tsofras Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Μας λες απ' έξω απ' έξω ότι ψάχνεις για Citroen? Αυτό θα μου ταίριαζε, στην πρώτη στροφή θα κάνω δεξιά να ανεβάσω αγγελία όμως 1
zio10 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Είδα στο δρόμο μια tonale to πάντως και δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε την εντύπωση που μου κάνανε τα παλιότερα μοντέλα της εταιρείας που τα θεωρούσα σχεδόν πάντα τα ομορφότερα της κατηγορίας. Ψιλοαδιάφορη μου φάνηκε, ένα arkana που ήταν δίπλα μπορεί να μου φάνηκε και πιο ωραίο... 2 1
tsofras Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Λοιπόν πήγα την εκδρομή μου το Σ/Κ , με πήρε και εχθές ο φίλος πωλητής να μου πεί ότι είχε 1000ε έκπτωση αν έκλεινα το Formentor μέχρι το Σάββατο και ας μην το πάρω . Άντε κλείστο λέω αλλά χλωμό το κόβω γιατί πλέον δεν βγαίνω και χρονικά αφού με το ΚΕΠ ακόμη δεν έχει γίνει η άρση , αγοραστή δεν έχω και θέλει 12 μέρες για να εκτελωνιστεί το αμάξι. Αρχές Αυγούστου παίρνω άδεια οπότε ίσα ίσα προλαβαίνω αν το πουλήσω αυτή την εβδομάδα (που δεν νομίζω) Αφού γύρισα σήμερα , με έπιασε η μέση όταν πήγαινα και σήμερα που γύρισα , με έπιασε και ο κλασσικός ίλλιγος που μου πιάνει κάποιες φορές όταν οδηγώ, σκέφτηκα τι να δώσω 17 χιλιάρικα για να μου αρέσει το αμάξι και πάλι σε ένα ταξίδι να βγαίνω σκοτωμένος ? Απλά φοβάμαι ότι τα αμάξια που κερδίζουν σε άνεση μην ζαλίζουν τα παιδιά στις στροφές. Βασικά φοβάμαι μην πάω να δώσω λεφτά για να αλλάξω αμάξι (ότι ποσό και αν είναι αυτό) και πάλι δεν μου είναι βολικό , γιατί κακα τα ψέμματα τα περισσότερα χιλιόμετρα έτσι τα κάνω πλέον Οπότε όσο και αν μου αρέσει το Formentor , και που ψήθηκα να τα σκάσω δεν είναι σοφή επιλογή να το πάρω. Τουλάχιστον αν αλλάξω αμάξι να πάρω κάτι που μπορώ να το οδηγώ χωρίς να βγαίνω off στις 2 ώρες. Άντε βρες το αυτό βέβαια αν δεν παίρνεις κάθε αμάξι για test drive σε ταξίδι 1
john1987 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 εγω δεν καταλαβαίνω αν σε πιάνει η μέση λόγω χαμηλής θέσης οδήγησης (που όλα τα hatchback έχουν σε αντίθεση με τα suv) ή λόγω κακής στήριξης του καθίσματος
tsofras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, john1987 είπε εγω δεν καταλαβαίνω αν σε πιάνει η μέση λόγω χαμηλής θέσης οδήγησης (που όλα τα hatchback έχουν σε αντίθεση με τα suv) ή λόγω κακής στήριξης του καθίσματος Δεν ξέρω είναι η αλήθεια, έχω οσφυϊκή υποστήριξη αλλά οδηγώ αρκετά ξαπλωτα γιατί έτσι έχω μάθει και μου αρέσει Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ( ακόμη και στο 2008) να το βάλω ψηλά και σε ορθή γωνία για να οδηγήσω. Βασικά μόνο το C5 είχα οδηγήσει έτσι για καμία ώρα, αλλά αυτό έχει και καθίσματα σαν πολυθρόνα
imr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 13 minutes ago, tsofras said: Δεν ξέρω είναι η αλήθεια, έχω οσφυϊκή υποστήριξη αλλά οδηγώ αρκετά ξαπλωτα γιατί έτσι έχω μάθει και μου αρέσει Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ( ακόμη και στο 2008) να το βάλω ψηλά και σε ορθή γωνία για να οδηγήσω. Βασικά μόνο το C5 είχα οδηγήσει έτσι για καμία ώρα, αλλά αυτό έχει και καθίσματα σαν πολυθρόνα Νοίκιασε κάποιο suv για ένα σκ. Κάνα 100ρι θα δώσεις, δεν είναι πολλά. ( η βρες καμία άκρη από test drive) Ακόμα και κάνα κασκαι που παίζουν πολλά νοίκιαρικα. Φτιάξε καθιστός την θέση σαν να κάθεσαι σε καρεκλα, όχι ξαπλωτος δεν είσαι στην φόρμουλα ένα να μπορείς να μπεις μόνο ξαπλωτος. Στο λέω γιατί εδώ και 3 χρόνια που οδηγώ πολυμορφίκα μετά το σιροκο δεν με έχει ξαναενοχλήσει η μέση. Ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν οδηγήσεις ένα suv οπως πρέπει για ένα σκ θα αλλάξεις γνώμη αμεσα 1
tsofras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, imr είπε Νοίκιασε κάποιο suv για ένα σκ. Κάνα 100ρι θα δώσεις, δεν είναι πολλά. ( η βρες καμία άκρη από test drive) Ακόμα και κάνα κασκαι που παίζουν πολλά νοίκιαρικα. Φτιάξε καθιστός την θέση σαν να κάθεσαι σε καρεκλα, όχι ξαπλωτος δεν είσαι στην φόρμουλα ένα να μπορείς να μπεις μόνο ξαπλωτος. Στο λέω γιατί εδώ και 3 χρόνια που οδηγώ πολυμορφίκα μετά το σιροκο δεν με έχει ξαναενοχλήσει η μέση. Ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν οδηγήσεις ένα suv οπως πρέπει για ένα σκ θα αλλάξεις γνώμη αμεσα Δίκιο έχεις, θα ψάξω να νοικιάσω κάποιο, απλά όταν έψαχνα και για το countryman δεν έβρισκα να νοικιάσω συγκεκριμένο μοντέλο απλά κατηγορία 1
imr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 1 hour ago, tsofras said: Δίκιο έχεις, θα ψάξω να νοικιάσω κάποιο, απλά όταν έψαχνα και για το countryman δεν έβρισκα να νοικιάσω συγκεκριμένο μοντέλο απλά κατηγορία Νομίζω ότι και κάποιες αντιπροσωπείες δίνουν τα test drive για σκ, ίσως και με καποια χρέωση. Volvo xc 40 έχεις δει?
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, tsofras είπε Δίκιο έχεις, θα ψάξω να νοικιάσω κάποιο, απλά όταν έψαχνα και για το countryman δεν έβρισκα να νοικιάσω συγκεκριμένο μοντέλο απλά κατηγορία Διαλεξε 2-3 και ζητα τα για ΣΚ απο την αντιπροσωπεία, εστω με χρεωση. Επειτα φτιαξε σωστα το καθισμα, όπως ειπωθηκε, πρεπει να καθεσαι σαν καρεκλα. Η χαμηλη θεση σου δημιουργει θέμα στη μεση κατα 99% (παθων και εγω με μεση, σωθηκα με τα SUV). Το Tiguan το εκανες κανενα test drive? 1
tsofras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 8 ώρες πριν, imr είπε Νομίζω ότι και κάποιες αντιπροσωπείες δίνουν τα test drive για σκ, ίσως και με καποια χρέωση. Volvo xc 40 έχεις δει? To κοιτάω εδώ και κάποιες μέρες είναι η αλήθεια αλλά δεν ξέρω τίποτα απο Volvo (αξιοπιστία , κιβώτιο , τιμές κτλ) , ωραίο είναι όμως αυτό 53 λεπτά πριν, paylidis είπε Διαλεξε 2-3 και ζητα τα για ΣΚ απο την αντιπροσωπεία, εστω με χρεωση. Επειτα φτιαξε σωστα το καθισμα, όπως ειπωθηκε, πρεπει να καθεσαι σαν καρεκλα. Η χαμηλη θεση σου δημιουργει θέμα στη μεση κατα 99% (παθων και εγω με μεση, σωθηκα με τα SUV). Το Tiguan το εκανες κανενα test drive? Όχι δεν το έχω κάνει Γιώργο γιατί δεν είχα σκεφτεί να φτάσω εκεί , για αυτό έβλεπα τα B-SUV αλλά φαίνεται ότι τα C-SUV έχουν διαφορετική θέση για αυτό με είχαν βολέψει καλύτερα τα C5,Q3,Formentor
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, tsofras είπε Όχι δεν το έχω κάνει Γιώργο γιατί δεν είχα σκεφτεί να φτάσω εκεί , για αυτό έβλεπα τα B-SUV αλλά φαίνεται ότι τα C-SUV έχουν διαφορετική θέση για αυτό με είχαν βολέψει καλύτερα τα C5,Q3,Formentor Οντως τα C suv εχουν καλυτερη θεση απο τα Β, ενω τα D-suv εχουν μικρη διαφορά συνηθως με τα C. To kamiq μου φαινοταν σαν λιγο πιο άνετο hatchback. Το kodiaq εχει με διαφορά την πιο ψηλή θεση οδήγησης αλλα οχι την πιο άνετη (πιο ανετο το Q3). Τωρα δικαιως θα γυρισεις να μου πεις γιατι εγω ξαναπαιρνω B-suv και θα σου απαντησω ελα ντε...; απλα δεν ηθελα παλι skoda και ήταν το μονο που χωραγε στο οριο της λτπφ που ειχα 😅 Το tiguan αν βγαλεις το πισω μερος που ειναι μετριο μου αρεσει πολυ σαν αμαξι και ειναι σε αρκετα λογικη τιμή, το θεμα ειναι οτι εχει ξηρου και αυτο... 2
tsofras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, paylidis είπε Οντως τα C suv εχουν καλυτερη θεση απο τα Β, ενω τα D-suv εχουν μικρη διαφορά συνηθως με τα C. To kamiq μου φαινοταν σαν λιγο πιο άνετο hatchback. Το kodiaq εχει με διαφορά την πιο ψηλή θεση οδήγησης αλλα οχι την πιο άνετη (πιο ανετο το Q3). Τωρα δικαιως θα γυρισεις να μου πεις γιατι εγω ξαναπαιρνω B-suv και θα σου απαντησω ελα ντε...; απλα δεν ηθελα παλι skoda και ήταν το μονο που χωραγε στο οριο της λτπφ που ειχα 😅 Το tiguan αν βγαλεις το πισω μερος που ειναι μετριο μου αρεσει πολυ σαν αμαξι και ειναι σε αρκετα λογικη τιμή, το θεμα ειναι οτι εχει ξηρου και αυτο... Ναι και εμένα μου αρέσει αλλά το κιβώτιο με χαλάει Απο C-SUV σαν σύνολο (με κιβώτιο της προκοπής δλδ) Formentor, C5 Aircross (το φοβάμαι στις στροφές όμως γιατί έχει body roll αρκετό αν και είναι ασφαλές), Ford Kuga (αλλά ξεφεύγει απο τα 4.5 μέτρα), Volvo XC40 , Sportage+ Tucson με χαλάνε λίγο μέσα, Corolla Cross οι χώροι και η βαβούρα που λένε όλοι για το CVT
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 13 λεπτά πριν, tsofras είπε Ναι και εμένα μου αρέσει αλλά το κιβώτιο με χαλάει Απο C-SUV σαν σύνολο (με κιβώτιο της προκοπής δλδ) Formentor, C5 Aircross (το φοβάμαι στις στροφές όμως γιατί έχει body roll αρκετό αν και είναι ασφαλές), Ford Kuga (αλλά ξεφεύγει απο τα 4.5 μέτρα), Volvo XC40 , Sportage+ Tucson με χαλάνε λίγο μέσα, Corolla Cross οι χώροι και η βαβούρα που λένε όλοι για το CVT To kuga δε βγαινει αυτοματο εδω και μηνες, το σκεφτομουν και εγω... Απο ολα οσα αναφερεις το μονο που μου κανει για καλη επιλογή ειναι το βολβο αλλα φοβαμαι να ρωτησω τιμουλα, οταν προ τριετίας που πηρα το Q3 ειχε 5-6 χιλιαρικα παραπανω (υποχρεωτικά αυτοματο εβγαινε βεβαια αλλα και παλι σεβαστη διαφορά) 1
tsofras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, paylidis είπε To kuga δε βγαινει αυτοματο εδω και μηνες, το σκεφτομουν και εγω... Απο ολα οσα αναφερεις το μονο που μου κανει για καλη επιλογή ειναι το βολβο αλλα φοβαμαι να ρωτησω τιμουλα, οταν προ τριετίας που πηρα το Q3 ειχε 5-6 χιλιαρικα παραπανω (υποχρεωτικά αυτοματο εβγαινε βεβαια αλλα και παλι σεβαστη διαφορά) Καλά για μεταχειρισμένο το XC40 όχι καινούριο που είναι 43+ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις