Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Επίσης θα χρειαστώ και την βοήθεια σίγουρα του @paylidis ή και όποιου άλλου μπορεί να συνεισφέρει. Το αυτοκίνητο είναι ενα A3 2011 με τον 1.2 TFSI και τα 105 αλογα. Ειναι παρατημένο τον τελευταιο χρόνο. Έχουμε κανενα συνεργείο της προκοπής κέντρο Αθήνα ή προς ελαφρά βόρεια (Μένω Αμπελόκηπους, το αμάξι είναι Φιλοθέη) για να το συνεφέρουμε χωρις να μας πιάσουν τον κ@λο οι αντιπροσωπειες και οι εξουσιοδοτημένοι; Αλλιώς δεν περνάει ΚΤΕΟ ούτε για πλάκα. Πιθανώς θα θέλει μπαταρία, σίγουρα λαστιχα, ενα καλο service και έλεγχο γενικως καθως ηταν παρατημένο. Δεν εχω δει το αμαξι απο κοντά μόνο φωτο. Θα πάω Τεταρτη - Πέμπτη απογευμα να δώ τι παιζει. Και το μεγάλο ερωτημα - ανησυχια (για να είμαστε μες στο θέμα) είναι αν το κρατάω ή το πουλάω; Εγω εχω ενα Corsa D 2008 1,4 με τα 90 αλογα. Δεν βγαζει ζημιές κανω την δουλεια μου αλλα ήδη το σκεφτομαι για αλλαγη. Μηπως να κρατησω το Audi ή να το δωσω και με τα λεφτα στην άκρη να σκεφτω τι και πως;
paylidis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Επίσης θα χρειαστώ και την βοήθεια σίγουρα του @paylidis ή και όποιου άλλου μπορεί να συνεισφέρει. Το αυτοκίνητο είναι ενα A3 2011 με τον 1.2 TFSI και τα 105 αλογα. Ειναι παρατημένο τον τελευταιο χρόνο. Έχουμε κανενα συνεργείο της προκοπής κέντρο Αθήνα ή προς ελαφρά βόρεια (Μένω Αμπελόκηπους, το αμάξι είναι Φιλοθέη) για να το συνεφέρουμε χωρις να μας πιάσουν τον κ@λο οι αντιπροσωπειες και οι εξουσιοδοτημένοι; Αλλιώς δεν περνάει ΚΤΕΟ ούτε για πλάκα. Πιθανώς θα θέλει μπαταρία, σίγουρα λαστιχα, ενα καλο service και έλεγχο γενικως καθως ηταν παρατημένο. Δεν εχω δει το αμαξι απο κοντά μόνο φωτο. Θα πάω Τεταρτη - Πέμπτη απογευμα να δώ τι παιζει. Και το μεγάλο ερωτημα - ανησυχια (για να είμαστε μες στο θέμα) είναι αν το κρατάω ή το πουλάω; Εγω εχω ενα Corsa D 2008 1,4 με τα 90 αλογα. Δεν βγαζει ζημιές κανω την δουλεια μου αλλα ήδη το σκεφτομαι για αλλαγη. Μηπως να κρατησω το Audi ή να το δωσω και με τα λεφτα στην άκρη να σκεφτω τι και πως; Αν ειναι το καμπριο το αγοραζω!! 😁 Εχω πολυ καλό εξειδικευμενο μαστορα να σου προτεινω, ελα ΠΜ, ειναι Mελισσια, θελει ραντεβου, νορμαλ τιμες και κυρίως εντιμος. Λαστιχας πολυ τιμιος και σχετικα κοντά (Βριλησσια) ειναι ο Φωκας, εκει παω τα τελευταια 10 χρονια. Τωρα στο ερωτημα σου, εγω θα κραταγα το Audi... εφοσον θα το φερεις σε μια σειρά και δεις για 2-3 μηνες φουλ χρησης οτι ειναι καθως πρεπει, ειναι σαφως καλυτερο αμαξι σα συνολο. Πουλας το κορσακι, βαζεις τα λεφτα στην ακρη και βλεπεις. Εναλλακτικο σεναριο πουλας και τα δυο και πας σε ενα ολοκαινουργιο (ποσο πιανουν αραγε; ακουσα για corsa D προσφατα 7 χιλιαρικα, κ μου επεσαν τα μαλλια) 2 1
tsofras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Επίσης θα χρειαστώ και την βοήθεια σίγουρα του @paylidis ή και όποιου άλλου μπορεί να συνεισφέρει. Το αυτοκίνητο είναι ενα A3 2011 με τον 1.2 TFSI και τα 105 αλογα. Ειναι παρατημένο τον τελευταιο χρόνο. Έχουμε κανενα συνεργείο της προκοπής κέντρο Αθήνα ή προς ελαφρά βόρεια (Μένω Αμπελόκηπους, το αμάξι είναι Φιλοθέη) για να το συνεφέρουμε χωρις να μας πιάσουν τον κ@λο οι αντιπροσωπειες και οι εξουσιοδοτημένοι; Αλλιώς δεν περνάει ΚΤΕΟ ούτε για πλάκα. Πιθανώς θα θέλει μπαταρία, σίγουρα λαστιχα, ενα καλο service και έλεγχο γενικως καθως ηταν παρατημένο. Δεν εχω δει το αμαξι απο κοντά μόνο φωτο. Θα πάω Τεταρτη - Πέμπτη απογευμα να δώ τι παιζει. Και το μεγάλο ερωτημα - ανησυχια (για να είμαστε μες στο θέμα) είναι αν το κρατάω ή το πουλάω; Εγω εχω ενα Corsa D 2008 1,4 με τα 90 αλογα. Δεν βγαζει ζημιές κανω την δουλεια μου αλλα ήδη το σκεφτομαι για αλλαγη. Μηπως να κρατησω το Audi ή να το δωσω και με τα λεφτα στην άκρη να σκεφτω τι και πως; Ότι είπε και ο Γιώργος είτε πουλάς και τα 2 είτε κρατάς το Audi , νεώτερο μοντέλο και καλύτερο αμάξι σαν σύνολο 3 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, paylidis είπε Αν ειναι το καμπριο το αγοραζω!! 😁 Δυστυχως οχι 😅 11 λεπτά πριν, paylidis είπε Τωρα στο ερωτημα σου, εγω θα κραταγα το Audi... εφοσον θα το φερεις σε μια σειρά και δεις για 2-3 μηνες φουλ χρησης οτι ειναι καθως πρεπει, ειναι σαφως καλυτερο αμαξι σα συνολο. Πουλας το κορσακι, βαζεις τα λεφτα στην ακρη και βλεπεις. Εναλλακτικο σεναριο πουλας και τα δυο και πας σε ενα ολοκαινουργιο (ποσο πιανουν αραγε; ακουσα για corsa D προσφατα 7 χιλιαρικα, κ μου επεσαν τα μαλλια) Καπως ετσι θα το κάνω. Θα τα κρατήσω και τα δυο μέχρι να έρθει η ώρα των τελών κυκλοφορίας και θα αποφασίσω αρχές του χρόνου. 7 χιλιάρικα είναι υπερβολικά αλλα σκέψου εγω το πήρα το 18' 4600€ (φουλ εξτρα, ηλιοροφη, ζαντες αλουμινιο, θερμενομενοι καθρεφτες, προβολεις κτλπ) και τωρα το πουλάω ευκολα 5k-6k. Δεν εχουμε τίποτα γνωστα θέματα με τον 1.2 TFSI ή κατι αλλο που θα έπρεπε να ξέρω; Αυτα που πονάνε κυρίως, κιβώτια ή κατι αντιστοιχο.
paylidis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Δυστυχως οχι 😅 κριμα, ψαχνω καιρο ένα ειχα βρει ενα 1400tfsi προ τριετιας μου το εδινε 4Κ (μπορει κ πιο κατω να το επαιρνα) γιατι ηθελε επισκευη μοτερ (εκαιγε λαδια) αλλα μολις ειχαμε αγορασει κ τα 2 καινουργια οποτε δε με επαιρνε για 3ο αμαξι... 4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Καπως ετσι θα το κάνω. Θα τα κρατήσω και τα δυο μέχρι να έρθει η ώρα των τελών κυκλοφορίας και θα αποφασίσω αρχές του χρόνου. 7 χιλιάρικα είναι υπερβολικά αλλα σκέψου εγω το πήρα το 18' 4600€ (φουλ εξτρα, ηλιοροφη, ζαντες αλουμινιο, θερμενομενοι καθρεφτες, προβολεις κτλπ) και τωρα το πουλάω ευκολα 5k-6k. ναι κι ομως 7 και μου επεσαν τα μαλλια (ειχε 45 χιλ χλμ βεβαια), και χωρις μαλιστα τοσα εξτρα όσα λες... ισως βρηκαν κοροιδο κ το πουλησαν, 5.5-6 θεωρω ισως πιασει... 4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Δεν εχουμε τίποτα γνωστα θέματα με τον 1.2 TFSI ή κατι αλλο που θα έπρεπε να ξέρω; Αυτα που πονάνε κυρίως, κιβώτια ή κατι αντιστοιχο. ειναι αυτοματο; Για τον 1.2 δε ξερω πολλα, ο 1.4 τσιμπαγε λαδακι... Ο μαστορας που σου λεω ειναι ο πλεον αρμοδιος να σου απαντησει με ειλικρινεια (το 50-60% της δουλειας του ειναι επισκευες μοτερ, ειναι χειρουργος) σε πολλαπλασιαστες θα ποναει σιγουρα αλλα μικρο το κακο 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, paylidis είπε ειναι αυτοματο Χειροκινητο δοξα τον θεο γιατι με τοσα που λετε για τα DSG ηταν το πρωτο που εψαξα. 6 ταχυτητες. 1
Maurikycli Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Καπως ετσι θα το κάνω. Θα τα κρατήσω και τα δυο μέχρι να έρθει η ώρα των τελών κυκλοφορίας και θα αποφασίσω αρχές του χρόνου. Μην είσαι τόσο αισιόδοξος, σε εμάς πήρε 1,5 χρόνια από τότε που αρχίσαμε να το τρέχουμε μέχρι να εκδοθεί η νέα άδεια. Είχα ανάλογη περίπτωση αλλά με την εύκολη εκδοχή καθώς ζει η μητέρα μου. Χρειάζεσαι το σχετικό χαρτί από πρωτοδικείο για τη κληρονομιά (από 1 βδομάδα ως ένα μήνα) Χρειάζεσαι δικηγόρο ή συμβολαιογράφο για να κάνει "τα χαρτιά" της κληρονομιάς. Κατάθεση αυτών στην εφορία (είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά) Αναμονή για να τα ελέγξει και βγάλει τον πιθανό φόρο (σε μας δεν είχε αλλά της πήρε 5 μήνες). Μετά πρέπει να πάρεις βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας από την ανάλογη ΔΟΥ αυτοπροσώπως. (Για τους εν ζωή το βγάζεις ηλεκτρονικά σε 1 δευτερόλεπτο). Τέλος πας σε κεπ ή στην ανάλογη διεύθυνση μεταφορών για την έκδοση της άδειας στο όνομά σου (μεταβίβαση). Λόγω απόστασης πήγαμε σε κεπ και πήρε 4 μήνες. Σε αυτό το στάδιο μας ζητήθηκε δελτίο ελέγχου από ΚΤΕΟ σε ισχύ. Κάπου είχε χαθεί η αίσθηση του χρόνου και νόμιζα ότι είχε λήξει και είχα φτάσει στον προβληματισμό πώς θα πάει ανασφάλιστο όχημα στο κτεο (ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια). Μέχρι τιμές για γερανό είχα αρχίσει να ψάχνω. Ευτυχώς έκανα τον κόπο να κοιτάξω το χαρτί του κτεο και ευτυχώς δεν είχε λήξει! Αυτή η εμπειρία είναι από των Ιούνιο που μας πέρασε. Δεν ξέρω αν κάποιο στάδιο έχει απλοποιηθεί . * Εικάζω ότι αν κινηθείς πιο γρήγορα μπορείς να ρίξεις την διάρκεια αναμονής στους 10-12 μήνες Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από Maurikycli 1
