Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, tsofras είπε

Λοιπόν επέστρεψα από το test drive  του  Tucson

Θετικά :

1. Τέλεια θέση οδήγησης όσον αφορά την άνεση. Καθιστή , ψηλή , πολύ καλή ορατότητα γενικά εμπρός , πίσω είναι κάπως μικρό το παράθυρο αλλά οκ όχι κάτι αρνητικό . Αρκετά βολικό και το κάθισμα , γενικά δεν με κούρασε καθόλου βγήκα όπως μπήκα

2. Ο κινητήρας είναι μία χαρά , πρόθυμος και επαρκής για το αμάξωμα , σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο είναι ότι πρέπει

3. Αθόρυβο πραγματικά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση , πολύ καλή ποιότητα κύλισης , δεν περνάει ο ήχος του κινητήρα μέσα στο αμάξι , ενώ είχε όλο αυτόν τον αέρα και πήγα μέσω Συγγρού Πειραιά και πίσω δεν παρατήρησα ενοχλητικούς αεροδυναμικούς θορύβους τουλάχιστον σε ταχύτητες πόλης

4. Ανάρτηση γενικά άνετη , σαν του Formentor σε λακούβες , με κάπως λιγότερο κράτημα , μία μικρή αίσθηση body roll αλλά όχι κάτι τραγικό (όπως 2008 ή C5 aircross)

5. Ωραία καμπίνα , φυσικοί διακόπτες στο τιμόνι για την αλλαγή λωρίδας :D

Με χάλασε λίγο ο χώρος στην πόρτα που εκτός μπουκάλι δεν μπαίνει κάτι (συνήθως βάζω το τσαντάκι μου στο Leon , το είχα μαζί και το έβαλα μπροστά στην κονσόλα, μία χαρά το πήρε βέβαια)

Βασικά πάρα πολύ καλές εντυπώσεις αλλά .....

1. Η υλοποίηση σαν αίσθηση του DSG είναι καλύτερη. Μου έκανε "λόξυγκα"  σε κάτι μικρές ανηφόρες και μπερδευόταν σε κάποια σημεία.

2. Το τεράστιο αρνητικό ήταν η αίσθηση στο τιμόνι.

Ειλικρινά τον περισσότερο χρόνο τον έφαγα απο Συγγρού - Πειραιά - Συγγρού , να λέω στον πωλητή μήπως έχει κάποιο θέμα το τιμόνι.

Εκτός ότι το βρήκα πολύ ασαφές , ένιωθα συνέχεια λες και με τράβαγε δεξιά - αριστερά και ήθελε διορθώσεις.

Απενεργοποίηση αλλαγή λωρίδας μήπως έφταιγε αυτό . Τίποτα

Απενεργοποίηση μίας άλλης ένδειξης για την λωρίδα. Τίποτα

Το γύρισα απο το Sport στο Normal μήπως έχει άλλη αίσθηση (νομίζω έγινε πιο ελαφρύ). Τίποτα

Το αμάξι είναι πάρα πολύ καλό σαν σύνολο , άνετο , αρκετά ποιοτικό , ξεκούραστο και με χώρους.

Δεν ξέρω αν θα το συνήθιζα το τιμόνι , αλλά ένιωσα ότι πάλευα όση ώρα οδηγούσα με τις διορθώσεις.

Καμία σχέση με τιμόνι VAG / BMW / Mini Countryman

Το ίδιο ακριβώς με είχε απασχολήσει και όταν είχα κάνει test drive το KIA X-Ceed.

Μπήκα στο δικό μου και ευχαριστήθηκα τιμόνι στην επιστροφή .

Εν κατακλείδι , αν κάποιος δεν είναι παράξενος όπως εγώ είναι καταπληκτικό αμάξι.

Για εμένα μάλλον δεν είναι (Βασικά είναι λόγω άνεσης , αλλά όχι ως οδηγικής αίσθησης)

Το Formentor είναι πιο ωραίο πακέτο , με λιγότερους χώρους και χειρότερη αξιοπιστία προφανώς

Αυτά

Γιατί κουράζεσε, ταλαιπωρίεσε,  σκεφτεσε τι θα πάρεις συνέχεια.

Πάρε φορμεντορ .Αφού αυτό θες πραγματικά. Παρτο . Εγώ το λέω ,τέτοιο πιστό πελάτη της σεατ ( αν δεν κάνω λάθος 3 φόλες σεατ έχεις περάσει)  πρέπει να είσαι ο μοναδικός στον κοσμο που του αρεσουν τα σεατ .

. Άγαλμα πρέπει να σου στήσουν Στην Ισπανία στα κεντρικά μιλαμε τωρα οχι εδω.Όταν παραλάβεις ο φορμεντορ ( που αυτό θα πάρεις 100%) πρέπει να στο παραδώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας.

• Like 2
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φαντάζεσαι να πάρει φορμέντορ και να βγει κι αυτό lemon?

Να βάζει όπισθεν και να πηγαίνει μπρος?

Να κουδουνάνε τα σίδερα στις λακούβες, να lagάρει το τάμπλετ και ότι άλλο?

Ξενέρα Θωμά, ή ανεβαίνεις κατηγορία (not) ή μένεις όπως είσαι...

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, turbat0s είπε

Φαντάζεσαι να πάρει φορμέντορ και να βγει κι αυτό lemon?

Να βάζει όπισθεν και να πηγαίνει μπρος?

Να κουδουνάνε τα σίδερα στις λακούβες, να lagάρει το τάμπλετ και ότι άλλο?

Ξενέρα Θωμά, ή ανεβαίνεις κατηγορία (not) ή μένεις όπως είσαι...

Αυτό φοβάμαι και δεν κάνω κίνηση , υπάρχει ετοιμοπαράδοτο formentor και μου παίρνουν και στα 20 το Leon ( η καλύτερη τιμή που μου έχουν δώσει για ανταλλαγή)

Αλλά φόβος για τα ίδια θέματα και +17χιλιάρικα είναι μεγάλη βλακεία ακόμη και για εμένα

Αν είχα αυτόματο θα έμενα με αυτό που έχω και θα τελείωνα

Τεσπα δεν έχει μείνει και τίποτα εκτός απο Mazda 3 , όλα τα άλλα τα έχω δει

Αν φύγει το δικο μου βλέπω τι θα κάνω

Δημοσ.
9 minutes ago, tsofras said:

Αυτό φοβάμαι και δεν κάνω κίνηση , υπάρχει ετοιμοπαράδοτο formentor και μου παίρνουν και στα 20 το Leon ( η καλύτερη τιμή που μου έχουν δώσει για ανταλλαγή)

Αλλά φόβος για τα ίδια θέματα και +17χιλιάρικα είναι μεγάλη βλακεία ακόμη και για εμένα

Αν είχα αυτόματο θα έμενα με αυτό που έχω και θα τελείωνα

Τεσπα δεν έχει μείνει και τίποτα εκτός απο Mazda 3 , όλα τα άλλα τα έχω δει

Αν φύγει το δικο μου βλέπω τι θα κάνω

Εδώ είσαι: 

https://fb.watch/mYtwvOW0Vx/

Δημοσ.

Και εγώ ψηφίζω @tsofras αν ειναι να αλλαξεις να πας σε κατι που σε ευχαριστεί, οπως το Formentor, και όχι στο να συμβιβαστείς με κάτι που δεν σ ταιριαζει. Αν ειναι να συμβιβαστείς, καλυτερα με το Leon. Εγώ αυτό θα έκανα.

Παιδια επίσης θέλω την γνώμη σας. Μαλλον στο τελος της βδομάδας που έρχεται θα βγουν αδεια κυκλοφοριας κ πινακιδες για ν πάω να παραλάβω το Α3 απο την αντιπροσωπεία. Για να θυμίσω, μου ειχε πει ο πωλητής οτι θα μου κάνει δώρο την εργοστασιακή κάμερα που θα μου την περάσουν εκει, και σήμερα που πηγα να κάνω τον ελεγχο στο αυτοκίνητο για ν ελεγξω για τυχον ατελειες πρωτου βγει στο ονομά μου, και μετα τρεχάτε ποδαράκια μου, μου ειπε οτι αν θέλω μπορεί να μου βάλει δώρο και αισθητήρες παρκαρισματος στην αντιπροσωπεία αλλά οχι τους εργοστασιακους, παρα μόνο με ηχητική προειδοποίηση. Θεωρώ οτι μου το προτεινε επειδή η εργοστασιακη κάμερα θα αργησει λιγο καιρο καθως δν ειχε στοκ ελλαδα οποτε πρεπει ν ρθει απο Γερμανια, και θα περαστεί σε δευτερο χρόνο. Και μου λεει σκεψου να σ περάσω κ τους αισθητήρες, απλά να ξερεις οτι πρεπει ν βγει ο πισω προφυλακτήρας να περαστουν και να βαφτουν στο χρώμα του αμαξώματος. Μου εδειξε ενα αποτελεσμα στο δικο του το αυτοκινητο, το συγκρινα και με εργοστασιακους που ειχε στην εκθεση σε αλλα αυτοκινητα, δεν καταλαβαινεις οτι δεν βγηκε ετσι απο το εργοστάσιο. Το θεμα ειναι να τ πω να τους περάσει κ αυτους αξιζει να βγει ο προφυλακτηρας και να γινουν οι εργασιες σε ολοκαινουργιο αυτοκινητο; 
Περιμενω την δικη σας γνώμη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, antonio91tech είπε

Εάν δεν κάνω λάθος, όταν λέμε ότι είναι εργοστασιακή, εννοούμε ότι έτσι βγαίνει από το εργοστάσιο, ή αλλιώς από την γραμμή παραγωγής. Σε παρόμοια φάση ήμουν και εγώ το 2018, στην αγορά του Ibiza, ζήτησα κάμερα οπισθοπορείας, Επειδή το όχημα ήταν ήδη Ελλάδα, ο πωλητής Μου είπε ότι θα μπει στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη στην αντιπροσωπεία που θα παραλάμβανά το αυτοκίνητο. Μόνο κάμερα χωρίς αισθητήρες, Όπως και έγινε.

Το θέμα είναι ότι η κάμερα εκείνη δεν έχει καμία,μα καμία σχέση με την εργοστασιακή,που έχει το δεύτερο ίδιο όχημα της οικογένειας από την γραμμή παραγωγής του.

Επίσης λόγω της μετατροπής στην αντιπροσωπεία,εδώ και καιρό μας βγάζει μήνυμα σφάλματος στην δεξιά λάμπα της πινακίδος, η αλλαγή της οποίας (λάμπας) Δεν μπορεί να γίνει εύκολα διότι εκεί περάστηκε η κάμερα και το καλώδιο της και δεν υπάρχει λάσκα καλώδιο παρά μόνο πρέπει να βγει ο προφυλακτήρας ολόκληρος... 

Ρώτα τι ακριβώς θα κάνουνε και τι ακριβώς θα βάλουνε και που στον Προφυλακτήρα, ουσιαστικά εάν θα έχεις το αποτέλεσμα όπως βγαίνει από το εργοστάσιο ή θα σου βάλουν κάτι after market που λέμε Με ότι συνεπάγεται αυτό.

Όσο για τους αισθητήρες,έχω δει στην αντιπροσωπεία, να κάνουν τη δουλειά αυτή. Πόνεσε λίγο η ψυχή μου αλλά εάν το κάνουν με μεράκι και δείχνει "εργοστασιακή" δουλειά προχώρα το. Βοηθάνε πολύ.

Επεξ/σία από terry308
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, antonio91tech είπε

Και εγώ ψηφίζω @tsofras αν ειναι να αλλαξεις να πας σε κατι που σε ευχαριστεί, οπως το Formentor, και όχι στο να συμβιβαστείς με κάτι που δεν σ ταιριαζει. Αν ειναι να συμβιβαστείς, καλυτερα με το Leon. Εγώ αυτό θα έκανα.

Παιδια επίσης θέλω την γνώμη σας. Μαλλον στο τελος της βδομάδας που έρχεται θα βγουν αδεια κυκλοφοριας κ πινακιδες για ν πάω να παραλάβω το Α3 απο την αντιπροσωπεία. Για να θυμίσω, μου ειχε πει ο πωλητής οτι θα μου κάνει δώρο την εργοστασιακή κάμερα που θα μου την περάσουν εκει, και σήμερα που πηγα να κάνω τον ελεγχο στο αυτοκίνητο για ν ελεγξω για τυχον ατελειες πρωτου βγει στο ονομά μου, και μετα τρεχάτε ποδαράκια μου, μου ειπε οτι αν θέλω μπορεί να μου βάλει δώρο και αισθητήρες παρκαρισματος στην αντιπροσωπεία αλλά οχι τους εργοστασιακους, παρα μόνο με ηχητική προειδοποίηση. Θεωρώ οτι μου το προτεινε επειδή η εργοστασιακη κάμερα θα αργησει λιγο καιρο καθως δν ειχε στοκ ελλαδα οποτε πρεπει ν ρθει απο Γερμανια, και θα περαστεί σε δευτερο χρόνο. Και μου λεει σκεψου να σ περάσω κ τους αισθητήρες, απλά να ξερεις οτι πρεπει ν βγει ο πισω προφυλακτήρας να περαστουν και να βαφτουν στο χρώμα του αμαξώματος. Μου εδειξε ενα αποτελεσμα στο δικο του το αυτοκινητο, το συγκρινα και με εργοστασιακους που ειχε στην εκθεση σε αλλα αυτοκινητα, δεν καταλαβαινεις οτι δεν βγηκε ετσι απο το εργοστάσιο. Το θεμα ειναι να τ πω να τους περάσει κ αυτους αξιζει να βγει ο προφυλακτηρας και να γινουν οι εργασιες σε ολοκαινουργιο αυτοκινητο; 

Δεν θα πάθει κάτι το αμάξι, έχω βάλει και εγώ μετά και ήταν μία χαρά.

Εγώ θα έλεγα να ρωτήσεις αν μπορεί να σου βάλει τους αυθεντικούς ώστε να έχεις τις ενδείξεις στην οθόνη και ας πληρώσεις την διαφορά από τους after market που θα σου έβαζε

Κανόνισε να μην βάλεις φωτογραφίες όταν με το καλό παραλάβεις 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, terry308 είπε

Εάν δεν κάνω λάθος, όταν λέμε ότι είναι εργοστασιακή, εννοούμε ότι έτσι βγαίνει από το εργοστάσιο, ή αλλιώς από την γραμμή παραγωγής. Σε παρόμοια φάση ήμουν και εγώ το 2018, στην αγορά του Ibiza, ζήτησα κάμερα οπισθοπορείας, Επειδή το όχημα ήταν ήδη Ελλάδα, ο πωλητής Μου είπε ότι θα μπει στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη στην αντιπροσωπεία που θα παραλάμβανά το αυτοκίνητο. Μόνο κάμερα χωρίς αισθητήρες, Όπως και έγινε.

Το θέμα είναι ότι η κάμερα εκείνη δεν έχει καμία,μα καμία σχέση με την εργοστασιακή,που έχει το δεύτερο ίδιο όχημα της οικογένειας από την γραμμή παραγωγής του.

Επίσης λόγω της μετατροπής στην αντιπροσωπεία,εδώ και καιρό μας βγάζει μήνυμα σφάλματος στην δεξιά λάμπα της πινακίδος, η αλλαγή της οποίας (λάμπας) Δεν μπορεί να γίνει εύκολα διότι εκεί περάστηκε η κάμερα και το καλώδιο της και δεν υπάρχει λάσκα καλώδιο παρά μόνο πρέπει να βγει ο προφυλακτήρας ολόκληρος... 

Ρώτα τι ακριβώς θα κάνουνε και τι ακριβώς θα βάλουνε και που στον Προφυλακτήρα, ουσιαστικά εάν θα έχεις το αποτέλεσμα όπως βγαίνει από το εργοστάσιο ή θα σου βάλουν κάτι after market που λέμε Με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εγώ στις Σερρες πήγα. Ως ανταλλακτικο φυσικά θα ειναι η εργοστασιακή καμερα οπισθωπορείας απλά θα περαστεί στην αντιπροσωπεια. Τώρα για τους αισθητήρες μου το ειπε οτι θα ειναι aftermarket με ηχητική προειδοποιηση. Για τον προφυλακτήρα μου ειπε οτι πρεπει να βγει ο πισως προφυλακτήρας, να γίνουν οι τρυπες, και να βάλουν τους αισθητήρες που θα βαφτουν στο χρώμα του αυτοκινητου. Τώρα και εγώ περισσοτερα δεν ρώτησα και λοιπα τι ακριβως εξτρα εργασιες θα γινουν. Απλά μου λεει σκεψου το για τους αισθητηρες μονο, οτι πρεπει να κανουμε αυτην την εργασια και να αφαιρεθεί ο προφυλακτηρας κ λοιπα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, terry308 είπε

Όσο για τους αισθητήρες,έχω δει στην αντιπροσωπεία, να κάνουν τη δουλειά αυτή. Πόνεσε λίγο η ψυχή μου αλλά εάν το κάνουν με μεράκι και δείχνει "εργοστασιακή" δουλειά προχώρα το. Βοηθάνε πολύ.

Συνήθως όταν το κάνουν μετά παίρνουν ρεύμα από το λαμπάκι της όπισθεν, ενώ από το εργοστάσιο το καταλαβαίνει διαφορετικά ( εγώ ας πούμε αν είμαι με πρώτη και με πάρει η κατηφόρα προς τα πίσω ανοίγει η κάμερα)

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν θα πάθει κάτι το αμάξι, έχω βάλει και εγώ μετά και ήταν μία χαρά.

Εγώ κυριως αυτο σκεφτομουν δλδ βγαλε κανε τρυπες κ λοιπα. Αλλα οκ. Κλεινω προς το ναι. Ρώτησα για τους αλλους αλλα νομιζω μου ειπε βάζουμε μονο με ηχητικη ειδοποιηση και μ εδειξε και στο αυτοκινητου του, πως εγινε η εργασια κ π το βάλανε το μαραφετι εκεινο.

5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Εγώ θα έλεγα να ρωτήσεις αν μπορεί να σου βάλει τους αυθεντικούς ώστε να έχεις τις ενδείξεις στην οθόνη και ας πληρώσεις την διαφορά από τους after market που θα σου έβαζε

Καλα το ιδανικό θα ηταν αυτό αλλα δεν ξερω και ποσο καπελο θα πληρώσω διαφορά. Και αν μπορουν να το περάσουν να φαινονται και οι ενδειξεις στην οθονη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, antonio91tech είπε

Εγώ κυριως αυτο σκεφτομουν δλδ βγαλε κανε τρυπες κ λοιπα. Αλλα οκ. Κλεινω προς το ναι. Ρώτησα για τους αλλους αλλα νομιζω μου ειπε βάζουμε μονο με ηχητικη ειδοποιηση και μ εδειξε και στο αυτοκινητου του, πως εγινε η εργασια κ π το βάλανε το μαραφετι εκεινο.

Δεν υπάρχει περιορισμός να μην γίνονται retrofit ( να μπαίνουν μετά δλδ) οι εργοστασιακοί αισθητήρες.

Ψαξου λίγο στο internet 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

( εγώ ας πούμε αν είμαι με πρώτη και με πάρει η κατηφόρα προς τα πίσω ανοίγει η κάμερα)

Εμένα στο fr που τα έχει όλα εργοστασιακα, μου ανοίγουν οι αισθητήρες 😎

Στο style που έχει μόνο τη κάμερα της αντιπροσωπείας,δε κάνει τίποτα 😂

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tsofras είπε

Κανόνισε να μην βάλεις φωτογραφίες όταν με το καλό παραλάβεις 

Θα ανεβάσω εννοειται. Ελπιζω το αλλο Σαββατο γτ λογω της κατάστασης στην Θεσσαλια εχουν καποια κωλυσιεργια οι μεταφορικές για να στειλουν τα πιστοποιητικα του αυτοκινητου στο Υπ. Μεταφορών για ν βγει η αδεια, και μπορεί να μ παει και την μεθεπομενη βδομαδα. Ελπιζω οχι :)

2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν υπάρχει περιορισμός να μην γίνονται retrofit ( να μπαίνουν μετά δλδ) οι εργοστασιακοί αισθητήρες.

Ψαξου λίγο στο internet 

Ξερω οτι γινεται ειχα δει Delectronics που τα κανουν νομίζω αυτά. Απλά μπορει να μην θελουν να ασχοληθουν αυτοι απο εκει. Πιστευεις η διαφορα να ναι μεγάλη;; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, antonio91tech είπε

Θα ανεβάσω εννοειται. Ελπιζω το αλλο Σαββατο γτ λογω της κατάστασης στην Θεσσαλια εχουν καποια κωλυσιεργια οι μεταφορικές για να στειλουν τα πιστοποιητικα του αυτοκινητου στο Υπ. Μεταφορών για ν βγει η αδεια, και μπορεί να μ παει και την μεθεπομενη βδομαδα. Ελπιζω οχι :)

Ξερω οτι γινεται ειχα δει Delectronics που τα κανουν νομίζω αυτά. Απλά μπορει να μην θελουν να ασχοληθουν αυτοι απο εκει. Πιστευεις η διαφορα να ναι μεγάλη;; 

Ειλικρινά?

Μπιπ το ένα, μπιπ και το άλλο.

Την ίδια δουλειά θα κάνουν

Απλά στο μαμά θα βλέπεις και απόσταση από την οθόνη, όσο να ναι άλλο το εργοστασιακό

Λεπτομέρειες, όπως το νιώθεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ειλικρινά?

Μπιπ το ένα, μπιπ και το άλλο.

Την ίδια δουλειά θα κάνουν

Απλά στο μαμά θα βλέπεις και απόσταση από την οθόνη, όσο να ναι άλλο το εργοστασιακό

Λεπτομέρειες, όπως το νιώθεις 

Θα κανω μια ερώτηση ποσο παιζει να πάει το εργοστασιακο. Αν κ μ ειπε οτι μπροστα δεν αναλαμβανουν να βάλουν αισθητηρες λόγω του pre-sense Πως λεγεται που ειναι για περιπτωση ατυχηματος. Μην γινει καμια στραβη.

Πάντως απορια έχω ποσο μπορεί να κοστίζει η διαφορά. Πραγματικα. 

Αν όχι, ας τους βάλει λεω εγώ να εχω κάτι για αρχή μεχρι να μπει η κάμερα, και ισως της περάσω αργοτερα καπου εξω σε καποια εταιρεια οπως την απο πανω που ανέφερα :)

Επεξ/σία από antonio91tech
  • Like 1

• Δημιουργία νέου...