Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω λίγο hijack το νήμα και να το γυρίσω λίγο σε ola150 ανησυχίες, έχω μια ανησυχία με το Ford Puma, το χρώμα του. Το παίρνω σε απλό χρώμα γιατί το μεταλλικό μπλε το ανέβαζε 700€ πάνω σε τιμή και μου είπε ο πωλητής ότι δεν μπορεί να κόψει άλλο από την τιμή του αυτοκινήτου. Βέβαια μου είχε πει όταν το κοιτούσα σε βενζίνη πως αν επιλέξω το μπλε θα καλύψει την διαφορά στην τιμή από το λευκό (το λευκό +200€, το μπλε +700€ οπότε θα έδινα μόνο τα 200€). Τώρα όμως που το έκλεισα δεν κόβει κάτι 😢 Τι να κάνω για να σταματήσω να το σκέφτομαι; Η παραγγελία έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε, έχω χρόνο να το αλλάξω; Δεν μπορώ με τίποτα να προσθέσω +700€ και να το πάω στα 24Κ το αμάξι, ήδη η υπέρβαση έχει γίνει με +5Κ από εκεί που ξεκίνησα με το Kona. 

Edit: Πρώτα απ' όλα συγγνώμη αν δεν βγάλατε νόημα με το από πάνω, ελπίζω να βγάλετε τώρα.

Το αυτοκίνητο το πήρα σε πετρέλαιο και το χρώμα που επέλεξα είναι το βασικό μπλε της Ford για να μην ανέβει κι άλλο η τιμή. Στην αρχή κοιτούσα την έκδοση της βενζίνης και ο πωλητής μου είχε πει ότι αν ήθελα το μεταλλικό μπλε, θα μου έκοβε την διαφορά στην τιμή από το λευκό, δηλαδή 500€. Στο πετρέλαιο αυτό δεν υπήρχε καν, μου είπε εξαρχής +700€ 

Επεξ/σία από Ola150
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Να κάνω λίγο hijack το νήμα και να το γυρίσω λίγο σε ola150 ανησυχίες, έχω μια ανησυχία με το Ford Puma, το χρώμα του. Το παίρνω σε απλό χρώμα γιατί το μεταλλικό μπλε το ανέβαζε 700€ πάνω σε τιμή και μου είπε ο πωλητής ότι δεν μπορεί να κόψει άλλο από την τιμή του αυτοκινήτου. Βέβαια μου είχε πει όταν το κοιτούσα σε βενζίνη πως αν επιλέξω το μπλε θα καλύψει την διαφορά στην τιμή από το λευκό (το λευκό +200€, το μπλε +700€ οπότε θα έδινα μόνο τα 200€). Τώρα όμως που το έκλεισα δεν κόβει κάτι 😢 Τι να κάνω για να σταματήσω να το σκέφτομαι; Η παραγγελία έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε, έχω χρόνο να το αλλάξω; Δεν μπορώ με τίποτα να προσθέσω +700€ και να το πάω στα 24Κ το αμάξι, ήδη η υπέρβαση έχει γίνει με +5Κ από εκεί που ξεκίνησα με το Kona. 

Για να καταλάβω, έκλεισες αυτό με βενζίνη που σου έλεγε σε άσπρο, ότι θα σου κόψει για να το πάρεις μπλε και τώρα κάνει τον κινέζο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, atrigane είπε

Για να καταλάβω, έκλεισες αυτό με βενζίνη που σου έλεγε σε άσπρο, ότι θα σου κόψει για να το πάρεις μπλε και τώρα κάνει τον κινέζο;

Ξέχασα να το γράψω, αυτό που έκλεισα εν τέλει είναι πετρέλαιο.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Τι να κάνω για να σταματήσω να το σκέφτομαι;

Να το πάρεις όπως το θες. Καινούριο αμάξι παίρνεις και δίνεις τόσα λεφτά. Αν σε χαλάει κάτι το διορθώνεις τώρα αλλιώς μετά θα είναι αργά. Θα βλέπεις το αμάξι κάθε μέρα και θα το σκέφτεσαι και θα χαλιέσαι. 

Δε σε παίρνει καθόλου κανένας "εκβιασμός"? Να πεις ότι ακυρώνεις γιατί θα κοιτάξεις για κάτι άλλο ή θα το πάρεις από αλλού κλπ?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον ήθελε να ξεστοκάρει τη βενζίνη; Αν δεν το βρίσκεις αλλού φθηνότερα να τους ρίξεις μια ακύρωση και αφού δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, το αποδέχεσαι. Μην κάτσεις τώρα να χαλαστείς για το χρώμα σε ένα καινούριο και πολύ όμορφο -κατά τη γνώμη μου- αυτοκίνητο. Μια χαρά είναι και το λευκό. Δροσερό το χειμώνα δεν λερώνει εύκολα. Εξάλλου όλο μπλε κυκλοφορούν, κοίτα να το χαρείς!

ΥΓ. Δεν έχεις και πολλές επιλογές, 1. το αποδέχεσαι, 2. κοιτάς αλλού για φθηνότερο -που υποθέτω το 'χεις κάνει εξαρχής, 3. ακυρώνεις μέχρι να μαζέψεις το 700ρικο.

Επεξ/σία από atrigane
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, atrigane είπε

Μάλλον ήθελε να ξεστοκάρει τη βενζίνη; Αν δεν το βρίσκεις αλλού φθηνότερα να τους ρίξεις μια ακύρωση και αφού δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, το αποδέχεσαι. Μην κάτσεις τώρα να χαλαστείς για το χρώμα σε ένα καινούριο και πολύ όμορφο -κατά τη γνώμη μου- αυτοκίνητο. Μια χαρά είναι και το λευκό. Δροσερό το χειμώνα δεν λερώνει εύκολα. Εξάλλου όλο μπλε κυκλοφορούν, κοίτα να το χαρείς!

ΥΓ. Δεν έχεις και πολλές επιλογές, 1. το αποδέχεσαι, 2. κοιτάς αλλού για φθηνότερο -που υποθέτω το 'χεις κάνει εξαρχής, 3. ακυρώνεις μέχρι να μαζέψεις το 700ρικο.

Δεν παίρνω το λευκό παίρνω το βασικό μπλε της Ford (σκούρο) που είναι το στοκ χρώμα. Είναι η πιο "καλή" τιμή που πήρα δυστυχώς (Θα το ήθελα γενικότερα πιο φθηνό αλλά έτσι είναι οι καιροί και το αποδέχτηκα αυτό). 

Κάνω edit και το πρώτο post γιατί σας μπέρδεψα έτσι όπως τα έγραψα και έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Το διάβασα πάλι και δεν έβγαλα άκρη τι έγραψα.

• Like 1
Δημοσ.

Μμμ τα ζυγίζεις φίλε μου. Υποθέτω είναι πιο σημαντικό να το πάρεις πετρέλαιο παρά βενζίνη με μεταλλικό, σωστά; Αλήθεια το μεταλλικό τί παραπάνω δίνει, αντοχή και αυτή τη γυαλάδα;

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που είχα κάνει εγώ και μου είχε βγει (έκοψα 1200€ έτσι) ήταν να πηγαίνω με την προσφορά από τη μία αντιπροσωπία στην άλλη και να λέω "έχω αυτή τη προσφορά, εσείς τι μπορείτε να μου κάνετε?" και μετά ξαναγύριζα στην 1η αντιπροσωπία και πάλι τα ίδια. Αφού λοιπόν πατώσεις έτσι την τιμή, μετά χώνεις τα έξτρα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ola150 είπε

Δεν παίρνω το λευκό παίρνω το βασικό μπλε της Ford (σκούρο) που είναι το στοκ χρώμα. Είναι η πιο "καλή" τιμή που πήρα δυστυχώς (Θα το ήθελα γενικότερα πιο φθηνό αλλά έτσι είναι οι καιροί και το αποδέχτηκα αυτό). 

Κάνω edit και το πρώτο post γιατί σας μπέρδεψα έτσι όπως τα έγραψα και έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Το διάβασα πάλι και δεν έβγαλα άκρη τι έγραψα.

Αφού έκανες την υπέρβαση , τρίξε λίγο τα δόντια όπως είπαν και οι υπόλοιποι και πάρτο στο χρώμα που σου αρέσει.

Από την μία καταλαβαίνω την λογική ότι έφτασες κοντά 5000 επάνω από εκεί που ξεκίνησες , από την άλλη αφού έφτασες τόσο είναι κρίμα να σε χαλάει κάτι και ειδικά τόσο βασικό όσο το χρώμα που θα το βλέπεις

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, STR_G είπε

Αυτό που είχα κάνει εγώ και μου είχε βγει (έκοψα 1200€ έτσι) ήταν να πηγαίνω με την προσφορά από τη μία αντιπροσωπία στην άλλη και να λέω "έχω αυτή τη προσφορά, εσείς τι μπορείτε να μου κάνετε?" και μετά ξαναγύριζα στην 1η αντιπροσωπία και πάλι τα ίδια. Αφού λοιπόν πατώσεις έτσι την τιμή, μετά χώνεις τα έξτρα.

Το έκανα αυτό και δεν έκοβε κανείς τίποτα, όλοι ήταν στα ίδια. Φέτος υπάρχει θέμα με τα αυτοκίνητα.

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Αφού έκανες την υπέρβαση , τρίξε λίγο τα δόντια όπως είπαν και οι υπόλοιποι και πάρτο στο χρώμα που σου αρέσει.

Από την μία καταλαβαίνω την λογική ότι έφτασες κοντά 5000 επάνω από εκεί που ξεκίνησες , από την άλλη αφού έφτασες τόσο είναι κρίμα να σε χαλάει κάτι και ειδικά τόσο βασικό όσο το χρώμα που θα το βλέπεις

Εγώ συμφωνώ κι έτσι λέω, γιατί είναι κάτι που θα μείνει εν τέλει αρκετά χρόνια. Υπολογίζω ότι είναι +2 δόσεις αφού μιλάμε για 1% επιτόκιο.

1 ώρα πριν, atrigane είπε

Μμμ τα ζυγίζεις φίλε μου. Υποθέτω είναι πιο σημαντικό να το πάρεις πετρέλαιο παρά βενζίνη με μεταλλικό, σωστά; Αλήθεια το μεταλλικό τί παραπάνω δίνει, αντοχή και αυτή τη γυαλάδα;

Ναι πετρέλαιο λέω λόγω χιλιομέτρων. Λένε ότι και καλά κυρίως η γυαλάδα είναι, όχι τόσο η παραπάνω αντοχή.

Ουσιαστικά μιλάμε για πιο ανοιχτό χρώμα από το στοκ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Ola150 είπε

Ξέχασα να το γράψω, αυτό που έκλεισα εν τέλει είναι πετρέλαιο.

Το σκέφτηκες καλά για πετρέλαιο; 

Τουλάχιστον το πήρες αυτόματο; 23,3κ για μανουαλ είναι πολλά.

Το αν κόψει η δεν κόψει λεφτά σου είναι.Υπαρχουν τόσες Φορντ να πας για προσφορές. Το στοκ μπλε συγνώμη δεν είναι ωραίο. Σιγά μην παρακαλάς για να αγοράσεις. Αν δεν σου αρέσει ακυρώσετο. Μέρα θα σε κυνηγάει αυτός για να πουλήσει.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, mp123 είπε

Το σκέφτηκες καλά για πετρέλαιο; 

Τουλάχιστον το πήρες αυτόματο; 23,3κ για μανουαλ είναι πολλά.

Το αν κόψει η δεν κόψει λεφτά σου είναι.Υπαρχουν τόσες Φορντ να πας για προσφορές. Το στοκ μπλε συγνώμη δεν είναι ωραίο. Σιγά μην παρακαλάς για να αγοράσεις. Αν δεν σου αρέσει ακυρώσετο. Μέρα θα σε κυνηγάει αυτός για να πουλήσει.

Είπα επειδή κάνω τουλάχιστον 60χλμ την ημέρα να πάω σε πετρέλαιο. Χειροκίνητο, δεν ξέρω αν βγαίνει σε αυτόματο το diesel, αλλά σίγουρα θα ανέβαζε κι άλλο την τιμή. Αύριο θα κάνω μια προσπάθεια για το χρώμα και ό,τι γίνει!

Επεξ/σία από Ola150
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ola150 είπε

Ουσιαστικά μιλάμε για πιο ανοιχτό χρώμα από το στοκ.

αν δεν κοιμάσαι στο γκαράζ δίπλα στο αμάξι μην αγχώνεσαι 😁

το χρώμα θα το παρατηρείς λίγο πριν και λίγο μετά που θα μπαινοβγαίνεις  στο αμάξι , άντε σε κανα πλύσιμο :)

το οτι δεν πήρες βενζίνη ήταν και το ποιο σημαντικό με τα χλμ που κάνεις

• Thanks 1
  • Δημιουργία νέου...