tsofras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, gmts είπε Διάλεξε είτε 150άρι Ibiza(αν θες χώρους) είτε 155άρι Fiesta. Θα το σκεφτώ σοβαρά και θα επανέλθω Είναι 6 χιλιάρικα αυτά που γλυτώνω σε βάθος 4ετίας αν το πουλήσω τώρα και πάρω κάτι με 16.000ε
imr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, tsofras είπε Κοίτα να δείς , επειδή έβγαλα χαρτί και μολύβι Μαζί με τόκους , χασούρα απο την πώληση του Leon αν πάω σε κάτι άλλο στις 16.000ε και βάλω και εκεί ένα μικρό δάνειο ουσιαστικά γλυτώνω περίπου 5 χιλιάρικα όπως είπες Δεν είναι κανα ποσό που το έχω ανάγκη , απλά είναι ποσό που θα μπορούσα να το φάω αλλού , να το κρατήσω για τις σπουδές του πρώτου παιδιού , να το φάω σε σουβλάκια που λέει ο λόγος , αντί να βλέπω το αμάξι να κάθεται. Βέβαια επειδή είχα μπεί στο fiesta μου ήταν όντως μικρό , το Ibiza ήταν όσο πρέπει για να νιώθω άπλα στην θέση του οδηγού Υπάρχει και αυτό https://www.car.gr/classifieds/cars/view/314900176-seat-ibiza 😂 Σκέψεις κάνω Καλό , χρυσό το Leon σε αρκετούς τομείς Αλλά για τα λίγα χιλιόμετρα που κάνω μέσα στη πόλη δεν θα με χάλαγε να έχω κουμπάκια , μικρότερο μέγεθος, λιγότερα μπλιμπλίκια Αυτόματο σε αυτά τα λεφτά εκτός απο κανα 2 C3 δεν παίζει κάτι της προκοπής Βέβαια αν ξεχρεώσω τώρα το Leon και το πουλήσω πάλι θα πρέπει να βάλω δάνειο έστω ένα τάληρο Απλά με πιάνει η βλακεία γιατί την έχω πατήσει αρκετές φορές με χασούρα απο πωλήσεις σε αμάξια άνω των 20.000ε και είχα πει στον εαυτό μου να μην ξαναπέσω σε αυτή τη λούπα και να παίρνω φθηνότερα αυτοκίνητα για την χρήση που κάνω έτσι ώστε να έχω μικρότερη χασούρα. Για αυτό είπα ότι κακώς έδωσα το Ibiza γιατί θα το είχα ξεχρεώσει τώρα και θα ήμουν άνετος χωρίς τύψεις (με ότι με χάλαγε βέβαια τότε με το Ibiza , αλλά αντίστοιχα χαλιέμαι και με το Leon σε κάποια θέματα , οπότε δεν υπάρχει σωτηρία εκτός αν αγόραζα το Formentor που και εκεί δεν ξέρω τι κουσούρι μπορεί να έβρισκα - πολύ πιθανό ότι έδωσα 30.000ε για να κάθεται ένα ακόμη ακριβότερο αμάξι στη πυλωτή) Κοιτα, στα ελεγα και στο ibiza, ειτε τωρα το πουλησεις το leon ειτε σε 1 χρονο παρομοια χασουρα θα εχεις, οποτε δεν υπαρχει λογος να βιαζεσαι εφοσον δεν εχεις αναγκη για τα χρηματα η για καποιο αλλο αυτοκινητο Το μονο που χανεις ειναι οι τοκοι (αλλα αν παρεις αλλο δανειο δεν θα εχει διαφορα) Κρατα το μερικους μηνες ακομα να το χαρεις, ιδανικα μεχρι να το ξεχρεωσεις και αποφασιζεις μετα τι θα κανεις 2
tsofras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, imr είπε Κοιτα, στα ελεγα και στο ibiza, ειτε τωρα το πουλησεις το leon ειτε σε 1 χρονο παρομοια χασουρα θα εχεις, οποτε δεν υπαρχει λογος να βιαζεσαι εφοσον δεν εχεις αναγκη για τα χρηματα η για καποιο αλλο αυτοκινητο Το μονο που χανεις ειναι οι τοκοι (αλλα αν παρεις αλλο δανειο δεν θα εχει διαφορα) Κρατα το μερικους μηνες ακομα να το χαρεις, ιδανικα μεχρι να το ξεχρεωσεις και αποφασιζεις μετα τι θα κανεις Ναι μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή να το κρατήσω κανα χρόνο ακόμη για να μαζέψω το τάληρο και αν θέλω τότε να πάω να πάρω κάτι φθηνότερο χωρίς δάνειο
tsakitsan95 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Ήμουν ανάμεσα στο δικό σου @tsofras και στο fiesta με τα 155 και τελικά κατέληξα και παρήγγειλα το Ford. Έχω ακόμα ενδοιασμούς για την κίνηση μου μιας και το Λεον μου άρεσε πάρα πολύ αλλά με τους τόκους ανέβαινα 6000 σε τιμή. Παραλαμβάνω τέλη Σεπτέμβρη αν δεν έχεις αλλάξει αμάξι μέχρι τότε και σε ενδιαφέρει θα μπορούσα να σου πω πρώτες εντυπώσεις γύρω στα μέσα Οκτώμβρη. 1
james9tito Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Αν δεν κανω λαθος εχεις δυο παιδια? Εστω και για τα 2-3-5 ταξιδια το χρονο, η δικη μου λογικη λεει οτι δεν παω σε μικροτερο αμαξι πχ fiesta. Οταν θελω να ταξιδεψω θελω χωρο και για μενα και για την οικογενεια. Και αν κρατησεις το αμαξι 5-6 χρονια θα εχεις κανει -αυθαιρετος αριθμος- 20 ταξιδια. Ε αυτα τα ταξιδια θα τα εχεις κανει με την ανεση και την ασφαλεια που προσφερει το Leon. Δεν ξερω καποια στιγμη πρεπει να βαλεις ενα φρενο -φιλικα το λεω- γιατι στην τελικη δεν ευχαριστιεσαι τιποτα και χανεις και χρηματα. Το πηρες τωρα το Leon ok , απο αλλαγη στην αλλαγη, dead with it και στο επομενο βλεπεις τι επιλογες θα κανεις. Αν αλλαξεις παλι δεν ξερω που θα οδηγησει αυτη η λουπα, εγω παντως εχω αγχωθει ηδη που σκεφτομαι τις διαδικασιες, πουλα το Leon, βρες το καινουριο , παρε δανειο κλπ κλπ . Εχεις που εχεις αγχος το "ταϊζεις" και εσυ. 5
john1987 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Συμφωνώ με τον από πάνω φιλο. Το Leon είναι πολύ εμφανίσιμο αμάξι και σε καλύπτει οδηγικα και σε χώρους. Επίσης δε νομίζω ότι αν πας σε μικρότερη κατηγορία θα είσαι πιο άνετος (για τη μέση σου κλπα) εκτός αν πάρεις κανα πολύ μικρό suv τύπου T Cross. 1
tsofras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, tsakitsan95 είπε Ήμουν ανάμεσα στο δικό σου @tsofras και στο fiesta με τα 155 και τελικά κατέληξα και παρήγγειλα το Ford. Έχω ακόμα ενδοιασμούς για την κίνηση μου μιας και το Λεον μου άρεσε πάρα πολύ αλλά με τους τόκους ανέβαινα 6000 σε τιμή. Παραλαμβάνω τέλη Σεπτέμβρη αν δεν έχεις αλλάξει αμάξι μέχρι τότε και σε ενδιαφέρει θα μπορούσα να σου πω πρώτες εντυπώσεις γύρω στα μέσα Οκτώμβρη. Άντε με το καλό να παραλάβεις και να μας κάνεις την παρουσίαση του 6 λεπτά πριν, james9tito είπε Αν δεν κανω λαθος εχεις δυο παιδια? Εστω και για τα 2-3-5 ταξιδια το χρονο, η δικη μου λογικη λεει οτι δεν παω σε μικροτερο αμαξι πχ fiesta. Οταν θελω να ταξιδεψω θελω χωρο και για μενα και για την οικογενεια. Και αν κρατησεις το αμαξι 5-6 χρονια θα εχεις κανει -αυθαιρετος αριθμος- 20 ταξιδια. Ε αυτα τα ταξιδια θα τα εχεις κανει με την ανεση και την ασφαλεια που προσφερει το Leon. Δεν ξερω καποια στιγμη πρεπει να βαλεις ενα φρενο -φιλικα το λεω- γιατι στην τελικη δεν ευχαριστιεσαι τιποτα και χανεις και χρηματα. Το πηρες τωρα το Leon ok , απο αλλαγη στην αλλαγη, dead with it και στο επομενο βλεπεις τι επιλογες θα κανεις. Αν αλλαξεις παλι δεν ξερω που θα οδηγησει αυτη η λουπα, εγω παντως εχω αγχωθει ηδη που σκεφτομαι τις διαδικασιες, πουλα το Leon, βρες το καινουριο , παρε δανειο κλπ κλπ . Εχεις που εχεις αγχος το "ταϊζεις" και εσυ. Δίκιο έχεις , με πιάνουν τα υπαρξιακά μου όταν το βλέπω να κάθεται απλά και νιώθω κάπως βλάκας που πληρώνω ένα αμάξι για 2-3 ταξίδια τον χρόνο. Το θέμα με την ασφάλεια και τους χώρους το σκέφτομαι και εγώ 3 λεπτά πριν, john1987 είπε Συμφωνώ με τον από πάνω φιλο. Το Leon είναι πολύ εμφανίσιμο αμάξι και σε καλύπτει οδηγικα και σε χώρους. Επίσης δε νομίζω ότι αν πας σε μικρότερη κατηγορία θα είσαι πιο άνετος (για τη μέση σου κλπα) εκτός αν πάρεις κανα πολύ μικρό suv τύπου T Cross. Η σκέψη ξεκίνησε καθαρά για το οικονομικό θέμα , για άνεση για την μέση κτλ. θέλω αντίστοιχα πάνω απο 22.000ε οπότε δεν τα δίνω 1
JailbrokenDiesel Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 unpopular opinion: μη κατεβαινεις πυλωτη να βλεπεις το Leon
skritikos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, tsofras είπε Δίκιο έχεις , με πιάνουν τα υπαρξιακά μου όταν το βλέπω να κάθεται απλά και νιώθω κάπως βλάκας που πληρώνω ένα αμάξι για 2-3 ταξίδια τον χρόνο. Είσαι η κλασσική περίπτωση ανθρώπου που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο, ειδικά από την στιγμή που από ότι καταλαβαίνω υπάρχει ήδη άλλο ένα στην οικογένεια. Δεν γνωρίζω τα οικονομικά σου προφανώς αλλά γενικά προσωπικά έχω κανόνα να μην χρεώνομαι για τίποτα που δεν μπορώ να αγοράσω άμεσα με μετρητά. Μόνο κάποια πχ PC parts που ξέρω πως θα κρατήσω πολλά χρόνια μπορεί να περάσω κάποιες φορές σε 2-3 άτοκες (που πλέον δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά οπότε πάει κι αυτό).
tsofras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, skritikos είπε Είσαι η κλασσική περίπτωση ανθρώπου που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο, ειδικά από την στιγμή που από ότι καταλαβαίνω υπάρχει ήδη άλλο ένα στην οικογένεια. Δεν γνωρίζω τα οικονομικά σου προφανώς αλλά γενικά προσωπικά έχω κανόνα να μην χρεώνομαι για τίποτα που δεν μπορώ να αγοράσω άμεσα με μετρητά. Μόνο κάποια πχ PC parts που ξέρω πως θα κρατήσω πολλά χρόνια μπορεί να περάσω κάποιες φορές σε 2-3 άτοκες (που πλέον δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά οπότε πάει κι αυτό). Μωρέ δεν χρειάζομαι αμάξι αλλά το χρειάζομαι κιόλας Ένα μικρό για να κάνω τις δουλειές μου και να πηγαινοφέρνω τα παιδιά απο δραστηριότητες χρειάζομαι. Τίποτα παραπάνω. Απλά σε κάποια θέματα με πιάνει η μεγαλομανία , τύπου θέλω να παίξω minecraft ας πάρω μία καλή κάρτα σε περίπτωση που την χρειαστώ Απλά με το αμάξι , τα έχουμε ξαναπεί , είναι ο έρωτας με τα αυτοκίνητα , απο την αρχή ήξερα ότι δεν το έχω ανάγκη. Θα μπορούσα να πάρω ένα μεταχειρισμένο με 5.000ε να κάνω την δουλειά μου , ταξίδια με το C3 και μπαγκαζιέρα και θα είχα κρατήσει τα 6.000ε απο την πώληση του Leon 3 + 6000ε απο την χασούρα του 2008, Ibiza και ότι έχω δώσει για το Leon 4 μέχρι στιγμής Και εγώ δεν χρεώνομαι τίποτα πλέον , απλά επειδή έκανα και ανακαίνιση στο σπίτι δεν έμειναν λεφτά στην άκρη , οπότε πούλησα το Leon 3 με φόβο μην ξανασπάσει και δεν είχα να τσοντάρω
Nabuko Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, tsofras είπε Δεν είναι κανα ποσό που το έχω ανάγκη , απλά είναι ποσό που θα μπορούσα να το φάω αλλού , να το κρατήσω για τις σπουδές του πρώτου παιδιού , να το φάω σε σουβλάκια που λέει ο λόγος , να τα δώσω προκαταβολή για άλλο αμάξι όταν ξαναλλάξω γνώμη fixed 😅
tsofras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Η σημερινή κλήρωση αποφάσισε να μείνω ως έχει Και δεν έχω διάθεση να τρέχω πάλι όπως σωστά είπατε και είμαι σίγουρος ότι θα το μετανιώσω αν διώξω το Leon γιατί όπως έχω ξαναπεί μπορεί να κλαιγομαι για κάποια θέματα αλλά το έχω αγαπήσει και δεν νομίζω ότι θα βρω κάτι καλύτερο στα λεφτά του. Ας το έχω να το βλέπω και τουλάχιστον να το γουστάρω 🤣 Δίνω υπόσχεση ότι θα το ξανασκεφτώ σε έναν χρόνο από τώρα. Άντε να μπούμε και σε πρόγραμμα να σταματήσω να ασχολούμαι με το αμάξι Με 5 χιλιάρικα στην τελική δεν θα αλλάξει και τίποτα στη ζωή μου Απλά φοβάμαι ότι αν το κρατήσω θα κάνω και τίποτα έξτρα έξοδα να το φέρω στα γούστα μου ακριβώς 2
denexo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, tsofras είπε Άντε να βάλουμε και πρόγραμμα να σταματήσω να σκέφτομαι να πουλήσω το αμάξι Νομίζω ότι μπερδεύτηκες Θωμά και ήθελες να πεις το πιο πάνω !
tsofras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, denexo είπε Νομίζω ότι μπερδεύτηκες Θωμά και ήθελες να πεις το πιο πάνω ! Ε θα γίνει και αυτό, λίγο την εγγύηση φοβάμαι επειδή έχω και τον ήχο από το κιβώτιο μην την πατήσω και κλαίω και από χειροκίνητο Θα το πάω πρώτα για δεύτερο έλεγχο και μετά θα πάω και για πρόγραμμα. Βασικά αν ξεκινήσω πρέπει να το έχω πάρει απόφαση ότι το αμάξι θα το κρατήσω για όσο πάει. Οπότε όταν με το καλό τελειώσει η εγγύηση θα γίνει και υγρό DSG
imr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, tsofras είπε Ε θα γίνει και αυτό, λίγο την εγγύηση φοβάμαι επειδή έχω και τον ήχο από το κιβώτιο μην την πατήσω και κλαίω και από χειροκίνητο Θα το πάω πρώτα για δεύτερο έλεγχο και μετά θα πάω και για πρόγραμμα. Βασικά αν ξεκινήσω πρέπει να το έχω πάρει απόφαση ότι το αμάξι θα το κρατήσω για όσο πάει. Οπότε όταν με το καλό τελειώσει η εγγύηση θα γίνει και υγρό DSG Μη πας ακομα σε προγραμμα, εφοσον σε καλυπτει απο δυναμη το αυτοκινητο δεν υπαρχει λογος να δινεις λεφτα. Κατσε να το χαρεις οπως ειναι, καντο και καμια εκδρομη και δεν θα θες να το αλλαξεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις