι κάποια επιβάρυνση τουλάχιστον δεν κλείνει τελείως ο δρόμος από Κίνα , αλλά αν μπει και τελωνείο πέθαναν οι αγορές μέχρι 20 ευρώ τουλάχιστον. Ελα συνπαππού, Πληρώνεις το ΦΠΑ 24% στο καλάθι σου, το ΦΠΑ αυτό πάει στην Ελλάδα, και στη συνέχεια το πακέτο έρχεται εδώ και δεν έχει καμία άλλη επιβάρυνση. Αυτά μέχρι τα 150€. Πάνω απο τα 150€ είναι οτι ηταν και πριν. Εκτελωνισμός, ΦΠΑ, δασμοί κτλ. 2 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, DrLo είπε Το αν το βρίσκεις ή όχι λογικό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. ΝΑΙ αυτό είναι η δουλειά του εμπόρου. και ΝΑΙ όλοι οι εμποροι εννοειται πρέπει να έχουν και από ένα λογιστή παραδίπλα, είτε υπάλληλο είτε εξωτερικό συνεργάτη. Που είναι το περίεργο; Δε υποχρεώνει κανείς να γίνεις έμπορος. μάλιστα όχι μόνο αυτό , πρέπει να ξέρει και όλες τις νομικές του υποχρεώσεις που πιθανόν να προκύπτουν όταν συναλλάσεται με πρόσωπα/εταιρείες από άλλο κράτος. Αν σου φαίνεται βουνό, σημαίνει ότι μπορεί απλά να μη κάνεις για αυτή τη δουλειά ή αν θες να γίνεις έμπορος να φροντίσεις να έχεις κάποιο συνεργάτη ή να αγοράσεις κάποια υπηρεσία που θα σε καλύψει σε αυτό. Όπως πρέπει να ξέρεςι όλους τους νόμους περί εμπορίου, και αν όχι χρειάζεσαι δικηγόρο, έτσι και αυτό. Σε κάποιες χώρες μπορεί να αποαγορευεται πχ να πουλάς κάτι. έτσι θα πρέπει να ξέρεις τι επιτρέπεται και τι όχι σε κάθε χώρα. Αν βαριέσαι να το μάθεις ή έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις με το χρόνο σου, θα το αγοράσεις σε υπηρεσία (ή απλά δε θα πουλάς σε χώρεςς που δε ξέρεις). Αλλά αυτό είναι τι να κάνουμε. "it comes with the job" που λένε στο χωριό μου. Αν σε κάποιον έμπορο δεν αρέσει να ψηφίσει να μπει το κράτος στου σε καθεστός εναιαίας αγοράς με όλο το κόσμο (που προσωπικά καθόλου δε θα με χάλαγε). Μέχρι τότε έτσι είναι. Ναι, ωραία όλα αυτά που λες, μόνο που εγώ μιλάω για ένα φυσικό πρόσωπο που θέλει να πουλήσει έναν μικρό αριθμό από κάποια μεταχειρισμένα αντικείμενα. Δεν αναφέρομαι σε εμπόρους και επιχειρήσεις με εναρξη επαγγέλματος και βιβλία, αυτα όλα που λες τα ξέρω. Αναφέρομαι για τον Κώστα και την Μαρία που βρήκαν πχ ένα μεταχειρισμένο προϊόν που το πουλαει ο Xavier (φυσικό πρόσωπο) από Ισπανία, η και το αντίστροφο. Πάντως, από την στιγμή που γίνεται αυτόματα ο υπολογισμός του ΦΠΑ, έχω καλυφτεί σε αυτό που έψαχνα, τώρα πως θα λειτουργήσει στην πράξη και τι θέματα θα προκαλέσει, θα το δούμε. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από Basilhs23___
papp0us Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ναι, ωραία όλα αυτά που λες, μόνο που εγώ μιλάω για ένα φυσικό πρόσωπο που θέλει να πουλήσει έναν μικρό αριθμό από κάποια μεταχειρισμένα αντικείμενα. Δεν αναφέρομαι σε εμπόρους και επιχειρήσεις με εναρξη επαγγέλματος και βιβλία. From 1 July 2021, the EU will implement legislation which shifts the responsibility for collecting VAT for online purchases from sellers to marketplaces such as eBay in certain circumstances. eBay is obliged to collect VAT on goods sold through eBay to EU customers in the following circumstances: Goods imported into the EU, with a parcel value of up to EUR 150. Note that there is no longer a VAT exemption for small consignments up to EUR 22 Goods of any value sold by a non-EU seller, and shipped from inventory stored in the EU. Sellers may still have EU VAT obligations, and should consult their tax advisors for further information If an order fits either of these criteria, neither sellers nor carriers should collect VAT from buyers in the EU. eBay will collect the VAT from the buyer based on the country of delivery and remit it to the responsible tax authorities. Για αυτό το κάνεις μέσω Ebay για να κάνει ολες τις διαδικασίες αυτό για εσένα, και να μη χρειαστεί να μπλέξεις με ολα αυτά σαν ιδιώτης. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 26 λεπτά πριν, nvel είπε υπάρχουν μηχανικοί στην ελλάδα που δραστηριοποιούνται και σε έργα εξωτερικού οπότε γνωρίζουν τους κανονισμούς και άλλων χωρών εκτός από τους ελληνικούς. Ναι το ξέρω, και οι οποίοι έχουν λάβει κάποια άδεια από τα εκεί κράτη, στην Αγγλία πχ υπάρχουν πάρα πολλοι Έλληνες. Όπως και Γερμανία.
DrLo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ναι, ωραία όλα αυτά που λες, μόνο που εγώ μιλάω για ένα φυσικό πρόσωπο που θέλει να πουλήσει έναν μικρό αριθμό από κάποια μεταχειρισμένα αντικείμενα. Δεν αναφέρομαι σε εμπόρους και επιχειρήσεις με εναρξη επαγγέλματος και βιβλία. - Να πάει σε μια λαική να τα πουλήσει - να κάτσει να μάθει το ΦΠΑ αυτού ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ αριθμού (άρα ασήμαντο πρόβλημα) - να τα πουλησει σε ένα επαγγλεματία στη χώρα του που κάνοντας aggregate αυτές τις λίγες περιπτώσεις θα ξεπερνίεται το πρόβλημα - να το κάνει μέσα από κάποια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα. - να απιτήσει από το κράτος του (μέσω της ψήφου του) να μην τον βγαζουνε από κοινές αγορές Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεγαλύτερο από το να πρόβλημα να μην επιβάλλεται ΦΠΑ. Δε θα ρισκάρει το κάθε κράτος η ΕΕ να δημιουργήσει τρύπες στο διεθνές εμπόριό της για να διευκολύνει τον Μπάμπη (άσε και πριν παράνομα τα πουλούσε αφού δεν έκοβε παρατατικά) Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα