Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tsofras είπε

Δεν δίνω 30000+ για χιλιάρι , ούτε 23 δεν έδινα όταν κοίταγα

Το 1000αρι που λες έχει απόδοση όσο το δικό σου όμως. Μην βλέπεις μόνο τα κυβικά. Ξέρω στην Ελλάδα έχουμε ψυχολογικό με αυτά αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε.

• Like 3
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι (δε με εξαιρώ, ίσως με βάζω και πρώτο) αγχωνόμαστε για αυτοκίνητά μας ή προσπαθούμε να βρούμε διαφορές/προτερήματα σε κουβαδάκια των 25.000ε πάνω κάτω.

Αυτής της τιμής τα αυτοκίνητα είναι εντελώς της σειράς για τους κατασκευαστές και ως επί το πλείστον φύρα για αυτούς. Και για τους αγοραστές άλλων χωρών είναι μια λύση ανάγκης ή απλά για ένα μίσθωμα και πέταμα μετά.

Φυσικά για τους περισσότερους από εμας είναι ένα τεράστιο επίτευγμα αφού αφορούν μισθούς δύο και τριών ετών.

Όταν βγαίνεις όμως έξω από τα σύνορα, τότε συνειδητοποιείς πόσο πίσω είμαστε ως οικονομία αφού τα ποσά που λέμε εδώ είναι η προκαταβολή ή μέρος αυτής, για ότι σοβαρό κυκλοφορεί εκεί. Αφού αυτά τα ποσά είναι ένα κλάσμα του ετήσιου μισθού.

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Το 1000αρι που λες έχει απόδοση όσο το δικό σου όμως. Μην βλέπεις μόνο τα κυβικά. Ξέρω στην Ελλάδα έχουμε ψυχολογικό με αυτά αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε.

Επειδή αρέσει και στον @sargus

https://zeperfs.com/en/duel8748-8832.htm

Δεν με χαλάει σαν άκουσμα ο χιλιάρης

23.5 κιλά ροπής στις 3000 στροφές vs 25 κιλά στις 1500 , 0-100 8.4 vs 9.2

Δεν θέλω να πάω σε κάτι πιο αδύναμο απο το δικό μου και να μου φανεί πιο αργό ενώ το δικό μου είναι οριακά στα γούστα μου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, tsofras said:

Επειδή αρέσει και στον @sargus

https://zeperfs.com/en/duel8748-8832.htm

Δεν με χαλάει σαν άκουσμα ο χιλιάρης

23.5 κιλά ροπής στις 3000 στροφές vs 25 κιλά στις 1500 , 0-100 8.4 vs 9.2

Δεν θέλω να πάω σε κάτι πιο αδύναμο απο το δικό μου και να μου φανεί πιο αργό ενώ το δικό μου είναι οριακά στα γούστα μου

Σε αίσθηση πάντως οσο μπορώ να συγκρίνω το γκάζι του 1.0 mild και του 1.5 στο a3 δεν ήταν πολύ διαφορετική (βέβαια a3 stronic και focus χειροκίνητο, το έχει άλλος φίλος st line)  Νομίζω οτι το focus είναι λιγο πιο ελαφρύ και η μπαταρία "γεμίζει" το όποιο lag οπότε στο τέλος δεν σου δίνει την αίσθηση οτι λείπει δύναμη/ροπή. 

Δεν τα εχω οδηγήσει φορτωμένα όμως ούτε με ζέστη (>35 εξωτερική) που είναι το πιο σοβαρό για μένα πως συμπεριφέρεται αν και παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο το intercooler σε αυτό αν ειναι αέρα ή νερού

Ο ήχος πάντως δεν μου αρέσει με τίποτα στο focus ενώ στο fiesta st καμία σχέση πχ που είναι πάλι 3 κύλινδρο (οχι οτι ο tsi είναι εύηχος...λέμε τώρα!)

Επεξ/σία από and_64
  • Like 2
Δημοσ.

O tfsi ειναι ευηχος στα αμαξια με soundactor 😂 βλ. Q3, formentor (δεν είμαι βεβαιος για το Tiguan) κλπ 

πρακτικά οι 🤡 έχουν βάλει ηχείο που δίνει την αίσθηση του πιο βαρίου ήχου 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, paylidis είπε

O tfsi ειναι ευηχος στα αμαξια με soundactor 😂 βλ. Q3, formentor (δεν είμαι βεβαιος για το Tiguan) κλπ 

πρακτικά οι 🤡 έχουν βάλει ηχείο που δίνει την αίσθηση του πιο βαρίου ήχου 

Όντως καμία σχέση ο ήχος σε Q3 / Formentor με το δικό μου , πολύ καλύτερος

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, tsofras είπε

Δεν δίνω 30000+ για χιλιάρι , ούτε 23 δεν έδινα όταν κοίταγα

Και καλά κάνεις άκου 1000 cc αυτοκίνητο. Εδώ έχουμε 1100 μηχανή 105 αλογάκια. Έλα Θωμά θα σε μπριζωσω να πάρεις κάνα τέτοιο. Το πας άνετα. DCT εινσι.Honda παιδί μου ,τεχνολογία. 

Υ.γ το κόκκινο σήμα της χοντα μόνο στα premium το βάζει Έλα ξηλωσου 17.4 και παρτο. Φτηνά θα την βγάλεις που πας να δώσεις 37 για το σεατ.

IMG_20230707_112018_746.jpg

Επεξ/σία από mp123
  • Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mp123 είπε

Και καλά κάνεις άκου 1000 cc αυτοκίνητο. Εδώ έχουμε 1100 μηχανή 105 αλογάκια. Έλα Θωμά θα σε μπριζωσω να πάρεις κάνα τέτοιο. Το πας άνετα. DCT εινσι.Honda παιδί μου ,τεχνολογία. 

Υ.γ το κόκκινο σήμα της χοντα μόνο στα premium το βάζει Έλα ξηλωσου 17.4 και παρτο. Φτηνά θα την βγάλεις που πας να δώσεις 37 για το σεατ.

IMG_20230707_112018_746.jpg

Δεν ξανα καβαλάω μηχανή Μανώλη , την έχω πάρει απο φόβο

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν ξανα καβαλάω μηχανή Μανώλη , την έχω πάρει απο φόβο

Δεκτό Θωμά. Εγώ την έχω σαν ψυχολόγο να τους ξεπερνάω τους φόβους.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tsofras είπε

Όντως καμία σχέση ο ήχος σε Q3 / Formentor με το δικό μου , πολύ καλύτερος

Ρυθμίζεται κιόλας 😂

Καλό θα ήταν να μπορούσαμε να αλλάξουμε και τον ήχο σε V8 😎

13AEB1D3-33DC-4E03-8544-EE42D7506EB7.jpeg

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, and_64 είπε

1.0 mild

Αμά είσαι τύχερος και δεν σ αφήσει. Από την εμπειρία μου, δύο fiesta και ένα focus ΜΗΕV εχω οδηγησει με κάτω απο 10κ χιλιόμετρα και είχανε θέματα στη φορτιση. Υπάρχουν βεβαια και αναφορες στα φορουμ. Αλλά 3/3 στα μονα ford που εχω οδηγήσει(αντε κι ένα fiesta diesel που δεν μετραει) μου έκατσε βαρυ.

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 5/7/2023 στις 11:58 ΜΜ, tsofras είπε

Προφανώς ρε μαν, αν είχα υποδομές σπίτι και εξοχικό θα πήγαινα σε ηλεκτρικό.

Και άντε σπίτι πες σπίτι βάζω ή πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα δουλειά και φορτίζω, στο εξοχικό απλά δεν γίνεται 

γίνεται , έχεις το σπίτι σου μαζί σου 😁

Spoiler

«Έμεινε» ηλεκτροκίνητο στην Περιφερειακή (ΦΩΤΟ)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Έτσι πήγε να ανέβει στη Καρδία ο μάστορας;  Σα τη κίνηση για τη Χαλκιδική ΔΕΝ έχει 😂

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν μπορείς και να το σκαλίσεις το γ@μίδι, τόσα χρόνια ζημιές που κάναμε στα δικά μας να μάθουμε πάνε στράφι!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Μιλαμε για τερας ευφυιας...!

• Δημιουργία νέου...