tsofras Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, skritikos είπε Μπορείς να δοκιμάσεις το δικό κάποια στιγμή μετά τον Αύγουστο. Υπάρχουν και για δοκιμή εδώ Ελλάδα, κι εγώ από εδώ το είχα παραγγείλει custom και το είχα παραλάβει λίγο καιρό μετά. Ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί με τον σχεδιασμό 1
skritikos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Είναι όντως απίστευτο το πόσο μικρό γίνεται. Και μιλάμε για design που εξελίσσεται με ελάχιστες τροποποιήσεις από το 1970. Τόσο καλά το είχαν πετύχει από την αρχή.
tsofras Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Πήγα για μπάνιο σήμερα , κάποιος αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα του χωρίς να τον απασχολεί που κόλλησε δίπλα μου ενώ είχα παρκάρει και μου έφαγε την πίσω πόρτα. Ευτυχώς δεν είναι κάτι τραγικό δεν έχει φάει χρώμα αλλά έφαγα την πρώτη ξενέρα. Θα του βάλω αλοιφή που έχω 3M πιστεύω θα είναι εντάξει . Και η άλλη πληροφορία , κάτοχος σε άλλο φόρουμ αναφέρει ότι δεν του κάνει το εκνευριστικό κλακ κλακ στις αλλαγές 1 2
skritikos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, tsofras είπε Πήγα για μπάνιο σήμερα , κάποιος αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα του χωρίς να τον απασχολεί που κόλλησε δίπλα μου ενώ είχα παρκάρει και μου έφαγε την πίσω πόρτα. Ευτυχώς δεν είναι κάτι τραγικό δεν έχει φάει χρώμα αλλά έφαγα την πρώτη ξενέρα. Θα του βάλω αλοιφή που έχω 3M πιστεύω θα είναι εντάξει . Και η άλλη πληροφορία , κάτοχος σε άλλο φόρουμ αναφέρει ότι δεν του κάνει το εκνευριστικό κλακ κλακ στις αλλαγές Είμαι αυτός ο τύπος που παρκάρει στα πιο μακρινά σημεία των parking, εκεί που κανείς δεν θέλει, ακριβώς για κάτι τέτοια. Μια φορά στο IKEA ψάχναμε το αυτοκίνητο 25 λεπτά (η μοναδική φορά που δεν τράβηξα φωτό το νούμερο της θέσης....) Κι αν όλο το parking είναι γεμάτο σχεδόν σίγουρα δεν θέλω να πάω (εκεί μιλάει άλλωστε η εσωστρεφής μεριά μου). Πρόταση μου, αν δεν έχεις εμπειρία ή όσα χρειάζονται, μην βάλεις απλά την αλοιφή. Πήγαινε σε ένα detailing shop να στο φτιάξουν σωστά έπειτα από ένα καλό πλύσιμο που θα κάνουν. Η και φαναρτζίδικο που να γνωρίζεις (γιατί είναι free δουλειά). Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2021 από skritikos 3
tsofras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, skritikos είπε Είμαι αυτός ο τύπος που παρκάρει στα πιο μακρινά σημεία των parking, εκεί που κανείς δεν θέλει, ακριβώς για κάτι τέτοια. Μια φορά στο IKEA ψάχναμε το αυτοκίνητο 25 λεπτά (η μοναδική φορά που δεν τράβηξα φωτό το νούμερο της θέσης....) Κι αν όλο το parking είναι γεμάτο σχεδόν σίγουρα δεν θέλω να πάω (εκεί μιλάει άλλωστε η εσωστρεφής μεριά μου). Πρόταση μου, αν δεν έχεις εμπειρία ή όσα χρειάζονται, μην βάλεις απλά την αλοιφή. Πήγαινε σε ένα detailing shop να στο φτιάξουν σωστά έπειτα από ένα καλό πλύσιμο που θα κάνουν. Η και φαναρτζίδικο που να γνωρίζεις (γιατί είναι free δουλειά). Μωρέ και εγώ πάντα κοιτάω που θα παρκάρω να μην είναι στενά με άλλους κτλ Στη θάλασσα επειδή έχω και το κουβάλημα όμως δεν μπορώ να το αφήνω μακριά . Καλά μην φανταστείς ότι θα κάνω κάτι ιδιαίτερο απλά θα απλώσω την αλοιφή και μετά θα την καθαρίσω αν δεν γίνει κάτι θα το πάω τότε σε κάποιον
skritikos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 53 λεπτά πριν, tsofras είπε Μωρέ και εγώ πάντα κοιτάω που θα παρκάρω να μην είναι στενά με άλλους κτλ Στη θάλασσα επειδή έχω και το κουβάλημα όμως δεν μπορώ να το αφήνω μακριά . Καλά μην φανταστείς ότι θα κάνω κάτι ιδιαίτερο απλά θα απλώσω την αλοιφή και μετά θα την καθαρίσω αν δεν γίνει κάτι θα το πάω τότε σε κάποιον Το είπα κυρίως για τις αράχνες που εμφανίζονται από λάθος προετοιμασία, λάθος πανί κτλ. Επειδή είναι καινούργιο αυτοκίνητο αν θυμάμαι καλά 1
tsofras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, skritikos είπε Το είπα κυρίως για τις αράχνες που εμφανίζονται από λάθος προετοιμασία, λάθος πανί κτλ. Επειδή είναι καινούργιο αυτοκίνητο αν θυμάμαι καλά Τις αράχνες δεν νομίζω ότι της γλυτώνεις απο το πλύσιμο ούτως η άλλως , αν κρατήσω το αμάξι θα το πάω για περιποίηση χρώματος
skritikos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, tsofras είπε Τις αράχνες δεν νομίζω ότι της γλυτώνεις απο το πλύσιμο ούτως η άλλως , αν κρατήσω το αμάξι θα το πάω για περιποίηση χρώματος Τις γλυτώνεις, με touchless πλύσιμο. Σίγουρα μακριά από πλυντήρια με αλυσίδα/βενζινάδικα κτλ
tsofras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, skritikos είπε Τις γλυτώνεις, με touchless πλύσιμο. Σίγουρα μακριά από πλυντήρια με αλυσίδα/βενζινάδικα κτλ Ναι εννοείται ποτέ σε τέτοια πλυντήρια πάντα στο χέρι. Απλά έχω διαβάσει ότι αν κάνεις κυκλικές κινήσεις και στο χέρι τότε πάλι θα έχεις αράχνες.
skritikos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, tsofras είπε Ναι εννοείται ποτέ σε τέτοια πλυντήρια πάντα στο χέρι. Απλά έχω διαβάσει ότι αν κάνεις κυκλικές κινήσεις και στο χέρι τότε πάλι θα έχεις αράχνες. Touchless ή waterless με πολύ καλά υλικά. Δεν δημιουργείται τίποτα αλλά για το 2ο θέλει χώρο που οι περισσότεροι δεν έχουν. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα λίγες φορές τον χρόνο σε κάποιον ειδικό και μετά touchless μόνος με καλό πιεστικό και υλικά. 1
tsofras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 49 λεπτά πριν, skritikos είπε Touchless ή waterless με πολύ καλά υλικά. Δεν δημιουργείται τίποτα αλλά για το 2ο θέλει χώρο που οι περισσότεροι δεν έχουν. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα λίγες φορές τον χρόνο σε κάποιον ειδικό και μετά touchless μόνος με καλό πιεστικό και υλικά. έχεις δίκιο είπες touchless δεν το παρατήρησα , θα το κοιτάξω 1
and_64 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Ποσες φορές θα το πλύνεις touchless; Και οταν λέμε touchless τι εννούμε, υπάρχει μαγαζί που το προσφέρει αυτό εδω; Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει χέρι, ή να πλένεται το πολύ κάθε βδομάδα. Τις αράχνες σε βάθος χρόνου δεν τις γλυτώνεις, ίσως να μη δημιουργηθούν στον 1ο χρόνο πχ αλλά στον 3ο, να τις γλυτώσεις τελείως πάντως χλωμό
xgol Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Στις 19/8/2021 στις 1:35 ΠΜ, vampira είπε Έγινα μέλος στην ομάδα απλά για να τα "ψάλω" στον tsofras, δεν ξέρω πως βρήκα αυτή τη συζήτηση. Δεν ξέρω καν σε ποιο μέρος του forum είναι Δεν το διάβασα όλο, έφτασα ως το σημείο που έγραψες την λίστα σου, κ είδα ότι έχεις βάλει να πας και σε χειροπράκτη. Αν σε είχα μπροστά μου θα σε έδερνα και σου το λέω με πολύ αγάπη κ ελπίζω να μην παρεξηγηθείς έτσι όπως τα γράφω. Λέω ως ένα σημείο διότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πλήρως τι περνάς, μόνο εσύ ξέρεις. Σου μιλάω έτσι γιατί με όσα έχεις γράψει κ έτσι όπως τα έχεις γράψει, αισθάνομαι σα να είσαι ο κολλητός μου. Επίσης, γράφω κ εγώ σεντόνια. Αρχικά να αναφέρω ότι έχω ένα πτυχίο από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών κ ένα μεταπτυχιακό από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέβεν (Βέλγιο, από τα παλιότερα και καλύτερα παγκοσμίως)και από πολύ μικρή αθλούμουν συστηματικά κ ας πούμε για πρωταθλητισμό. α) Δεν έχω ασχοληθεί με το πτυχίο μου κ έτσι δεν μπορώ να σου δώσω καμία συμβουλή πως να γυμναστείς κ τι να κάνεις. Και να γνώριζα όμως πάλι δεν θα σου έδινα. Όμως αυτό που μπορώ να σου πω με βάση τις σπουδές μου κ την προσωπική μου εμπειρία: το 99% των ασκήσεων που κάνουμε είναι καταστροφικές και επικίνδυνες για το σώμα μας. Εκτός, αν σε παρακολουθεί γυμναστής που έχει τελειώσει πανεπιστήμιο κ προπονητική σε συγκεκριμένο πράγμα. Όχι παλιός αθλητής, όχι πρωταθλητής αλλά κάποιος που έχει σπουδάσει κ έχει εμπειρία. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι θα σε σακατέψουν. Για αυτό όσοι έχουμε αθληθεί συστηματικά είμαστε με σακατεμένα γόνατα, αγκώνες, μέση. Έχεις πρόβλημα και κάνεις γυμναστική μόνος σου; κάνεις θεραπείες και πας και τρέχεις; Κάνεις δουλειές, σηκώνεις βάρος; να αυτοκτονήσεις προσπαθείς; Ναι το κολύμπι βοηθάει όπως σου είπαν. Άλλα όχι πάντα κ όχι όλες τις παθήσεις και όχι ότι στυλ κολύμβησης θέλουμε. Πονάς, το σώμα σου σου φωνάζει για κάτι και δεν το φροντίζεις. Αν δεν ξέρεις τι έχεις και πονάς, δεν κάνεις ό,τι θες ή ό,τι νομίζεις ότι σε βοηθάει. Έχεις πρόβλημα με την μέση και πας και κολυμπάς σε ανοιχτή πισίνα. Εμ πώς να μην πονάς; Επομένως αν θες να αθληθείς πρώτα θα σταματήσει ο πόνος και μετά ή θα ξέρεις από που προέρχεται ο πόνος. Και πριν αρχίσεις να γυμνάζεσαι, θα βρεις κάποιον με τα στοιχεία που ανέφερα. Πού θα τον βρεις αυτόν; δεν γνωρίζω να σου πω. Σίγουρα όχι από βίντεο στο you tube, ούτε από τις 800 πιστοποιήσεις που έχουν πάρει με έναν μήνα παρακολούθησης. Η προσωπική μου εμπειρία: είχα έναν από τους καλύτερους προπονητές στον στίβο. Αν σου πω τι μου έβαζε να κάνω στα 10 μου χρόνια, θα τραβάς τα μαλλιά σου. β) Βελονισμοί, χειροπράκτες και το κακό συναπάντημα, είναι απλά για τα σκουπίδια. Οποισδήποτε δεν έχει περάσει από την ιατρική κ τις παρεμφερείς σχολές υγείας, οφείλει να μην μιλάει για θέματα υγείας. Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται να μιλάει. Όπως διαπίστωσες, γιατροί δεν μπορούν να βγάλουν άκρη, θα βγάλει άκρη κάποιος που πιθανά να μην ξέρει πχ που είναι το συκώτι; Και εμπιστεύτηκες τον αυχένα σου, τον αυχένα σου!!!, σε κάποια που έβαζε βελόνες, στον αυχένα;;; Ανέφερες ότι πόνεσες γιατί χτύπησε νεύρο μία βελόνα, αυτό από μόνο του λέει πααααααρα πολλά. Τα ματζούνια και οι μάγοι ήταν όταν δεν είχαμε την επιστήμη. Ακόμη κ τα "αθώα" βότανα μόνο αθώα δεν είναι (όχι όλα προς θεού). Κάποιος ανέφερε ότι ο κουρκουμάς βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου. Και αυτό το ξέρουμε από που; από τις έρευνες που έχουν γίνει; Ας πω και εγώ, η κόκα βοηθάει στην χολή. Τί που το ξέρω; είδατε κανέναν κοκάκια να γκρινιάζει για την χολή του; άρα καλό κάνει. Και η βιταμίνη c καλό κάνει, αλλά αν παίρνεις χωρίς να σου έχει πει γιατρός δοσολογία, τότε πιθανά να δημιουργήσει θέμα. Χειροπράκτες..... κάνουν ένα κρακ κ λύθηκε το θέμα. Εχμμμμ, ξέρουμε τι είναι αυτό το κράκ και γιατί υπάρχει αυτή η ανακούφιση; google it κ θα καταλάβεις. Για αυτό είναι κ τόσο πρόσκαιρη. Βέβαια αν εσύ έχεις μία ανατομική "ανωμαλία" (δεν μου έρχεται άλλη λέξη τέτοια ώρα) πιθανά θα κλαις το γόνατο, τον αγκώνα... τον αυχένα δεν θα τον κλαις, θα αποδημήσεις εις κύριον. γ) Όταν έχουμε ψάξει όλα τα σωματικά και δεν έχουμε βρει τίποτα, τότε πάμε στα ψυχολογικά. Νους υγειής εν σώματι υγειη, χοντρικά. Αναρωτιέσαι τι κάνει το άγχος, αν μπορεί να προκαλέσει πόνο ή οτιδήποτε. Εδώ, εγώ θα σου τα πω, σε αυτό έχω πτυχίο, μαστερ, phd και μεταδιδακτορικό Είμαι ένας πολύ δυναμικός άνθρωπος, έχω παλέψει πολύ στην ζωή μου χωρίς βοήθεια. Αν με ρώταγες πριν, θα σου έλεγα έχω το νορμάλ άγχος που έχουν όλοι. Μέχρι που ήρθε μια ωραία ημέρα "από το πουθενά" μία κρίση πανικού. Για έναν χρόνο δεν εμφανίστηκε ξανά κ επομένως το θεώρησα τυχαίο κ δεν του έδωσα σημασία. Ένα ωραίο μεσημέρι, "από το πουθενά" πάλι ξαναήρθε κ έμεινε κ έγινε διαταραχή πανικού. Η εμπειρία μου λοιπόν με αυτό μου το φιλαράκι, μου δίδαξε πολλά για το τι μπορεί να κάνει το άγχος. Το άγχος που δεν ήξερα και δεν καταλάβαινα ότι είχα. Για δύο χρόνια, πονούσε η μέση μου. Φρικτός πόνος, σα να είχα ένα καρφί στην σπονδυλική μου στήλη. Δεν μπορούσα να καθίσω, να περπατήσω, να ξαπλώσω. Έκανα όποια εξέταση υπήρχε. Έκανα τις θεραπείες όπως μου τις έλεγαν χωρίς παρέκλιση. Το μόνο που έβρισκαν ήταν σε έναν μεσοσπονδύλιο δίσκο μία όχι ακριβώς κήλη- δεν θυμάμαι τι ακριβώς, που δεν δικαιολογούσε όμως αυτόν τον πόνο. Ενέσεις, χάπια, αλοιφές, φυσικοθεραπείες για δύο χρόνια έδιναν μόνο προσωρινή ανακούφιση. Δηλαδή, μετά από μία ώρα πονούσα. Στην απελπισία μου άρχισα να ψάχνω ό,τι και εσύ. Δεν πρόλαβα γιατί με έπιασαν οι κρίσεις πανικού. Πήγα σε ψυχίατρο γιατί ήξερα ότι θα χρειαστώ φαρμακευτική αγωγή και σε ψυχολόγο γιατί ήξερα ότι δεν αρκούν μόνο τα φάρμακα. Μόλις λοιπόν άρχισα τα αντικαταθλιπτικά κ την ψυχοθεραπεία, εξαφανίστηκε ο πόνος στην μέση. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Το πρόβλημα με το στομάχι που είχα από τα 10 μου χρόνια, πάει κ αυτό. Οι φρικτοί πονοκέφαλοι μια φορά τον μήνα δεν με έπιασαν ποτέ ξανά. Όμως ξέρεις κάτι; πριν εμφανιστούν οι κρίσεις πανικού, πάνω στον μεγάλο πόνο της μέσης, πήγα σε έναν ορθοπεδικό σε άλλη πόλη. Πλήρωσα πολλά κ μου ζήτησε να κάνω μέχρι κ σπινθηρογράφημα (δεν έψαχνε μόνο καρκίνο, είναι κ εργαλείο για την θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει). Όταν δεν βρήκε τίποτα και δεν λειτουργούσε καμία θεραπεία πάνω μου, μου είπε μήπως να δεις κάποιον ψυχολόγο μήπως τελικά δεν είναι οργανικό; δεν τον άκουσα τότε κ ταλαιπωρήθηκα επιπλέον χρόνο. δ) Τα πάντα στο ανθρώπινο σώμα συνδέονται. Είναι συστήματα που συνεργάζονται, συνεξαρτώνται, συνεπηρεάζονται και δημιουργούν το όλον. Άρα το να πηγαίνουμε από μόνοι μας σε μία μία ειδικότητα είναι λάθος, χάνουμε χρήμα κ πολύτιμο χρόνο. Όπως είπαν κ οι άλλοι, αν συνεχίζεις να πονάς μπαίνεις σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο για μερικές ημέρες κ σε ξεσκονίζουν. Ή ίσως σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Στην Πεντέλη το στρατιωτικό είναι κ για τους απλούς πολίτες. Έγραψα πολλά και πιθανά θα χαθεί όποιος τα διαβάσει. Το resume: αφού πονάς δεν το αφήνεις, δεν γυμνάζεσαι ποτέ από μόνος σου κ κυρίως όταν υπάρχει πρόβλημα- δεν ξέρω πως μπορώ να τονίσω αυτό, το ψυχολογικό κομμάτι μπορεί να επηρεάσει και τα χρώματα που βλέπεις. Συγγνώμη για το king size σεντόνι και για τον τρόπο μου, αλλά επειδή έχω περάσει σωματικό πόνο που έφτασε την ζωή μου στον πάτο σε ένιωσα δικό μου άνθρωπο. Εγω τα γραφα αλλα δε μ´ακουει.. Στις 20/8/2021 στις 10:38 ΠΜ, vampira είπε Άντε την γλύτωσες Οκ για όσα λες, αλλά θα πρέπει να προσέχεις και ό,τι κάνεις μόνο με συμβουλή γιατρού. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις ζημιά που θα την καταλάβεις εν καιρώ. Γιατροί κ σου είπαν για βελονισμό... με μεγάλη χαρά θα έπερνα την κορνίζα με το πτυχίο τους και θα την έφερνα στο κεφάλι τους. Για χαλάρωση των μυών πάντως να γνωρίζεις ότι κάνουν και οι φυσικοθεραπευτές μασάζ. Προφανως και το placebo καμια φορά φερνει αποτελεσμα.. 1
tsofras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 18 λεπτά πριν, xgol είπε Εγω τα γραφα αλλα δε μ´ακουει.. Προφανως και το placebo καμια φορά φερνει αποτελεσμα.. Φαντάζομαι μαν ότι καταλαβαίνεις ότι όταν ένας άνθρωπος φτάνει στα όρια της απελπισίας θα κάνει ότι μπορεί για να βρει διέξοδο στο πρόβλημα του. Οκ δεν πήγα για χαρτομαντεία αλλά 2 γιατροί μου πρότειναν βελονισμό αν δεν ακούω και τους γιατρούς δεν μου μένει άλλη επιλογή Προφανώς και δεν με πείραξε το σχόλιο σου πιστεύω το κατάλαβες 😅 1
Nabuko Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, tsofras είπε αλλά 2 γιατροί μου πρότειναν βελονισμό αν δεν ακούω και τους γιατρούς δεν μου μένει άλλη επιλογή Επίσης γιατροί πρότειναν σε κάποιους να μην κάνουν το εμβόλιο γιατί είναι απλό νεράκι. Επίσης γιατρός είναι και ο επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος. 😉 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις