Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αμα πάρεις Τογιότα νομιζω οι μισοί συμμετέχοντες αυτης της συζητησης θα κανουν seppuku 

Δεν νομίζω , για χαβαλέ πάω να έχω άποψη

Εκτός του Formentor δεν νομίζω ότι θα με συγκινήσει άλλο SUV, αδιάφορα μου φαίνονται σχεδόν όλα ακόμη και στην έκθεση .

Και άσχετα που μου άρεσε το Formentor επειδή έχει τους χώρους και την άνεση σε ανάρτηση , ακόμη πιστεύω ότι είναι ένας αχρείαστος όγκος .

Θα καταλήξω ποτέ με SUV ? Δεν ξέρω μπορεί , δεν παύει όμως να έχεις ένα βάρος και έναν αχρείαστο όγκο ειδικά για μέσα στην Αθήνα.

Και γενικά η Ελλάδα τα έχει τα θέματα της , και το Σ/Κ που πήγα εκδρομή και έψαχνα να παρκάρω στη θάλασσα σε κάτι στενά δρομάκια σκέφτηκα που να είχα το Formentor να κάνω μανούβρες εδω μέσα

Απλά σε άνεση δεν υπάρχει κάτι άλλο σε hatchback για να δω , μόνο το νέο Civic έχει μείνει

Αν άφηνα την άνεση στην άκρη και ότι είναι τέρμα ηλίθια απόφαση , θα πήγαινα να παραγγείλω το δικό μου σε Cupra 2λιτρο με ηλιοροφή στα 38κ

Αν άφηνα στην άκρη την ομορφιά θα πήγαινα να πάρω με 26κ ένα C3 Aircross που είναι άνετο , aisin και με χώρους

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 2
Δημοσ.

To ιδανικό αυτοκίνητο δεν υπάρχει ούτε η ιδανική γυναίκα (ή ο ιδανικός άντρας για να μην είμαστε σεξιστές) * παλιά κινέζικη παροιμία

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kalmik είπε

To ιδανικό αυτοκίνητο δεν υπάρχει ούτε η ιδανική γυναίκα (ή ο ιδανικός άντρας για να μην είμαστε σεξιστές) * παλιά κινέζικη παροιμία

Στα λεφτά που συζητάμε ναι , αν είχα 60-80 χιλιάρικα για πέταμα μία χαρά θα έβρισκα ιδανικό για τα γούστα μου

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kalmik είπε

Γιαυτό μερικοί "πυροβολημένοι" παίρνουν μια καλή βάση και χτίζουν. Αλλά αυτό είναι πολύ ακριβό σπορ και από μια ηλικία και μετά ίσως διαλέγεις αυτό που έχει τους λιγότερους συμβιβασμούς και τα άλλα απλά τα "καταπίνεις"

• Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, tsofras είπε

Το λοιπόν 1.5 ώρα ταλαιπωρίας να πάω και να έρθω μέσα στη κίνηση και τη ζέστη.

Δεν έκανα τεστ ντραιβ , είχα κλείσει στις 15.00 , πήγα ήταν ήδη σε τεστ ντραιβ αυτός που είχαμε μιλήσει.

Περίμενα μισή ώρα και σηκώθηκα και έφυγα , σημασία δεν μου δώσανε να την χέσω την αντιπροσωπεία.

Kala καλα GIF - Kala Καλα Phge - Discover & Share GIFs

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Ε τουλάχιστον μπήκα μέσα και το είδα γιατί δεν είχα πάει ποτέ

εκατσες ωρα παντως... σε θαυμαζω

εγω στη τουοτα ειχα κατσει 4 λεπτα και στη χιουνται 3 λεπτα... κια μαζντα τζιπ κλπ μη γερμανικά δε πηγα καν 😅

Δημοσ.

Και επειδή το thread πάει μακριά (με φιλοδοξία για ...μακρύτερα) θέτω το εξής ερώτημα:

Ποιό είναι κατά τη γνώμη σας το ιδανικό αυτοκίνητο που είτε κυκλοφόρησε παλιότερα ή κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή (ανεξάρτητα αν ήταν δικό σας ή απλά έτυχε να το οδηγήσετε). Αλλά με την minimum προϋπόθεση να έχετε μια βιωματική οδηγική εμπειρία από αυτό. Ονοματίστε ένα αυτοκίνητο και το λόγο της επιλογής:

Ξεκινάω εθελοντικά

Τοyota Yaris Verso Iδανικό αμάξι πόλης όλων των εποχών (άσπαστο, οικονομικό, δεν μένει -μόνο αν εγκαταλείψει η μπαταρία- απίστευτοι χώροι, ευκολοοδήγητο, ευκολοπαρκάριστο, αγαπημένο των παιδιών μου -ήδη τελειώνουν πανεπιστήμιο, το πήρα όταν ήταν μωρά, έτοιμο να προσθέσει άλλη μια δεκαετία στην εικοσαετία που μετράει) Μέσα σε άλλα ένδεκα αμάξια που είχα κατά διαστήματα και ήλθαν και έφυγαν, αυτό αρνείται να φύγει..

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
20 minutes ago, tsofras said:

Δεν νομίζω , για χαβαλέ πάω να έχω άποψη

Εκτός του Formentor δεν νομίζω ότι θα με συγκινήσει άλλο SUV, αδιάφορα μου φαίνονται σχεδόν όλα ακόμη και στην έκθεση .

Και άσχετα που μου άρεσε το Formentor επειδή έχει τους χώρους και την άνεση σε ανάρτηση , ακόμη πιστεύω ότι είναι ένας αχρείαστος όγκος .

Θα καταλήξω ποτέ με SUV ? Δεν ξέρω μπορεί , δεν παύει όμως να έχεις ένα βάρος και έναν αχρείαστο όγκο ειδικά για μέσα στην Αθήνα.

Και γενικά η Ελλάδα τα έχει τα θέματα της , και το Σ/Κ που πήγα εκδρομή και έψαχνα να παρκάρω στη θάλασσα σε κάτι στενά δρομάκια σκέφτηκα που να είχα το Formentor να κάνω μανούβρες εδω μέσα

Απλά σε άνεση δεν υπάρχει κάτι άλλο σε hatchback για να δω , μόνο το νέο Civic έχει μείνει

Αν άφηνα την άνεση στην άκρη και ότι είναι τέρμα ηλίθια απόφαση , θα πήγαινα να παραγγείλω το δικό μου σε Cupra 2λιτρο με ηλιοροφή στα 38κ

Αν άφηνα στην άκρη την ομορφιά θα πήγαινα να πάρω με 26κ ένα C3 Aircross που είναι άνετο , aisin και με χώρους

Αυτό με τον όγκο του Formentor είναι θέμα, κυρίως γιατί δε κερδίζεις τόσο σε χώρους, ειδικά για σε πορτ παγκαζ που καταλαβαίνω σε ενδιαφέρει. Για το C3 aircross παλι, δε πιστεύω οτι σε B-SUV θα βρεις εύκολα την ποιότητα αυτοκινήτου και οδήγησης που έχει συνηθίσει και που ζητάς. 

btw,  υπάρχουν κάποια σχετικά ωραία SUV αλλά για μένα μακράν το ποιο όμορφο είναι το DS4.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kalmik είπε

Και επειδή το thread πάει μακριά (με φιλοδοξία για ...μακρύτερα) θέτω το εξής ερώτημα:

Ποιό είναι κατά τη γνώμη σας το ιδανικό αυτοκίνητο που είτε κυκλοφόρησε παλιότερα ή κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή (ανεξάρτητα αν ήταν δικό σας ή απλά έτυχε να το οδηγήσετε). Αλλά με την minimum προϋπόθεση να έχετε μια βιωματική οδηγική εμπειρία από αυτό. Ονοματίστε ένα αυτοκίνητο και το λόγο της επιλογής:

Ξεκινάω εθελοντικά

Τοyota Yaris Verso Iδανικό αμάξι πόλης όλων των εποχών (άσπαστο, οικονομικό, δεν μένει -μόνο αν εγκαταλείψει η μπαταρία- απίστευτοι χώροι, ευκολοοδήγητο, ευκολοπαρκάριστο, αγαπημένο των παιδιών μου -ήδη τελειώνουν πανεπιστήμιο, το πήρα όταν ήταν μωρά, έτοιμο να προσθέσει άλλη μια δεκαετία στην εικοσαετία που μετράει) Μέσα σε άλλα ένδεκα αμάξια που είχα κατά διαστήματα και ήλθαν και έφυγαν, αυτό αρνείται να φύγει..

Για εμένα ηταν το Golf Variant που πέρασε απο τα χέρια μου για 1.5 χρόνο (και περίπου 35,000 χλμ). Ιδανικό γιατί ηταν πολύ καλό στο δρόμο, άνετο, ήσυχο, και ξεκούραστο στο ταξίδι, ήταν οικονομικό, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γρήγορο είχε όσο γκάζι χρειάζεσαι στα περισσότερα καθημερινά δρομολόγια (το είχα δίλιτρο πετρέλαιο), ειχε άπειρο χώρο για να μετακομίσεις οικοσκευή και παρα την κακοποίηση που είχε υποστεί δεν έτριζε τίποτα.

Εντάξει το έχανε στο design, δεκτόν, ωστόσο δε το ειχα στην Ελλάδα που έχει αλλεργία στα estate. Πραγματικά πιστεύω πως είναι ενα αυτοκίνητο που άνετα το κρατούσες μεχρι να μη πάει άλλο, ας όψεται το υπερβολικό τελωνείο της Ελλάδας που έδιωξε τις όποιες σκέψεις επαναπατρισμού. Ήταν το ιδανικό all-rounder. Τουλάχιστον το πήρε ενας καλός τύπος και ελπιζω να το χαίρεται με την οικογένεια του

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tzampatzis είπε

Αυτό με τον όγκο του Formentor είναι θέμα, κυρίως γιατί δε κερδίζεις τόσο σε χώρους, ειδικά για σε πορτ παγκαζ που καταλαβαίνω σε ενδιαφέρει. Για το C3 aircross παλι, δε πιστεύω οτι σε B-SUV θα βρεις εύκολα την ποιότητα αυτοκινήτου και οδήγησης που έχει συνηθίσει και που ζητάς. 

btw,  υπάρχουν κάποια σχετικά ωραία SUV αλλά για μένα μακράν το ποιο όμορφο είναι το DS4.

Εντάξει περισσότερο στο μάτι είναι , στα χαρτιά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά

Screenshot2023-07-18165339.png.1018027a6c68f68a39b69c3942c7ce69.png

Οι χώροι είναι ακόμη καλύτεροι για τους πίσω , πορτ μπαγκαζ είναι όσο χρειάζομαι με τα +50 λίτρα περίπου και αυτό που θέλω είναι οι ράγες. Για αυτό έχω κάνει στροφή προς τα SUV γιατί μόνο Huyndai και BMW έχουν εργοστασιακες θέσεις

Το DS4 πανέμορφο , ακριβό και ούτε αυτό δεν έχει ράγες έλεος

14 λεπτά πριν, kalmik είπε

Ξεκινάω εθελοντικά

Αν βγάζαμε την αξιοπιστία και χωρίς να θέλω να γίνω γραφικός θα έλεγα το προηγούμενο Leon

Γκάζι τόσο όσο για να έχεις και μία συγκίνηση , χώροι όσοι πρέπει , ήχος κινητήρα απίστευτος , ανάρτηση για να στρίβεις και να έχεις άνεση, φουλ εξοπλισμός , δεν έτριζε τίποτα. Το έδωσα με στεναχώρια

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, tsofras said:

46 χιλιάρικα κάνει καινούριο

A ok, είχα μείνει στα 35-37 που έκανε κάποια στιγμή (μάλλον ήταν τιμές γνωριμίας στην αρχή).

• Like 1
  • Δημιουργία νέου...