james01gr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 15 λεπτά πριν, mp123 είπε Εσύ με καταλαβαίνεις γιατί οι περισσότεροι νομίζουν πως η μπαταρία του hybrid φορτίζει από μόνη της χωρίς κατανάλωση ενέργειας. Πολύ μπούγιο το μηχανοστασιο κάτω από το καπω , γεννητρια , ηλεκτρικο μοτερ , pcu ,κιβωτια κλπ συν πίσω η μπαταρία πολύ βάρος, πολλά ηλεκτρονικά. Όταν λήξει η εγγύηση και πάθει κάτι αμφιβάλω αν μπορούν να το φτιάξουν.Αντε το 10% των συνεργείων να έχουν τις τεχνικές γνώσεις, χώρια φυσικά το κόστος. Εγώ θέλω απλότητα.Οτι και να πάθει να έχω την οικονομική άνεση να το φτιάξω . Η οικονομία εινσι σχετική και ο καθένας το βλέπει αλλοιως . Εγώ δεν βλέπω τα hybrid . Τα μοναδικά αυτοκίνητα που είναι υβριδικα και δουλεύουν έτσι συνεχώς είναι τα honda. Έχουν τον βενζινοκινητηρα να φορτίζει τους ηλεκτροκινητηρες. 2
mp123 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, paylidis είπε Έχεις απόλυτο δίκιο. Όταν φτιαχτεί μπαταρια που φορτίζεται «μόνη της» όπως θεωρούν τότε θα είναι όντως βιομηχανική επανάσταση. Για την ώρα δεν υφίσταται αυτό. οσον αφορά αυτό που λες για τα συνεργεία επίσης έχεις απόλυτο δίκιο. Έχω γνωστό καλό μάστορα που έκανε 200 ώρες σεμινάρια για υβριδικά/μπαταρίες Κλπ και μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να μην ασχολείται στην επιχείρηση του με αυτά. Θα επανεξετάσει το θέμα σε μια πενταετια όπως μου είπε κατά λέξη… ομοιως στο αντίστοιχο για ηλεκτρικά ενώ είχε αρχικά γραφτεί, απέσυρε την αίτηση του, ας πάνε στην αντιπροσωπεία ακόμα και για τακάκια… Το λεγόμενο αεναον αν δεν κανω λαθος.Αργεί πολύ αυτό. Στα 100 συνεργεία στην Ελλάδα λόγο ότι η νοοτροπία είναι του κουτοπονηρου που τα ξέρει όλα και στην ουσία δεν ξέρει τίποτα το 1 είναι καλό με τεχνικές γνώσεις.Του έχω βαρεθεί αυτούς τους τύπους. Ειδικά στους επίσημους. 1
paylidis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mp123 είπε Το λεγόμενο αεναον αν δεν κανω λαθος.Αργεί πολύ αυτό. Στα 100 συνεργεία στην Ελλάδα λόγο ότι η νοοτροπία είναι του κουτοπονηρου που τα ξέρει όλα και στην ουσία δεν ξέρει τίποτα το 1 είναι καλό με τεχνικές γνώσεις.Του έχω βαρεθεί αυτούς τους τύπους. Ειδικά στους επίσημους. Ειδικά οι επίσημοι συνήθως είναι αυτοί που έχουν μαύρα μεσάνυχτα τα μαστορια τους… 😂 ο άλλος στη γνωστή vw αντιπροσωπεία έβαζε-έβγαζε την πλαστική πόδια με αεροκλειδο, φαντασου τι όργια θα έκανε σε κάτι πιο σοβαρό που θέλει πχ χρήση δυναμόκλειδού/ρόποκλειδου… Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από paylidis 2
mp123 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, james01gr είπε Τα μοναδικά αυτοκίνητα που είναι υβριδικα και δουλεύουν έτσι συνεχώς είναι τα honda. Έχουν τον βενζινοκινητηρα να φορτίζει τους ηλεκτροκινητηρες. Οκ άλλο σύστημα αυτό.Εκει έχεις την μηχανή που φορτίζει τις μπαταρίες κσι έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ ανεξαρτητα στους δυο μπροστινούς τροχους. Μπορώ να πω πολύ πιο απλο από τις τουοτα που είναι ένα μπάχαλο.Συμπλεξη μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ μετα αποσυμπλεξη και συμπλεξη ο θερμικός και μετά και τα δύο μαζί. Αλλά η χοντα εινσι χοντα. Άλλη κατηγορία. Αν κάνω λάθος διορθωσε με γιατι από ότι έχω διαβάσει λίγο δεν εμπλέκεται στην μετάδοση κίνησης ο θερμικός κινητήρας. Για αυτό και εγώ οι 6 τελευταίες μηχανές μόνο χοντα αγοραζω. Άλλη κατηγορία τα χοντα.Αυτοκινητα μου αρέσουν πολλές εταιρίες . Μηχανές μόνο χοντα.Εχω το κεφάλι μου ήσυχο. 17 λεπτά πριν, paylidis είπε Ειδικά οι επίσημοι συνήθως είναι αυτοί που έχουν μαύρα μεσάνυχτα τα μαστορια τους… 😂 ο άλλος στη γνωστή vw αντιπροσωπεία έβαζε-έβγαζε την πλαστική πόδια με αεροκλειδο, φαντασου τι όργια θα έκανε σε κάτι πιο σοβαρό που θέλει πχ χρήση δυναμόκλειδού/ρόποκλειδου… Δυναμοκλειδο , τι είναι αυτό; Άγνωστη λέξη στα πιο πολλά συνεργεία. Μόνο όσοι ανοίγουν μηχανές ξέρουν να το δουλεύουν. Ειδικά όταν είναι να αλλάξω λαστιχα με πιάνει η καρδιά μου από την ασχετοσύνη.Δεν υπάρχουν πιο άσχετοι από αυτούς στα βουλκανιζατερ.Καημο το έχω να δω έναν γνωστή με τα κλειδιά του τα σπέσιαλ και το καθαρό συνεργείο συν να προσέξει το αμάξι. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από mp123 2
tsofras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mp123 είπε Οκ άλλο σύστημα αυτό.Εκει έχεις την μηχανή που φορτίζει τις μπαταρίες κσι έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ ανεξαρτητα στους δυο μπροστινούς τροχους. Μπορώ να πω πολύ πιο απλο από τις τουοτα που είναι ένα μπάχαλο.Συμπλεξη μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ μετα αποσυμπλεξη και συμπλεξη ο θερμικός και μετά και τα δύο μαζί. Αλλά η χοντα εινσι χοντα. Άλλη κατηγορία. Αν κάνω λάθος διορθωσε με γιατι από ότι έχω διαβάσει λίγο δεν εμπλέκεται στην μετάδοση κίνησης ο θερμικός κινητήρας. Για αυτό και εγώ οι 6 τελευταίες μηχανές μόνο χοντα αγοραζω. Άλλη κατηγορία τα χοντα.Αυτοκινητα μου αρέσουν πολλές εταιρίες . Μηχανές μόνο χοντα.Εχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δυναμοκλειδο , τι είναι αυτό; Άγνωστη λέξη στα πιο πολλά συνεργεία. Μόνο όσοι ανοίγουν μηχανές ξέρουν να το δουλεύουν. Ειδικά όταν είναι να αλλάξω λαστιχα με πιάνει η καρδιά μου από την ασχετοσύνη. Νομίζω για την Honda είχα διαβάσει ότι σε υψηλές ταχύτητες δίνει κατευθείαν ο θερμικός κινητήρας στις μπροστά ρόδες με μία σχέση Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από tsofras 1
marios1515 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, paylidis είπε Δε το παίζω ειρηνιστής αλλά το έχω ξαναγράψει τουλ άλλες 3-4 φορές η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το 120 είναι αναχρονιστικό. Το 100 πολυ επικίνδυνο (για τους υβριδικούς που πάνε με 100 στην αριστερή ή μεσαία το λέω). Το 170-180+ εξίσου επικίνδυνο. Προσωπικά θεωρώ ότι θα ήταν οκ η κίνηση σε μια ταχύτητα της τάξης των 140 χαω και κατά 99% έτσι ταξιδεύω. Πρακτικά αν υπολογίσεις το κλέψιμο των κοντέρ είναι γύρω στα 135-136, είναι μια χαρά-η διαφορά με το 150 είναι χονδρικά 10 χαω, αμελητέα κοινώς σε μια διαδρομή της τάξης των 500 χλμ και κάτω… Προφανώς δε κρίνω ούτε θα το παίξω αστυνόμος, πολλές φορές έχω πάει και με 230-240 για κάποια λεπτά, αλλά είναι υπερβολή και λάθος γιατί όσο καλός οδηγός και αν είμαι εγώ μπορεί να πέσω πάνω σε έναν ηλιθιο που πάει πχ με 100 στη μέση δυο λωρίδων με σβηστά φώτα κλπ Το Σάββατο είχα πετύχει έναν με ολοκαίνουριο Lexus suv να πηγαίνει από τη μεσαία με 90χλμ και δεν το πίστευα. Να έχεις δώσει τόσα χρήματα και να κινδυνεύεις να σε πατήσουν οι άλλοι Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από marios1515 2
paylidis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 25 λεπτά πριν, mp123 είπε Καημο το έχω να δω έναν γνωστή με τα κλειδιά του τα σπέσιαλ και το καθαρό συνεργείο συν να προσέξει το αμάξι. Ο μάστορας που ανέφερα νωρίτερα είναι αυτής της συνομοταξίας. Χειρουργείο όχι συνεργείο… ακόμα και αν έχει 10 αμαξια να περιμένουν πρώτα τακτοποιεί-καθαρίζει και μετά πιάνει το επόμενο… είχα σοκαριστεί όταν τον γνώρισα… Μόλις τώρα, marios1515 είπε Το Σάββατο είχα πετύχει έναν με ολοκαίνουριο Lexus suv να πηγαίνει από τη μεσαία με 90 και δεν το πίστευα. Να έχεις δώσει τόσα χρήματα και να κινδυνεύεις να σε πατήσουν οι άλλοι Μαστίγα είναι…… 2
mp123 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, tsofras είπε Νομίζω για την Honda είχα διαβάσει ότι σε υψηλές ταχύτητες δίνει κατευθείαν ο θερμικός κινητήρας στις μπροστά ρόδες με μία σχέση Καθε εταιρία έχει το δικό της σύστημα. Θέλει διάβασμα.Ειναι πολλοί συνδυασμοί. Άλλοι έχουν ένα ηλ. Μοτέρ που με κωρονα Πηνειό δίνει μπροστά άλλοι έχουν δει ηλ μοτέρ για κάθε τροχο μπροστα. Άλλοι για ένα range ταχυτητας δουλεύει μπαταρία και μετά μπαίνει ο θερμικός και αν θέλεις φουλ μπαίνουν μαζί. Εγώ hybrid δεν. Μηχανή κατευθείαν κίνηση στον άξονα. Απλά πράγματα.Δεν είμαι της μόδας του hybrid γιατί δεν θέλω να κλαίω όταν το αμάξι πάθει κάτι κσι είμαι εκτός εγγύησης. Ένα απλό πράγμα θα σου πω. Το ηλεκτρικό μοτέρ στα ποσα χρόνια θέλει επισκευή ή η γεννητρια ; πχ ρουλεμάν. Αντε τώρα να σου αλλάξουν ρουλεμάν που αυτές οι φτηνοκατασκευες ο άξονας θα έχει φαγωθεί. Άρα πάμε σε καινούριο μοτέρ η γεννητρια. Παιδιά πάρτε hybrid. Σκεψου τα λέω εγώ που τα αμάξια δεν τα κρατάω όταν είναι εκτός εγγύησης. 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Και εγω θεωρω οτι πρεπει να αλλαξουν καποιες πινακιδες γιατι δειχνουν αστεια λιγα χιλιομετρα σε καποιες οδους. Μέχρι τοτε όμως το πηρα το μαθημα μου τον Φλεβαρη οταν ηρθε το μπατσικο κατω απο το σπιτι να μου παραδωσει κληση του Οκτωβριου που με ειχε φωτογραφιουλα να πηγαινω με 127 στον Βολο σε σημειο που ειχε οριο 100 και μου ζητησε το διπλωμα μου για 60 μερες και 170 ευρο, καπου εκει αποφασισα να πηγαινω ακριβως με τα ορια. Απο τοτε ειναι που κοντευω να πεσω στα ψυχοφαρμακα με το τι γραφουν στις εθνικες οδους. Απο Αθηνα για Ναυπλιο που πηγαινω 10-15 φορες τον χρονο λογο χωριου πιο πολυ εχω την προσοχη μου στο καθε ποσα ελαχιστα μετρα αλλαζουν οι σημανσεις παρα οτιδηποτε αλλο. Πηγαινε 130, ερχεται στροφη κοψε 110 για την στροφη μονο, μετα ξανα 130, μετα 110, μπαινεις σε τουνελ 90, μετα 130, μετα αλλο τουνελ 90, στροφη 110, ευθεια 130 κτλπ. Σιγουρα υπαρχουν θεματα ασφαλειας και κατι 150,160,170 δεν τα συζηταμε αλλα ασε το καταραμενο 130 και στην στροφη, τι θα γινει δηλαδη? Στροφη εθνικης οδου ειναι με ελαχιστες μοιρες γωνια. Επισης στα διοδια, σου πεταει πινακιδα 60χαω 1χλμ πριν τα διοδια και αν πας με τοσα θα πεσουν ολοι απο πισω σου. 5 1
dtk-386 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Να κάνω μία πρακτική αλλά και "χαζή" ερώτηση: όταν παραλαμβάνετε καινούριο αυτοκίνητο την ημέρα της παράδοσης από τον πωλητή του δίνετε κάποιο φιλοδώρημα? πχ 20 ευρώ να πιει ένα καφε. 2
prometheas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 12 ώρες πριν, marios1515 είπε Το Σάββατο είχα πετύχει έναν με ολοκαίνουριο Lexus suv να πηγαίνει από τη μεσαία με 90χλμ και δεν το πίστευα. Να έχεις δώσει τόσα χρήματα και να κινδυνεύεις να σε πατήσουν οι άλλοι Αν δεν ενοχλούσε κανέναν και δεν εκλεινε την αριστερή τότε γιατί οχι ; Υπάρχουν και καποιοι που απλά απολαμβάνουν το καλό αυτοκινητό τους χωρίς να πρέπει να τρέξουν για να αποδείξουν κατι. 6
tsofras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Να κάνω μία πρακτική αλλά και "χαζή" ερώτηση: όταν παραλαμβάνετε καινούριο αυτοκίνητο την ημέρα της παράδοσης από τον πωλητή του δίνετε κάποιο φιλοδώρημα? πχ 20 ευρώ να πιει ένα καφε. Ανάλογα τον πωλητή , πόσο του τα ζάλισες και πόσο σε βοήθησε. Όταν παρέλαβα το 2008 που απλά το βρήκα ετοιμοπαράδοτο και πήγα και το έκλεισα δεν έδωσα τίποτα έτσι και αλλιώς έχουν το μπονους Όταν παρέλαβα το Leon αφού τον είχα ζαλίσει , τελικά άλλαξα γνώμη όταν μου το έφερε χωρίς να έχω δώσει λεφτά και τελικά πήγα και το πήρα πήγα ένα κουτί γλυκά σε όλους τους πωλητές Τώρα με το Formentor μία απο τα ίδια μετά απο πρήξιμο τουλάχιστον ενός έτους Αλλά ξαναλέω , παίρνουν μπονους 4 1
paylidis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 30 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Να κάνω μία πρακτική αλλά και "χαζή" ερώτηση: όταν παραλαμβάνετε καινούριο αυτοκίνητο την ημέρα της παράδοσης από τον πωλητή του δίνετε κάποιο φιλοδώρημα? πχ 20 ευρώ να πιει ένα καφε. αυτος πρεπει να μας κανει δωρο... οχι εμεις 😋 4
dtk-386 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) άρα δεν δίνω? εμάς μας έκανε δώρο 120 ευρώ 1η αλλαγή λαδιών δώρο και 10% εφόρου ζωής έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία....και καλά.... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2023 από dtk-386
tsofras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε άρα δεν δίνω? Όπως το νιώθεις , εγώ λεφτά δεν θα έδινα είπαμε παίρνει bonus Για αυτό και πήγα γλυκά Ήρθε ρε μαν επιτέλους το αμάξι ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις