Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, tsofras είπε

Για 3 ώρες μέλος πάντως τα ξέρεις όλα δεν έχω παράπονο :D

Θωμά η μια εξήγηση είναι πως εγώ είμαι αυτός που ενδιαφέρεται για το αμάξι σου.
Η άλλη εξήγηση είναι πως είσαι φίρμα εδώ και καιρό.
Και μια τρίτη πως είμαι ένας από τους παλιούς εδώ γύρω.

Αλλά να μη σε βάλω να μπλέκεις με εναλλακτικές,
γιατί θα πρέπει να περιμένουμε να αποφασίσεις! 😋

Επεξ/σία από nemom
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nemom είπε

Θωμά η μια εξήγηση είναι πως εγώ είμαι αυτός που ενδιαφέρεται για το αμάξι σου.
Η άλλη εξήγηση είναι πως είσαι φίρμα εδώ και καιρό.
Και μια τρίτη πως είμαι ένας από τους παλιούς εδώ γύρω.

Αλλά να μη σε βάλω να μπλέκεις με εναλλακτικές,
γιατί θα πρέπει να περιμένουμε να αποφασίσεις! 😋

Υπήρχαν και κάτι trolls παλιότερα αλλά δεν θέλω να έχω αρνητικές σκέψεις :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsofras είπε

Υπήρχαν και κάτι trolls παλιότερα αλλά δεν θέλω να έχω αρνητικές σκέψεις :)

όχι και τρολ 
αν είναι έτσι, φεύγω

τα τρολ δεν τα θέλουμε

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nemom είπε

όχι και τρολ 
αν είναι έτσι, φεύγω

τα τρολ δεν τα θέλουμε

Το θέμα για να καταλαβαίνει και ο κόσμος που βλέπει απλά έναν χαζό (εμένα) να αλλάζει συνέχεια απόψεις , είναι ότι βλέπω το αμάξι και το γουστάρω , μετά βλέπω τα πάγια έξοδα και καταλαβαίνω ότι δίνω πολλά για την χρήση του αυτοκινήτου και έχω πέσει στην λούπα πουλάω-κρατάω.

Με ένα αμάξι κατηγορίας των 15.000ε σε βάθος 4ετίας θα έχω γλυτώσει 10.000ε , δεν το λές και μικρό ποσό

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsofras είπε

Το θέμα για να καταλαβαίνει και ο κόσμος που βλέπει απλά έναν χαζό (εμένα) να αλλάζει συνέχεια απόψεις , είναι ότι βλέπω το αμάξι και το γουστάρω , μετά βλέπω τα πάγια έξοδα και καταλαβαίνω ότι δίνω πολλά για την χρήση του αυτοκινήτου και έχω πέσει στην λούπα πουλάω-κρατάω.

Με ένα αμάξι κατηγορίας των 15.000ε σε βάθος 4ετίας θα έχω γλυτώσει 10.000ε , δεν το λές και μικρό ποσό

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γουστάρω κάργα αυτό που έχω αλλά με τα καύσιμα να πηγαίνουν στο θεό και το σήμα του 2λιτρου, είναι πολλές φορές που λέω μέσα μου καλά μ@λάκας είσαι που κάθεσαι και τα ακουμπάς στο κράτος ενώ θα μπορούσες να έχεις ένα με λιγότερα κυβικά να μην ζητάει τίποτα, να καίει τα ελάχιστα και με σέρβις των 80ευρώ; Μετά όμως κάθε διαδρομή θα είναι μια βαρετή διεκπεραίωση και θα το κοιτάω στον κήπο παρκαρισμένο και θα λέω mehh.. Όμως θεωρώ ότι αξίζω αυτή τη χαρά και συνειδητά ζορίζομαι για να την έχω.

Στο κάτω-κάτω πες ότι κάπνιζες και τα έδινες σε τσιγάρα!!

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, atrigane είπε

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γουστάρω κάργα αυτό που έχω αλλά με τα καύσιμα να πηγαίνουν στο θεό και το σήμα του 2λιτρου, είναι πολλές φορές που λέω μέσα μου καλά μ@λάκας είσαι που κάθεσαι και τα ακουμπάς στο κράτος ενώ θα μπορούσες να έχεις ένα με λιγότερα κυβικά να μην ζητάει τίποτα, να καίει τα ελάχιστα και με σέρβις των 80ευρώ; Μετά όμως κάθε διαδρομή θα είναι μια βαρετή διεκπεραίωση και θα το κοιτάω στον κήπο παρκαρισμένο και θα λέω mehh.. Όμως θεωρώ ότι αξίζω αυτή τη χαρά και συνειδητά ζορίζομαι για να την έχω.

Στο κάτω-κάτω πες ότι κάπνιζες και τα έδινες σε τσιγάρα!!

Μωρέ μαζί σου και εγώ έτσι ήμουν πάντα, απλά όπως έχω ξαναπεί πλέον σκέφτομαι ότι μπορεί να ήταν καλύτερα να έχω χειρότερο αμάξι αλλά να πηγαίνω ένα Σ/Κ τον μήνα με την οικογένειά εκδρομή και να βάζω και κάτι στην άκρη για τα παιδιά που μεγαλώνουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tsofras είπε

βλέπω το αμάξι και το γουστάρω , μετά βλέπω τα πάγια έξοδα και καταλαβαίνω ότι δίνω πολλά για την χρήση του αυτοκινήτου και έχω πέσει στην λούπα πουλάω-κρατάω.

Κοίτα να δεις. Η λύση είναι απλή. 

Πουλάς το αμάξι και μετά πηγαίνεις στην πιλοτή αυτού που το αγόρασε και θα το βλέπεις για να γουστάρεις. 

Και μετρητό στην τσέπη και όχι έξοδα και θα το βλέπεις. 

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με σένα. Ότι θα ανοίξεις νέο θέμα για ποιο αμάξι να αγοράσεις ώστε να πηγαίνεις να βλέπεις το Leon

Επεξ/σία από Nabuko
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Κοίτα να δεις. Η λύση είναι απλή. 

Πουλάς το αμάξι και μετά πηγαίνεις στην πιλοτή αυτού που το αγόρασε και θα το βλέπεις για να γουστάρεις. 

Και μετρητό στην τσέπη και όχι έξοδα και θα το βλέπεις. 

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με σένα. Ότι θα ανοίξεις νέο θέμα για ποιο αμάξι να αγοράσεις ώστε να πηγαίνεις να βλέπεις το Leon

Εντάξει αυτό λύνεται κάπως αν το πουλήσει μόνο σε άτομο που μένει κοντά του. 😛

• Like 3
Δημοσ.

Τεσπα το κρατάω το αμάξι end of story για να μην χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Οι τιμές έχουν πάρει τα πάνω τους , μεταχειρισμένα 4ετίας με 16 - 17.000ε , δεν αξίζει να κάνεις μετάβαση σε κάτι υποδεέστερο σε όλους τους τομείς για 5-6 χιλιάρικα.

• Like 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, tsofras είπε

Τεσπα το κρατάω το αμάξι end of story για να μην χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Οι τιμές έχουν πάρει τα πάνω τους , μεταχειρισμένα 4ετίας με 16 - 17.000ε , δεν αξίζει να κάνεις μετάβαση σε κάτι υποδεέστερο σε όλους τους τομείς για 5-6 χιλιάρικα.

Εκτός κι αν βρεις μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία μεταχειρισμένου όπου να σε συμφέρει η αγορά και μετέπειτα να πουλήσεις το Leon.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Εκτός κι αν βρεις μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία μεταχειρισμένου όπου να σε συμφέρει η αγορά και μετέπειτα να πουλήσεις το Leon.

μπα βαρέθηκα να κοιτάω έτσι και αλλιώς με τίποτα δεν θα ήμουν ευχαριστημένος

Μόνο αν έβρισκα το δικό μου σε DSG στα 24500 . Τότε θα το πούλαγα να πάω να το πάρω να τελειώνω μία και καλή :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 λεπτά πριν, tsofras είπε

μπα βαρέθηκα να κοιτάω έτσι και αλλιώς με τίποτα δεν θα ήμουν ευχαριστημένος 

Εκτος και αν ψαχνοσουν για μια αυτόματη Giulia που γουστάρεις μτχ, να τη φέρεις από έξω... και πάλι μετά θα σκεφτόσουν το τεκμήριο κτλ κτλ 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή σε βλέπω έχεις κατασταλάξει να ρίξω μια ιδέα. 

Πουλάς το λεον και παιρνεις μετά διλιτρο (cupra/gti) με dsg. Αξιοπιστα, δυνατά και ότι θελεις

Επειδή θα το πάρεις και αρκετα πιο φτηνά βγάζεις για αρκετά χρόνια φόρους πολυτέλειας, οπότε τα βάζεις κάτω να δεις πόσο θα σου βγαινει

Επεξ/σία από imr
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, imr είπε

Επειδή σε βλέπω έχεις κατασταλάξει να ρίξω μια ιδέα. 

Πουλάς το λεον και παιρνεις μετά διλιτρο (cupra/gti) με dsg. Αξιοπιστα, δυνατά και ότι θελεις

Επειδή θα το πάρεις και αρκετα πιο φτηνά βγάζεις για αρκετά χρόνια φόρους πολυτέλειας, οπότε τα βάζεις κάτω να δεις πόσο θα σου βγαινει

Όσο και αξιόπιστα να είναι , DSG με φορτωμένα χιλιόμετρα (βασικά κανένα αυτόματο ) δεν το εμπιστεύομαι

Δεν πειράζει αυτόματο όταν πάρω ηλεκτρικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2021 στις 1:28 ΜΜ, tsofras είπε

Μέχρι να δώ τι θα κάνω με το αμάξι το καλό είναι ότι μπορώ για κάποιο διάστημα να συνεχίσω απο το σπίτι. Επίσης έχω την επιλογή να περπατάω μέχρι το Τραμ και να πηγαίνω στη δουλειά. Θα μου παίρνει κανα 40λεπτο μέχρι να πάω τραμ, και να περπατήσω άλλα 10 λεπτά μέχρι την δουλειά , αλλά για 2 φορές την εβδομάδα θα μπορούσα να το κάνω ένα διάστημα.

Τώρα για το τι θα κάνω μετά , δεν έχω αποφασίσει ακόμη

1) Αγορά καινούριου μικρότερου τούρμπο μέχρι 17000ε (οπότε γλυτώνω 7000ε σε σχέση με την αγορά του Leon)

Θετικά :

Καινούριο (εγγύηση χωρίς άγχος)

Αρνητικά :

Αυτόματο σε αυτά τα λεφτά δεν παίζει (εκτός απο γυμνό i20 με 100 άλογα που και πάλι με χρώμα - πινακίδες ξεφεύγει)

Θα πρέπει να βάλω πάλι ένα μικρό δάνειο (μάλλον τελειώνει αυτό που έχω απο την δουλειά οπότε παίζει να βάλω άλλο ένα μόνο για 5000ε με επιτόκιο 0.3)

2) Αγορά ελαφρώς μεταχειρισμένου μικρότερου τούρμπο μέχρι 14.000ε

Θετικά:

Δεν θα χρειαστώ δάνειο , θα τα μαζέψω και θα το πάρω κασέρι

Ως ελαφρώς μεταχειρισμένο θα έχει και εγγύηση

Αρνητικά:

Δεν συμφέρουν οι τιμές όπως είναι σε αυτή την φάση , είναι κοροϊδία για 1500ε να πάρεις 2ετίας αμάξι

Θέλει ψάξιμο να βρεις κάτι που να ταιριάζει , αν είναι και αυτόματο μόνο PSA group

3) Αγορά μεταχειρισμένου μέχρι 10.000ε

Θετικά:

Πουλάω και αγοράζω. Δεν βάζω ούτε ένα ευρώ εκτός τον χρημάτων που θα μείνουν απο την πώληση

Αρνητικά:

Σε αυτά τα λεφτά , αν πας και σε μικρότερο segment με προβληματίζει περισσότερο η ασφάλεια. Θα είναι το "δυνατό" αμάξι της οικογένειας για τα ταξίδια και την μπαγκαζίερα οπότε δεν θέλω να κυκλοφορώ με κανα χρέπι στην εθνική

Σίγουρα θέλουν σκέψη όλα τα παραπάνω γιατί ναι μεν θέλω ένα ασφαλές αμάξι για την οικογένεια αλλά δεν θέλω να είναι μεγάλο λόγω παρκιγκ στην Αθήνα και να μην δώσω πάλι ένα κάρο λεφτά.

Το καλό με τα καινούρια super mini είναι ότι έχουν πολύ καλούς χώρους (300+ λίτρα πορτ μπαγκαζ) και τα νέα συστήματα ασφαλείας + αερόσακους

Απο καινούρια ελαφρώς μεταχειρισμένα κοιτάω

Ford Fiesta, Citroen C3, Opel Corsa , Hyundai i20

To fiesta μου αρέσει γιατί σε ST line είναι της φιλοσοφίας μου οπότε θα μου αρέσει και σαν αμάξι. Έχει το μικρότερο πορτ μπαγαζ

Το C3 το ξέρω , έχει ωραίους χώρους , άνεση στην ανάρτηση , μείων ο χειρισμός απο την οθόνη

Το ι20 έχει τους καλύτερους χώρους , καλό εξοπλισμό αλλά δεν με τρελαίνει το εσωτερικό και ειδικά το τιμόνι του και η κονσόλα του

Το κορσάκι μου αρέσει σε όλα απλά είναι λίγο στενομπούκι

Και οκ το Ibiza το είχα , είπα αν αλλάξω να φύγω απο την Seat

Yaris δεν κοιτάω γιατί έχει το μικρότερο πορτ μπαγκαζ και δεν ξέρω με τον κινητήρα που έχει τι θα λέει αν το φορτώσεις με μπαγκαζίερα

* Άκυρο για το i20 έβλεπα τις τιμές για το Hybrid , έχει και τον απλό τούρμπο με τα 100 άλογα και αυτόματο στα 16800 έκδοση exclusive

Σε διαβάζω και φαντάζομαι την ψυχολογία σου με τόσο μπερδεμένες σκέψεις. 🙂Και ξέρεις θεωρώ ότι έχεις πέσει στη χειρότερη περίπτωση από την μεταπολίτευση για επιλογή νέου αυτοκινήτου. Καύσιμα στα ύψη , ηλεκτροκίνητο , βενζινοκίνητο , πετρελαιοκίνητο , υγραέριο ή cnc;;;;  Καινούργιο η μεταχειρισμένο;;; Τι θα γίνει αύριο;; Ποιος ή τι θα επικρατήσει;; Τι θα συμφέρει μετά από ένα χρόνο;; 

Η πιο καλή λύση κάθεσαι στο leon τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη που λένε ότι μπορεί να  κάτσει ο κουρνιαχτός που έχουν δημιουργήσει (αν και δεν το φαντάζομαι γιατί τους βολεύει) βλέπεις μετά και αποφασίζεις.

Επεξ/σία από papoys1

• Δημιουργία νέου...