korakios Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Πρώτα βρες κάτι που σε καλύπτει 101% , όχι 99,9% και μετά βάλτο σε αγγελία 2
tsofras Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 22 λεπτά πριν, nemom είπε πρέπει να καταλάβεις ότι πάω να βοηθήσω εσένα, κανέναν άλλο Το ξέρω και σε ευχαριστώ και εσένα όπως και όλα τα παιδιά. Έχω πέσει στην ψυχολογική λούπα του οικονομικού και κάνω καθημερινά τραμπάλα με το αν αξίζει ή όχι να δίνω τόσα λεφτά για αμάξι. Μπαίνω σας λέω δεν το πουλάω γιατί μου αρέσει , μετά το βλέπω απο κάτω να κάθεται και χαλιέμαι , μετά βρίσκω και καμία αφορμή για αυτά που γράφω και ξαναμπαίνω να πω ότι τελικά το πουλάω. Είμαι και της αναμπουμπούλας εγώ δεν δυσκολεύομαι να ανεβοκατεβάζω την αγγελία
paylidis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, tsofras είπε Το ξέρω και σε ευχαριστώ και εσένα όπως και όλα τα παιδιά. Έχω πέσει στην ψυχολογική λούπα του οικονομικού και κάνω καθημερινά τραμπάλα με το αν αξίζει ή όχι να δίνω τόσα λεφτά για αμάξι. Μπαίνω σας λέω δεν το πουλάω γιατί μου αρέσει , μετά το βλέπω απο κάτω να κάθεται και χαλιέμαι , μετά βρίσκω και καμία αφορμή για αυτά που γράφω και ξαναμπαίνω να πω ότι τελικά το πουλάω. Είμαι και της αναμπουμπούλας εγώ δεν δυσκολεύομαι να ανεβοκατεβάζω την αγγελία οταν το νιωθεις αυτο μπες και κανε καμια βολτα με μερικα καλα ανοιγματα... θα σου περάσει! Το ίδιο παθαινα κατα το 1ο lockdown με τηλεργασία που εμενε το αμαξι 2 κ 3 εβδομαδες ακουνητο τελειως, το λυποταν η ψυχη μου, σκεψου καποια στιγμή αλλοιωθηκε και η βενζίνη τοσο καιρο που ηταν μεσα (πανω απο 3-4 μηνες) κ εκανε ψιλοδιακοπες μεχρι που ξαναγεμισα με φρεσκια... ε στο 2ο (που ειχαμε ξεθαρεψει κιολας κ ειχα προμηθευτει χαρτια κινησης κλπ) μια φορα τη βδομάδα εβγαινα και του επινα το αιμα λιγο... γυρναγα λοιπον σπιτι με ενα χαμογελο στα όρια της βλακειας κ το ξεχναγα οτι εδωσα 30Κ (συν τοκους εξτρα κλπ) κ καθονται... Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από paylidis 1
nemom Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tsofras είπε Το ξέρω και σε ευχαριστώ και εσένα όπως και όλα τα παιδιά. Έχω πέσει στην ψυχολογική λούπα του οικονομικού και κάνω καθημερινά τραμπάλα με το αν αξίζει ή όχι να δίνω τόσα λεφτά για αμάξι. Μπαίνω σας λέω δεν το πουλάω γιατί μου αρέσει , μετά το βλέπω απο κάτω να κάθεται και χαλιέμαι , μετά βρίσκω και καμία αφορμή για αυτά που γράφω και ξαναμπαίνω να πω ότι τελικά το πουλάω. Είμαι και της αναμπουμπούλας εγώ δεν δυσκολεύομαι να ανεβοκατεβάζω την αγγελία Σου είπα και πριν έχεις ξοδέψει το 80% και κολλάς στο άλλο 20%. Δηλαδή το 80% που θα έδίνες για ένα μεταχειρισμένο, δε θα σε ενοχλούσε που θα κάθεται; Σε βοηθάω και σου λέω, πως αν είναι να κάθεται πρέπει να σκεφτείς αν σε πειράζει: αν σε πειράζει, τότε είτε δεν αγοράζεις είτε νοικιάζεις είτε αγοράζεις κάτι που κοστίζει ψίχουλα - δεν πας να σκοτώσεις τα λεφτά σου αγοράζοντας μεταχειρισμένο σεβαστού τιμήματος και ξεπουλώντας (πάλι) το καινούριο που έχεις τόσο απλά και κακώς το παλεύεις πάνω από χρόνο Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από nemom 4
denexo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Θωμά επειδή σε ακολουθώ από το παλιό thread στις ανησυχίες σου, βλέπω σιγά σιγά ότι ξεφεύγεις από το συναίσθημα και επιμένεις περισσότερη στην λογική αυτή την φορά. Το κακό είναι ότι έχεις πέσει σε κακή περίοδο για πειραματισμούς. Πάντως ειδικά με τα νέα μέτρα για δακτύλιο, θεωρώ με την επιλογή του corolla sedan σε hybrid έπεσα μέσα. Επίσης θα σου πω ότι στο sport mode είναι τόσο άμεση η απόκριση στο γκάζι λόγω ηλεκτροκινητήρα που με εκπλήσει ευχάριστα κάθε φορά. Μήπως να το έβαζες στην εξίσωση και το υβριδικό;
tsofras Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, nemom είπε Σου είπα και πριν έχεις ξοδέψει το 80% και κολλάς στο άλλο 20%. Δηλαδή το 80% που θα έδίνες για ένα μεταχειρισμένο, δε θα σε ενοχλούσε που θα κάθεται; Για να καταλάβω πως υπολογίζεις το 80% ? (ειλικρινά ρωτάω) Γιατί μου μένουν ακόμη 13500ε να ξεχρεώσω το αμάξι (μαζί με τους τόκους) , οπότε μέχρι στιγμής έχω δώσει το 50% , οπότε σκεφτόμουν να γλυτώσω το 50% του υπόλοιπου 50% 59 λεπτά πριν, denexo είπε Θωμά επειδή σε ακολουθώ από το παλιό thread στις ανησυχίες σου, βλέπω σιγά σιγά ότι ξεφεύγεις από το συναίσθημα και επιμένεις περισσότερη στην λογική αυτή την φορά. Το κακό είναι ότι έχεις πέσει σε κακή περίοδο για πειραματισμούς. Πάντως ειδικά με τα νέα μέτρα για δακτύλιο, θεωρώ με την επιλογή του corolla sedan σε hybrid έπεσα μέσα. Επίσης θα σου πω ότι στο sport mode είναι τόσο άμεση η απόκριση στο γκάζι λόγω ηλεκτροκινητήρα που με εκπλήσει ευχάριστα κάθε φορά. Μήπως να το έβαζες στην εξίσωση και το υβριδικό; Μπα εδώ σκέφτομαι να γλυτώσω κανα τάληρο όχι να πάω πάλι σε καινούριο (το οποίο θα περιμένω και ένα χρόνο όπως φαίνεται )
nemom Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, tsofras είπε Για να καταλάβω πως υπολογίζεις το 80% ? (ειλικρινά ρωτάω) Γιατί μου μένουν ακόμη 13500ε να ξεχρεώσω το αμάξι (μαζί με τους τόκους) , οπότε μέχρι στιγμής έχω δώσει το 50% , οπότε σκεφτόμουν να γλυτώσω το 50% του υπόλοιπου 50% Οι αριθμοί δεν είναι να τους πάρεις τοις μετρητοίς, αλλά να το εξηγήσω: Σε ένα αυτοκίνητο που πχ κόστισε 24000 καινούριο το 80% σημαίνει να το ανταλλάξεις με ένα μεταχειρισμένο προηγούμενης γενιάς που θα κάνει 19200 για να σου μείνουν το 20% που είναι 4800 στην άκρη. Και στην μια περίπτωση του καινούριου και στην άλλη του μεταχειρισμένου, το παρκαρισμένο κεφάλαιο είναι τα 19200 και εσύ συζητάς για τα 4800. Κι αν δεν είναι το 80%-20% , δε θα τα χαλάσουμε να είναι το 70%-30%. Και δε σου βάζω καν στην εξίσωση τα αναπόφευκτα - προβλέψιμα έως απρόβλεπτα - έξοδα λόγω φθοράς του μεταχειρισμένου. Εσύ σκέφτεσαι αν αξίζει και η ανταλλαγή αν αξίζει αλλά και η ψυχολογική ταλαιπωρία που το παιδεύεις. Στην τελική πόσα είναι τα λεφτά που κλαις; Τα 4800; Από τον ίδιο ψυχαναγκασμό που χεις ήδη πετάξει με τις αλλαγές από Leon3 > Peugeot > Ibiza ένα σεβαστό μέρος από αυτά και δεν τα έκλαψες ποτέ. Νομίζω ότι δε μπορώ να βοηθήσω άλλο, το έχω κάνει όσο λιανά γίνεται δηλαδή. Πρέπει να αποφασίσεις αν σε ενοχλεί και το παρκαρισμένο 80%. Αν σε ενοχλεί, είτε δεν αγοράζεις είτε νοικιάζεις είτε αγοράζεις κάτι σε τιμή ψιχουλου. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από nemom 2 1
tsofras Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, nemom είπε Οι αριθμοί δεν είναι να τους πάρεις τοις μετρητοίς, αλλά να το εξηγήσω: Σε ένα αυτοκίνητο που πχ κόστισε 24000 καινούριο το 80% σημαίνει να το ανταλλάξεις με ένα μεταχειρισμένο προηγούμενης γενιάς που θα κάνει 19200 για να σου μείνουν το 20% που είναι 4800 στην άκρη. Και στην μια περίπτωση του καινούριου και στην άλλη του μεταχειρισμένου, το παρκαρισμένο κεφάλαιο είναι τα 19200 και εσύ συζητάς για τα 4800. Κι αν δεν είναι το 80%-20% , δε θα τα χαλάσουμε να είναι το 70%-30%. Και δε σου βάζω καν στην εξίσωση τα αναπόφευκτα - προβλέψιμα έως απρόβλεπτα - έξοδα λόγω φθοράς του μεταχειρισμένου. Εσύ σκέφτεσαι αν αξίζει και η ανταλλαγή αν αξίζει αλλά και η ψυχολογική ταλαιπωρία που το παιδεύεις. Στην τελική πόσα είναι τα λεφτά που κλαις; Τα 4800; Από τον ίδιο ψυχαναγκασμό που χεις ήδη πετάξει με τις αλλαγές από Leon3 > Peugeot > Ibiza ένα σεβαστό μέρος από αυτά και δεν τα έκλαψες ποτέ. Νομίζω ότι δε μπορώ να βοηθήσω άλλο, το έχω κάνει όσο λιανά γίνεται δηλαδή. Πρέπει να αποφασίσεις αν σε ενοχλεί και το παρκαρισμένο 80%. Αν σε ενοχλεί, είτε δεν αγοράζεις είτε νοικιάζεις είτε αγοράζεις κάτι σε τιμή ψιχουλου. Με κάλυψες ευχαριστώ πολύ 1
paylidis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 46 λεπτά πριν, tsofras είπε Γιατί μου μένουν ακόμη 13500ε να ξεχρεώσω το αμάξι (μαζί με τους τόκους) , οπότε μέχρι στιγμής έχω δώσει το 50% , οπότε σκεφτόμουν να γλυτώσω το 50% του υπόλοιπου 50% Άρα 75% 😂 here you are… Κ εγώ ξαναλέω το θεωρω άσκοπο. Το wow factor είναι σημαντικός παράγοντας για κάποιους εξ ημων (νομίζω κ για εσένα). Αλλά εάν είναι να το δώσεις ντε κ καλά πατα την τιμή στο κεφάλι μπας κ βγάλεις τίποτα από τη χασούρα από τα αλλά δυο… 2
tsofras Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση όπως λέτε ότι με 5000ε δεν θα γίνω πλουσιότερος και να σταματήσω να το σκέφτομαι πλέον γιατί μου κάνει το μυαλό πουρέ 🙄 Πρέπει να έρθει και η στιγμή να το απολαύσω όσο μπορώ εκτός από την γκρίνια thx παίδες 3
paylidis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, tsofras είπε Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση όπως λέτε ότι με 5000ε δεν θα γίνω πλουσιότερος και να σταματήσω να το σκέφτομαι πλέον γιατί μου κάνει το μυαλό πουρέ 🙄 Πρέπει να έρθει και η στιγμή να το απολαύσω όσο μπορώ εκτός από την γκρίνια thx παίδες Έτσι ακριβώς! Πάρτο καμιά μέρα μόνος σου και πιες του το αίμα δε χρειάζεται να έχεις πάντα μαζί τις γυναίκες σου μικρές μεγάλες…. Για αυτού του τύπου το commuting οποιοδήποτε κουβαδάκι θα σου έκανε… Το πολύ πολύ του χρόνου που θα τελειώσεις τις υποχρεώσεις σου από ότι κατάλαβα δίνεις το c3 και παίρνεις κάποιο άλλο μικρό αυτόματο Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από paylidis 1
tsofras Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, paylidis είπε Έτσι ακριβώς! Πάρτο καμιά μέρα μόνος σου και πιες του το αίμα δε χρειάζεται να έχεις πάντα μαζί τις γυναίκες σου μικρές μεγάλες…. Για αυτού του τύπου το commuting οποιοδήποτε κουβαδάκι θα σου έκανε Το σκεφτόμουν εχθές να το έβγαζα μία βόλτα μόνος να το ξεμπουκώσω λίγο 1
nemom Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά μια ζωή δε λέμε ότι τα γούστα πληρώνονται; Μην κάνεις ψυχοπλάκωμα αυτό που θα έπρεπε να είναι ψυχοθεραπεία. Τώρα αν απλώνεις τα πόδια σου πιο πέρα από εκεί που αντέχεις, εκεί πάμε σε άλλα. Μιλάμε όμως για τέτοια περίπτωση; Ο Θωμάς ξέρει κι ο καθένας για πάρτη του. Εν κατακλείδι, αν δεν ήξερες ότι θέλεις στην πιλωτή ένα αμάξι δικό σου που θα το γουστάρεις, θα είχες πάρει ένα κουβά σε τιμή χώμα ή θα πήγαινες στις διακοπές με νοικιάρικο. Καμιά επιλογή δεν είναι λάθος. Λάθος είναι να δίνεις 19000 για να πάρεις μεταχειρισμένο και να νομίζεις ότι γλίτωσες λεφτά. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από nemom 5 1
tsofras Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, nemom είπε Ρε παιδιά μια ζωή δε λέμε ότι τα γούστα πληρώνονται; Μην κάνεις ψυχοπλάκωμα αυτό που θα έπρεπε να είναι ψυχοθεραπεία. Τώρα αν απλώνεις τα πόδια σου πιο πέρα από εκεί που αντέχεις, εκεί πάμε σε άλλα. Μιλάμε όμως για τέτοια περίπτωση; Ο Θωμάς ξέρει κι ο καθένας για πάρτη του. Εν κατακλείδι, αν δεν ήξερες ότι θέλεις στην πιλωτή ένα αμάξι δικό σου που θα το γουστάρεις, θα είχες πάρει ένα κουβά σε τιμή χώμα ή θα πήγαινες στις διακοπές με νοικιάρικο. Καμιά επιλογή δεν είναι λάθος. Λάθος είναι να δίνεις 19000 για να πάρεις μεταχειρισμένο και να νομίζεις ότι γλίτωσες λεφτά. Σωστά , αρκετές φορές είπα να πάω να πάρω ένα φθηνό αλλά ξέρω ότι δεν το θέλω
war Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα. Παρακολουθώντας τη συζήτηση επιτρέψτε μου να πω και εγώ την άποψη μου. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Θωμάς γουστάρει το (πολύ καλό) αυτοκίνητο που έχει και περισσότερο τον ξενερώνει ο ήχος από το σασμάν και η (για κάποιο λόγο της εταιρείας) απουσίας σύνδεσης Android Auto και έπειτα το οικονομικό κομμάτι και το αυτόματο κιβώτιο. Γνώμη μου είναι Θωμά να επικεντρωθείς σε αυτό το κομμάτι του πως μπορείς να διορθώσεις αυτά τα δυο προβλήματα που η λογική λέει πως κάπως θα λύνονται (εκτός αν έχεις εξαντλήσει τις προσπάθειες όποτε γράψε άκυρο). Φιλικά πάντα. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από war 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις