Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ας με διαορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι ΟΧΙ , δεν κάνει αυτό, προσθέτει το ελληνικό ΦΠΑ στη ΠΡΟ-γερμανικού ΦΠΑ τιμή (καθ. αξία). 

Βασικα στο αλι παιζει  να ηταν όλα χωρις φπα οποτε τωρα να μας το φυστικωνει οπως κ να εχει...

• Απαντ. 604
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, paylidis είπε

Βασικα στο αλι παιζει  να ηταν όλα χωρις φπα οποτε τωρα να μας το φυστικωνει οπως κ να εχει...

Και πολύ χαίρομαι γι αυτό.

Είναι μια πολύ καλή εξέλιξη 

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, DrLo είπε

Και πολύ χαίρομαι γι αυτό.

Είναι μια πολύ καλή εξέλιξη 

Απο μια αποψη συμφωνώ, εμμέσως ειναι καλο για την οικονομία αν και άμεσα κακο για την τσέπη μας....

Δημοσ.

πρεπει να βγει ενα συγκεντρωτικό πινακακι απλα και αναλυτικά τι γινεται σε καθε περίπτωση αλλα στα σιγουρα ομως μην φαμε καμια πικρα......

εγω τελικα δεν καταλαβα αν παρουμε κατι απο alli-ebay  απο 22 εως 150 πληρώνουμε και τελωνιο η μονο φπα;

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

πρεπει να βγει ενα συγκεντρωτικό πινακακι απλα και αναλυτικά τι γινεται σε καθε περίπτωση αλλα στα σιγουρα ομως μην φαμε καμια πικρα......

εγω τελικα δεν καταλαβα αν παρουμε κατι απο alli-ebay  απο 22 εως 150 πληρώνουμε και τελωνιο η μονο φπα;

Μόλις αγόρασα κάτι από ebay, και στο checkout μου έβαλε 24% πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, paylidis είπε

Απο μια αποψη συμφωνώ, εμμέσως ειναι καλο για την οικονομία αν και άμεσα κακο για την τσέπη μας....

Δε ξέρω αν είναι "καλό για την οικονομία" , αυτό χωρά συζήτηση.

Σίγουρα προσπαθεί να ανιτμετωπίσει μια τρομερή στρέβλωση στην αγορά.

Έπρεπε να γίνει ή αυτό ή να εξαιρεθούν από το ΦΠΑ όλες οι αγορές και εντός της ΕΕ (ακόμα και στη λιανική στην ίδια χώρα) μέχρι το ίδιο ποσο. Να μπορεί να πηγαίνεις πχ σε ένα ρουχάδικο και να αγοράζεις 100 κομμάτια μέχρι 22 ευρώ (προ ΦΠΑ) το καθένα χωρις ΦΠΑ.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, DrLo είπε

Έπρεπε να γίνει ή αυτό ή να εξαιρεθούν από το ΦΠΑ όλες οι αγορές και εντός της ΕΕ (ακόμα και στη λιανική στην ίδια χώρα) μέχρι το ίδιο ποσο. Να μπορεί να πηγαίνεις πχ σε ένα ρουχάδικο και να αγοράζεις 100 κομμάτια μέχρι 22 ευρώ (προ ΦΠΑ) το καθένα χωρις ΦΠΑ.

Αυτό φυσικά αποκλείεται. Ήδη όπως είναι τώρα (υποχρεωτικό παντού και στα πάντα) κι ένα σωρό κόσμος αποφεύγει να πληρώσει, σκέψου να μπει και αφορολόγητο όριο.

49 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

Από 0-150 ΦΠΑ, δες τον τίτλο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Αυτό φυσικά αποκλείεται. Ήδη όπως είναι τώρα (υποχρεωτικό παντού και στα πάντα) κι ένα σωρό κόσμος αποφεύγει να πληρώσει, σκέψου να μπει και αφορολόγητο όριο.

Δε διαφωνώ,

Άρα πολύ καλώς και 100% δίκαια μπήκε ο ΦΠΑ στα μπιχλιμπίδια από ΚΙΝΑ.

όποιος κλαίγεται ουσιαστικά κλαίγεται γιατί δεν τον αφήνουν να φοροδιαφευγει και να λειτουργεί στρεβλά κατά των διπλανών του.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε διαφωνώ,

όποιος κλαίγεται ουσιαστικά κλαίγεται γιατί δεν τον αφήνουν να φοροδιαφευγει και να λειτουργεί στρεβλά κατά των διπλανών του.

Έχω μια μικρή ελπίδα, μήπως πάμε σε χαμηλότερο ΦΠΑ κάποια στιγμή (αν το επιτρέψουν μνημόνια και δανειστές) όχι εξαιτίας αυτού, αλλά ΚΑΙ αυτού. Κάποτε ήταν 18%, όποιος θυμάται.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, paylidis είπε

Update Το aliexpress χρεωνει πλεον απευθείας φπα σε καθε παραγγελία, η πλακα ειναι ότι το κάνει και σε παραγγελίες με αποστολή απο ΕΕ (τσεχια - γερμανια κλπ) - τι φάση; επισης θα τα παρει το ελληνικο κρατος/τελωνειο/ελτα whatever ή θα μας ζητάνε κι άλλα;

Αν περνάνε όλα από τελωνείο και χρεώνεσαι εκεί και τελη εκτελωνισμου και στα εντός ΕΕ, πέθαναν οι αγορές από αυτές τις πλατφόρμες, είναι εντελώς ασύμφορο. 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Joshua21 said:

Μόλις αγόρασα κάτι από ebay, και στο checkout μου έβαλε 24% πάνω.

