Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι το γνωρίζω το ΕΑΤ8 ειναι απο τα πιο καλα που κυκλοφορούν, αλλα ελα που επιμενει, οτι θα της το δωσοουν στην εταιρεια μεσα στο παρκινγκ και θα παει να το  σβουριξει σε κανα χριστιανο πανω, οποτε ψαχνω (βρηκα σημερα) να κανει ενα test drive να το δει σαν τροπο λειτουργιας το αυτοματο, αλλα κ να δει το 3008 σαν "σκαφος".. 

υγ: με 2 πωλητες που μιλησα, ηταν λιγο δαγκωμενοι με το νεο αυτοματο διπλου συμπλεκτη, σε σχεση με τον προκατοχο του..  

• Like 3
  • Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε

ναι το γνωρίζω το ΕΑΤ8 ειναι απο τα πιο καλα που κυκλοφορούν, αλλα ελα που επιμενει, οτι θα της το δωσοουν στην εταιρεια μεσα στο παρκινγκ και θα παει να το  σβουριξει σε κανα χριστιανο πανω, οποτε ψαχνω (βρηκα σημερα) να κανει ενα test drive να το δει σαν τροπο λειτουργιας το αυτοματο, αλλα κ να δει το 3008 σαν "σκαφος".. 

υγ: με 2 πωλητες που μιλησα, ηταν λιγο δαγκωμενοι με το νεο αυτοματο διπλου συμπλεκτη, σε σχεση με τον προκατοχο του..  

ψιλόχοντροχλωμό να της παραδώσουν leazing μέσα στο παρκιν της εταιρείας. Κατά 99% θα τη στείλουν σε αντιπροσωπεία ή σε κάποιο κεντρο διανομής του leasor για να παραλάβει…

Εφοσον βρήκες όμως ένα αυτοματο όλα καλά!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/6/2024 στις 5:16 ΜΜ, JailbrokenDiesel είπε

εχω παρει τηλ ολες τις ΠΕΖΩ σε νοτια κ βορεια, γιατι εχει αγχοσ η γυναικα με το αυτοματο 3008. 

Θα σου πω.. Όταν το 2020 είχαμε πάρει το Renegade η γυναίκα μου δεν ήθελε αυτόματο. Φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε να το συνηθίσει.. 

Όταν πήγαμε για το byd και το είδαμε, με το που το οδήγησε ούτε μια φορά δεν είπε κάτι για το αυτόματο.. Μέχρι σήμερα λέει ότι είναι το πιο εύκολο αυτοκίνητο που είχε. 

Οπότε και εάν δεν βρεις είναι ζήτημα 2 ωρών μέχρι να το συνηθίσει... 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 4
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μολις γύρισα απο test drive στο Mazda 3, επίσκεψεις σε Hyundai, Seat-Cupra και Toyota μαζι με τον πατερα για βολτα και χαζολογημα.

Το Mazda 3 απορριφθηκε. Εκανα test drive τα 150αλογατα αν και ενδιαφερομουν για το 186. Μου φανηκε τοσο ψοφιο που δεν μπορω να φανταστω οτι θα μου αλλαξουν την γνωμη τα 36 αλογα. Συνυπολογιζοντας το αρκετα ανεβασμενο του κοστος, τον φορο πολυτελειας,τις παραλλειψεις σε οθονες κτλπ (βλ. καντραν και οθονη που δεν ειναι touch αν δεν εχεις συνδεθει Andoid Auto/Apple car play) καθώς και οτι μου ειπαν οτι θέλουν 8 μηνες για να ερθει, οδηγουμαι στην απορριψη. Πανεμορφο απ'εξω πολυ ωραιο μεσα αλλα...

Επίσκεψη σε Hyundai, είδα το i30. Μια χαρα μου φανηκε αλλα δεν μου εκανε κατι. Αυτο που κολλησαμε και κοιταγαμε με τον πατερα μου ηταν το Tucson. Μας τραβηξε πραγματικα την προσοχη και για τους χωρους του αλλα και για την ποιοτητα του. Απλως δεν νομιζω οτι στα 32 μου οτι ειναι αυτο το σουλουπι που θελω, προτιμω το Hatchback η suv-cross τυπου CHR-Formentor κτλπ. Πήγαμε στο δίπλα δωματιακι που ειχαν τα ηλεκτρικα και μειναμε με το στομα ανοιχτο για το ioniq 6. Μας φανηκε απιστευτη η ποιοτητα του και πανεμορφο. Αν μου ελεγες οτι ειναι ακριβο γερμανικο θα το πιστευα νομιζω. (Φυσικα ολα αυτα σε μια 5λεπτη ματια μην με κραξετε 😅)

Επομενη επισκεψη στην Seat-Cupra. Ψαχναμε τα Leon και κυριως τις διαφορες του Cupra vs FR plus. Ανοιγοντας λοιπον την πορτα του Cupra και μονο καταλαβαινεις κατευθειαν την διαφορα με το Seat. Ποιότητα, ομορφια και καγκουρια. Ολα καλοδεχουμενα. Εν τω μεταξυ ο πατέρας μου οσο πηγαιναμε μου ελεγε, ασε με Αλεκο που θα παμε στην Seat, τι με τρεχεις εκει κτλπ... εμεινε χαζος. Φευγαμε απο το μαγαζι και μονολογουσε δεν το πιστευω...Πανέμορφο λοιπον το αμαξι σε πολυ λογικη τιμή με εκπτωση 1,5k μεχρι να τελειωσει το αποθεμα λογω του οτι βγαινει το καινουριο απο Αυγουστο με μια μικρη αυξηση (Λίγο κατω απο τα 32k θα ξεκιναει) και ετοιμοπαραδωτο δηλ. σε 3 βδομαδες με το κλειδι στο χερι. 

Τα αρνητικα του ομως ειναι αρκετα και με βαζουν σε σκεψεις, αρχικα δεν συζηταω για το αυτοματο (ενω θα το ηθελα) καθως το φοβαμαι λογω ξηρου τυπου κτλπ. Επιπλεον φοβαμαι την καταναλωση στην πολη. Ο πωλητης μου ειπε γυρω στο 7 και καποια στιγμη που το ειχε στα χερια του το εφτασε και κοντα στο 4 με πολυ προσοχη πραγμα που μου φαινεται αδιανοητο αλλα τεσπα. Το 7 το πιστευω ομως. Τελικο χτυπημα ειναι η ηλιοροφη που δεν παιρνει εκτος αν αλλαζει κατι στο καινουριο και θα την ηθελα. Θα κλεισω για test drive συντομα καθως ειναι και πολυ κοντα στην δουλεια μου.

Ειδα και το Formentor αλλα με προβληματιζει ακομα πιο πολυ η καταναλωση και φτανουμε και σε νουμερα CHR. 

Τελευταια επίσκεψη η toyota για να το δει και ο πατερας και ετυχε να δω ενα με ηλιοροφη επιτελους και μου αρεσε η σκιαση που εχει στο τζαμι νομιζω θα ειμαι καλα για το καλοκαιρι στην Ελλαδα. Ο πατερας προβληματιστηκε σε σχεση με το Cupra οτι πραγματι και στην μηχανη αλλα ακομα και στις κολωνες της πορτας φαινεται η διαφορα του ενος αυτοκινητου με του αλλου. Ανοιγεις μηχανη Cupra και τα βλεπεις ολα ομορφα, σκεπασμενα, ηχομονωμενα και να ειναι μια γροθια ας πουμε. Ανοιγεις μηχανη Chr και ειναι χυμα στο κυμα χωρις καλλυματα κτλπ.  Ειναι λογος για να μην αγορασεις το CHR? Οχι αλλα κατι λεει και αυτο. 

Εχουν μεινει καποιες επισκεψεις που θελω να κανω για να δω και αλλα αμαξια οπως KIA (για xceed και Sportage), Nissan (Qasqai), Audi (νεο A3) και BMW (σειρα 1).

Ωστοσο οι σκεψεις μου ειναι ηδη οτι ειτε παω "low budget" κατω απο 30 με cupra/seat leon με ολα αυτα που θελω εκτος υβριδικου/αυτοματου αλλα γλιτωνω  ~5-7k  (34700 chr club με οροφη)  για να τα φαω σε βενζινες ή ανεβαινω στα ~38000 για το CHR Chic+οροφη για την ομορφια με επενδυσεις τυπου αλκανταρ στις πορτες, led lights & πιο ομορφα καθισματα ωστε να εχω την καγκουρια που θελω και βρισκω στο Cupra αλλα και το αυτοματο & υβριδικο συνολο. 

ΥΓ: Συγγνωμη για το σεντονι και τις σκορπιες σκεψεις...

ΥΓ2: Αν καποιος θεωρει οτι υπαρχει κατι που πρεπει να δω και δεν εχει αναφερθει ειμαι ανοιχτος σε προτασεις.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Τα αρνητικα του ομως ειναι αρκετα και με βαζουν σε σκεψεις, αρχικα δεν συζηταω για το αυτοματο (ενω θα το ηθελα) καθως το φοβαμαι λογω ξηρου τυπου κτλπ. Επιπλεον φοβαμαι την καταναλωση στην πολη. Ο πωλητης μου ειπε γυρω στο 7 και καποια στιγμη που το ειχε στα χερια του το εφτασε και κοντα στο 4 με πολυ προσοχη πραγμα που μου φαινεται αδιανοητο αλλα τεσπα. Το 7 το πιστευω ομως. Τελικο χτυπημα ειναι η ηλιοροφη που δεν παιρνει εκτος αν αλλαζει κατι στο καινουριο και θα την ηθελα. Θα κλεισω για test drive συντομα καθως ειναι και πολυ κοντα στην δουλεια μου.

Ειδα και το Formentor αλλα με προβληματιζει ακομα πιο πολυ η καταναλωση και φτανουμε και σε νουμερα CHR. 

4 κατανάλωση σε πόλη δεν παίζει , το mild hybrid γύρω στο 7 το πιστεύω , 8 και κάτι είχα με το δικό μου manual μη hybrid , το Formentor αστο παίζω 10-12 σε πόλη , το facelift βέβαια θα έρθει mild hybrid αλλά και πάλι είναι βαρύ.

Ηλιοροφή μία χαρά μπαίνει απλά δεν έχουν στα ετοιμοπαράδοτα για αυτό σου είπε ότι δεν μπαίνει.  Οπότε αν πας για το καινούριο με παραγγελία μία χαρά την βάζεις

Έλα πάμε δυνατά για Cupraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Να δούμε όμως αν είναι όμορφο το καινούριο

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

4 κατανάλωση σε πόλη δεν παίζει , το mild hybrid γύρω στο 7 το πιστεύω , 8 και κάτι είχα με το δικό μου manual μη hybrid , το Formentor αστο παίζω 10-12 σε πόλη , το facelift βέβαια θα έρθει mild hybrid αλλά και πάλι είναι βαρύ.

Ηλιοροφή μία χαρά μπαίνει απλά δεν έχουν στα ετοιμοπαράδοτα για αυτό σου είπε ότι δεν μπαίνει.  Οπότε αν πας για το καινούριο με παραγγελία μία χαρά την βάζεις

Έλα πάμε δυνατά για Cupraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Να δούμε όμως αν είναι όμορφο το καινούριο

Εγώ που έκανα test drive το τωρινό formentor προχθές με το 1.5 150 άλογα στην Θεσσαλονίκη με dsg, ήταν υπέροχο στον δρόμο αλλά καεί αρκετά. Σε σύγκριση με τον 1.6 150 άλογα του sportage που είχα με mild hybrid χειροκίνητο βέβαια....

Πάντως προσπαθούσαν να μου κλείσουν οπωσδήποτε παραγγελία για το καινούριο που θα έρθει λογικά σε 1-2 μήνες με τιμή 37.000€.

Δεν υπάρχει περίπτωση. Πολλά τα λεφτά μανα μου....

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, polyvios είπε

Εγώ που έκανα test drive το τωρινό formentor προχθές με το 1.5 150 άλογα στην Θεσσαλονίκη με dsg, ήταν υπέροχο στον δρόμο αλλά καεί αρκετά. Σε σύγκριση με τον 1.6 150 άλογα του sportage που είχα με mild hybrid χειροκίνητο βέβαια....

Πάντως προσπαθούσαν να μου κλείσουν οπωσδήποτε παραγγελία για το καινούριο που θα έρθει λογικά σε 1-2 μήνες με τιμή 37.000€.

Δεν υπάρχει περίπτωση. Πολλά τα λεφτά μανα μου....

Πως είδες το body roll σε σχέση με το sportage ή το CHR ?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Πως είδες το body roll σε σχέση με το sportage ή το CHR ?

Ίσως λίγο καλύτερο και από τα 2.... Αν και το CHR δεν είναι καθαρόαιμο SUV. Και το CHR έχει πιο μαλακές αναρτήσεις και από το SPORTAGE.

Πάντως το formentor ήταν πολύ κοντά στο Sportage 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tsofras είπε

απλα εκει ξεφευγω στα 33-34k για μη αυτοματο μη υβριδικο. Μετα ειναι ξεκαθαρα συγκριση οικονομια ή απολαυση.

Σκεφτομαι λοιπον ποια απολαυση? Φευγω απο το κεντρο της Αθηνας να παω στη δουλεια με σχετικα μικρη κινηση αλλα δεν υπαρχει απολαυση. Για τις 3-4-5 φορες που θα παμε διακοπες η καποια μικρη εξορμηση αξιζει να το πληρωνω καθε μηνα σε βενζινη? Αυτα σκεφτομαι και δεν βγαζω ακρη...με εβαλε σε ασχημο διλλημα το Leon ρε γαμωτο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

απλά εκει ξεφεύγω στα 33-34k για μη αυτοματο μη υβριδικο. Μετα ειναι ξεκαθαρα συγκριση οικονομια ή απολαυση.

Σκεφτομαι λοιπον ποια απολαυση? Φευγω απο το κεντρο της Αθηνας να παω στη δουλεια με σχετικα μικρη κινηση αλλα δεν υπαρχει απολαυση. Για τις 3-4-5 φορες που θα παμε διακοπες η καποια μικρη εξορμηση αξιζει να το πληρωνω καθε μηνα σε βενζινη? Αυτα σκεφτομαι και δεν βγαζω ακρη...με εβαλε σε ασχημο διλλημα το Leon ρε γαμωτο. 

Και εγώ αυτά σκέφτομαι και μία βάζω αγγελία το Formentor μία το βγάζω γιατί σε σχεδόν 10 μήνες έχω κάνει 2500χλμ και τα περισσότερα είναι σε εκδρομές.

Το αν αξίζει τελικά ή όχι είναι στον άνθρωπο και πόσο "κοστολογεί" την χαρά του , τείνω να πω ότι σε κάποια φάση γίνεται υπερβολή όπως η δική μου αγορά που την μετάνιωσα , μετά όμως μπαίνει ο παράγοντας σύγκριση και δύσκολα κάνεις πίσω.

Στα του Cupra vs Seat πάντως έχουν όντως διαφορά στην ποιότητα και το εργοστάσιο / brand δεν έχει καμία επαφή.

Όταν πήγαινα με το Seat για τα θέματα που είχε μέχρι και email που είχα στείλει στην Seat απλά με έγραφαν , με το Cupra τους πίεζαν απο την πρώτη μέρα να το φτιάξουν άμεσα όπως και έγινε και τις 2 φορές.

Για μη αυτόματο υβριδικό πάντως δεν θα έδινα 34 για το Leon όσο και αν μου αρέσει , με 35 παίρνεις την καινούρια σειρά 1 με ηλιοροφή και φουλ εξοπλισμό . Με εξαίρεση τον μικρότερο χώρο στο πορτ μπαγκαζ και την εμφάνιση (εγώ είμαι Λεονάκιας αν και το χάλασαν κάπως το καινούριο) , η BMW είναι καλύτερο σύνολο

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξυ πήγα το αυτοκίνητο σε πλυντήριο (από τα πράγματα που σιχαίνομαι αλλά ας όψεται η Αθήνα) και το αποτέλεσμα ειναι μια γρατσουνιά στον προφυλακτήρα φιλοδώρημα.

Ειλικρινά βαριέμαι και να τσακωθώ αλλά ζηλεύω ουσιαστικά αυτούς που έχουν την ίδια σχέση με το αμάξι τους με αυτή που έχουν με την καφετιέρα τους.

Αλλο ένα 50άρι στον κουβά, κάποια στιγμή που θα κάνω ότι τη βλέπω.

Επεξ/σία από majnun
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, majnun είπε

Εν τω μεταξυ πήγα το αυτοκίνητο σε πλυντήριο (από τα πράγματα που σιχαίνομαι αλλά ας όψεται η Αθήνα) και το αποτέλεσμα ειναι μια γρατσουνιά στον προφυλακτήρα φιλοδώρημα.

Ειλικρινά βαριέμαι και να τσακωθώ αλλά ζηλεύω ουσιαστικά αυτούς που έχουν την ίδια σχέση με το αμάξι τους με αυτή που έχουν με την καφετιέρα τους.

Αλλο ένα 50άρι στον κουβά, κάποια στιγμή που θα κάνω ότι τη βλέπω.

ΜΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ!

Μια απο τα ιδια, γρατζουνιες και αραχνες... Πηγαινα μαλιστα κ τα δικα μου σφουγγαρια κ δερματα κ με εγραφαν στα @@ τους... Σημερα θα δοκιμασω ενα αυτοματο touchless... απο μεσα ουτως ή αλλιως δε βρωμιζει, ισα ισα στη θεση του οδηγου θα βγαλω να τιναξω το πατακι και θα ξεσκονισω με ενα σουιφερ τα πλαστικα...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, imr είπε

Ρε παιδια πηγενετε στα self service να κανετε δουλεια σας.

Εκεί δεν βάζεις την βούρτσα στο αμάξι που όλοι κάνουν τα λάστιχα , είναι μόνο για να φύγουν τα πολλά με νερό

• Like 1
  • Δημιουργία νέου...