zanskou Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 48 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Όντως ειναι ενδιαφέρουσα κουβέντα. Ωστόσο η εγγύηση πολλές φορές έχει να κάνει με τον εκάστοτε εισαγωγέα που την ανεβάζει ή τη μασκαρεύει σε άλλο πακέτο ώστε το αυτοκίνητο να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Κακά τα ψέματα, το VAG, η Merc κλπ μπορούν να πουλάνε αυτοκίνητα και με 2-3 χρόνια εγγύηση, η ΚΙΑ δε θα μπορούσε απο τη στιγμή που πλέον δεν εχει το πλεονέκτημα της τιμής. τον πελάτη τον αφορά ποια είναι η τελική υπηρεσία που λαμβάνει ο ίδιος όμως, σωστά ; και όπως και να το κάνουμε άλλο είναι ένα αυτοκίνητο να πουλιέται με 2 χρόνια εγγύηση και άλλο με 6 ή 7. εμένα το δεύτερο με κάνει να νιώθω ασφάλεια. τώρα για όποιους δεν κάνουν σχεδόν καθόλου χρήση προφανώς αυτά είναι αδιάφορα, 4
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, zanskou είπε τον πελάτη τον αφορά ποια είναι η τελική υπηρεσία που λαμβάνει ο ίδιος όμως, σωστά ; και όπως και να το κάνουμε άλλο είναι ένα αυτοκίνητο να πουλιέται με 2 χρόνια εγγύηση και άλλο με 6 ή 7. εμένα το δεύτερο με κάνει να νιώθω ασφάλεια. τώρα για όποιους δεν κάνουν σχεδόν καθόλου χρήση προφανώς αυτά είναι αδιάφορα, Δε διαφωνώ κάπου. Το θεωρώ και καλύτερο χαρτί μεταπώλησης. Απλώς δε σημαίνει πως αν το αυτοκίνητο εχει 2 χρονια εγγύηση σημαίνει πως ειναι αναξιόπιστο ενώ αν εχει 6 ή 7 ειναι αξιόπιστο. Στη Γερμανία η Τογιότα π.χ. εχει 3 χρόνια, όχι 6. Τα κάνει λιγότερο αξιόπιστα; Επίσης απο τα 3-4 χρόνια και μετά, που ο,τι αστοχίες ήταν να βγουν θα έχουν βγει, η εγγύηση είναι και ενας ωραίος τρόπος να σε κρατάνε πελάτη στο σέρβις. Κι εμένα 6 εχει, ειμαι στα 2, πιστευω σε 2-2.5 χρονια θα το δώσω ώστε να έχω και την εγγύηση ως πλεονέκτημα για να φυγει το αυτοκίνητο σε καλή τιμή... 2
korakios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε η εγγύηση είναι και ενας ωραίος τρόπος να σε κρατάνε πελάτη στο σέρβις. όχι σε εργοστασιακή εγγύηση
zanskou Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 51 λεπτά πριν, korakios είπε όχι σε εργοστασιακή εγγύηση Τι εννοείς;
korakios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, zanskou είπε Τι εννοείς; οτι όπου θες τα κάνεις τα σέρβις
zanskou Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, korakios είπε οτι όπου θες τα κάνεις τα σέρβις Κάνεις όπου θες τα σέρβις (άρα και εκτός επίσημου δικτύου) και σε καλύπτει η εγγύηση κανονικά; σε ποια μάρκα; και πώς αποδεικνύεις τη σωστή και βάση προδιαγραφών κατασκευαστή συντήρηση του αυτοκινήτου; 1
korakios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, zanskou είπε Κάνεις όπου θες τα σέρβις (άρα και εκτός επίσημου δικτύου) και σε καλύπτει η εγγύηση κανονικά; ναι , βάσει νομοθεσίας εδώ και ~15 χρόνια 2 λεπτά πριν, zanskou είπε σε ποια μάρκα; όλες 2 λεπτά πριν, zanskou είπε και πώς αποδεικνύεις τη σωστή και βάση προδιαγραφών κατασκευαστή συντήρηση του αυτοκινήτου; προφανώς πας σε συνεργείο που κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών καθώς και τις αποδείξεις των αναλώσιμων (ιδίων προδιαγραφών) που αγόρασες απο μαγαζιά αν πιστεύεις οτι η αντιπροσωπία θα σε ρίξει σε περίπτωση στραβής , τότε ισχύει το περι ορέξεως και ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει μια ενδιάμεση λύση για μείωση κόστους ,είναι η αγορά ανταλλακτικών και πέρασμα στην αντιπροσωπία Το μόνο ατού σε αντιπροσωπία είναι οτι αν κάνει μλκ ο μάστορας και προκληθεί βλάβη τότε είσαι καλυμμένος 1
paylidis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Θωμα είδα το C5 aircross μιας συναδέλφου, μόλις παρέλαβε. Πολύ ωραίοι χώροι, όμορφο εσωτερικό, λίγο άχαρο το εξωτερικό για τα γούστα μου αλλά το θεωρώ καλή επιλογή (31 το πήρε χειροκίνητο, είπε κάπου 2000€ παραπάνω το αυτοματο αλλά θα έκανε +2 μήνες). Δε το ξανακοιτας; Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2023 από paylidis 2
polyvios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, korakios είπε ναι , βάσει νομοθεσίας εδώ και ~15 χρόνια όλες προφανώς πας σε συνεργείο που κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών καθώς και τις αποδείξεις των αναλώσιμων (ιδίων προδιαγραφών) που αγόρασες απο μαγαζιά αν πιστεύεις οτι η αντιπροσωπία θα σε ρίξει σε περίπτωση στραβής , τότε ισχύει το περι ορέξεως και ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει μια ενδιάμεση λύση για μείωση κόστους ,είναι η αγορά ανταλλακτικών και πέρασμα στην αντιπροσωπία Το μόνο ατού σε αντιπροσωπία είναι οτι αν κάνει μλκ ο μάστορας και προκληθεί βλάβη τότε είσαι καλυμμένος Πρέπει να πάρεις τα υλικά από την αντιπροσωπεία, γιατί αν για παράδειγμα πηγές στο συνεργείο της γειτονιάς σου και αλλάξεις φίλτρο λαδιού που δεν γράφει KIA/HYUNDAI καλή ώρα το δικό μου, χάνεις την εγγύηση. Μπορείς να πάρεις τα υλικά από την αντιπροσωπεία και να πάς όπου θέλεις να κάνεις τα σέρβις κλπ. Όμως τα επώνυμα που θέλουν έχουν αποκλειστικότητες μόνο οι αντιπροσωπείες
korakios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, polyvios είπε Πρέπει να πάρεις τα υλικά από την αντιπροσωπεία, γιατί αν για παράδειγμα πηγές στο συνεργείο της γειτονιάς σου και αλλάξεις φίλτρο λαδιού που δεν γράφει KIA/HYUNDAI καλή ώρα το δικό μου, χάνεις την εγγύηση. Μπορείς να πάρεις τα υλικά από την αντιπροσωπεία και να πάς όπου θέλεις να κάνεις τα σέρβις κλπ. Όμως τα επώνυμα που θέλουν έχουν αποκλειστικότητες μόνο οι αντιπροσωπείες δεν βγάζουν οι εταιρίες αυτοκινήτων φίλτρα/μπουζί κτλ 😁 ούτε ανώνυμα ούτε επώνυμα υπάρχουν , μόνο να τηρούν τις προδιαγραφές και απο εκεί και πέρα διαλέγεις ποιότητα ότι βρεις "συμβατό" καλύπτεται , ζητάς κωδικούς ΟΕΜ και επιλέγεις 4 λεπτά πριν, polyvios είπε γιατί αν για παράδειγμα πηγές στο συνεργείο της γειτονιάς σου και αλλάξεις φίλτρο λαδιού που δεν γράφει KIA/HYUNDAI καλή ώρα το δικό μου, χάνεις την εγγύηση. παπάντζα που μπορεί να πετά η κάθε αντιπροσωπία (όχι όλες φυσικά) να ζητάτε γραπτώς να σας το στείλουν μέσω email (μην απορήσεις που δε θα απαντήσουν γραπτώς σε ερώτημα ....) HYUNDAI Λάρισα και Fiat Βόλος που ξέρω προσωπικά δεν λένε τέτοιες παπάντζες ευτυχώς
tsofras Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 20 λεπτά πριν, paylidis είπε Θωμα είδα το C5 aircross μιας συναδέλφου, μόλις παρέλαβε. Πολύ ωραίοι χώροι, όμορφο εσωτερικό, λίγο άχαρο το εξωτερικό για τα γούστα μου αλλά το θεωρώ καλή επιλογή (31 το πήρε χειροκίνητο, είπε κάπου 2000€ παραπάνω το αυτοματο αλλά θα έκανε +2 μήνες). Δε το ξανακοιτας; Πλέει πολύ Γιώργο στις στροφές και φοβάμαι μην ζαλίζονται τα παιδιά. Απο χώρους και άνεση το καλύτερο που έχω οδηγήσει 16 λεπτά πριν, polyvios είπε Πρέπει να πάρεις τα υλικά από την αντιπροσωπεία, γιατί αν για παράδειγμα πηγές στο συνεργείο της γειτονιάς σου και αλλάξεις φίλτρο λαδιού που δεν γράφει KIA/HYUNDAI καλή ώρα το δικό μου, χάνεις την εγγύηση. Μπορείς να πάρεις τα υλικά από την αντιπροσωπεία και να πάς όπου θέλεις να κάνεις τα σέρβις κλπ. Όμως τα επώνυμα που θέλουν έχουν αποκλειστικότητες μόνο οι αντιπροσωπείες Όπως τα λέει ο korakios είναι , απλά οι περισσότεροι δεν έχουν μηχανογραφημένα συστήματα για να εκτυπώνουν τιμολόγιο με κωδικούς
korakios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, tsofras είπε Πλέει πολύ Γιώργο στις στροφές και φοβάμαι μην ζαλίζονται τα παιδιά. Απο χώρους και άνεση το καλύτερο που έχω οδηγήσει μπορεί με πιο σκληρά αμορτισέρ να μην απλώνεις πανιά με το C3 aircross βολεύεσαι απο χώρους αποσκευών ?ή παει η φάση για οροφής ?
tsofras Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, korakios είπε μπορεί με πιο σκληρά αμορτισέρ να μην απλώνεις πανιά με το C3 aircross βολεύεσαι απο χώρους αποσκευών ?ή παει η φάση για οροφής ? βολεύομαι , αλλά έχει και ράγες Είναι ασχημούλι όμως ρε γμτ
polyvios Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, korakios είπε δεν βγάζουν οι εταιρίες αυτοκινήτων φίλτρα/μπουζί κτλ 😁 ούτε ανώνυμα ούτε επώνυμα υπάρχουν , μόνο να τηρούν τις προδιαγραφές και απο εκεί και πέρα διαλέγεις ποιότητα ότι βρεις "συμβατό" καλύπτεται , ζητάς κωδικούς ΟΕΜ και επιλέγεις παπάντζα που μπορεί να πετά η κάθε αντιπροσωπία (όχι όλες φυσικά) να ζητάτε γραπτώς να σας το στείλουν μέσω email (μην απορήσεις που δε θα απαντήσουν γραπτώς σε ερώτημα ....) HYUNDAI Λάρισα και Fiat Βόλος που ξέρω προσωπικά δεν λένε τέτοιες παπάντζες ευτυχώς Εννοείται ότι δεν βγάζουν οι εταιρείες αυτοκινήτων τέτοια αναλώσιμα, απλά κάνουν συμφωνίες και κάνουν φασόν τα αναλώσιμα. Ελπίζω να ισχύει γιατί το ασθενές αυτό ελληνικό σύστημα βάζει σε μπελάδες τον πολίτη!
paylidis Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, tsofras είπε Πλέει πολύ Γιώργο στις στροφές και φοβάμαι μην ζαλίζονται τα παιδιά. Δε το παιρνεις ενα ΣΚ για δοκιμες; δε μπορει να ειναι χειροτερο απο το 2008... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις