Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dstilio είπε

Είναι πως η μισή Ελλάδα είναι στην αθηνα. 
- όχι απλά πάρκινγκ σε δρόμους δε θα βρεις

- ούτε γκαράζ σε πολυκατοικία πολλές φορές (όχι πάντα) δεν τα χωράει.

- άντε να κυκλοφορήσεις και μέσα από τίποτα στενά στο κέντρο της Αθήνας με δεξιά και αριστερά παντού αυτοκινητα.

Ναι, όλα αυτά ισχύουν για τα SUV

• Like 3
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Station Wagon χρειάζεται απλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα και δεν το παραδέχεται. Χαμηλό σαν το Leon και χώρους ίσως και περισσότερους από suv. Αυτές οι προκαταλήψεις να μην υπήρχαν στην Ελλάδα

Ξαναπές το.

Για οικογενειακό επίσης περίμενα να ανέβει η κατηγορία MPV που είχε ξεκινήσει με το Renault Espace (πρώτης γενιάς) , VW Sharan, Seat Alhabra, Altea κλπ.

Αλλά τα μεν station wagon τα θεωρούν νεκροφόρες τα δε  MPV "φορτηγάκια" δηλαδή κάτι εντελώς άκυρο.

• Like 3
Δημοσ.

@tsofras και μόνο όσα ειχες τραβήξει σε ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο με το κιβώτιο κλπ ειναι αρκετά για να πεις ότι έκανες μια πολύ σωστή επιλογή και να μην ξανακοιτάξεις πίσω. ειναι παράλογο να έχεις ένα αυτοκίνητο και να το κυκλοφορείς με την παραδοχή ότι κάποια αυτονόητα πράγματα ειναι δυσλειτουργικά. 

για αυτό που λες σχετικά με τις περίεργες εναλλαγές σχέσεων παίζει λίγο πολύ σε όλα τα αυτόματα διπλού συμπλέκτη. το έχω ζήσει κι εγώ κάποιες φορές και είναι όντως ενοχλητικό. θα έπρεπε να υπάρχουν standard paddles στο τιμόνι για να έχει οδηγός περισσότερο έλεγχο. 

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, zanskou είπε

@tsofras και μόνο όσα ειχες τραβήξει σε ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο με το κιβώτιο κλπ ειναι αρκετά για να πεις ότι έκανες μια πολύ σωστή επιλογή και να μην ξανακοιτάξεις πίσω. ειναι παράλογο να έχεις ένα αυτοκίνητο και να το κυκλοφορείς με την παραδοχή ότι κάποια αυτονόητα πράγματα ειναι δυσλειτουργικά. 

για αυτό που λες σχετικά με τις περίεργες εναλλαγές σχέσεων παίζει λίγο πολύ σε όλα τα αυτόματα διπλού συμπλέκτη. το έχω ζήσει κι εγώ κάποιες φορές και είναι όντως ενοχλητικό. θα έπρεπε να υπάρχουν standard paddles στο τιμόνι για να έχει οδηγός περισσότερο έλεγχο. 

Έχω paddles, σκέφτηκα να τα δοκιμάσω αλλά δεν το έκανα τελικά

Συμφωνώ για τα θέματα που είχε το Leon, περισσότερο το μετάνιωσα όταν κατάλαβα ότι θα μου πάει 17χιλιαρικαμε τους τόκους σε μια 4ετια + 4000 σε μικτή.

Κοινώς είναι 21 χιλιάρικα στην 4 ετια σχεδόν όσο κόστισε το Leon, δλδ 2 αμάξια

Ξέρω τα λέγαμε και πριν αλλά όταν το κάνεις τελικά τα βλέπεις, για αυτό και ήμουν διστακτικός, αλλά αν δεν είχα προσχωρήσει στην αγορά ακόμη θα με έτρωγε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dstilio είπε

Επισης το κιβώτιο σου είναι ακόμα άστρωτο. Σε εμενα στο EAT8 της Peugeot είδα ότι άλλαξε μετά από κάποια χιλιόμετρα το ποτε αλλάζει ταχύτητες.

Το κιβώτιο δεν εινσι άστρωτο. Μια χαρά ειναι.

Η διαδρομή του γκαζιού παίζει ρόλο. Εκτός τα αυτόματα τύπου amt που αλλάζουν ταχύτητες βάση στροφών τα υπόλοιπα αλλάζουν και βάση φορτίου .

Δλδ το πως δουλεύεις το δεξί πόδι.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tsofras είπε

Αυτό με έχει χαλάσει περισσότερο γιατί πέταξα την τιμή "ευκαιρίας" που είχα πάρει το Leon

Αυτό το ακούω που λες αλλά από τη στιγμή που η αλλαγή αυτοκινήτου ήταν επιβεβλημένη(όχι μην το σκέφτεσαι δεν θεωρώ ότι θα μπορούσες να κάνεις άλλη υπομονή με αυτά που σου έβγαλε το αμάξι), ήταν αναμενόμενο να αγοράσεις υπέρ τιμημένα καινούριο αυτοκίνητο μιας κ όλα έτσι είναι

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνω και εγω οτι το κιβωτιο θελει στρωσιμο/ανατροφοδοτηση με βαση τις οδηγικες σου απαιτησεις... Ενα συγκεκριμενο αυτοματο στην οικογενεια το οδηγαγαμε 3-4 ατομα, οταν μπαινω εγω μου σπανε τα νευρα γτ εχει γινει εκμαθηση στο κιβωτιο να αλλαζει στις 3000-3500 στροφες ταχυτητα - καμια φορά οταν εχω χρονο κ ορεξη το κανω ρεσετ και το σεταρω στα δικα μου γουστα 😅

Δημοσ.

Τα λεφτά από την τιμη ευκαιρίας θα τα έχανες στην μεταπώληση πιο μετά:

1) τα προβληματάκια που σου έβγαιναν πολύ να έσκαγαν σε πιο σοβαρό βαθμό.

2) με τη seat να αποσύρεται από αυτό το είδος η μεταπώληση θα πέσει πολύ 

Το συγκεκριμένο αμάξι που πήρες ειναι κορυφαίο και πιστεύω οτι αν του δώσεις την ευκαιρία θα το ευχαριστηθείς 

• Like 4
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dstilio είπε

Τα λεφτά από την τιμη ευκαιρίας θα τα έχανες στην μεταπώληση πιο μετά:

1) τα προβληματάκια που σου έβγαιναν πολύ να έσκαγαν σε πιο σοβαρό βαθμό.

2) με τη seat να αποσύρεται από αυτό το είδος η μεταπώληση θα πέσει πολύ 

Το συγκεκριμένο αμάξι που πήρες ειναι κορυφαίο και πιστεύω οτι αν του δώσεις την ευκαιρία θα το ευχαριστηθείς 

Μα δεν έχω κάποιο σοβαρό θέμα με το αμάξι , όντως είναι πολύ καλό

Είναι ταυτόχρονη τσιγκουνιά που θα πληρώνω για άλλα 4 έτη , 1100ε μικτής τον χρόνο και έλλειψη χαμηλής καγκουριάς ο προβληματισμός μου .

Κοινώς καλύτερα να το έβριζα και να είχα 20 χιλιάρικα στην τσέπη σε 4 χρόνια , μου το έλεγαν αρκετοί , το κατάλαβα τώρα.

Ξαναλέω το αμάξι είναι τούμπανο , εγώ μετάνιωσα λόγο κόστους

• Like 3
Δημοσ.
22 ώρες πριν, tsofras είπε

Το ένα παιδί απο τα 2 ζαλίστηκε

3) Το DSG ανεβοκατέβαζε συχνά σχέσεις και ήταν λίγο εκνευριστικό , το γύρισα σε Sport μήπως κρατήσει μία σχέση για ψηλότερες στροφές αλλά και πάλι άλλαζε. Ωραίο αν θες να πας γρήγορα αλλά για χαλαρή ανάβαση με οικογένεια που προσέχεις να μην ζαλιστούν τα παιδιά δεν είναι

Screenshot2023-10-15182418.png.e32f8816bb66cd289a5855b5580d0b44.png

Παντως θωμα, επειδη ξεχασα να στο γραψω πριν, σε αυτο το στροφιλικι οχι μονο παιδια αλλα και ενηλικες θα ζαλιζοταν ανεξαρτητως αυτοκινητου...

(προσωπικα θα το πηγαινα μαλιοκουβαρα, ειναι η αδυναμια μου αυτοι οι δρομοι ανεξαρτητως οχηματος 😅)

• Thanks 1
Δημοσ.
7 minutes ago, paylidis said:

Παντως θωμα, επειδη ξεχασα να στο γραψω πριν, σε αυτο το στροφιλικι οχι μονο παιδια αλλα και ενηλικες θα ζαλιζοταν ανεξαρτητως αυτοκινητου...

(προσωπικα θα το πηγαινα μαλιοκουβαρα, ειναι η αδυναμια μου αυτοι οι δρομοι ανεξαρτητως οχηματος 😅)

αν πας μαλιοκούβαρα με παιδιά μέσα δεν θα ξαναμπούν στο αμάξι για εκδρομή!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poihths είπε

το φανταζομαι... οριακα με ανεχεται η γυναικα μου ετσι οπως παω όπου βρω φουρκετα... 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, poihths είπε

Ούτε η γυναίκα.. έκανα αμάν και πως να τους πείσω πως ήταν η "κακιά στιγμή" (κόλλησε κάποιος από πίσω και τη συνέχεια τη φαντάζεστε)..!!

12 λεπτά πριν, paylidis είπε

το φανταζομαι... οριακα με ανεχεται η γυναικα μου ετσι οπως παω όπου βρω φουρκετα... 😁

Αυτό...

Επεξ/σία από atrigane

• Δημιουργία νέου...