paylidis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Μην είσαι τόσο αισιόδοξος, σε εμάς πήρε 1,5 χρόνια από τότε που αρχίσαμε να το τρέχουμε μέχρι να εκδοθεί η νέα άδεια. Είχα ανάλογη περίπτωση αλλά με την εύκολη εκδοχή καθώς ζει η μητέρα μου. Χρειάζεσαι το σχετικό χαρτί από πρωτοδικείο για τη κληρονομιά (από 1 βδομάδα ως ένα μήνα) Χρειάζεσαι δικηγόρο ή συμβολαιογράφο για να κάνει "τα χαρτιά" της κληρονομιάς. Κατάθεση αυτών στην εφορία (είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά) Αναμονή για να τα ελέγξει και βγάλει τον πιθανό φόρο (σε μας δεν είχε αλλά της πήρε 5 μήνες). Μετά πρέπει να πάρεις βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας από την ανάλογη ΔΟΥ αυτοπροσώπως. (Για τους εν ζωή το βγάζεις ηλεκτρονικά σε 1 δευτερόλεπτο). Τέλος πας σε κεπ ή στην ανάλογη διεύθυνση μεταφορών για την έκδοση της άδειας στο όνομά σου (μεταβίβαση). Λόγω απόστασης πήγαμε σε κεπ και πήρε 4 μήνες. Σε αυτό το στάδιο μας ζητήθηκε δελτίο ελέγχου από ΚΤΕΟ σε ισχύ. Κάπου είχε χαθεί η αίσθηση του χρόνου και νόμιζα ότι είχε λήξει και είχα φτάσει στον προβληματισμό πώς θα πάει ανασφάλιστο όχημα στο κτεο (ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια). Μέχρι τιμές για γερανό είχα αρχίσει να ψάχνω. Ευτυχώς έκανα τον κόπο να κοιτάξω το χαρτί του κτεο και ευτυχώς δεν είχε λήξει! Αυτή η εμπειρία είναι από των Ιούνιο που μας πέρασε. Δεν ξέρω αν κάποιο στάδιο έχει απλοποιηθεί . * Εικάζω ότι αν κινηθείς πιο γρήγορα μπορείς να ρίξεις την διάρκεια αναμονής στους 10-12 μήνες Δε ξερω γιατι σε ταλαιπωρησαν τοσο, σε εμας ειχε γινει σε λιγοτερο απο 3 μηνες ολη η (αντιστοιχη) διαδικασια 1
Maurikycli Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, paylidis είπε Δε ξερω γιατι σε ταλαιπωρησαν τοσο, σε εμας ειχε γινει σε λιγοτερο απο 3 μηνες ολη η (αντιστοιχη) διαδικασια Χώρια τον τσακωμό στο κεπ με την καραμέλα "να πάτε σε λογιστή" κάτι εντελώς άτοπο για την περίπτωση. Χρειάστηκε καταγγελία για να ζητήσουν συγγνώμη και να γίνει αυτό που έπρεπε. Έχει να κάνει με τις κατά τόπους ΔΟΥ και τις ανάλογες υπηρεσίες 😕 Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από Maurikycli 2 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 @Maurikycli αα τοσο καλα? Εδω υποτιθεται πλεον πολλα μπορεις να τα κανεις ηλεκτρονικα και να τελειωνεις. Τελοσπαντων, θα ενημερωνω ανα διαστηματα και για την διαδικασια και για το αμαξι που θα εχει πιο πολυ ενδιαφερον. 3
Maurikycli Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 O tsofras για μια νέα έκδοση άδειας πήγε σε ΚΕΠ (ώστε να μην φαίνεται η παρακράτηση κυριότητας) και κόντεψε να φτάσει το 4άμηνο + καταγγελία. 1
paylidis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε @Maurikycli αα τοσο καλα? Εδω υποτιθεται πλεον πολλα μπορεις να τα κανεις ηλεκτρονικα και να τελειωνεις. Τελοσπαντων, θα ενημερωνω ανα διαστηματα και για την διαδικασια και για το αμαξι που θα εχει πιο πολυ ενδιαφερον. και για την ιστορια επειδη το συζηταγα και με συμφορουμιτη... η "ηλεκτρονικη μεταβιβαση" μονο ηλεκτρονικη δεν ειναι και πρακτικα τελειωνεις >30 φορες πιο αργα απο μια τυπικη μεταβιβαση στο μεταφορων ηλεκτρονικα κανεις μονο την αιτηση, τα δικαιολογητικα τα πας στο μεταφορών (1η επισκεψη), και επειτα μετα απο 1 μηνα περιπου (εξου και το >30) βγαινει η αδεια και πας να τη παραλαβεις (2η επισκεψη), τη στιγμή που εως τωρα απο την εμπειρια μου μεσα σε το πολυ μια ωρα με μολις μια επισκεψη μπορεις να κανεις αρση και μεταβιβαση στο μεταφορών... (φυκια για μεταξωτες κορδελες μας πουλανε κοινως οι τυποι του ελλαδα 2.0 που αποδειχτηκε 0.2) 4 1
NTC Labs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, paylidis είπε και για την ιστορια επειδη το συζηταγα και με συμφορουμιτη... η "ηλεκτρονικη μεταβιβαση" μονο ηλεκτρονικη δεν ειναι και πρακτικα τελειωνεις >30 φορες πιο αργα απο μια τυπικη μεταβιβαση στο μεταφορων ηλεκτρονικα κανεις μονο την αιτηση, τα δικαιολογητικα τα πας στο μεταφορών (1η επισκεψη), και επειτα μετα απο 1 μηνα περιπου (εξου και το >30) βγαινει η αδεια και πας να τη παραλαβεις (2η επισκεψη), τη στιγμή που εως τωρα απο την εμπειρια μου μεσα σε το πολυ μια ωρα με μολις μια επισκεψη μπορεις να κανεις αρση και μεταβιβαση στο μεταφορών... (φυκια για μεταξωτες κορδελες μας πουλανε κοινως οι τυποι του ελλαδα 2.0 που αποδειχτηκε 0.2) Θα σε μαλώσω, εδώ ολάκερη JAPAN και ζήτησε την τεχνογνωσία μας ( μπουχαχοχαοχαοχαοχαοχα )
paylidis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 13 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Θα σε μαλώσω, εδώ ολάκερη JAPAN και ζήτησε την τεχνογνωσία μας ( μπουχαχοχαοχαοχαοχαοχα ) Εξάγαμε τόσα χρόνια ΜΠολιτισμο τώρα εξάγουμε και γκοβ.γρ 1
Maurikycli Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 37 λεπτά πριν, paylidis είπε και για την ιστορια επειδη το συζηταγα και με συμφορουμιτη... η "ηλεκτρονικη μεταβιβαση" μονο ηλεκτρονικη δεν ειναι και πρακτικα τελειωνεις >30 φορες πιο αργα απο μια τυπικη μεταβιβαση στο μεταφορων ηλεκτρονικα κανεις μονο την αιτηση, τα δικαιολογητικα τα πας στο μεταφορών (1η επισκεψη), και επειτα μετα απο 1 μηνα περιπου (εξου και το >30) βγαινει η αδεια και πας να τη παραλαβεις (2η επισκεψη), τη στιγμή που εως τωρα απο την εμπειρια μου μεσα σε το πολυ μια ωρα με μολις μια επισκεψη μπορεις να κανεις αρση και μεταβιβαση στο μεταφορών... (φυκια για μεταξωτες κορδελες μας πουλανε κοινως οι τυποι του ελλαδα 2.0 που αποδειχτηκε 0.2) Αυτό που γίνεται είναι η ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας 😕 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις