Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsofras είπε

Με ξέρω είμαι βλάκας αν δεν το γουστάρω το αμάξι 100% πάλι θα το μετανιώσω :D

Ρε μαν μην μιλάς έτσι για τον εαυτό σου, το κάνεις συνέχεια και δεν είναι σωστό, petrolheads είμαστε λογικό να τρωγόμαστε με τα αυτοκίνητά μας!! Εγώ έχω μπριζωθεί για supersport (μετέχειρη σαφώς) γιατί για να φτάσω το αμάξι εκεί που θέλω, χρειάζομαι μια περιουσία οπότε λέω να το αφήσω ήσυχο για την ώρα. Σορρυ για το άσχετο. Παρακολουθώ την εξέλιξη και αν έχω κάτι να προσθέσω θα ποστάρω. Πάντως δεν βλάπτει να οδηγήσεις και τη μπέμπα, έτσι για την εμπειρία(κα@λα θέλω να πω).

• Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, atrigane είπε

Ρε μαν μην μιλάς έτσι για τον εαυτό σου, το κάνεις συνέχεια και δεν είναι σωστό, petrolheads είμαστε λογικό να τρωγόμαστε με τα αυτοκίνητά μας!! Εγώ έχω μπριζωθεί για supersport (μετέχειρη σαφώς) γιατί για να φτάσω το αμάξι εκεί που θέλω, χρειάζομαι μια περιουσία οπότε λέω να το αφήσω ήσυχο για την ώρα. Σορρυ για το άσχετο. Παρακολουθώ την εξέλιξη και αν έχω κάτι να προσθέσω θα ποστάρω. Πάντως δεν βλάπτει να οδηγήσεις και τη μπέμπα, έτσι για την εμπειρία(κα@λα θέλω να πω).

Ε χιουμοριστικά με λέω βλάκα , δεν πιστεύω ότι είμαι βλάκας απλά κάποιες επιλογές μου δεν τις λες και λογικές

Σίγουρα δεν βλάπτει, ίσα ίσα μου αρέσει η φάση του τεστ ντραιβ γιατί έχω και μία προσωπική άποψη απο το να λέω μόνο όσα διαβάζω

Άλλο ένα θέμα που σκέφτομαι για την BMW είναι και τα κόστη, όσο και να είναι με το Seat βαδίζω σε γνωστά εδάφη

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Άλλο ένα θέμα που σκέφτομαι για την BMW είναι και τα κόστη, όσο και να είναι με το Seat βαδίζω σε γνωστά εδάφη

Ως εμμεσος ή άμεσος κατοχος Mercedes Smart BMW Audi Skoda Hyundai θα σου πω οτι το μονο που είχε (δε ξερω εαν παραμενει ακομα) φθηνη συντηρηση ήταν το hyundai... Στο Skoda η κανονικη τιμή του απλού σερβις ειναι 135-140€ (+10 ΚΕΚ εαν απαιτειται - στο ΦΑ δεν απαιτειται, προσωπικά εχω 50% εκπτωση για 4 χρονια), στο Audi 180-190 (εχω βεβαια 35% εκπτωση για τα πρώτα 4 χρόνια), στo 1.6 BMW 150-160 (το 2.2 ηταν περιπου 230), και στο Mercedes ήταν τότε 160...

Πληρώνεις λιγότερα για το σεατ; Καπου στο 150αρι νομιζω ήταν... Μη τη φοβάσαι τη συντηρηση... Ζημιες εαν βγουν πλεον με τα απειρα ηλεκτρονικα και τα συγχρονα μοτερ αμεσου ψεκασμου πονάνε παντου ανεξαρτητως μάρκας...

Το + του BMW ειναι οτι το μοτερ αυτο δουλευεται χρονια κ το ξερουν απεξω κ ανακατωτά τα εξειδικευμενα οποτε μετα την εγγυηση μπορεις καλλιστα να το πας εξω (σε αντιθεση με τον 1.5 του γκρουπ που μου εχουν παραδεχτει 2 εξειδικευμενα οτι δε το κατεχουν 100% ακόμη).

Για εμένα αδικείς τον άσσο, θεωρω ειναι αυτο που θελεις/χρειαζεσαι...

Δε ξερω τι επιτόκια εχουν παντως στο 3.5 που ειμαι εγω οι τόκοι ειναι αστείοι στην τετραετία - δεν αξιζε να πληρωσω καν μετρητα...

Κατα τα αλλα συμφωνω με τον atrigate, δεν ειμαστε βλακες, Petrolheads ειμαστε...

εμενα δε μου λειπει τιποτα απο το αμαξι (ισως μια ρυθμιση μονο στους αισθητηρες που ειναι μπουρδα της audi και αργα ή γρηγορα θα λυθει) κ παλι τρώγομαι με τα ρουχα μου...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Στην κατηγορία των C-segment hatchback, όλα είναι «της σειράς»,
μη γελιόμαστε από το όποιο σηματάκι θυμίζει premium.

2. Ειδικά για το Audi A3, αυτό κι αν είναι «της σειράς».
Όχι μόνο επειδή έχει πέσει σε απτή αίσθηση του εσωτερικού εν σχέσει με το παλιό Α3,
αλλά και επειδή πάντα το Α3 ήταν «της σειράς» (λέγε με πλατφόρμα Golf-Leon-Octavia).

3. Το να πάει κάποιος να φύγει από Leon για να πάει σε Α3,
είναι η μεγαλύτερη αστοχία που έχει να κάνει.
Α3 μειονεκτεί από τα αποδυτήρια τουλάχιστον σε χώρους και ασφάλεια σε σχέση με το Leon
χωρίς  να έχει premium εικόνα εσωτερικού.
(Κατά βάση Leon-A3 μοιράζονται το μεγαλύτερο μέρος των εξαρτημάτων τους
αλλά δεν το λέμε παραέξω για λόγους σνομπισμού ή και άγνοιας).

4. Νόημα να φύγει κάποιος από Leon θεωρητικά για premium σηματάκι παίζει μόνο με Mercedes & BMW. Δώρον άδωρο βέβαια, καθότι προσθιοκίνητα.

5. Μια χαρά καλό αμάξι είναι το Leon (είπαμε σωθικά Golf-A3), για αυτό και πουλάει στο εξωτερικό,
άλλο που στην Ελλάδα δε μας γεμίζει το μάτι.

Επεξ/σία από apostolos_36
  • Like 2
Δημοσ.

Το xceed το εχεις δει? 

Η αληθεια ειναι οτι ενω το εκραζα πλεον ειναι απο τα καλυτερα value. Δεν το εχω οδηγησει αλλα πρεπει να ειναι αρκετα καλος συνδιασμος οδηγησης-ανεσης. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Ως εμμεσος ή άμεσος κατοχος Mercedes Smart BMW Audi Skoda Hyundai θα σου πω οτι το μονο που είχε (δε ξερω εαν παραμενει ακομα) φθηνη συντηρηση ήταν το hyundai... Στο Skoda η κανονικη τιμή του απλού σερβις ειναι 135-140€ (+10 ΚΕΚ εαν απαιτειται - στο ΦΑ δεν απαιτειται, προσωπικά εχω 50% εκπτωση για 4 χρονια), στο Audi 180-190 (εχω βεβαια 35% εκπτωση για τα πρώτα 4 χρόνια), στo 1.6 BMW 150-160 (το 2.2 ηταν περιπου 230), και στο Mercedes ήταν τότε 160...

Πληρώνεις λιγότερα για το σεατ; Καπου στο 150αρι νομιζω ήταν... Μη τη φοβάσαι τη συντηρηση... Ζημιες εαν βγουν πλεον με τα απειρα ηλεκτρονικα και τα συγχρονα μοτερ αμεσου ψεκασμου πονάνε παντου ανεξαρτητως μάρκας...

Το + του BMW ειναι οτι το μοτερ αυτο δουλευεται χρονια κ το ξερουν απεξω κ ανακατωτά τα εξειδικευμενα οποτε μετα την εγγυηση μπορεις καλλιστα να το πας εξω (σε αντιθεση με τον 1.5 του γκρουπ που μου εχουν παραδεχτει 2 εξειδικευμενα οτι δε το κατεχουν 100% ακόμη).

Για εμένα αδικείς τον άσσο, θεωρω ειναι αυτο που θελεις/χρειαζεσαι...

Δε ξερω τι επιτόκια εχουν παντως στο 3.5 που ειμαι εγω οι τόκοι ειναι αστείοι στην τετραετία - δεν αξιζε να πληρωσω καν μετρητα...

Αν μία στις χίλιες σκάσει σαζμαν το αμάξι θα πάει στα σκουπίδια

Είμαι άνετος οικονομικά ως "δοσάκιας" :D

Δλδ δεν χρωστάω πουθενά αλλά δεν έχω και κάβα κανα 20χίλιαρο έτσι ώστε αν σκάσει κάτι να μπορώ να ανταπεξέλθω άνετα , για αυτο τα σκέφτομαι και αυτά τα ανοίγματα.

Θα μπορούσα να δίνω και 500ε δόση , αν σκάσει όμως κάτι μετά την εγγύηση (που είναι και ξεφτίλα σε BMW ) αντίο ζωή

Μπορώ να δώσω κανα 3 χιλιάρικα να τσιμπήσω το Leon και να αλλάξω ανάρτηση - λάστιχα και φρένα (θέλω τα brembo που φοράει και το Formentor καμία επαφή με τα δικά μου)

Αν τυχών πάθει κάτι το σαζμαν μετά την 4ετία πάλι λιγότερα θα έχω δώσει με στημένο το αμάξι όπως θέλω

Εκεί με βλέπω να καταλήγω Γιώργο , βλέπω δεν έχω διάθεση τελικά για άλλο αμάξι, ακόμη και εχθές που πήγα και κοίταζα δεν είχα και πολλή όρεξη.

Απλά με έφαγε η ξενέρα με τα θέματα που έχω με το δικό μου

Να πάει να χεστεί , θα το κρατήσω και θα το φτιάξω στα σημεία που πονάει

Είναι καγκούρικο το σουλούπι του δεν μου αρέσει κάτι άλλο (έχω και ηλιοροφή)

Λοιπόν ευχαριστώ για την βοήθεια στις ανησυχίες μου , πλέον οι ανησυχίες θα συνεχίσουν περί βελτίωσης

Αν βγεί κάποια στιγμή κάτι που να με εξιτάρει εδώ θα είμαστε :)

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Αν μία στις χίλιες σκάσει σαζμαν το αμάξι θα πάει στα σκουπίδια

επ αυτου συμφωνουμε... για αυτο κ απερριψα εξαρχης τα αυτοματα... γιατι κ εγω δε μπορώ να εχω παντα 5-10Κ στην ακρη για ζημιες (που και να τα εχω θεωρω βλακωδες να τα διαθεσω για ενα κιβωτιο). Το θεμα ειναι οι πιθανότητες σε αυτες τις περιπτωσεις όπως και οι προοπτικες επισκευης...

DSG σπασμενο ακουμε καθε μερα, bmw & merc (ή και citroen και άλλες μάρκες για να ειμαι δικαιος) ευτυχως οχι...

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Είμαι άνετος οικονομικά ως "δοσάκιας" :D

Δλδ δεν χρωστάω πουθενά αλλά δεν έχω και κάβα κανα 20χίλιαρο έτσι ώστε αν σκάσει κάτι να μπορώ να ανταπεξέλθω άνετα , για αυτο τα σκέφτομαι και αυτά τα ανοίγματα.

Θα μπορούσα να δίνω και 500ε δόση , αν σκάσει όμως κάτι μετά την εγγύηση (που είναι και ξεφτίλα σε BMW ) αντίο ζωή

Μπορώ να δώσω κανα 3 χιλιάρικα να τσιμπήσω το Leon και να αλλάξω ανάρτηση - λάστιχα και φρένα (θέλω τα brembo που φοράει και το Formentor καμία επαφή με τα δικά μου)

Αν τυχών πάθει κάτι το σαζμαν μετά την 4ετία πάλι λιγότερα θα έχω δώσει με στημένο το αμάξι όπως θέλω

Εκεί με βλέπω να καταλήγω Γιώργο , βλέπω δεν έχω διάθεση τελικά για άλλο αμάξι, ακόμη και εχθές που πήγα και κοίταζα δεν είχα και πολλή όρεξη.

Απλά με έφαγε η ξενέρα με τα θέματα που έχω με το δικό μου

Να πάει να χεστεί , θα το κρατήσω και θα το φτιάξω στα σημεία που πονάει

Είναι καγκούρικο το σουλούπι του δεν μου αρέσει κάτι άλλο (έχω και ηλιοροφή)

Λοιπόν ευχαριστώ για την βοήθεια στις ανησυχίες μου , πλέον οι ανησυχίες θα συνεχίσουν περί βελτίωσης

Αν βγεί κάποια στιγμή κάτι που να με εξιτάρει εδώ θα είμαστε :)

με τη βελτιωση μπορει να στρωσει σε ενα βαθμο σιγουρα, απλα επειδη σε εχω καταλαβει, μετα θα λες πεταξα 3Κ και εχω το ιδιο αμαξι :P 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

επ αυτου συμφωνουμε... για αυτο κ απερριψα εξαρχης τα αυτοματα... γιατι κ εγω δε μπορώ να εχω παντα 5-10Κ στην ακρη για ζημιες (που και να τα εχω θεωρω βλακωδες να τα διαθεσω για ενα κιβωτιο). Το θεμα ειναι οι πιθανότητες σε αυτες τις περιπτωσεις όπως και οι προοπτικες επισκευης...

DSG σπασμενο ακουμε καθε μερα, bmw & merc (ή και citroen και άλλες μάρκες για να ειμαι δικαιος) ευτυχως οχι...

με τη βελτιωση μπορει να στρωσει σε ενα βαθμο σιγουρα, απλα επειδη σε εχω καταλαβει, μετα θα λες πεταξα 3Κ και εχω το ιδιο αμαξι :P 

όχι εντάξει αν με 3Κ το φέρω στα μέτρα δεν θα έχω θέμα

1 ώρα πριν, imr είπε

Το xceed το εχεις δει? 

Η αληθεια ειναι οτι ενω το εκραζα πλεον ειναι απο τα καλυτερα value. Δεν το εχω οδηγησει αλλα πρεπει να ειναι αρκετα καλος συνδιασμος οδηγησης-ανεσης. 

Ναι το είχα δεί πριν το Leon , ωραίο ήταν αλλά μου φάνηκε ακριβό τότε

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsofras είπε

τωρα να δεις πόσο ακριβό ειναι 🤣

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Εμ βλέπω και αυτά και λέω να κάτσω στα αυγά μου

Αν στις αρχές έλεγα ότι έδωσα πολλά στα 24K και μήπως δεν ήταν έξυπνη επιλογή με ηλεκτροκίνηση κτλ , που να πάω τώρα να δώσω 30K και να σκέφτομαι τα ίδια

Ας κάτσω στα αυγά μου μέχρι να πάρω ηλεκτρικό

ή αν πέσει στα 30Κ η Giulia 🥰

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsofras είπε

όχι εντάξει αν με 3Κ το φέρω στα μέτρα δεν θα έχω θέμα

4 λεπτά πριν, paylidis είπε

Νομίζω είναι το μόνο που έχει κρατήσει τιμές (ήταν ακριβό από όταν βγήκε οπότε πόσο να πάει :p)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Εμ βλέπω και αυτά και λέω να κάτσω στα αυγά μου

Αν στις αρχές έλεγα ότι έδωσα πολλά στα 24K και μήπως δεν ήταν έξυπνη επιλογή με ηλεκτροκίνηση κτλ , που να πάω τώρα να δώσω 30K και να σκέφτομαι τα ίδια

Ας κάτσω στα αυγά μου μέχρι να πάρω ηλεκτρικό

ή αν πέσει στα 30Κ η Giulia 🥰

να σε φτιαξω με ενα ENYAQ στα 29Κ να τελειώνεις; προσωπικα το λιγουρευομαι...

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, paylidis είπε

να σε φτιαξω με ενα ENYAQ στα 29Κ να τελειώνεις; προσωπικα το λιγουρευομαι...

Μόνο τόσο πάει αυτό; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sargus είπε

Μόνο τόσο πάει αυτό; 

Φαντάζομαι πρώτη έκδοση με τα 148 και την επιδότηση των 8.000ε

• Δημιουργία νέου...