Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, dtk-386 said:

τόσα του λείπουν ? άκου 33500....

Έλα ντε, αμάξι που πριν από 2 χρόνια το έπαιρνες κάτω από 30 χιλιάρικα...

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Αν είναι να δωσει 30 για μεταχειρισμένο δε παίρνει ένα Q3..?

Δεν έχει Q3 αυτόματο στα 30 (τουλάχιστον με κάτω απο 50.000χλμ)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsofras είπε

Δεν έχει Q3 αυτόματο στα 30 (τουλάχιστον με κάτω απο 50.000χλμ)

Είχε ένα με 33000 χλμ αυτοματο σκούρο μπλε στα 31000€ ο Φιλιππαιος. Παίζουν κατά καιρούς το θέμα είναι το κιβώτιο τι φάση 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαστε διακοπές . Στο σπίτι που μενουμε έχει φορτιστή για ηλεκτρικό αυτοκίνητο ( φετος το εβαλε τις δυο προηγουμενες χρονιες δεν το ειχε ).Με το που το είδα είπα, τι κρίμα να μην έχει μια μανικα να βάζουμε free βενζίνη.  Εμείς στο πηγάδι κατουρισαμε που έχουμε βενζινοκινητα.

Πέρα την πλάκα ορίστε μια λύση να φορτιζεις στο σπίτι σου αν πάρει κανείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Λογικά πρέπει να έχεις και τριφασικό ρεύμα. 7.4 kw είναι. 

Screenshot_20230701_091558_Gallery.jpg

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Είμαστε διακοπές . Στο σπίτι που μενουμε έχει φορτιστή για ηλεκτρικό αυτοκίνητο ( φετος το εβαλε τις δυο προηγουμενες χρονιες δεν το ειχε ).Με το που το είδα είπα, τι κρίμα να μην έχει μια μανικα να βάζουμε free βενζίνη.  Εμείς στο πηγάδι κατουρισαμε που έχουμε βενζινοκινητα.

Πέρα την πλάκα ορίστε μια λύση να φορτιζεις στο σπίτι σου αν πάρει κανείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Λογικά πρέπει να έχεις και τριφασικό ρεύμα. 7.4 kw είναι. 

Screenshot_20230701_091558_Gallery.jpg

Μονοφασικός είναι. Μια χαρά δουλίτσα όμως έκανε. Θα κερδίσει πελατεία έτσι στόμα με στόμα από τους μπαλαντέζες!

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Μονοφασικός είναι. Μια χαρά δουλίτσα όμως έκανε. Θα κερδίσει πελατεία έτσι στόμα με στόμα από τους μπαλαντέζες!

Άρα υπάρχει λύση χωρίς να τραβάς μπαλάντεζες απο το σπίτι που λέγαμε. Βάζεις ένα τέτοιο στο γκαράζ τραβας καλωδιο απο το σπιτι αν ειναι μονοκατοικια η απο το διαμερισμα ( ολα γινοντε ) και τέλος.Εγω ζούσα στο ότι να φορτίσεις το ηλεκτρικό πρέπει να πάρεις μπαλαντεζα κλπ.

Από ότι βλέπω τιμές ένα τέτοιο 7 4 kw κάπου στα 500 600 πάει συν το κόστος το ποσό μακρυά είναι τροφοδοσία του ρεύματος. Άρα ξεκινάμε από 600 ως 1000 ευρώ ανάλογα. μαζί με τον εγκαταστατη και τώρα μιλάμε για το μίνιμουμ. Με λίγα λόγια ένας καλός φορτιστής θες κάνα 1.5κ με 2κ να βάλεις κάτι σοβαρό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mp123 είπε

Άρα υπάρχει λύση χωρίς να τραβάς μπαλάντεζες απο το σπίτι που λέγαμε. Βάζεις ένα τέτοιο στο γκαράζ τραβας καλωδιο απο το σπιτι αν ειναι μονοκατοικια η απο το διαμερισμα ( ολα γινοντε ) και τέλος.Εγω ζούσα στο ότι να φορτίσεις το ηλεκτρικό πρέπει να πάρεις μπαλαντεζα κλπ.

Από ότι βλέπω τιμές ένα τέτοιο 7 4 kw κάπου στα 500 600 πάει συν το κόστος το ποσό μακρυά είναι τροφοδοσία του ρεύματος. Άρα ξεκινάμε από 600 ως 1000 ευρώ ανάλογα. μαζί με τον εγκαταστατη και τώρα μιλάμε για το μίνιμουμ. Με λίγα λόγια ένας καλός φορτιστής θες κάνα 1.5κ με 2κ να βάλεις κάτι σοβαρό.

Με 1000 τελειωμένα βάζεις ένα τίμιο βασικό φορτιστή. Αν πας σε μεγαλύτερο πχ 11kw θες γύρω στα 1500 για κάτι πιο καλό. 

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, mp123 είπε

Δεν είναι το θέμα ότι δεν γίνεται με απλή μπρίζα , αλλά ότι μπορεί να θέλει μία ολόκληρη μέρα για φουλ φόρτιση (απο όσο έχω διαβάσει)

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν είναι το θέμα ότι δεν γίνεται με απλή μπρίζα , αλλά ότι μπορεί να θέλει μία ολόκληρη μέρα για φουλ φόρτιση (απο όσο έχω διαβάσει)

Έτσι ακριβώς. Ενώ Με ένα wallbox 11αρι ρίχνεις το χρόνο σε 4-6 ώρες ανάλογα το αμαξι

• Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, mp123 said:

Ε ναι, το θέμα είναι να έχεις δικό σου πάρκινγκ. Όσοι έχουν βάζουν ένα φορτιστή και είναι αρχοντες

Το πρόβλημα προς το παρών είναι με όσους δεν έχουν θέση και στην Αθήνα δυστυχώς είναι αρκετοί. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, imr είπε

Ε ναι, το θέμα είναι να έχεις δικό σου πάρκινγκ. Όσοι έχουν βάζουν ένα φορτιστή και είναι αρχοντες

Το πρόβλημα προς το παρών είναι με όσους δεν έχουν θέση και στην Αθήνα δυστυχώς είναι αρκετοί. 

Μερικοί εξ αυτών έχουν το θράσος να αμολάνε μπαλαντέζα στο πεζοδρόμιο. Έχω πετύχει συγκεκριμένη εταιρεία στη γειτονιά μου που ενώ έχει υπογειο γκαράζ, 3 φορές σερί που πέρασα το τελευταίο δίμηνο περπατώντας είχε αμόλημενη μπαλαντέζα στο πεζοδρομιο. Ε πήρα τηλέφωνο και ζήτησα να μιλήσω με το τεχνικό ασφαλείας τους, με πήρε μετά από 2 μέρες και του είπα αν το ξαναδώ θα σου κάνω καταγγελία - και θα δουν και τα υπόλοιπα χάλια που έχεις κάνει τριγύρω. Μέχρι ώρας δε το ξαναέκαναν, αντε να τους δω. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, zio10 είπε

Να πάω 200 χιλιόμετρα Εγνατία χαλαρά με βεντιλατερ που δε δουλεύει; Λέτε να έχω θεμα;

Να ήταν χειμώνας να πω οκ , αλλά καλοκαίρι ?

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, zio10 είπε

Να πάω 200 χιλιόμετρα Εγνατία χαλαρά με βεντιλατερ που δε δουλεύει; Λέτε να έχω θεμα;

Δε θα το έκανα… δε δουλεύει λόγω θερμοστάτη, εγκεφάλου ή έχει χαλάσει το μοτέρ του; Γιατί εάν λειτουργεί το μοτέρ του με ένα ρελε και ένα διακόπτακι ξηγιεσαι πατέντα του ενός τέταρτου και κανείς τη δουλίτσα σου 

• Like 1
  • Δημιουργία νέου...