xgol Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Τωρα θα ρωτούσα εγω, τι σχεση έχει αν κάποιος είναι συγκροτημένος με το αν έχει άγχος ή κάποια ψυχική ασθένεια;; Και να το τονισω ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ. Αλλα σαν γενική παρατήρηση το γράφω, δείγμα του πόσο λάθος προσεγγίζουμε σαν κοινωνία τέτοια ζητήματα. Επίσης προφανώς και διαφωνώ και με την αποψη που γράφτηκε παραπάνω, πως ενώ υπήρχε έντονη παθολογία, οσφυαλγία, κρίσεις πανικού κτλ, με ένα αντικαταθλιπτικό πέρασαν όλα. Δεν υπάρχουν μαγικά χαπάκια και μαγικός και ανώδυνος τρόπος να βγει κάποιος από τέτοιες καταστάσεις, εκτός απ το να εμπλακεί ενεργά ο ίδιος στην θεραπεία του. 1 1
vampira Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, xgol είπε Τωρα θα ρωτούσα εγω, τι σχεση έχει αν κάποιος είναι συγκροτημένος με το αν έχει άγχος ή κάποια ψυχική ασθένεια;; Και να το τονισω ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ. Αλλα σαν γενική παρατήρηση το γράφω, δείγμα του πόσο λάθος προσεγγίζουμε σαν κοινωνία τέτοια ζητήματα. Επίσης προφανώς και διαφωνώ και με την αποψη που γράφτηκε παραπάνω, πως ενώ υπήρχε έντονη παθολογία, οσφυαλγία, κρίσεις πανικού κτλ, με ένα αντικαταθλιπτικό πέρασαν όλα. Δεν υπάρχουν μαγικά χαπάκια και μαγικός και ανώδυνος τρόπος να βγει κάποιος από τέτοιες καταστάσεις, εκτός απ το να εμπλακεί ενεργά ο ίδιος στην θεραπεία του. Οι κρίσεις πανικού δεν πέρασαν έτσι. Ίσα ίσα το αντίθετο, έναν χρόνο με διαφορετικό ψυχίατρο έπαιρνα αντικαταθλιπτικά (και τον μήνα της κρίσης που δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, xanax δόσεις για άλογο κ όχι για άνθρωπο). Εν συνεχεία διακοπή των αντικαταθλιπτικών με τις οδηγίες του κ παρακολούθηση αλλά εμφανιζόταν πολύ συχνά κρίσεις. Τότε όμως είχα πιο καθαρό μυαλό πια κ ήξερα ότι με τα φάρμακα απλά κρατάς κάτι σε ύφεση, δεν "γιατρεύεις" την αιτία. Κ επειδή είχα αντιρρήσεις για την ποσότητα του xanax που μου έδωσε αρχικά, τότε τον μαύρο μήνα μου, άλλαξα ψυχίατρο κ παράλληλα άρχισα ψυχοθεραπεία με ψυχολόγο (κ συνεργασία και των δύο), γνωσιακή συμπεριφοριστική που είναι η πιο ενδεδειγμένη για την διαταραχή πανικού. Τότε εξαφανίστηκε κ η μέση, τότε εξαφανίστηκαν κ οι πονοκέφαλοι, τότε και το στομάχι. Περισσότερο από όλα μου έκανε εντύπωση το πρόβλημα με το στομάχι που το είχα από μικρή, παρά η μέση. Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες γιατί δεν αφορά εμένα το topic. Μακάρι να εξαφανίζονταν με ένα χάπι έτσι μαγικά οι κρίσεις πανικού. Κάνω 11 χρόνια ψυχοθεραπεία, είχα άλλη μία φορά υποτροπή, άλλο έναν μαύρο μήνα. Είχα πολλά πισωγυρίσματα και πολλές κατακτήσεις. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, κάποιες φορές τον έβλεπα άνισο κ ήθελα να τα τινάξω όλα στον αέρα. Οι κρίσεις πανικού πήγαιναν παρέα κ με κατάθλιψη. Έχω μερικά χρόνια που δεν είχα κρίση πανικού, αλλά πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου "αν ξαναέρθει;" Την ψυχοθεραπεία τώρα την συνεχίζω όχι για τις κρίσεις πανικού πια - είναι ό,τι πιο ωραίο κ άξιο έχω κάνει για τον εαυτό μου. Και ένα πολύ προσωπικό, μιας και μπήκαμε στα δικά μου. Η δουλειά που έκανα με τον ψυχίατρο κ την ψυχολόγο μου, φάνηκε το 2020. Μέσα σε 3 μήνες έχασα την δουλειά μου, τον πατέρα μου κ διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού, εν μέσω πανδημίας. Μόνη μου βρήκα γιατρούς, άκουσα την διάγνωση,έκανα εξετάσεις, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, μόνο στην εγχείριση είχα τον αδερφό μου. Περπάτησα αυτή την ανηφόρα χωρίς να έχω ούτε μισή κρίση πανικού κ χωρίς να πέσω ούτε στιγμή ψυχολογικά (και ναι οι κρίσεις πανικού στο μυαλό μου, μου φαίνονται πιο φοβιστικές από τον καρκίνο που όντως μπορεί να με στείλει σε χλοερά λειβάδια ) 19 3
tsofras Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vampira είπε Οι κρίσεις πανικού δεν πέρασαν έτσι. Ίσα ίσα το αντίθετο, έναν χρόνο με διαφορετικό ψυχίατρο έπαιρνα αντικαταθλιπτικά (και τον μήνα της κρίσης που δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, xanax δόσεις για άλογο κ όχι για άνθρωπο). Εν συνεχεία διακοπή των αντικαταθλιπτικών με τις οδηγίες του κ παρακολούθηση αλλά εμφανιζόταν πολύ συχνά κρίσεις. Τότε όμως είχα πιο καθαρό μυαλό πια κ ήξερα ότι με τα φάρμακα απλά κρατάς κάτι σε ύφεση, δεν "γιατρεύεις" την αιτία. Κ επειδή είχα αντιρρήσεις για την ποσότητα του xanax που μου έδωσε αρχικά, τότε τον μαύρο μήνα μου, άλλαξα ψυχίατρο κ παράλληλα άρχισα ψυχοθεραπεία με ψυχολόγο (κ συνεργασία και των δύο), γνωσιακή συμπεριφοριστική που είναι η πιο ενδεδειγμένη για την διαταραχή πανικού. Τότε εξαφανίστηκε κ η μέση, τότε εξαφανίστηκαν κ οι πονοκέφαλοι, τότε και το στομάχι. Περισσότερο από όλα μου έκανε εντύπωση το πρόβλημα με το στομάχι που το είχα από μικρή, παρά η μέση. Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες γιατί δεν αφορά εμένα το topic. Μακάρι να εξαφανίζονταν με ένα χάπι έτσι μαγικά οι κρίσεις πανικού. Κάνω 11 χρόνια ψυχοθεραπεία, είχα άλλη μία φορά υποτροπή, άλλο έναν μαύρο μήνα. Είχα πολλά πισωγυρίσματα και πολλές κατακτήσεις. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, κάποιες φορές τον έβλεπα άνισο κ ήθελα να τα τινάξω όλα στον αέρα. Οι κρίσεις πανικού πήγαιναν παρέα κ με κατάθλιψη. Έχω μερικά χρόνια που δεν είχα κρίση πανικού, αλλά πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου "αν ξαναέρθει;" Την ψυχοθεραπεία τώρα την συνεχίζω όχι για τις κρίσεις πανικού πια - είναι ό,τι πιο ωραίο κ άξιο έχω κάνει για τον εαυτό μου. Και ένα πολύ προσωπικό, μιας και μπήκαμε στα δικά μου. Η δουλειά που έκανα με τον ψυχίατρο κ την ψυχολόγο μου, φάνηκε το 2020. Μέσα σε 3 μήνες έχασα την δουλειά μου, τον πατέρα μου κ διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού, εν μέσω πανδημίας. Μόνη μου βρήκα γιατρούς, άκουσα την διάγνωση,έκανα εξετάσεις, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, μόνο στην εγχείριση είχα τον αδερφό μου. Περπάτησα αυτή την ανηφόρα χωρίς να έχω ούτε μισή κρίση πανικού κ χωρίς να πέσω ούτε στιγμή ψυχολογικά (και ναι οι κρίσεις πανικού στο μυαλό μου, μου φαίνονται πιο φοβιστικές από τον καρκίνο που όντως μπορεί να με στείλει σε χλοερά λειβάδια ) Εύχομαι να είσαι πάντα καλά και υγιής και ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας Edit: Έγραψα το παρακάτω μετά από ώρα και έγινε συγχώνευση δεν θέλω να φανεί σε καμία περίπτωση ότι προσπέρασα το παραπάνω ποστ —-----------------------— Στα του αυτοκινήτου Έχω να δηλώσω πάντως ότι πρώτη φορά ξενερώνω τόσο όταν οδηγώ αυτοκίνητο με κατεβασμένα παράθυρα Δεν είναι μόνο ο ήχος κατά την αλλαγή τών ταχυτήτων ακούγεται και κάτι άλλο και ειδικά στις ανωμαλίες- λακούβες τών δρόμων Τόσα αμάξια έχω περάσει κανένα δεν έκανε έτσι το πήρα και με ηλιοροφή και σκέφτομαι να την ανοίγω πλέον Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από tsofras 3
korakios Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 17 ώρες πριν, tsofras είπε Δεν είναι μόνο ο ήχος κατά την αλλαγή τών ταχυτήτων ακούγεται και κάτι άλλο και ειδικά στις ανωμαλίες- λακούβες τών δρόμων δες για δισκόπλακες/τακάκια 2
skritikos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 17 ώρες πριν, tsofras είπε Έχω να δηλώσω πάντως ότι πρώτη φορά ξενερώνω τόσο όταν οδηγώ αυτοκίνητο με κατεβασμένα παράθυρα Δεν είναι μόνο ο ήχος κατά την αλλαγή τών ταχυτήτων ακούγεται και κάτι άλλο και ειδικά στις ανωμαλίες- λακούβες τών δρόμων Τόσα αμάξια έχω περάσει κανένα δεν έκανε έτσι το πήρα και με ηλιοροφή και σκέφτομαι να την ανοίγω πλέον Επειδή δεν μπορώ να το βρω σε τόσα μηνύματα. Μπορείς να πεις ξανά τι ακούς και από που θεωρείς πως μπορεί να είναι; 4 λεπτά πριν, korakios είπε δες για δισκόπλακες/τακάκια Κι αυτό ναι, ειδικά τα τακάκια μπορούν να σε τρελάνουν.
tsofras Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, skritikos είπε Επειδή δεν μπορώ να το βρω σε τόσα μηνύματα. Μπορείς να πεις ξανά τι ακούς και από που θεωρείς πως μπορεί να είναι; Κι αυτό ναι, ειδικά τα τακάκια μπορούν να σε τρελάνουν. Κάνει ένα κλακ - κλακ (δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς) σε κάθε αλλαγή ταχύτητας. Αυτός ο ήχος είναι απο το κιβώτιο, το πήγα για έλεγχο μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό. Εκτός αυτού ακούω και κάποιους άλλους ήχους σχεδόν απο την ίδια περιοχή όταν πέφτω σε λακούβα ή όταν πατάω το γκάζι 6 λεπτά πριν, korakios είπε δες για δισκόπλακες/τακάκια Το εντοπίζω αλλού τον ήχο
skritikos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 38 λεπτά πριν, tsofras είπε Κάνει ένα κλακ - κλακ (δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς) σε κάθε αλλαγή ταχύτητας. Αυτός ο ήχος είναι απο το κιβώτιο, το πήγα για έλεγχο μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό. Εκτός αυτού ακούω και κάποιους άλλους ήχους σχεδόν απο την ίδια περιοχή όταν πέφτω σε λακούβα ή όταν πατάω το γκάζι Το εντοπίζω αλλού τον ήχο τις βάσεις τις έχουν σφίξει εκ νέου με ροπόκλειδο σωστά;
tsofras Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 11 λεπτά πριν, skritikos είπε τις βάσεις τις έχουν σφίξει εκ νέου με ροπόκλειδο σωστά; Δεν το γνωρίζω αυτό , είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει στο PDI ας πούμε ?
skritikos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν το γνωρίζω αυτό , είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει στο PDI ας πούμε ? Όταν έχεις να κάνεις με συνεργεία στην Ελλάδα..... ποτέ δεν ξέρεις! Είναι από τα πράγματα που θα δει ένας σοβαρός μηχανικός ότι κι αν λένε ή δεν λένε τα χαρτιά. Ειδικά όταν ο πελάτης σου περιγράφει τέτοιο θόρυβο. Αυτά τα "έτσι κάνουν αυτά" είναι συνήθως η ευγενική μορφή του "ώχου τώρα τι θέλει κι αυτός με το καινούργιο αυτοκίνητο" 1
tsofras Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, skritikos είπε Όταν έχεις να κάνεις με συνεργεία στην Ελλάδα..... ποτέ δεν ξέρεις! Είναι από τα πράγματα που θα δει ένας σοβαρός μηχανικός ότι κι αν λένε ή δεν λένε τα χαρτιά. Ειδικά όταν ο πελάτης σου περιγράφει τέτοιο θόρυβο. Αυτά τα "έτσι κάνουν αυτά" είναι συνήθως η ευγενική μορφή του "ώχου τώρα τι θέλει κι αυτός με το καινούργιο αυτοκίνητο" Έχω σκοπό να το πάω και σε άλλο συνεργείο της Seat. Δεν ξέρω επειδή το συγκεκριμένο είναι και της εισαγωγικής αν έχουν κάποια κατεύθυνση να μη ασχολούνται με τέτοια θέματα
skritikos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, tsofras είπε Έχω σκοπό να το πάω και σε άλλο συνεργείο της Seat. Δεν ξέρω επειδή το συγκεκριμένο είναι και της εισαγωγικής αν έχουν κάποια κατεύθυνση να μη ασχολούνται με τέτοια θέματα Τι σημαίνει αυτό (εισαγωγικής);
tsofras Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, skritikos είπε Τι σημαίνει αυτό (εισαγωγικής); Το συνεργείο - αντιπροσωπεία ανήκει στην εισαγωγική εταιρεία της SEAT Ελλάδος Πήρα τηλέφωνο και αλλού σε 2 εβδομάδες θα επιστρέψει ο αρχιμηχανικός απο άδεια θα το πάω τότε για έλεγχο 1
Nabuko Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 44 λεπτά πριν, tsofras είπε σε 2 εβδομάδες θα επιστρέψει ο αρχιμηχανικός απο άδεια θα το πάω τότε για έλεγχο Θα τον καταλάβεις από τα αστέρια στη στολή και τα παράσημα και όταν κάνει τη γύρα του οι άλλοι μηχανικοί κάθονται προσοχή
xgol Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 21 ώρες πριν, vampira είπε Οι κρίσεις πανικού δεν πέρασαν έτσι. Ίσα ίσα το αντίθετο, έναν χρόνο με διαφορετικό ψυχίατρο έπαιρνα αντικαταθλιπτικά (και τον μήνα της κρίσης που δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, xanax δόσεις για άλογο κ όχι για άνθρωπο). Εν συνεχεία διακοπή των αντικαταθλιπτικών με τις οδηγίες του κ παρακολούθηση αλλά εμφανιζόταν πολύ συχνά κρίσεις. Τότε όμως είχα πιο καθαρό μυαλό πια κ ήξερα ότι με τα φάρμακα απλά κρατάς κάτι σε ύφεση, δεν "γιατρεύεις" την αιτία. Κ επειδή είχα αντιρρήσεις για την ποσότητα του xanax που μου έδωσε αρχικά, τότε τον μαύρο μήνα μου, άλλαξα ψυχίατρο κ παράλληλα άρχισα ψυχοθεραπεία με ψυχολόγο (κ συνεργασία και των δύο), γνωσιακή συμπεριφοριστική που είναι η πιο ενδεδειγμένη για την διαταραχή πανικού. Τότε εξαφανίστηκε κ η μέση, τότε εξαφανίστηκαν κ οι πονοκέφαλοι, τότε και το στομάχι. Περισσότερο από όλα μου έκανε εντύπωση το πρόβλημα με το στομάχι που το είχα από μικρή, παρά η μέση. Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες γιατί δεν αφορά εμένα το topic. Μακάρι να εξαφανίζονταν με ένα χάπι έτσι μαγικά οι κρίσεις πανικού. Κάνω 11 χρόνια ψυχοθεραπεία, είχα άλλη μία φορά υποτροπή, άλλο έναν μαύρο μήνα. Είχα πολλά πισωγυρίσματα και πολλές κατακτήσεις. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, κάποιες φορές τον έβλεπα άνισο κ ήθελα να τα τινάξω όλα στον αέρα. Οι κρίσεις πανικού πήγαιναν παρέα κ με κατάθλιψη. Έχω μερικά χρόνια που δεν είχα κρίση πανικού, αλλά πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου "αν ξαναέρθει;" Την ψυχοθεραπεία τώρα την συνεχίζω όχι για τις κρίσεις πανικού πια - είναι ό,τι πιο ωραίο κ άξιο έχω κάνει για τον εαυτό μου. Και ένα πολύ προσωπικό, μιας και μπήκαμε στα δικά μου. Η δουλειά που έκανα με τον ψυχίατρο κ την ψυχολόγο μου, φάνηκε το 2020. Μέσα σε 3 μήνες έχασα την δουλειά μου, τον πατέρα μου κ διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού, εν μέσω πανδημίας. Μόνη μου βρήκα γιατρούς, άκουσα την διάγνωση,έκανα εξετάσεις, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, μόνο στην εγχείριση είχα τον αδερφό μου. Περπάτησα αυτή την ανηφόρα χωρίς να έχω ούτε μισή κρίση πανικού κ χωρίς να πέσω ούτε στιγμή ψυχολογικά (και ναι οι κρίσεις πανικού στο μυαλό μου, μου φαίνονται πιο φοβιστικές από τον καρκίνο που όντως μπορεί να με στείλει σε χλοερά λειβάδια ) Το καταλαβα λαθος! Απολογούμαι! 2
vampira Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Στις 25/8/2021 στις 4:52 ΜΜ, xgol είπε Το καταλαβα λαθος! Απολογούμαι! Δεν χρειάζεται, ούτε είπες τίποτα παράλογο ούτε έγινε κάτι Στις 24/8/2021 στις 8:23 ΜΜ, tsofras είπε Εύχομαι να είσαι πάντα καλά και υγιής και ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κ ανταποδίδω. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις