Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είδα ένα arkana, εντυπωσιακό!

Δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα σε reviews και ιδιαίτερα από απλούς χρήστες

• Like 1
  • Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συνεχίζω πάντως να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά με το αμάξι

Αν θυμάσαι Γιώργο σε είχα ρωτήσει επειδή μου είχε κάνει εντύπωση ότι κάποιες φορές αφήνω το γκάζι και το αμάξι κρατάει ταχύτητα ή επιταχύνει λίγο

Επίσης σήμερα από τρίτη κατέβασα δευτέρα και το αμάξι πέταξε μούτρα λες και έσβησε και ξαναπήρε μπροστά ( το είχα αναφέρει πάλι κανά 2 φορές που μου το είχε κάνει)

Αν δεν είχα την γυναίκα μου μέσα σε όλα αυτά θα νόμιζε ότι την δουλεύω Κάτι παίζει με τις στροφές του κινητήρα και αυτά τα κόλπα μου τα κάνει το τελευταίο εξάμηνο

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, tsofras είπε

Αν θυμάσαι Γιώργο σε είχα ρωτήσει επειδή μου είχε κάνει εντύπωση ότι κάποιες φορές αφήνω το γκάζι και το αμάξι κρατάει ταχύτητα ή επιταχύνει λίγο

Επίσης σήμερα από τρίτη κατέβασα δευτέρα και το αμάξι πέταξε μούτρα λες και έσβησε και ξαναπήρε μπροστά ( το είχα αναφέρει πάλι κανά 2 φορές που μου το είχε κάνει)

Αν δεν είχα την γυναίκα μου μέσα σε όλα αυτά θα νόμιζε ότι την δουλεύω Κάτι παίζει με τις στροφές του κινητήρα και αυτά τα κόλπα μου τα κάνει το τελευταίο εξάμηνο

Είχα αντίστοιχα θέματα με ένα παλιό αυτοκίνητο, δεν τα κοίταξα ποτέ γιατί ήταν τόσο παλιό που δεν είχε νόημα αλλά κανείς δεν με πίστευε.  Ίσως είναι θέμα του γκαζιού; Μήπως κολλάει; Προσωπικά είχα θέμα και με το ρελαντί κάποιες φορές που ανέβαζε μόνο του στροφές και μετά έπεφταν. 

Δημοσ.

Και στο Ibiza έχω παρατηρήσει ότι κρατάει στροφές στην αλλαγή, επίσης μου τη δίνει απίστευτα το start/stop, ειναι το 1 πράγμα που κάνω (απενεργοποιώ) βάζοντας μπρος το αμάξι, έχει τύχει σε αναμονή για να μπω σε κεντρικό δρόμο, να μου σβήσει και πατώντας συμπλέκτη να ξαναπάρει μπρος κόβοντας με.... 

Μάλλον θα σου πουν για καμιά ολική αναβάθμιση λογισμικού 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, terry308 είπε

Επεiδή δεν τα πάω καλά μ' αυτά τα καινούρια μπλιμπλίκια, αυτό είναι το λεγόμενο ECU/TCU update (ή upgrade)?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, terry308 είπε

Και στο Ibiza έχω παρατηρήσει ότι κρατάει στροφές στην αλλαγή, επίσης μου τη δίνει απίστευτα το start/stop, ειναι το 1 πράγμα που κάνω (απενεργοποιώ) βάζοντας μπρος το αμάξι, έχει τύχει σε αναμονή για να μπω σε κεντρικό δρόμο, να μου σβήσει και πατώντας συμπλέκτη να ξαναπάρει μπρος κόβοντας με.... 

Εγώ το έχω πάντα απενεργοποιημένο Λευτέρη εκτός αν παίζει θέμα και δεν απενεργοποιείται σωστά, αλλά και πάλι ήμουν με 30χλμ και κατέβασα από τρίτη σε δευτέρα οπότε και να είχα start stop δεν θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί

Δεν λέω ότι κρατάει στροφές όταν αλλάζεις ταχύτητα, πας με 30χλμ και 2α ας πούμε, αφήνεις το γκάζι και το αμάξι πάει 31-32-35-37 και συνεχίζει στα 37 λες και έχει cruise control και αν πατήσεις φρένο τότε βουτάει και ρίχνει την ταχύτητα

Το θέμα είναι ότι το έχω αγαπήσει το κωλαμαξο όπως ξαναειπα και δεν έχω ιδιαίτερη διάθεση ούτε να βρω καινούριο ούτε να πληρώσω άλλα 7-8 Αλλά φοβάμαι ότι αν δεν βγάλω άκρη θα τα λουστω μετά την εγγύηση οπότε μπορεί καλύτερα όπως είναι οι τιμές να το διώξω τώρα

Θα το σκεφτώ μήπως το πάω και αλλού για έλεγχο απλά τα παράξενα τα κάνει τυχαία

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsofras είπε

Αυτο δε το καταλαβαινω ακριβως... ΑΝ ειναι να κανονισουμε μια μαζωξη μετα τις διακοπες να τεσταρουμε κ το δικο μου να δεις αν το κανει, αν κ δε νομιζω.

Εμενα αυτο που κανει ειναι πχ. σε ευθεία ελαφριά κατηφόρα με 2700-3000 στροφες κ a/c ανοιχτό με το που θελησω να δωσω γκαζι να εχει μια καθυστερηση ανταποκρισης 0,5-1 δευτερόλεπτο. Μου το ειχαν δικαιολογησει σε μπαγιατικη βενζίνη καποια στιγμή εν μεσω Lockdowns (και ισως ειχαν δικιο με δεδομενο οτι η βενζινη ηταν πανω απο 1.5 μηνα τοτε, καθως δε μου το ξαναεκανε για καιρο)... Τωρα τον περασμενο μηνα μου το εκανε αλλες 2 φορες σύνολο (ειχα λίγη βενζίνη βεβαια μεσα καμια 20€ κ τις δυο φορες). Βλαβες κλπ δεν εχει γραψει τιποτα, επισης το εβγαλαν 5 χλμ βολτα στο σερβις δε βρηκαν κατι ούτε τους το έκανε. Με το κολλητο μηχανικο που το συζητησα θεωρεί οτι 80% ειναι η λειτουργία της EGR που υπο αυτές τις συνθηκες παραμένει ανοιχτή οποτε ο χρονος αυτος της καθυστερησης ειναι μεχρι να κλεισει για να ανεβουν οι στροφές, σιγουρα δεν ειναι πρόβλημα αλλα ειναι ελαφρως σπαστικό. Στο υπολοιπο 20% θεωρει κ αυτος τη βενζίνη αλλα δε μου στεκει καθως βαζω 98αρα μονιμα και απο συγκεκριμενο βενζινάδικο που το δοκιμαζω χρόνια. Το εχει παρατηρησει και σε T-Roc 1.5 πελάτη του αλλα εκει ηταν πιο εντονο - χωρις ωστόσο να του βγαζει βλαβες η κατι αλλο, απλα ετσι δουλευει...

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Nabuko είπε

Επεiδή δεν τα πάω καλά μ' αυτά τα καινούρια μπλιμπλίκια, αυτό είναι το λεγόμενο ECU/TCU update (ή upgrade)?

Ουτε εγώ, αλλά έτσι πάει με την τεχνολογία, τα οχήματά μας έχουν πολύ ηλεκτρονικό, οπότε οπως είπαν ήδη στο Θωμά για αναβάθμιση του infotainment (οθόνης) κατα μεγάλο ποσοστό πιστεύω ότι θα πιπιλισουν την ίδια καραμέλα... Να του βάλουμε στον εγκέφαλο, να κάνουνε μια αναβάθμιση κτλ κτλ... 

Όπως μας κάνουν και με τις συσκευής κινητής (επειδή είμαι παθών εδώ και μια εβδομάδα, το κινητό πηγαινοερχεται 500χλμ κάθε 3 μέρες, το service δε βρίσκει πρόβλημα κάνει αναβάθμιση λογισμικού και μου το στέλνει, εγώ δεν μπορώ να μιλήσω (έχει θέμα με τις κλήσεις) και ξανά πάρει service... Εχω τραβήξει βίντεο έχω μιλήσει και με το support team της εταιρείας και αναμένω νεότερα.. Συσκευή 1100€...  Ευχαριστώ που  διαβάσατε τον δικό μου πόνο. 

Θωμά @tsofras θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα στον κ Γιαλενιο, ξέρω ότι δεν σε βολεύει, αλλά μια φορά που ήμουν κάτω με εξυπηρέτησε άμεσα, για ένα λιπαντικό service, πλήρωσα λιγότερο απ όσα έδινα στη Θεσσαλονίκη και στα Γιαννιτσά και στο τέλος του service ο ίδιος ο κ. Σπύρος πήρε το αμάξι και έκανε μια βόλτα για να ελέγξει ότι όλα είναι καλά , μου το παρέδωσε με χαμόγελο και μου ευχήθηκε καλή επιστροφή στη Μακεδονία μας... 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, terry308 είπε

θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα στον κ Γιαλενιο

Και εγω αυτό θα πρότεινα για να ειμαι ειλικρινής...

Εναλλακτικα στο Μακρή, επισης γνωστης και κανει ελεγχο προτου παραδοθει οποιοδήποτε αυτοκινητο στο πελατη...

• Like 2
Δημοσ.
Στις 19/7/2022 στις 3:38 ΜΜ, mp123 είπε

Που εχουν φτασει τα αμαξια ;

Πριν τρια χρονια που πηρα στην γυναικα το σουιφτ ειχα δει και το φιεστα αυτο. St line αυτοματο φουλ εξτρα με ηλιοροφη συν χρωμα  μου το αφηνε ο σφακιανακης λιγο κατω απο 18κ. Εχουνε ξεφυγει εντελως τωρα οι τιμες.

Καλοταξιδο .

Για εμενα μην κανεις κεραμικες κλπ. Αστο ενα χρονο και μετα βλεπεις. μια καλη κεραμικη παει απο 800 και πανω συν οτι πρεπει να βρεις καλο μαγαζι. Μονο βαλε με την μια φιμε. Φυσικα ενα τονο πριν το τερμα κλειστο.Εγω αυτο βαζω σε οτι αμαξι παιρνω.

Στις 19/7/2022 στις 3:45 ΜΜ, paylidis είπε

Κεραμικη και εμενα μου ειπαν οχι, και η αντιπροσωπεία και γνωστός μου λαμαρινας... τι κ πως δε ξερω, δεν εκανα τιποτα τελικα..

Καθότι είμαι και γω στο ψάξιμο και στο διάβασμα ανάμεσα σε κεραμική και ppf, αν επιτρέπεται, γιατί σας απέτρεψαν από την κεραμική?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Christos Vvs είπε

Καθότι είμαι και γω στο ψάξιμο και στο διάβασμα ανάμεσα σε κεραμική και ppf, αν επιτρέπεται, γιατί σας απέτρεψαν από την κεραμική?

φθειρει το χρωμα και εαν χρειαστει να βαψεις ενα σημειο εχει πολυ ζορι γιατι πρεπει να φυγει, οι ασφαλιστικές πλεον δε καλυπτουν την εξτρα εργασια... 

αυτο που μου ειπαν εν τελει ηταν να κανω ενα απλο κερωμα 1-2 φορες το χρόνο

τελικα δεν εκανα τιποτα

περιμενω τον @NTC Labs που ειναι μερακλής να πιουμε ενα τσιπουρο να δουμε μαζι τι θα κανουμε...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Christos Vvs είπε

να φανταστεις οτι και με απλο sealant οι φανοποιοι δυσκολευονται...

3 λεπτά πριν, paylidis είπε

φθειρει το χρωμα και εαν χρειαστει να βαψεις ενα σημειο εχει πολυ ζορι γιατι πρεπει να φυγει, οι ασφαλιστικές πλεον δε καλυπτουν την εξτρα εργασια... 

αυτο που μου ειπαν εν τελει ηταν να κανω ενα απλο κερωμα 1-2 φορες το χρόνο

τελικα δεν εκανα τιποτα

περιμενω τον @NTC Labs που ειναι μερακλής να πιουμε ενα τσιπουρο να δουμε μαζι τι θα κανουμε...

μα και εγω εσενα περιμενω ποτε θα αδειασεις! τσιπουρο δεν πινω, αν ειναι πρωι εναν 10πλο φρεδο  η απογευμα μπυρες :)

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

μα και εγω εσενα περιμενω ποτε θα αδειασεις! τσιπουρο δεν πινω, αν ειναι πρωι εναν 10πλο φρεδο  η απογευμα μπυρες :)

its a beer deal λοιπον! :P κατσε να πεσει λιγο η ζεστη και θα βρεθουμε γιατι τωρα στο καπω τηγανιζεις αυγό όπως στη παλια διαφημιση... 😂

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους έχω δύο ερωτήσεις!

α) ο Θωμάς αναφέρεται στο Leon ότι βγάζει προβλήματα ή σε αλλο;

β) έχω κάτι αποχρωματισμους στον πάνω μερος του αυτοκινήτου (από κουτσουλιές κλπα) - ακόμα δε βλέπω να έχει σκουριάσει. Να τις διορθώσω τώρα (200 ευρώ κόστος) ή να περιμένω λετε;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, john1987 είπε

Καλημέρα σε όλους έχω δύο ερωτήσεις!

α) ο Θωμάς αναφέρεται στο Leon ότι βγάζει προβλήματα ή σε αλλο;

Στο Leon έχει μείνει ;) 😎

• Thanks 1
  • Δημιουργία νέου...