Μεταχειρισμένο? Εκτός ΕΕ ο πωλητής?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αν περνάνε όλα από τελωνείο και χρεώνεσαι εκεί και τελη εκτελωνισμου και στα εντός ΕΕ, πέθαναν οι αγορές από αυτές τις πλατφόρμες, είναι εντελώς ασύμφορο. 

Το Ali χρεώνει ΦΠΑ σε όλους τους πωλητές που δεν έχουν Ευρωπαικό ΦΠΑ. Το ζήτημα είναι οι πωλήσεις που γινονται στην Ευρώπη να έχουν κέρδος το ΦΠΑ στις Ευρωπαϊκές χώρες. Αν δεν έχουν έδρα σε Ευρωπαική χώρα, και απλά χρησιμοποιούν "ευρωπαϊκές αποθήκες" τότε χρεώνει κανονικά το ΦΠΑ ολόκληρο.

0-150€ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, αρκεί να έχει προχρεωθεί το ΦΠΑ, Έχετε κολλήσει χωρίς λογο στο τελωνείο. Πάει αυτό μέχρι τα 150€.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Πρέπει να καταλάβεις ότι ολο αυτό δεν επηρεάζει μόνο αυτόν που θέλει να πάρει κάτι φθηνότερα από την Κίνα, επηρεάζει πάρα πολλές καταστάσεις μερικές εκ των οποίων δεν έχουν καν να κάνουν με αποφυγή φόρων.

Γενικά με το θέμα της αξιολόγησης της φορολογίας γίνεται λίγο χαμός γιατί εισέρχονται και ιδεολογικοί/φιλοσοφικοί παράγοντες. Αυτό που εσύ αποκαλείς στρέβλωση για κάποιον άλλον είναι ανταγωνιστικότητα. Από εκεί και πέρα όλη αυτή η λαγνεία που φαίνεται να έχεις για τους φόρους πέρα από ακραία είναι και εντελώς μη-κατανοητή για μένα. Εκτός αμα ζεις από αυτούς, οπότε για σένα είναι απλά επιβίωση.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ppkstat είπε

Πρέπει να καταλάβεις ότι ολο αυτό δεν επηρεάζει μόνο αυτόν που θέλει να πάρει κάτι φθηνότερα από την Κίνα, επηρεάζει πάρα πολλές καταστάσεις μερικές εκ των οποίων δεν έχουν καν να κάνουν με αποφυγή φόρων.

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ

Γενικά με το θέμα της αξιολόγησης της φορολογίας γίνεται λίγο χαμός γιατί εισέρχονται και ιδεολογικοί/φιλοσοφικοί παράγοντες. Αυτό που εσύ αποκαλείς στρέβλωση για κάποιον άλλον είναι ανταγωνιστικότητα.

Τον Σεπτέμβρη μαζί με τους άλλους.  Ανταγωνιστηκότητα είναι να ανταγγωνίζονται 2 με ίδιους όρους. Το να τρέχουν δυο και στον ένα να φορτώνοεις 24 κιλά στη πλάτη δεν είναι ανταγωνισμός ούτε ελευθερη αγορα. 

Όπως έγραψα παραπάνω και είτε δε διάβασες είτε δε κατάλαβες δεν έχω κανένα καημό να μπει ο ΦΠΑ. Θα μου αρκούσε να καταργηθεί και ο τοπικός για τις ίδιες αγορές. 

Από εκεί και πέρα όλη αυτή η λαγνεία που φαίνεται να έχεις για τους φόρους πέρα από ακραία είναι και εντελώς μη-κατανοητή για μένα. Εκτός αμα ζεις από αυτούς, οπότε για σένα είναι απλά επιβίωση.  

χα χα χα, το άκουσα και αυτό. Προφανώς είτε είσαι πολύ noobας στο forum είτε δε σκαμπάζεις. Συνήθως με καηγορούν και "νεο-φιλελε" που σιχαίνεται τους φόρους.

Συμπέρασμα.

Δε ξέρεις τι λες. Δε σκαμπάζεις πως να το κάνουμε. 

ΥΓ: 

βλέπω ότι είσαι μέλος από το 2006, άρα noobas δεν είσαι, άρα δε σκαμπάζεις.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Το αν κάνει πολύ καλά ή όχι καλύτερα να το κρίνεις αφού έχεις και επίγνωση των διαφορετικών αυτών καταστάσεων. Πολλές απ' αυτές μάλιστα σχετίζονται με την Εθνική και όχι την κοινοτική νομοθεσία. 

Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λες για τα 24 κιλά στην πλάτη και συμφωνώ μαζί σου ότι είναι άδικο αλλά ρίχνεις το φταίξιμο σε λάθος μέρος και συμφωνείς με μια λύση τύπου πονάει χέρι κόψει χέρι. Επίσης το ότι είναι άδικο δεν είναι μη συμβατό ούτε με την ανταγωνιστικότητα ούτε με την ελεύθερη αγορά. Η φύση γενικά δεν χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη. 

Δεν έχω παρατηρήσει το δημόσιο σου προφίλ στο φόρουμ για να κρίνω. Πάντως αν σε ενδιαφέρει, καλύτερα να το ξαναδείς λίγο γιατί, πραγματικά, απ' αυτά που γράφεις δεν σχηματίζεται καθόλου η εικόνα ενός ανθρώπου που σιχαίνεται τους φόρους.    

Αν νομίζεις ότι δεν σκαμπάζω, προφανώς, δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω άποψη. Καλό απόγευμα και καλή τύχη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...