hyperlost Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 πολύ καλό το κοντιακ αμαξάρα με χώρους, αλλά ο νέος κινητήρας 1.5 τούρμπο της Vag με λειτουργία 2 κυλίνδρων έχει θέματα με λάδι. Δεν έχουν όλα τα 1.5 θέμα, αλλά στατιστικά έχουν και το γράφω για όποιον ψάχνεται. γιατί golf mk8 1.5 και cupra ibiza 1.5 φίλων αγορασμένα ιδιώτες (όχι από εταιρεία leasing) με εξοικονόμηση 2 κυλίνδρων (απο τους 4 - eco mode) όπως και κοντιακ 1.5 που έχουν πάρει εταιρικά leasing στην εταιρεία που είμαι, έχουν όλα το ίδιο θέμα με το λάδι. Εξαφανίζεται χειρότερα απο απο civic 1.6 vti. Απο τα κόντιακ που έχει leasing η εταιρεία 7/10 έχουν το ίδιο πρόβλημα με το λάδι και προφανώς επειδή είναι leasing η εταιρεία μίσθωσης δεν ασχολείται να βρει το πρόβλημα, δίνουν δώρο λάδι για να συμπληρώνεις μόνος για να σβήνει η ένδειξη στο ταμπλό. Τώρα να ξενικάς να πας ταξίδι 600 χλμ και να συμπληρώνεις λάδι για να σβήσει το φωτάκι εν έτη 23 είναι τραγικό. Ξαναγράφω δεν έχουν όλα 1.5 το θέμα, αλλά τα περισσότερα το έχουν και είναι γνωστό στις εταιρίες μίσθωσης και προφανώς στους επίσημους dealers / services. Κ επειδή εταιρικά = δεν ασχολούνται οι άνθρωποι, όταν λήξει η 4ετία και γυρίσουν πίσω και πωληθούν, χαλάλι σε όποιον τα πάρει, που δεν τους συμπλήρωναν ποτέ λάδι. Γιατί ξέρω ανθρώπους που τα οδηγούν με την ένδειξη ανοικτή και δεν νοιάζονται αν δεν έχει λάδι (που δεν έχει).
paylidis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, hyperlost είπε πολύ καλό το κοντιακ αμαξάρα με χώρους, αλλά ο νέος κινητήρας 1.5 τούρμπο της Vag με λειτουργία 2 κυλίνδρων έχει θέματα με λάδι. Δεν έχουν όλα τα 1.5 θέμα, αλλά στατιστικά έχουν και το γράφω για όποιον ψάχνεται. γιατί golf mk8 1.5 και cupra ibiza 1.5 φίλων αγορασμένα ιδιώτες (όχι από εταιρεία leasing) με εξοικονόμηση 2 κυλίνδρων (απο τους 4 - eco mode) όπως και κοντιακ 1.5 που έχουν πάρει εταιρικά leasing στην εταιρεία που είμαι, έχουν όλα το ίδιο θέμα με το λάδι. Εξαφανίζεται χειρότερα απο απο civic 1.6 vti. Απο τα κόντιακ που έχει leasing η εταιρεία 7/10 έχουν το ίδιο πρόβλημα με το λάδι και προφανώς επειδή είναι leasing η εταιρεία μίσθωσης δεν ασχολείται να βρει το πρόβλημα, δίνουν δώρο λάδι για να συμπληρώνεις μόνος για να σβήνει η ένδειξη στο ταμπλό. Τώρα να ξενικάς να πας ταξίδι 600 χλμ και να συμπληρώνεις λάδι για να σβήσει το φωτάκι εν έτη 23 είναι τραγικό. Ξαναγράφω δεν έχουν όλα 1.5 το θέμα, αλλά τα περισσότερα το έχουν και είναι γνωστό στις εταιρίες μίσθωσης και προφανώς στους επίσημους dealers / services. Κ επειδή εταιρικά = δεν ασχολούνται οι άνθρωποι, όταν λήξει η 4ετία και γυρίσουν πίσω και πωληθούν, χαλάλι σε όποιον τα πάρει, που δεν τους συμπλήρωναν ποτέ λάδι. Γιατί ξέρω ανθρώπους που τα οδηγούν με την ένδειξη ανοικτή και δεν νοιάζονται αν δεν έχει λάδι (που δεν έχει). υπαρχει καπου καταγεγραμενο αυτο; Γιατι εδώ παρα πολλοι εχουμε το συγκεκριμενο 1.5 χωρις θεματα (κ αντε οκ εγω δεν εχω με τη λειτουργεια 2-cyl) αλλα οι υπολοιποι που εχουν γιατι δεν εχουν θεμα...; Μηπως ευθυνεται στη συντηρηση (ιδίως των Leasing)? Γιατι ειναι κακια συνηθεια ορισμένων συνεργείων να μη βαζουν τη πληρη ποσοτητα λαδιού ξεκαθαρα για λόγους ευκολίας κ οικονομίας προς οφελος τους αλλα οχι του πελατη (πχ παιρνει 4.3 λιτρα, τόσα σου χρεώνουν, πρακτικα βαζουν 4, με αποτελεσμα αν οντως καψει 100-200 γραμμαρια να αναψει ενδειξη) Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από paylidis
dtk-386 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν νομίζω vag να ανάβει λαμπάκι λαδιού για 300ml..... Προφανώς θέλει λίτρο και πάνω μην πω λίτρα...
paylidis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Δεν νομίζω vag να ανάβει λαμπάκι λαδιού για 300ml..... Προφανώς θέλει λίτρο και πάνω μην πω λίτρα... κι ομως, καπου εκει ειναι 200-300 γραμμαρια... και εγω περιμενα πανω απο μισο λιτρο αλλα μου το επισημανε φιλος μηχανικός ότι ειναι πλεον πολυ πιο ευαισθητο... (πιθανότατα επειδη στο παρελθον γινοταν μετα απο ενα σημειο ανεπιστρεπτι φριτέζες) @ritualistic καλα δε θυμαμαι; καπου 200 γρ δεν ειχες χρειαστει κ εσυ; Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από paylidis
ritualistic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, paylidis είπε κι ομως, καπου εκει ειναι 200-300 γραμμαρια... και εγω περιμενα πανω απο μισο λιτρο αλλα μου το επισημανε φιλος μηχανικός ότι ειναι πλεον πολυ πιο ευαισθητο... @ritualistic καλα δε θυμαμαι; καπου 200 γρ δεν ειχες χρειαστει κ εσυ; 200γρ ειχα χρειαστει ισως ουτε καν τοσο... δεν ειμαι ομως πολυ σιγουρος οτι εχει λειτουργια 2 κυλινδρων το Q3, μπορει να κανω λαθος. Να συμπληρωσω επισης οτι εμενα η ενδειξη αναψε 1500χλμ πριν την συμπληρωση των 15000χλμ που προβλεπεται το σερβις, δεν ειμαι σιγουρος (και ελπιζω πως δεν) οτι συνιστα θεμα στην λειτουργια του κινητηρα. 1
hyperlost Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στα 2 διαφορετικά εταιρικά κοντιακ 1.5 που μου έτυχαν το ένα δεν είχε σχεδόν καθόλου λάδι, το δεύτερο είχε ελάχιστο (πολύ κάτω από την ένδειξη) και τα δύο πήγαν για επίσημη καταγραφή στην εταιρεία μίσθωσης. λάδι συμπληρώθηκε και έσβησε το λαμπάκι. Δώρο λαδι για συμπλήρωμα γιατί το θέμα γνωστό. Το θέμα είναι η επαναληψιμότητα. Συμπληρώνεις λάδι, σβήνει η ένδειξη, μετά απο λίγο καιρό ξανα ανοίγει. Σε διάστημα που δεν επέρχεται σερβις και δεν υπήρχε ανάγκη για λάδι. Όπως είπα εταιρικά με leasing = δεν νοιάζει κανέναν γιατί αν χαλάσουν την επισκευή την τρώει η εταιρεία μίσθωσης βάσει συμβολαίου. Νομίζω ότι η ένδειξη του αυτοκινήτου και η βέργα μετράνε τάξη των 300-400 ml απο το μαξ όριο στο μηδέν. Μπορεί ο κινητήρας να έχει χάσει παραπάνω αλλά το όριο για να ανοίξει η ένδειξη είναι σε 300-400ml γιατί ο αισθητήρας και η βέργα μετράνε στο κάρτερ του λαδίου το απόθεμα του λαδιού που λιμνάζει σε εκείνο το σημείο και δεν γνωρίζουν το συνολικό λάδι του κινητήρα. ΔΕΝ το γνωρίζω, δεν είμαι ειδικός, δεν ασχολούμαι με αυτοκίνητα ιδιαίτερα. παρέθεσα την εμπειρία μου με τα 1.5 τουρμπο. Απλώς υπάρχει το φαινόμενο και εμφανίζεται μόνο σε αυτόν τον 1.5 κινητήρα. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από hyperlost 1
paylidis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, ritualistic είπε 200γρ ειχα χρειαστει ισως ουτε καν τοσο... δεν ειμαι ομως πολυ σιγουρος οτι εχει λειτουργια 2 κυλινδρων το Q3, μπορει να κανω λαθος. Να συμπληρωσω επισης οτι εμενα η ενδειξη αναψε 1500χλμ πριν την συμπληρωση των 15000χλμ που προβλεπεται το σερβις, δεν ειμαι σιγουρος (και ελπιζω πως δεν) οτι συνιστα θεμα στην λειτουργια του κινητηρα. ξερεις κωδικο μοτερ; εμενα το DADA δεν την εχει, το επομενο την ειχε... αλλα λογικα αν την ειχες θα σου αναβε μεσα καποια ενδειξη απο όσο ξερω (οταν γυρναει σε 2-κυλ) 1
hyperlost Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) εκανα edit το παραπάνω. Δεν είναι φυσιολογικό να σου ανοίγει συνέχεια η ένδειξη και να θέλει λάδι. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο κινητήρα το κοιτούσα για προσωπική αγορά λόγω χώρων και κινητήρα. όλα τα αυτοκίνητα έχουν θέματα, διαφορετικής φύσης: πχ 2020 και μετά C3 citroen, corsa 1.2 βενζίνης (απλό oχι τουρμπο - που είναι ίδιος κινητήρας) χαλάνε τα κομπρεσερ air codnition στα 70.000 - 80.000 χλμ. Είχαμε και έχουμε εταιρικά τέτοια και επίσης σε βαθμό αντίστοιχο εμφάνισαν το πρόβλημα, αλλά το έφτιαξε η εταιρεία μίσθωσης. Πιο πριν εταιρικά χιουνται ι20 πετρέλαιο, όλα μετά τα 80.000 χλμ έχαναν την δύναμη στην εθνική δεν ανέβαζαν στροφές, είχαν θέμα σε ένα λάστιχο στο τούρμπο και ανάλογα με τον μάστορα - συνεργείο που συνεργαζόταν με την εταιρεία μίσθωσης - γιατί μπορεί να πάνε πχ σε Επαρχία τα χιουντάι σε suzuki για έλεγχο- με όποιον έχει σύμβαση η εταιρεία. Αν ήταν μαστορας το έφτιαχνε. Αν δεν ήταν, υπήρξε εμπλοκή. Πολλοί κράτησαν τα ι20 μέχρι να λήξουν τα συμβόλαια προβληματικά για βόλτες στην πόλη και όποιος το καταλάβει. Εγώ είχα ένα ι20 που ποτέ δεν βρέθηκε το πρόβλημα από την εταιρεία μίσθωσης / συνεργεία μέχρι που έληξε το συμβόλαιο. Ωστόσο τέτοιο θέμα με τόση συχνότητα, πρώτη φορά παίζει σε αμάξι καινούργιο καλό - ακριβό - με κινητήρα πασπαρτού. 1 hour ago, paylidis said: υπαρχει καπου καταγεγραμενο αυτο; Γιατι εδώ παρα πολλοι εχουμε το συγκεκριμενο 1.5 χωρις θεματα (κ αντε οκ εγω δεν εχω με τη λειτουργεια 2-cyl) αλλα οι υπολοιποι που εχουν γιατι δεν εχουν θεμα...; Μηπως ευθυνεται στη συντηρηση (ιδίως των Leasing)? Γιατι ειναι κακια συνηθεια ορισμένων συνεργείων να μη βαζουν τη πληρη ποσοτητα λαδιού ξεκαθαρα για λόγους ευκολίας κ οικονομίας προς οφελος τους αλλα οχι του πελατη (πχ παιρνει 4.3 λιτρα, τόσα σου χρεώνουν, πρακτικα βαζουν 4, με αποτελεσμα αν οντως καψει 100-200 γραμμαρια να αναψει ενδειξη) Δεν γνωρίζω, ίσως να είναι μη είναι τελείως ίδιοι οι κινητήρες 1.5 ή/και να διόρθωσαν το πρόβλημα σε επόμενες εκδόσεις. Τα εταιρικά κάνουν πολύ παραπάνω χλμ και χρήση. Οι εταιρίες μίσθωσης που κάνουν τα σέρβις δεν είναι επίσημα σερβις. Ωστόσο αναφέρω το θέμα γιατί παρουσιάστηκε και σε μη εταιρικά αυτοκίνητα. Δυο φίλους έχω με golf 8 1.5 και ibiza cupra 1.5 και οι δύο τους το ίδιο θέμα έχουν. Τα αυτοκίνητα ήταν αγορά με τον κινητήρα 1.5 τούρμπο με το που κυκλοφόρησε. Το αντιμετωπίζουν ωστόσο και οι δυο. Κάνουν αρκετά χλμ και οι δυο τους. Εύχομαι όσοι έχουν από εδώ τέτοιο κινητήρα να μην το αντιμετωπίσουν ποτέ, αλλά δεν είναι κρυφό και άγνωστο θέμα . Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από hyperlost 2 1
ritualistic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, paylidis είπε ξερεις κωδικο μοτερ; εμενα το DADA δεν την εχει, το επομενο την ειχε... αλλα λογικα αν την ειχες θα σου αναβε μεσα καποια ενδειξη απο όσο ξερω (οταν γυρναει σε 2-κυλ) δεν τον ξερω τον κωδικο μοτερ αλλα και εγω αυτο ξερω οτι σε οσα εχουν αυτη την δυνατοτητα απενεργοποιησης κυλινδρου, αναβει ενδειξη στο πανελ. 1
dtk-386 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Τον κωδικό λογικά τον γράφει στην άδεια κυκλοφορίας. 1
mp123 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, dtk-386 είπε με μέσο όρο ηλικίας ΙΧ τα 17 έτη σε λίγο καιρό ούτε Dacia δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε. Τα αγοράζουν φίλε μου με αλλο σημα. Προ καιρού ειμουν νότια Αφρική. Ξέρεις πόσα μοντέλα της ντατσια πωλούνται με το σήμα της ρενω ; το νταστερ , το λογκαν, το στεπγουει κλπ. Νότια Αμερική κσι Ασία έτσι τα πουλάνε. Άκουσε με. Αν πχ στο Τζόκερ ( έτσι έπρεπε να το έλεγαν) το εδιναν εδώ σαν ρενω τρελλες πωλήσεις θα έκανε. Εγώ ρενω ίσον ντατσια ίσον νισσαν. Ίδια της βάζω. Ούτε καν ασχολουμέ όταν ψάχνω για αγορά.
tsofras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Yo To αμάξι μάλλον φεύγει απο εβδομάδα , πάμε για έλεγχο αύριο και μάλλον προκαταβολή μέχρι την μεταβίβαση 14
korakios Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, tsofras είπε Yo To αμάξι μάλλον φεύγει απο εβδομάδα , πάμε για έλεγχο αύριο και μάλλον προκαταβολή μέχρι την μεταβίβαση άστα αυτά , δεν ψαρώνουμε 😁 στο τέλος θα μας πεις οτι κατέληξες σε τι αμάξι θα πάρεις 😂 1
turbat0s Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, tsofras είπε πάμε για έλεγχο αύριο Δεν θα βγει καλό....
dtk-386 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, tsofras είπε Yo To αμάξι μάλλον φεύγει απο εβδομάδα , πάμε για έλεγχο αύριο και μάλλον προκαταβολή μέχρι την μεταβίβαση πάμε για ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις